~Mesaje de condoleanţe

1. Artur Silvestri a plecat dintre noi spre locuri senine

Stimata Doamna Mariana Braescu,

suntem tristi si in sufletele noastre este durere.

Domnul Artur Silvestri a fost si va fi pentru cei care l-au cunoscut o pilda vie , un exemplu de seriozitate,demnitate si

curaj.

El este acum de partea celalata a Spiritului Romanesc unde se intalnesc cei mari si frumosi ai neamului nostru.

Ii vom pastra amintirea in locurile curate ale constinteti noastre.

Revista Observatorul , Cenaclul Nicapetre ( se va intalni cu artistul Nicapetre pe aleele de a pururi verzi si senine ) si Teatrul Tudor Musatescu ii vor aduce un prim omagiu la urmatoarea intalnire a grupului Observatorul din Canada.

Dumnezeu sa-l aseze in loc luminat.

Va impartasim durerea, condoleantele noastre incearca sa va aline marea pierderea si sa va incurajeze .

Dumitru Puiu Popescu

_____________

2. Stimata familie indoliata SILVESTRI –

Cutremurat, pana-n adancul sufletului, ca de un trasnet care despica arborele pana la radacina, am primit, azi, vestea plecarii dintre noi, la cele vesnice, in Lumina Fara de Amurg, a titanului Culturii Romanesti Contemporane, a Campionului Luptei Nationale Romanesti de azi, a celui care, in „bezna noastra cea de toate zilele”, a pipait, cu Geniul sau, Rasaritul/Renasterea de Spirit Romanesc: Duhul Omului Universal-Enciclopedic, al lui ARTUR SILVESTRI…!!!

Cu durere in suflet, dau marturie ca el, ARTUR SILVESTRI, a fost si va ramane, pana la stingerea stelelor din cer, Fratele Cel Mare al tuturor celor care nutreau si vor nutri dragoste curata si inflacarata, pentru Neamul Romanilor si pentru Patria Sacra a Romanilor…Adica, ARTUR SILVESTRI s-a randuit, in Cerul Neamului nostru Metafizic, alaturi de Orfeu/Eminescu, de Dumitru/Dimitrie Cantemir, de Iorga, Vasile Lovinescu ori Parvan.

Va ramane, de azi incolo (pana cand Dumnezeu se va indura si va da semn de aprindere a unei noi Stele de Calauza a Neamului nostru…), un imens loc gol, cat un hau, in Cultura Romaneasca Actuala – si asa batuta de crivaturi, iar numai datorita Luminii Hristice a revistelor ARP (ctitorite, cu atata framant de suflet si zbatere de flacara, pana la stingere… – de ARTUR SILVESTRI) si a cartilor/scrierilor lui ARTUR SILVESTRI, inca ramasa spre priveghere, intru nadejdea viitorului de Frumos, Bine si Adevar, pentru acest Neam al Vesnicei Asteptari…Pentru ca, iara, acest Neam, de azi incolo, isi va astepta Luminatorul, Mesia Saracilor cu Duhul si al Ratacitilor cu Firea, pe care, Dumnezeu, scarbit de micimea noastra de suflet si indaratnicirea in Rau, ni l-a luat la El, spre a-si spori, in putere si slava, Zorii Cei Vesnici ai Raiului…

Cu smerenie de tot infranta, voi sta in genunchi, in aceste zile, pana la cea de-a patruzecea, impartasindu-le durerea – alaturi de familia sa indoliata, alaturi de toti cei care l-au iubit si ajutat si de cei care au stiut sa vada, in ARTUR SILVESTRI – Calauza spre Nadejdi si Orizonturi Vii, DUMNEZEIESTI/MANTUITOARE, pentru Neamul Romanesc si pentru Cultura de Duh Ortodox-Romaneasca…

Adrian Botez

__________________

3. ARS LONGA VITA BREVIS.SE DOVEDESTE SI ACUM CAND PORNESTE SPRE INGERI UNUL DINTRE CEI CARE AU DESCOPERIT NU DOAR TERMENUL CI INSAI ESENTA ROMANIEI TAINICE. L-AM INTALNIT O SINGURA DATA SI IL VOI POMENI ZILNIC.II DATOREZ MULT INSASI DESCOPERIRIREA MEA SI A CUVANTULUI CARE STATEA ASCUNS IN MINE.DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA.STAU APROAPE SI DORESC SA FIU DE FOLOS DUPA PUTEREA MEA FAMILIEI .

AUREL ANGHEL

_________________

4. Stimata Doamna Braescu,
Sunt uluit de vestea pe care mi-ati dat-o. Tocmai ma pregateam sa scriu articolul evocator. Nicio clipa nu m-am gandit la finalul despre care am aflat azi.
Dumnezeu sa il odihneasca, iar Dvs. sa va dea taria sa treceti prin aceasta grea incercare.
Fiecare mesaj pe care il primeam de la Artur Silevstri era marcat de sarbatoarea ortodoxa din calendar. A plecat de Sf. Andrei, protectorul Romaniei, parca pentru a nu-i putea uita niciodata memoria si faptele!
Va asigur de toata solidaritatea mea!
Ilie Rad

________________

5. N-am cuvinte. Nu imi vine sa cred. Transmit condoliantele
mele intregii familii. Dumnezeu sa-l odihneasca.

Aurel Pop

________________

6. O candelă aprinsă pentru Artur Silvestri,

Profund îndureraţi ,familia mea şi membrii LIGII SCRIITORILOR din România, suntem alături de Doamna Mariana Brăescu în marea durere pricinuită de înălţarea la cer a prietenului nostru de suflet şi mentorul „României Tainice”,Artur Silvestri,preşedintele de onoare a LIGII SCRIITORILOR din România.

Opera lui va rămâne veşnic făclie călăuzitoare ce ne luminează drumul spre idealurile visate de el.

Prietenii vor continua opera lui enciclopedică , de promovare a personalităţilor din România profundă şi Tainică.

Dumnezeu să-l odihnească.

Al.Florin ŢENE

Preşedintele executive al LIGII SCRIITORILOR din România

_______________

7. DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-I PRIMEASCA SUFLETUL IN GRADINA RAIULUI, LANGA TRONUL CELUI PE CARE L-A CAUTAT SI L-A IUBIT ! Sincere condoleante intregii familii si regrete eterne. Lucrarile lui enciclopedice vor ramane si vor imbogati pentru totdeauna cultura romaneasca.
Prof. Cristian Petru Balan & Familia
Chicago, SUA

______________

9. Doamne, Dumnezeule, Doamne! E prea mare socul dupa o asemenea trista veste! Cum sa nu mai fie printre noi Domnul Artur Silvestri? Nu mi-am imaginat niciodata o asemenea nenorocire! Era mare ca OM si ca Spirit. Daruia si altora din prea plinul Domniei Sale. De ce Domnul Artur Silvestri? Mai avea atatea de realizat pe lumea acesta! Era speranta multora! Cuvintele cu care ai impresia ca poti sa-ti exprimi sentimentele, iata ca se dovedesc a nu fi indeajuns pentru a se putea exprima o atat de mare tristete! Plecarea dintre noi a Domnului Artur Silvestri lasa un gol fara margini in Cultura Romana. O fi mai importanta prezenta Domniei Sale in Cer, decat pe Pamant? Sfantul Andrei o fi avut nevoie de ajutorul lui?

E trist! E dureros de trist!

Dumnezeu sa-l aseze in loc special, de unde sa ne vegheze pe noi, cei ce l-am iubit si pretuit!

Condoleante Doamnei Mariana Braescu si familiei!

Ioana Stuparu

_____________

10. Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec îşi exprimă regretul enorm la aflarea trecerii în nefiinţă a marelui om, Artur Silvestri. Pentru contribuţia adusă ca scriitor, istoric şi promotor al culturii noastre româneşti pretutindeni în lume, pentru promptitudinea, amabilitatea şi sufletul imens de care a dat dovadă, Artur Silvestri va rămâne veşnic în inimile noastre.

Sincere condoleanţe familiei,
Adrian Erbiceanu Ionuţ Caragea

Preşedinte ASLRQVicepreşedinte ASLRQ

______________

11. Draga Mariana,
sincere condoleante tie si familiei.
Ma gandesc si la tatal sau pe care l-am intalnit recent.
Pe curand, al vostru devotat Viorel Roman
PS Alaturat Necrologul, care l-am trimis presei.

Artur Silvestri (1953-2008) a fost o personalitate cu activitate enciclopedică – jurnalist, scriitor, istoric, editor, fondator de organizaţii culturale şi cetăţeneşti, filantrop -, de aceea nu este deloc uşor de a-i caracteriza opera, mai ales in lumea din ce in ce mai specializata din zilele noastre. Născut într-o familie de negustori aromâni din partea mamei şi de boieri olteni, din familia Iancu Jianu. Strănepot al Mitropolitului Simedrea, ultimul mitropolit al Bucovinei izgonit de pe scaunul mitropolitan de la Cernăuţi de invazia rusă el a fost un patriot roman, creştin ortodox, promotor al “protocronism”-lui un demn urmaş al iluştrilor înaintaşi. După studii filologice la Bucureşti se specializează în arheologie in Italia şi istoria culturii la Sorbona. Doctor în Litere la “Trinity Bible Research Center”, University of Madras, doctor honoris causa la Institut d’Estudis Historics Medievals de Catalunya . Un savant care pe de o parte, alături de Mitropolitul Olteniei Nestor Vornicescu, cerceteaza “Literatura proto-română”, descoperind pe scriitorului proto-român Martin de Bracara (sec. VI), opera voievodului dobrogean Ioancu (sec. XIV), si pe de alta parte cultiva intens legătura cu intelectuali contemporani din occident, oferindu-le o platforma publicistica, o placa turnata in cele peste zece publicaţii electronice, ale ARP – Asociaţia Romana pentru Patrimoniu. Personal am profitat din plin de generozitatea, de prietenia dezinteresata lui Artur Silvestri. Am publicat in saptamanalul NATIUNEA, după Revoluţia din decembrie 1989, in vremea când el era redactor sef, si ne-m continuat colaborarea, după ce pe lângă activitatea de expert in domeniul imobiliar, a infiintat ARP-ul. Cu prilejul decernării unui premiu ARP, mi-am amintit ca intr-o discuţie in care ne confruntam opiniile in eterna disputa intre păgânism si creştinism, intre occident si ortodoxie, i-am povestit de împăratul roman, care auzind de o noua religie se minuna: „creştinii se iubesc înainte de a se cunoaste?!” A meditat si m-a rugat sa reiau aceasta idee in fata celor prezent la manifestaţia culturala organizata de el si de soţia sa, scriitoarea Mariana Braescu-Silvestri. Si cu acest prilej mi-am dat seama ca religia creştina, in forma sa originala, ortodoxa este axa întregii sale opere enciclopedice pusa in întregime in folosul oamenilor. La trecerea in eternitatea a marilor personalitatii ale neamului, făcea tot ce se putea pentru a publica o carte despre cel dispărut. Sa ne reamintim de Patriarhul Teoctist, de Raoul Sorban. Artur Silvestri iubea fara sa-i cunoască pe copii cărora le dona carti la Bibliotecile Şcolare, pe autorii romani pribegi din lumea larga pe care-i promova in publicaţiile si editurile sale. Si toate acestea fara nici un interes material.

______________

12. Din Basarabia, sincere condoleante

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in Imparatia Sa pe cel care a foste printre noi Artur Silvestri!

Stirea despre plecarea sa pentru totdeauna m-a zguduit…

Nu l-am cunoscut personal, dar am avut o comunicare / colaborare rodnica, frumoasa.

Maine voi aprinde o luminare la biserica Sf. Pantelimon din Chisinau, pentru odihna sa in lumea celor drepti.

Vlad Pohila,

ziarist din Chisinau

_____________

13. Am aflat cu tristete de trecerea la cele vesnice a lui Artur Silvestri, suflet ales si minte luminata, devotat prieten al celor care contribuie prin activitatea lor la propasirea culturala si spirituala a tarii.
Adresam, pe aceasta cale, sincere condoleante familiei indoliate.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Daniel Dragomirescu – redactor-sef al revistei
ORIZONT LITERAR CONTEMPORAN
P.S. Ne pare rau ca medalionul pe care l-am dedicat in 25 nov. a.c. bunului nostru prieten Artur Silvestri a devenit un panegiric. Daca nu a fost posibil ca randurile noastre sa fie adaugate unei carti care sa-i prelungeasca viata, atunci ele si-ar putea afla locul intr-un viitor volum, care sa-i cinsteasca memoria.
Lacrimi si flori pe mormantul sau!
D. D.

____________

14. LA REVEDERE, PRIETENE!

Începând de azi, viaţa ne va fi mai tristă, fiindcă de Sfântul Andrei, cultura „României Tainice” a rămas fără păstor. Artur Silvestri, cel de-al şaselea patriarh al nevoii noastre de înţelepciune a plecat întru Adevărul, Calea şi Viaţa neamului acesta rătăcit parcă dinadins în mirarea „elitei de mahala”.

Să credem în făptuirile sale – „scrisoarea de semne” a rostului însuşit al fiinţei vremelnice.

La revedere, prietene, om al locului sfinţit! Dumnezeu să-ţi păstreze sufletul înrădăcinat „într-un undeva care se recapitulează tot timpul, se repetă şi ne vorbeşte”. Numai aşa nu suntem singuri!

Prof. George BACIU,

Membru al Ligii Scriitorilor din România

_____________

15. Condoleante familiei indoliate. Lacrimile mele curg pentru un prieten, pentru un om deosebit. Dumnezeu să-l odihnească in pace!

Ana Dobre

______________

16. Familiei indoliate,

cred ca Artur este ascuns in tainicul Dumnezeu ,

D-zeu sa-l odihneasca in pace!

Scriitoarea , Ileana Vičič Stanca.

_____________

17. 30 Noiembrie,2008 Sfantul Andrei Intaiulchemat,noaptea

Draga Doamna Mariana,

Multumesc cu recunostinta pentru gand si pentru sentimente.

Intr-un rand, Artur Silvestri spunea „sunt Ortodox caci sunt Get”.La moarte,la plecarea din aceasta vale a plangerii ,stramosii nostri se bucurau,caci treceau in vesnicie,in totdeauna.In aceasta clipa crancena,in care de fapt „noi” suntem parasiti,sa nu facem altfel.

Plecarea „lui” ne lasa singuri si fara pastor,fara „baci”.Daca insa am crezut in „el” si daca indraznim sa credem ca am fost vrednici de „el”, atunci singurul lucru pe care il putem face este sa marturisim cat de pustie este valea plangerii fara „el” si cat de orfani am devenit toti.Dar dincolo de asta,asa cum spunea un foarte mare Roman,”nici o lacrima”!

Mai ales nu „lacrimi” care sunt ale milei de sine si ale superficialitatii.

Sa avem taria de a multumi ca „el” a fost cu noi o vreme,sa avem taria sa fim multumitori ca aceasta „vreme” ne-a fost data ,sub un semn a carei „lungime” sau putina durata nu noi suntem chemati sa o judecam,sa fim multumitori ca ni s-a artatat cat de frumos si cat de fara egal,cand si cand,”biruit-au gandul”.

Mai ales sa fim incredintati ca daca vom fi intariti cu darul de a marturisi si sta pentru cele pe care Artur Silvestri le-a implinit,atunci „el” va fi cu noi;totdeauna.Si sa nu avem indoiala.

Daca l-am iubit cu adevarat si daca am crezut in el,atunci „el”,cel care a stiut doar sa daruiasca,va sti ca in noaptea singuratatii care o vom petrece,o vreme,va sti sa ne aline, sa ne mangaie pe frunte si sa ni se arate.

Dumnezeu sa il ierte si odiheneasca in pace.

Cu toata dragostea,

Alexandru Nemoianu

______________

18. Nadajduind pururui la bunatatea si ajutorul Lui Dumnezeu,

asa cum va doresc si dumneavoastra.

regret nespus disparitia dintre noi a Prof.dr. Artur Silvestri. Nadejdea mea este ca acolo unde il va aseza Dumnezeu va regasi o lume mai buna.

Condoleante tuturor colaboratorilor si familiei.

Transmiteti va rog doamnei Mariana Braescu-Silvestri condoleantele si regretul meu.

Maria-Eugenia Olaru

______________

19. A plecat Parintele Romaniei Tainice – suntem incremeniti de durere

A plecat dintre noi cel mai bun, indurerat si trist Parintele Romaniei Tainice, cel Ales sa ne conduca la ceas”poruncit”, cand viforurile vremilor acestora ne ameninta cu spulberarea. A plecat la ziua praznuirii Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul dacilor.

A risipit din inima sa mare , adapata la vita puternica a neamului din care se trage, a „aducatorului de apa vie,” a mitropolitului Tit Simedrea, lumina care ne-a aratat prin trairea propriei vieti, ca un mucenic, numai daruind, numai jertfindu-se, pentru neamul sau spre a nu ne rataci, Calea.

A ars ca o lumanare, cladind o opera exemplara , atotcuprinzatoare, trudind nopti si zile pentru a desteleni carari uitate din istoria neamului, pentru a aduce in fata modelul Omului Mare, al carui reprezentant exceptional va ramane peste veacuri.

Preocupat de a gasi si semana”Cuvinte pentru urmasi”, Artur Silvestri, a fost daruit cu puterea pastorului de neam, care „a vazut” in cuprindere titanica , divina, destinul acestui neam, intelegandu-i, cu forta spirituala, a initiatului adancile-i radacini, milenare, crezand cu toata puterea mintii si a inimii in valorile perene ale poporului sau.

A cautat cu obstinatie , dar si cu dragoste „pepita de aur”, cum frumos spunea, pe care numai magii o vad, in lut, si a creionat conturul a ceea ce si-a dorit sa vada- o Romanie ,care inseamna si doina ciobanului inganandu-se cu miscarea lina a frunzei codrului, nealterata de praful chiciului,si bocetul mamelor ce-si conduceau feciorii la batalie, si bucuria nedeilor, a batatoririi pamantului cu patima al horelor,dar si a restaurarii spiritului romanesc, vazut in desfasurarea sa prin lumina gestului restaurator al cultului valorilor, nu numai apartinand creatiei materializate in biserici si manastiri, in constructii ce definesc un popor peste timp, dar si al spiritului prins in scrieri stravechi, in care a descoperit duhul continuu al dacoromanilor , mereu izbiti de vijelii cumplite, dar care nu s-au indoit si au ramas stapani pe codrii si pe ape, pe pamantul lucrat cu dragoste dar si cu sudoare, si pe care n-au pierit niciodata.

Avand in minte convingerea ca suntem”vesnici”, Artur Silvestri a stiut ca aceasta vesnicie inseamna grija de a pastra cu sfintenie ce ne-au lasat cei batrani si buni, dar si incurajarea celor ce i-au urmat, si-i urmeaza pentru a nu pierde ,ori risipi si pe cei tineri.

E greu sa scrii printre lacrimi, ca PARINTELE ROMANIEI TAINICE, a aceleia pe care atat demult a iubit-o, incat a acceptat mucenicia de buna voie, stiind ca asta poate sa insemne chiar jertfa cea mare nu mai este.

A marturisit undeva ca „nu poate trai fara sa scrie”.Si cand n-a mai putut scrie, Cel Ales de Dumnezeu sa ne pastoreasca, la vremuri in care s-a pierdut lumina, s-a dus sa se aseze sus in inalturi, unde ca sol al nostru se roaga pentru toti, ducand veacuri , milenii de lacrimi cu el, si al mosilor si al stramosilor lui, dar si pe ale noastre pentru ca nu-l mai avem printre noi.

Si a scris, umpland atatea goluri in spatiul spiritului romanesc , cu grija ca sa nu se piarda nimic din ce s-a creat, dar si incurajand pe oricine putea sa insemne macar o sclipire de genialitate, care ar fi luminat fie numai si o cararuie , care ar fi dus pe altii, mai devreme ori mai tarziu sa o transforme in drum trainic.

Cu puteri herculeene, Magistrul a tesut cu migala si cu rabdare, cai care ne-au legat pe toti, de oriunde am fi; din Australia pana-n Canada,ori dintrun fund de tara, unde se atarna harta in cui, cu cele mai luminoase minti ale timpului, pe care le-a cultivat si care l-au pretuit , fiindu-le nu numai prieten, dar si un minunat sfatuitor si duhovnic.

Pionier al atator domenii, exprimand forta urieseasca de cuprindere intro organizare fireasca a societatii noastre in deriva, discret, suportand si veninul epigonilor frustrati, mereu ne-a incurajat, gasind timp, printre atatea obligatii, nu numai de a da nastere si la capodopere literare, dar chiar pentru a crea genuri literare noi. PLecand de la aparente banale informatii despre imobiliar, Artur Silestri a creat adevarate bijuterii de arta din scrierile de acest gen facand trimiteri la istoria civilizatiilor, la mitologie, descifrand cu profunda cunoastere psihologia umana in deosebite vremuri, intrun stil colorat si convingator

A sustinut o corespondenta personala cu cei care l-au iubit si l-au stimat, cu nume care -ti taie rasuflarea:de la Mircea Eliade la vladica Antonie Plamadeala, sau la „Al cincilea Patriarh”,dar si cu cei marunti si nestiuti, ca mine si suntem multi cei care-i datoram trezirea constiintei datoriei fata de cei ce „‘vor veni, caci daca vom ignora rolul nostru de sustinatori ai spiritualitatii stravechiului nostru neam, sau ne vom lenevi, istoria nu ne va ierta”. cum mereu ne punea.

Magul,Marele Initiat, care marturisea ca mai are foarte multe de spus si de scris a plecat la stramosii nostri.

Am ramas foarte singuri, tocmai acum cand a realizat o lucrare rotunda de dimensiuni enciclopedice, mai ampla decat orice incercare facuta vreodata de vreun semen de-al nostru ,mentionat in istorie.

Cred ca daca carturarul si pastorul Nestor Vornicesu ar fi trait ar fi spus despre Artur Silvestri ca a fost mult mai mult „decat un Iorga”,contemporan, a fost un far calauzitor al celor care daca n-ar fi fost adusi la lumina din Romania Tainica, in care credea cu putere, s-ar fi prapadit pana la urma acest nucleu romanii s-ar fi pierdut in marea masa a indivizilor fara tara, fara radacini, alienandu-se.

Am daschis calculatorul cu inima cat o paine sa-l rog sa se faca bine.Desi in mare suferinta mi-a spus sa nu ezit sa-i transmit ce am mai lucrat, si cum a fost lansarea cartii pe care , cu eforturi supraomenesti-acum imi dau seama- a tiparit-o intrun timp record.

Si mai vroiam sa-i spun ca astazi s-a sfintit o biserica , nu departe de orasul meu, care are hramul „Izvorului Tamaduirii”.

Si pentru ca stiam ca am voie sa intru si in altar, am ingenunchiat la Sf. Masa pe care se petrece epicleza, am luat o lumanare in maini, ca toata lumea si m-am rugat pentru ca Domnul Iisus sa-l tamaduiasca si sa-l scoale din suferinta pe Parintele nostru. Cu lacrimi m-am rugat, asa cum printre lacrimi si scriu; dar Domnul Iisus stia ca ma rog pentru un nou sfant care va plange acolo departe pentru noi toti.

A plecat asa de repede ca n-am putut sa-i daruim un Craciun, in care sa se bucure de dragostea noastra, a celor foarte multi, care-i datoram atat de multe, adunata pe o carte.

Stiam ca exista moarte, dar pe Artur Silvestri il credeam nemuritor, si, de fapt, asa va ramane..

Va fi un Craciun in care vom fi mult, mult mai tristi. Vom asculta colinde si ne vom aminti ca de undeva din raiul Tatalui Ceresc, ne aude si robul lui Dumnezeu Artur.

Odihniti-va in pacea, care atat v-a lipsit,acolo unde nu este nici durere nici intristare nici suspin, ci viata fara de sfarsit, Stimate Domnule Artur Silvestri si Iubite Maestre, asa va spuneam cu drag si cu imens respect de fiecare data-caci ati plecat spre INVESNICIRE si va incredintam ca” „va exista si in continuare o Romanie Tainica si ca ea nu se va pierde orice s-ar intampla”

Cu nespusa durere am primit aceasta veste naucitoare si va rog Doamna Gbriela Chircea sa transmiteti Doamnei Mariana Buruiana si familiei condoleante, si ca suntem alaturi impartasind imensa durere in urma plecarii mult prea devreme si mult prea repede a celui care ne-a fost si noua apropiat si drag, desi nu ne-am vazut niciodata

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Maria Ciornei

________________

20. Am primit mesajul dvs.,
cu tristete desigur…
Ce sa zic…
Dumnezeu sa-l, ierte si cu dreptii sa-l odihneasca!
Confruntandu-ne cu acest eveniment inevitabil – moartea – realizam ca singurul castig al omului este credinta curata si fapta buna.
Condoleante..

Bacauanu Mihail

________________

21. Am receptionat mesajul dumneavoastra cu trei ore in urma si sunt inca sub imperiul acestei atat de triste vesti.
Simteai ca alaturi de mesajele sale palpita un suflet mare,pe care acum l-am pierdut.
Multi au gasit o calauza puternica in Prof.Artur Silvestri, Inima care lumina,care clarifica.care ocrotea
prin cuvantul sau.De acolo ,din Eternitate vom astepta mereu raze ,de dreapta intelepciunede la
Profesorul Artur Silvestri,pe care dumneavoastra,desigur ,ati avut sansa de a-l vedea si de a colabora.
Noi ,de atat de departe i-am simtit ,totusi ,incandescenta spiritului.
Un asemenea Om nu poate fi uitat.
Maia Cristea-Vieru
Canada

_______________

22. Iubitei Doamne Mariana Braiescu,

Doamna Mariana,

Ma simt alaturi de suferinta Dumneavoastra, caci prin aceasta plecare la Ceruri ni s-a cerut

daruirea celei mai dragi lumini a Neamului Romanesc. Dumnezeu sa-l aseze la sufletul Sau

tainic si plin de iubire. Domnul Artur Silvestri va fi fericit si va mijloci pentru noi toti cei ramasi

in urma lui in deznadejde si rugaciuni. Sufletul si fiinta sa ramane in mintea si inimile noastre a

tuturora celora care l-am cunoscut si am pus un efort alaturi de Artur la inaltarea Culturii si

Identitatii nostre de Romani!

Dumnezeu sa-l odihneasca la sanul Sau!

Ioan Miclau – Australia

1.Decembrie,2008

______________

23. Desigur ca lucrez la un eseu serios pentru cartea în memoria dlui
Artur Silvestri care prin disparitia sa neasteptata m-a îndurerat si
lasat „orfana”de un mare Prieten ,de neînlocuit!
Pentru a-l face cu seriozitate mai am nevoie de câteva zile…(Gândindu-ma ca merita o atentie mai mult decât meritata ,am ales agonia.ro care e foarte difuzata si am pus un cuvânt in memoriam(spre sfarsitul acestui fisier ,scris in albastru,culoarea cerului de unde vegheaza),caci am resimtit aceasta nevoie ,caci cartea NOASTRA e „sarbatorita” pe Agonia,ceea ce înseamna ca aceasta carte(ideea i-a apartinut in totalitate) avea dreptul la stima si încrederea pe care i-a acordat-o ,cu un spirit de pionier si Mecena ,care m-au surprins
enorm.
Puteti sa îl utilizati cum si când doriti si mai ales,contez pe dvs .sa ajunga în maînile doamnei Mariana Braescu ,care sa stie ca nu e singura în marea ei durere si ca Eu ca si multe persoane de bun simt au resimtit intens ,ca eram protejati de un OM exceptional !
Pace sufletului sau!
Vreau sa stie ca eu nu le voi întoarce spatele si ca ideile sale de exceptie vor trebui duse cât mai departe…ca sacrificiul dânsului sa nu fi fost inutil,caci a ars mai ales pentru altii ,mai putin pentru sine…
CU PRIETENIE
ANGELA NACHE MAMIER

_____________

24. Doamna Braescu !

Cel care a scris si a indemnat la fapta omului mare a fost el insusi un om mare.Cel care a scris si a indemnat la atitudinea de parinte al neamului a fost si ramane el insusi un parinte al patriei.Artur Silvestri merge in lumea de dincolo, lasand aici seminte care vor da roada, acum si in viitor.Raman cartile sale, raman faptele sale de promotor cultural, cele mai multe cu bataie lunga, menite sa-i supravetuiasca si care sunt puse in slujba unui bine colectiv.Ma gandesc acum la asociatia al carui ctitor este, la multele reviste fondate.Ramane insusi gandul sau ca exista o Romanie Tainica, ascunsa, pe care merita sa o descoperi si in fata careia sa te minunezi.

Condoleante dumneavoastra si familiei !

Gheorghe Seitan

______________

25. Dumnezeu sa-l ierte pe Domnul Profesor! Mi-ati trasnmis o veste groaznica. Imi dau seama ce inseamna pentru Dv. si pentru familie, pentru toti cei care l-au cunoscut si pretuit ,,, Este o pierdere ireparabila. Personal, nu prea imi dau seama cine si cand il va inlocui pe excelentul OM si ENCICLOPEDIST care a fost Prof. Silvestri?
Cu cele mai alese asigurari de condoleante si urari de puteri pentru a suporta nedreptatea intervenita,
Gh. Buzatu
Iasi, 1.XII.2008, ora 20,00

_______________

26. E greu de crezut că un om atât de activ şi de ancorat în urgenţele culturale ale neamului, ca Artur Silvestri, a putut să se stingă aidoma unui fulger. Un an al nenorocirilor, început cu moartea lui Cezar Ivănescu. Sincere condoleanţe din partea familiei Theodor şi Lina Codreanu.

_____________

27. Cuvant de ramas bun
Nu l-am cunoscut personal pe Artur Silvestri, dar in ultimii 4-5 ani am fost intr-o permanenta legatura prin intermediul internetului. I-am facut multe propuneri, intre altele de a consacra volume distincte evocarii lui Raoul Sorban, IPS Antonie Plamadeala sau Onisifor Ghibu. In privinta ultimului, nu am reusit sa finalizam acest proiect. Daca boala nu ar fi fost atat de nerabdatoare si nedreapta cu el, poate anul acesta, la implinirea a 125 de ani de la nasterea lui Ghibu, ar fi putut apare preconizatul volum. (Am dat, insa, curs, evocarii regretatului parinte Patriarh Teoctist, in cartea ce i-a fost consacrata).
Artur Silvestri, atat cat l-am cunoscut in circumstantele date, dar si din discutiile cu diversi cunoscuti comuni, sau din cartile lui, pe care a avut amabilitatea de a mi le trimite, m-a impresionat prin risipa extraordinara de energie, ca si prin multitudinea domeniilor in care spiritul lui viu s-a implicat si a implicat, cu o singulara generozitate, mii de oameni, din tara si din diaspora.
Este prea devreme sa ii analizam si pretuim, cum se cuvine, viata, munca si opera. Cu siguranta o vor face altii. Un om ca el nu va ramane in afara atentiei confratilor, a istoricilor si exegetilor literaturii si culturii romane. Si pe buna dreptate.
Eu, personal, regret, grabita lui plecare Dincolo. Ar fi fost inca atat de multe lucruri importante de facut, cu minutia si priceperea-i inegalabile.
Imi va fi dor de mesajele lui, de proiectele lui surprinzatoare si incitante. Mi-ar fi placut tare mult sa ii fi putut face bucuria pe care o proiectase sotia lui de a realiza un volum despre omul Artur Silvestri.
Dumnezeu l-a chemat, insa, la el atat de devreme si de suprinzator pentru toti ce-i care l-au cunoscut si pretuit.
Fie-i tarana usoara si amintirea mereu vie in sufletele celor care l-au cunoscut si pretuit.
Prof. Dr. Dan BRUDASCU

_______________

28. Numai spiritul unui mare carturar ramane printre noi. Artur SILVESTRI a fost un mare carturar. Prin spiritul cartilor sale, ramane printre noi. Si prin spiritul cartilor noastre. Nu sunt multi oameni care sa-i promoveze pe altii. Numai oamenii adevarati au imboldul si, mai ales, curajul sa-i promoveze si pe ceilalti. Numai marii carturari alatura cartilor sale si cartile celorlalti, in slujba culturii romane. Prin scris, l-am cunoscut pe Artur Silvestri din paginile revistei ‘Luceafarul’. Prin scris, l-am cunoscut pe Artur Silvestri din paginile revistelor Asociatiei Romane pentru Patrimoniu. Prin scris, ramane si alaturi de mine, de acum incolo.
Pierderea unui om adevarat, dublata de pierderea unui mare carturar, e foarte grea. Foarte grea e si pierderea unui mare prieten. Cunoscandu-ne doar prin scris, Artur Silvestri ne-a evaluat si ne-a publicat. Ne-a fost un mare prieten. Prin spirit, prin scris si prin prietenia ce ne-a aratat-o, ramane alaturi de noi. Intru vesnicia culturii romane.
Transmit ‘Condoleante!’ sotiei, familiei indurerate si tuturor celor care l-au iubit si l-au pretuit!
Victor MARTIN

________________

29. Ciao Artur

Cari parenti ed amici del Nostro Artur
siamo vicini a voi in questo
momento di estremo dolore. Soffriamo con voi per la perdita di un uomo
generoso ed appasionato che ha saputo trasmettere a molti le sue
passioni. La sua dipartita troppo prematura lascia un vuoto incolmabile
ma lascia mache a tutti noi un importante compito: quello di ricordare
e continuare sulla sua linea gli impegni culturali. Anche se
naturalmente non sara’ la stessa cosa nel mio piccolo io continuero’ a
corrispondere ed a dialogare con chi dei suoi cari vorra’ e potra’
continuare la sua opera, convinto cosi’ che questo sia il miglior modo
per onorarlo.
Con affetto e sincera partecipazione un saluto
dall’Italia
Ervino ed Elena Curtis

______________

30. Deplang,cutremurat de vestea cea neagra,alaturi de toti cei care l-au cunoscut si pretuit pe ARTUR SILVESTRI,disparitia fulgeratoare,incredibila a unui febril om de spirit,cu apetit enciclopedic,un altruist cheltuindu-se fara rest,animat de atatea inaltatoare proiecte,mereu increzator,vibrand ideatic pentru cauza unei „Romanii tainice”,aparand statornic valorile neamului pe care l-a iubit si slujit cu devotiune si har.Dumnezeu sa-l odihneasca!

Sincere condoleante familiei indoliate.

Adrian Dinu Rachieru

____________

31. Va rog sa primiti gandurile mele de mangaiere pentru imensa pierdere suferita, o pierdere atat de neasteptata pe cat de socanta pentru toti.
Dumnezeu sa va dea puterea de a trece peste suferinta cu gandul ca voia Celui de Sus, chiar necunoscuta si uneori greu acceptata de noi, este intotdeauna calea cea mai buna, pentru ca in prestiinta si jertfa Sa El va tine in bratele iubirii Sale.
L-am cunoscut de si am colaborat cu D-nul Arthur Silvestri, de aceea sunt si mai uimita de desfasurarea evenimentelor.
Cu tristete sufleteasca,
Hanna Bota, scriitor
Cluj Napoca

______________

32. Sunt total descumpanit.As vrea ca doamna Mariana Braescu, toti cei care l-au iubit si pretuit pe Artur Silvestri,toti cei care au colaborat la publicatiile create si conduse de marele spirit, de nepretuitul Artur Silvestri, ca sufletul meu plange din clipa in care am aflat incredibila veste.Am pierdut un frate de suflet si de gand, am pierdut un reazem,o nadejde, o lumina.Va rog pe toti sa ma credeti ca ceea ce scriu nu este conventional, nu este literatura, ci adevarul crancen.De acum si pana in ultima clipa a vietii mele ma voi gandi,ma voi ruga pentru Artur Silvestri asa cum ma rog pentru sufletele bunicilor, ale parintilor mei.Dumnezeu sa aseze sufletul lui in randul celor drepti. Caci Artur Silvestri a fost unul din putinii oameni drepti pe care i-am intalnit. Ion Marin Almajan

____________

33. Draga Mariana,

Nici acum nu pot crede ca vorbim despre Artur la trecut, era cel mai absurd lucru pe care l-as fi crezut vreodata.Dar daca asa a vrut Dumnezeu nu pot decat sa -ti doresc sa gasesti destula putere si barbatie ca sa parcurgi acesta etapa cumplita din viata ta si sa ne rugam ca Dumnezeu sa-l ierte si sa-i primeasca sufletul in rai.

.Nu stiu daca voi putea sa vin tocmai de la Botosani la ceremonie dar oricum, gandul meu este in aceste zile alaturi de tine si am fost prima care am trimis la Agero textul de ramas bun care a aparut si pe care ti-l trimit acum in attachments si tie daca veti dori sa publicati si asemenea lucruri.

Sunt cu sufletul alaturi de tine la acesta mare durere si-mi exprim cele mai profunde condoleante si un nemasurat regret.

Lucia Olaru Nenati

______________

34. Joi, 4 decembrie 2008

Bunul Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace pe cel care a fost Artur Silvestri.

Astazi se indreapta spre „Casa Tatalui” acest preatanar „Patriarh oriental” al culturii romane. Nu ne-a parasit ci doar s-a intors „acasa”, acolo unde cu totii ne vom revedea, in „Casa Tatalui”. Da, de acolo, de dincolo de zari va priveghea cu iubire spre tot ce a lasat in urma si in grija celor pe care i-a incredintat intru bucuria Domnului.

L-am cunoscut, tainic, din scrierile dansului si l-am apreciat, stimat si respectat pentru capacitatea de a inmulti talantul pe care Domnul i l-a daruit si pentru altruismul cu care ardea si se consuma ca o candela pe altarul culturii romanesti.

Uniti in rugaciune, sincere condoleante Doamnei si familiei.

„Daca ma iubiti, nu plangeti.

Daca ati cunoaste misterul imens al cerului,

unde ma aflu acum, aceste orizonturi fara de sfarsit;

Daca ati putea vedea si simti

ceea ce eu simt si vad,

in aceasta lumina, care invaluie si patrunde totul, …

nu plangeti, … daca ma iubiti!’ (Sfantul Augustin)

Sa ii fie tarana usoara!

+ Virgil Bercea

Episcop de Oradea

________________

35. Cu lacrimi in ochi si cu durere in suflet il insotesc cu gandul, pentru ca sunt departe, pe ultimul drum, pe marele, bunul si inegalabilul Artur Silvestri. Va scriu cu lacrimi in ochi dar si cu speranta, ca drumul pe care l-a inceput aici, il vom continua noi, impreuna.
Condoleante, doamnei Mariana Braescu si intregii sale familii.
Dumnezeu sa-l ierte !
Ioana Trica

____________

36. Sunt socat si absolut surprins si profund indurerat de tragica veste a
neasteptatei plecari dintre noi a lui Artur Silvestri.
Ne-am cunoscut acum aprox. 30 de ani in urma si cu toate ca sunt de 20
de ani la New York, am pastrat legatura fiind mereu uimit de colosala
sa capacitate de munca dar si de imensa generozitate care l-a
caracterizat intreaga viata.
Ceea ce a facut el pentru cultura romana, cu forte proprii, solidul
imperiu cultural pe care l-a creat din dragoste de neam, biserica si
tara raman de neinlocuit dar in acelasi timp constituie o mostenire
inscrisa si inradacinata definitiv in istorie. De pe fiecare fila a
cartii acestei unice mosteniri numele sau inscris cu litere de aur va
straluci mereu iar amintirea sa nu se va sterge niciodata.
Va rog transmiteti Doamnei Mariana Braescu, distinsa sotie a marelui
roman acum in drum spre Imparatia lui Dumnezeu in care a crezut si pe
care L-a slujit cu mijloacele lui specifice,in aceste dureroase clipe,
sincerele mele condoleante. Asemenea si celorlalti din cercul rudelor,
prietenilor si cunostintelor.
Dumnezeu sa odihneasca cu dreptii pe credinciosul robul sau.
Pr. Prof. Univ. Dr. Theodor Damian
School for Human Services and Education
Metropolitan College of New York,
Facultatea de Filosofie si Stiinte Politice
Universitatea Spiru Haret, Bucuresti,
Director, al revistei Lumina Lina/ Gracious Light, New York
Presedinte al Institutului Roman de Teologie si Spiritualitate, New York.

_____________

37. 5 Decembrie,2008

Am vazut Slujba despartirii si asezarii lui Artur Silvestri la loc de veci.

Eu cred ca acest om nu a stiut decat sa daruiasca si sa se daruiasca,sa se jertfeasca.Si lumea intreaga prin jertfa se tine.

Daca am crede ca suntem despartiti de el inseamna ca nu intelegem nimic.Este mai viu si mai aproape de noi decat oricand.

Dumnezeu sa il ierte si odihneasca in pace!

Cu doriri de tot binele,

Alexandru Nemoianu

_________________

38. 4 decembrie 2008.A fost o zi mistuitoare. Am aprins cu totii o candela de iubire pentru Gabriel Artur Silvestri,un prieten adevarat.Sfasietoare a fost strigarea numelui fiului drag de catre tatal supravietuitor.La Manastirea si cimitirul Pasarea totul parea impietrit.Nori negrii,nori plumburii,bacovieni, pluteau dusi in tristetea zilei de decembrie. Ca o pasare ranita in zbor se zbatea sotia iubitoare, Mariana Braescu Silvestri.
Nimic nu va mai fi la fel.

_____________

39. Va multumim pentru respect si devotament fata de cel care sa dus in lumea ingerilor, pentru cel despre care inca ne rugam impreuna pentru odihna sufletului sau mare.
Baki ymeri

________________

40. CU CELE MAI ADNCI SENTIMENTE DE RESPECT PENTRU CEL CARE A FOST DRAGUL MEU DOMN ARTUR SILVESTRI AM LAUT CUNOSTINTA DE TRAGICUL EVENIMENT.PARTICIPAREA MEA VA DEPINDE DE O INVOIRE DE LA LOCUL DE MUNCA. ORICUM SUNT SI ACUM SI VOI FI SI ATUNCI ALTURI DE TOI CEI CARE I-AU PURTAT UN BINEMERITAT RESPECT.

DUMNEZEU SA-L ASEZE IN CETEL DREPTILOR PENTRU CREDINTA IN cEL DE SUS SI IN ATAIA OAMENI PE CARE I-A ADUNAT IN JURUL SAU.

VOM REVENI CU RANDURI SCRISE SI CU GANDURI PIOASE.

AUREL ANGHEL

_____________

41. Stiamata dna Braescu si redactia,

Va transmit cele mai profunde condoleante cu putinta familiei
îndurerate ,de aici de departe,aflându-ma în neputinta de a ma alatura
acestei ceremonii,având un sot bolnav.

Ca si dvs îl voi pastra în inima mea ,caci a fost un înger protector
pentru mine si pentru atâtia alti scriitori ,sunt mândra ca am putut
sa îl cunosc ,ca am beneficiat de încrederea domniei sale si ca am
scos împreuna o carte care pecetluieste o prietenie literara demna
,discreta si încoronata de succes!
Intuitia domniei sale în ceea ce ma priveste îi face cinste si sper ca
a plecat cu constiinta ca aceasta carte (care a fost ideea sa!) era ca
un prunc pur care îi apartinea în mare parte,ca a avut parte de
aceasta bucurie,înaintea de a parasi aceasta lume taioasa si rece
pentru o sensibilitate de exceptie…
Nu îmi vine sa cred ca o asemenea drama s-a putut produce,era mult
prea tânar ,a plecat cu fruntea sus ,plin de dinstinctie!
Pace sufletului sau exemplar
Angela Nache Mamier

_______________

42. Imi exprim si acum regretul pentru disparitia neasteptata a celui care a fost Artur Silvestri si compasiunea fata de toti cei carora aceasta pierdere le aduce suferinta!

Nu voi putea participa la funeralii!

In semn de respect pentru memoria acestui om care pentru mine are o deosebita insemnatate, am faptuit o poezie, de fapt un bocet.

In masura in care veti considera ca aceasta se ridica la inaltimea unei personalitati atat de mari ca aceea a lui artur Silvestri, o veti putea publica.

Altefel va rog sa o considerati o manifestare personala!
Cu respectul pe care vi-l datorez dintotdeauna,

Dumitru Andrei

Bocet

La moartea lui Artur Silvestri

Nici un sens nu mai există

Totul cade în obscur

Într-o zi atât de tristă

Când ne-a părăsit Artur;

Doru-i de nemărginire

Peste toate şi-a întins

Şi-n scânteia din privire

Necuprinsul a cuprins

Fără a tânji cununa,

Cu durere, cu mândrie

A iubit dintotdeauna

Tainica sa Românie.

Milă fie-ţi Doamne iară –

Sntem slabi , suntem tereştri –

Mai trimite-n astă ţară

Oameni ca Artur Silvestri

Clatină-te Soare-n cer

Plângi tu Lună, plângeţi Stele

Când din lumea asta pier

Flăcări de lumină grele!

DUMITRU ANDREI

______________

43. Dumnezeu să-l odihnească.

La ora aceea voi urca la mânăstirea „Sf. Ana” şi mă voi ruga pentruz sufletul său.

Constantin Juan-Petroi. istoric, ziarist

_____________

44. Ne rugăm pentru sufletul marelui om şi prieten Artur Silvestri, plângem, îl cântăm; ne întremăm în acelaşi timp, cu amintirea lui, duhul, memoria, tot ce a mai rămas din putinţele noastre şi ale lumii. Dumnezeu să ocrotească spiritul nepereche al lui Artur Silvestri. Condoleanţe Doamnei Mariana Brăescu Silvestri, Familiei, Prietenilor şi Colaboratorilor.

______________

45. Scriitorii timisoreni sunt cu inimile frante.Inca nu ne-am revenit.Refuzam sa credem in „plecarea” celui care a fost „un inger” pentru noi.
La initiativa domnului Almajan, maine, 03.12.2008, orele 16,00 la o biserica din oras, in Piata Crucii, ne vom aduna cu totii pentru o slujba de pomenire.Pentru OMUL ALES AL RAMANIEI TAINICE, ARTUR SILVESTRI.
Varsta, probleme de sanatate,durerea, ne impiedica sa-i fim alaturi pe ultimul drum.Dar noi, joi, in bataia clopotului, il vom insoti tainic prin lacrima noastra-rugaciune.Va fi o zi de doliu printre „ucenicii” profesorului.
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA PRINTRE DREPTII SAI!
CONDOLEANTE FAMILIEI.

Mariana Gurza

______________

46. Am privegheat in aceste doua zile impreuna cu Cezarina Adamescu.am privegheat, am scris indurere fiecare dupa puerea sa.Va trimit in Attachement

un Psalm.

Psalm cu un pomişor

In memoria Omului Mare Artur Silvestri care duce acolo cate un pomisor din atatea gradini pe care le-a ocrotit

Simt azi o unduire ce vine de departe

E îngerul de pază, ori nesimţita moarte

Doar Tu ştii Doamne, unduirea

Ce mi-a învolburat din zori privirea.

Azi soarele e doar o pată

dintr-o poveste cu a fost odată

când totu-n jur era un haos

Clipă divină, fără de repaus,

Când ai oprit o clipă timpul din stihii

Să pui la colţul lumii noi tării

Să faci o geană de lumină

Să ne arăţi o casă cu grădină…

Şi pune Doamne, lângă ea

Un pomişor din mila ta

Să vadă Moartea că nu sunt

Eu singur pe acest pământ.

AUREL ANGHEL

______________

47. SUNT RAVASIT DE ACEASTA VESTE. REGRET CA NU AM AVUT OCAZIA SA-L INTALNESC NICIODATA PE ACEST ADMIRABIL CARTURAR ROMAN CARE A FOST SI RAMANE DOMNUL ARTUR SILVESTRI. NU DOAR CULTURA, CI ROMANISMUL PIERDE PE UNUL DIN PILONII PE CARE SE SPRIJINEA VIITORUL SAU.

DESI NEPUTAND SA-MI IAU ALTFEL RAMAS BUN DE LA CARTURARUL CARE I-A STRANS IN JURUL SAU PE TOTI CEI CE IUBESC SI CRED IN DESTINUL POPORULUI ROMAN, VOI APRINDE O LUMANARE IN MEMORIA ACESTEI PERSONALITATI DINAMICE LA UNA DIN BISERICILE DIN NANCY CU SPERANTA CA STRADANIA SA A CREAT O SCOALA NATIONALA CARE II VA CONTINUA LUCRAREA;

CU NETARMURITA AMARACIUNE PENTRU ACEASTA NEASTEPTATA DESPARTIRE DE OMUL CARE NE-A UNIT IN JURUL UNOR IDEALURI SFINTE,

L. DEACONU

____________

48. Vestea este cumplita. Socanta. Incredibila. Ma lasa mut.

Condoleante distinsei Doamne Mariana Braescu si intregii familii.

Ramanem mereu mai singuri, tot mai singuri.

Si ni se duc valorile autentice. De neinlocuit.

Nu am cuvinte.

Dumnezeu sa-l ierte.

Dumnezeu sa-i daruiasca pacea. Si lumina.

Pe care le binemerita.

Sus, la munte, ninge, ploua,

La Craiova pica roua…

Cu prietenie,

DAN LUPESCU

_______________

49. Indoliat conviviu,

Un episode lombo-sciatic major face să nu pot fi de faţă la plecarea prietenului Artur. Sunt alături, cu inima îndurerată, suferind dimpreună cu cei ce l-au iubit. Transmit familiei compasiunea mea şi, vorba lui, mă-nchin a bune doriri pentru cei rămaşi. Dumnezeu să-i bucure odihna şi să-i păstreze sufletul în conclavul îngerilor.

Nicolae Rotaru

______________

50. Suntem mai saraci si in acelasi timp mai bogati prin ceea ce a insemnat si va insemna OMUL si cartile lasate in dainuire.In filele de „pateric” il vom regasi acum pe mentorul nostru.Ne vom ruga pentru el asa cum si el de-acolo dintre ingeri isi va trimite lumina.
A fost voia Celui de sus si prin „plecarea” omului bun” Dumnezeu isi continua lucrarea.
De o sobrietate nobila, l-am vazut doar in cateva momente zambind si fericit.De pilda in februarie cand i-a inmanat iubitei sale soti darul sau.Aceasta iubire sublima, aceasta adoratie fara cuvinte, sa-i fie mangaire Doamnei Braescu.Fie ca bunul Dumnezeu sa-i mangaie sufletul chinuit si sa-i dea putere de a merge mai departe.
Mi-au ramas in minte cuvintele Domnului Nemoianu.Un indemn venit din gura „inteleptului din America”, atat de pretuit de mentorul nostru.

Plecarea „lui” ne lasa singuri si fara pastor,fara „baci”.Daca insa am crezut in „el” si daca indraznim sa credem ca am fost vrednici de „el”, atunci singurul lucru pe care il putem face este sa marturisim cat de pustie este valea plangerii fara „el” si cat de orfani am devenit toti.Dar dincolo de asta,asa cum spunea un foarte mare Roman,”nici o lacrima”!

Mai ales nu „lacrimi” care sunt ale milei de sine si ale superficialitatii.

Sa avem taria de a multumi ca „el” a fost cu noi o vreme,sa avem taria sa fim multumitori ca aceasta „vreme” ne-a fost data ,sub un semn a carei „lungime” sau putina durata nu noi suntem chemati sa o judecam,sa fim multumitori ca ni s-a artatat cat de frumos si cat de fara egal,cand si cand,”biruit-au gandul”.

Mai ales sa fim incredintati ca daca vom fi intariti cu darul de a marturisi si sta pentru cele pe care Artur Silvestri le-a implinit,atunci „el” va fi cu noi;totdeauna.Si sa nu avem indoiala.

Daca l-am iubit cu adevarat si daca am crezut in el,atunci „el”,cel care a stiut doar sa daruiasca,va sti ca in noaptea singuratatii care o vom petrece,o vreme,va sti sa ne aline, sa ne mangaie pe frunte si sa ni se arate.

Dumnezeu sa il ierte si odiheneasca in pace.”

Mariana Gurza

_____________

51. Prea indurerata doamna Mariana Braescu

Trecerea sa nu este in nefiinta, ci la viata vesnica, acolo unde nu este nici durere nici suspin. Acesta este si motivul pentru care ne rugam pentru sufletul sau nobil.
Cu adanca plecaciune a parerii de rau

George Liviu Teleoaca

______________

52. Sunt prof. Corneliu Vasile, doctor in filologie si membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.In aceste momente grele, sunt alaturi de familia indoliata a Marelui Om al Culturii Romane care a fost ARTUR SILVESTRI, alaturi de Doamna Mariana Braescu si afirm cu tarie ca nimeni nu a facut atat pentru cultura, literatura si spiritualitatea romaneasca, publicand, selectand, intreband, editand, cugetand la destinul romanesc, fara a avea vrun folos material sau beneficiu de glorie si putere, ci binemeritand recunostinta vesnica a iubitorilor neamului romanesc si ai spiritului democratic, cultural si universal.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe acest sfant al culturii si literaturii romane, devotat misiunii sale intelectuale, crestine, nationale si universale.

________________

53. Dumnezeu e cu siguranta langa el!
sincere condoleanta!

Paparuz Adrian

_____________

54. DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA-N PACEA EROILOR NEAMULUI NOSTRU VALAH… !

Ion Pachia Tatomirescu

_______________

55. DOMNUL SA IL BINECUVANTEZE PE COPILUL LUI, ARTUR SILVESTRI, SA-L MANTUIASCA,, SI SA-L MILUIASCA IN VECI !

DOMNUL SA VA INTAREASCA, STIMATA DOAMNA MARIANA BRAESCU, SI SA VA AJUTE TOT TIMPUL !

Asa am facut si asa o sa facem, doamna Mariana Braescu, ne vom ruga in continuare pentru domnul Artur SILVESTRI, Domul sa il binecuvateze in veci ! Pacea Domnului sa fie cu el !

In acelasi timp ne vom ruga si pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra !

Ne rugam sa va intareasca Domnul , sa aveti putere sa va cresteti si sa va ajutati copiii, nepotii !

In acelasi timp, eu va spun, ca voi fi tot timpul alaturi de dumneavoastra ca sa-i ducem domnului Silvestri Opera mai departe, pentru ca ce ati realizat dumneavoastra este un lucru extraordinar. TREBUIE NEAPARAT SA MERGEM MAI DEPARTE, !

Va spun de asemenea ca in mine veti aveas intotdeauna un prieten care va sari sa va ajute, tot timpul, nu numai la nevoie !

Fiti tare, Domnul sa ne ajute !

Ori de cate ori aveti nevoie de un ajutor, va rog sa nu ezitati sa va dresati mie !

Va multumesc !

Fie ca Domnul sa ne ocroteasca si sa ne inspire tot timpul !

Domnul sa il miliasca si sa il mantuiaesca pe domnul Artir Silvestri ! Amin

Cu mare tristete Stefan Dumitrescu

_________________

56. Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca!
Alaturi de dvs, fie si numai sufleteste!
Pace si liniste in suflet va doresc…
Cu respect si consideratie,
Mariana Eftimie Kabbout
Galati

_______________

57. Sincere condoleante si multa forta.

Adriana Vidroiu

_______________

58. Dumnezeu să-l odihnească şi să-i,fie ţărâna uşoară

C. Juan-Petroi

_______________

59. DRAGA D-NA MARIANA BRAESCU,

TOT RESPECTUL SI DRAGOSTEA PENTRU SOTIA IUBITOARE CARE I-ATI FOST, SI PENTRU CA IN SPATELE TUTUROR CELOR INTREPRINSE DE ARTUR SILVESTRI ATI STAT SI DOMNIA VOASTRA, INDISCUTABIL, SI ACEASTA ESTE BINE SI DREPT SA SE STIE.
ODIHNEASCA-SE IN PACE CEL CARE A FOST DE O INEGALABILA NOBLETE SI GINGASIE SUFLETEASCA, CHIAR SI ATUNCI CIND A GINDTI LA RECONQUISTA.
Cu prietenie,
Aurelia Satcau, Melbourne

___________________

60. Indurerati sunt toti cei care l-au cunoscut. A fost si ramane printre noi un Mare Om, o lumina. Dumnezeu sa-l odihneasca!
Cu adanca tristete, Irina Airinei

________________

61. CU LACRIMI IN OCHI SI DURERE IN SUFLET VA TRANSMIT CONDOLEANTE, DOAMNA!

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA PE ACEST MARE ROMAN!

LOREDANA CRISTEA

_______________

62. Condoleante familiei.
Cu adanca durere primesc vestea.
Nu gasesc cuvinte potrivite… refuz pentru moment a crede!
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
Voi inalta in fiecare zi o rugaciune pentru cel a reusit sa
aprinda o lumina in calea vietii mele.
Cu regret si lacrimi in suflet,
Valentina Becart

…. nu e drept!!!!

____________

63. O veste trista. Prea trista, prea nedreapta. Pentru un OM care avea atatea de spus. Sper ca Romania tainica sa fie dusa mai departe cu respectul cuvenit.

Condoleante familiei.

Cezar A. Mihalache

redactor sef Natiunea

P.S.

Voi publica o pagina de cuvioasa aducere aminte in saptamanalul Natiunea.

______________

64. Condoleantele mele, D-na Mariana Braescu!
Dumnezeul sa-l odihneasca in pace pe D-l Artur Silvestri!
Eu am expediat deja cateva texte despre activitatea scriitoriceasca a dansului pentru volumul omagial.
Sa speram ca ARP va continua activitatea culturala si legatura cu toti romanii din lume.
Doamne ajuta!
Florentin Smarandache

_______________

65. E cumplit si nedrept! Cu ce am gresit noi ca sa fim pedepsiti asa de tare? De ani de zile imi propuneam sa stau de vorba cu A.S. Aveam atatea de vorbit! Nu vedeam niciun motiv de graba! Cat de greu trebuie sa va fie!… Doamne, Doamne!… Va pot fi de vreun ajutor?

Ion Coja

_____________

66. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Sincere condoleante.
Natalia Grosu

______________

67. sincere condoleante familiei indoliate
Dumnezeu sa il odihneasca in pace

DANA BANU

_______________

68. Dumnezeu sa il odihneasca.

Ma alatur cortegiului de indurerati.

Omul acesta imi patrunsese in suflet.

Chiar m-am mirat de ce a incetat brusc corespondenta noastra.

Mi s-a chircit sufletul, si credeam ca nu o va mai face…

Mariana Tănase

_________________

69. Profund intristat si afectat de aceasta mare pierdere, va rog sa transmiteti familiei indurerate omagiul meu.
De asemenea exprim solidaritate colaboratorilor, impreuna cu dorinta de continuare a bunelor initiative si idei.
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Cu respect si regrete,
Dan Ghelase – presedinte ARTRAD

_______________

70. Doamna Mariana Braescu,

Vestea este coplesitoare. Nu exista cuvinte – niciun cuvant! – sa umple golul lasat de disparitia Domnului Artur Silvestri, a acestui om inzestrat cu atatea cuvinte cu har de la Dumnezeu pentru oameni, pentru toti oamenii, pe care i-a iubit cu dragostea lui dumnezeiasca. Singura mangaiere este ca el se afla acum in bratele lui Iisus si ca noi nu stim sa existe un loc mai bun in acest univers decat acesta. Dumnezeu sa-l ierte si sa-i dea pace eterna iar pe dumneavoastra sa va ocroteasca de acolo de sus cu aceeasi devotiune ca in timpul vietii pamantesti.

Violeta Ionescu

_________________

71. Draga mea doamna Silvestri,
Ieri seara ma impregnam de opera domniei sale si îmi spuneam ca a fost
destul d eneînteles si nefericit si poate una din cauzele care i-au
grabit sfârsitul a fost aceasta…
Cu totul întâmplator am dat in arhivele mele literarae modeste de 6
plicuri scrise de domnia sa între 1981 si 1985…de o rara
întelepciune ,idealism ,puritate si generozitate ,caci tineam neaparat
sa scriu în eseul despre domnia sa ca avea acest geniu de
vizionar…multe din sfaturile sale mi-au fost atât de pretioase si
ceea ce a prezis s-a adeverit ,caci ne purta spre înaltimi ,trudind ca
un semizeu pentru noi toti..
Când prin miracol destinul ne-a reunit ,parca ar fi fost ieri,aceeasi
simplitate,inteligenta,eleganta,generozitate si discretie…
Putea sa ma uite ,dar s-a întâmplat le contraire…m-a scos din coltul
meu de solitara si pierduta si dintr-o data m-a catapultat ca si cum
era învestit de o menire supraomeneasca ,care a culminat cu volumul
Clelebratio ,care este rodul mintii lui,desi Cimitirul de la Sapânta
de pe coperta devine o trista premonitie ,caci pe 13 octombrie am
pierdut unicul meu frate de aceeasi vârsta ca dumnealui si El la fel
,un înger pe acest pamânt
Am pierdut deci doi frati in acelasi timp si îmi spun daca acolo unde
se afla nu sunt mai mult decât nefericiti…
Am sa va scriu ,am sa scriu textul care ni l-ati cerut ,am sa ma bucur
sa va vad la noi in Franta si considerati-ma o prietena si o sora mai
mult decât apropiata…
El a dat lumii mai mult decât merita !
Sa fie acolo de unde ne va sprijini cu sufletul lui urias, mai mult
decât în pace
Nu va fi în pâmant ci în inimile noastre,viu de-a pururea…
Spuneti-i din partea mea cât de mult l-am respectat si iubit,frateste…
Sa nu uitati…SI SA FITI TARE ,era mândru de dvs si de forta dvs morala
Erati trup si suflet …deci el traieste …
Angela Nache Mamier

_______________

72. Citesc si recitesc mesajul dvs, si tot nu pot sa cred… orice alt cuvant ar fi de prisos…
Sincere condoleante…
Dumnezeu sa ii odihneasca sufletul oferindu-i un loc binemeritat, printre cei drepti…
Alaturi de dvs,
cu sincera consideratie si respect,
Mariana Eftimie Kabbout
Galati

______________

73. O groaznica veste am prikmit dela dvs. Dumnezeu sa il odihneasca in pace,a fost UN MARE OM SI ROMIN ,care nu va fi uitat niciodata.Sunt alaturi de dvs. in aceste momente groaznice.

Anton Lixandroiu

_________________

74. Dumnezeu sa-l odihneasca. Ca orice „plecare” lasa in urma lui o lume indurerata
Pr. Gh. Naghi

_______________

75. Spirit enciclopedic si totodata misionar, indiferent de drumul sinuos ori spinat pe care l-a parcurs, Artur Silvestri este unic în initiativa sa de mare anvergura internationala de a polariza energiile neamului, izvorate din mintea si sufletul celor care au raspuns ( uimitor de multi) si s-au alaturat proiectelor sale entuziasti, cu mare bucurie ca într-un inceput de renastere.

Sper ca trecerea sa – din nefericire prea devreme- intr-o alta dimensiune sa fie un motiv, mai bine zis o obligatie morala pentru toţi colaboratorii, de a continua afirmarea culturii dacoromâne de la începuturi pana azi, asa cum au fost puse pietrele de temelie

de cel care va ramane permanent aproape, ca un adevarat deschizator de cale.

Sincere condoleante familiei indoliate!

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Cu pioasa amintire,

Elena Armenescu

________________

76. Profundul meu regret.Condoleante sincere familiei.Iar ca semn de pretuire:
Crez
Nu, singuri nu suntem.
Dincolo, zarea, cumpana aceleiasi lumi.
Nevazut, dar in preajma
Sta pururi Cel care,
Purtator de sperante
Da orisicui pacea implinita.
Nu, singuri nu suntem.
In suflet strangand masura luminii
Pe drumul cel bun,
Nevoie implinita, de sacru.
pr.Radu Botis

_________________

77. Intr-adevar, Dumnezeu sa-l odihneasca!
Va rog sa-mi raspundeti de urgenta daca mai exista intentia de a publica un volum omagial, intentie pe care o consider inca oportuna. Am pregatit un articol, terminat pina sa aflu trista veste, si doresc sa stiu daca mai are rost sa-l trimit, cu modificarile ce se impun.\
Cu stima,
Ioan Bozac

________________

78. Vestea ne-a intristat mult. Caci Romania a pierdut un mare patriot in aceste timpuri

de oprelisti si lasitate. El era persoana care inca multi ani mai putea sa impinga Cultura

Romana spre locul ei meritat. Asemenea oameni nu sint des de intilnit in Romania.

Soarta a lovit oarba intr-un om deosebit.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

Condoleante familiei.

Dan, Tamara si Ioan Mugioiu

Langenthal. Elvetia

30 Noembrie 2008

______________

79. ARTUR SILVESTRI, ÎN ZIUA SFÂNTULUI APOSTOL ANDREI…

DUMNEZEU SǍ-L ODIHNEASCǍ-N PACE…!

SINCERE CONDOLEANŢE ÎNDOLIATEI DOAMNE, MARIANA BRǍESCU…!

CRED CǍ ZORILE ÎNSÂNGERATE DE 30 NOIEMBRIE 2008 L-AU CONVINS PE ARTUR SILVESTRI SǍ RǍSPUNDǍ PROMPT SFÂNTULUI APOSTOL ANDREI CE L-A CHEMAT PREA DEVREME ÎN CERURI, DEŞI AICI, ÎN DACIA, PE DRUMURILE-I APOSTOLICE DE LA MAREA GETICǍ / NEAGRǍ ŞI DE LA DUNǍRE, DIN ORIZONTUL ANULUI 47 D. H., MAI AVEAM DE LUPTAT CU MULTE OŞTIRI ALE ÎNTUNERICULUI ŞI DE BIRUIT MULŢI DUŞMANI AI ADEVǍRULUI, TOT MAI MULŢI MONŞTRI-ÎNTINǍTORI DE LUMINǍ…! ROMÂNIA, SPIRITUALITATEA VALAHǍ PIERDUT-AU UN VERITABIL PANDUR CE, DE LA UN DECENIU LA ALTUL, ASEMǍNATU-S-A CU UN INDISCUTABIL / INCONTESTABIL ATLET AL LUI IISUS HRISTOS…

Prof. dr. Ion Pachia Tatomirescu

__________________

80. Dumnezeu sa il odihneasca iar sufletul sau, de acolo de unde este, sa va ajute sa duceti mai departe licarul de lumina pe care l-a adus printre noi, instaurand pacea acolo unde diversitatea caracterelor era in floare.
Un gand de ramas bun pentru el, un gand de tarie pentru dumneavoastra si pentru noi.
Ileana Speranta Baciu

______________

81. Imi pare atat de rau! Nu mi se leaga cuvintele in acest moment pe care incerc sa-l depasesc; cu dificultate; Am fost prins inr-o nedorita campanie electorala si n-am putut sa mai redactez materialul pe care mi-l schitasem in ciorna si care se voia a fi un semn de recunostintza fatza de Artur Silvestri! N-a avut rabdare clipa aceea sa mai astepte!

Ii transmit condoleante afective familiei si o rog sa ma considere un memru al ei.

Sufar din cauza acestei pierderi!

Odihneasca-l Dumnezeu intru mare mila Sa!

Mai trimite Doamne romanilor pe pamant oameni precum a fost Artur Silvestri!
Dumitru Andrei

________________

82. nu pot inca sa accept acest fapt! stiu ca moartea e doar o trecere asa dupa cum spunea unul din poetii nostri dar pentru cei ramasi in urma e o mare tristete! fie ca Bunul Dumnezeu sa aseze sufletul dlui silvestri cu dreptii Sai care au savarsit fapte vrednice asa precum dansul a luminat mintea si inimile multora! Vesnica sa fie pomenirea si sincere condoleante dnei silvestri!

cu aleasa consideratie, corina ciuras -arad

___________________

83. Stimata Doamna Mariana Braescu,

Am primit cu mare tristete si cu mare uimire vestea plecarii dintre noi a Domnului Artur Silvestri, desi stiam ca e bolnav de mai mult timp. Sunt convinsa ca a ajuns deja intr-un loc plin de lumina. Chiar in momente grele, de suferinta, a fost atent cu cei din jurul Domniei sale.

Condoleante din partea mea si Dumnezeu sa-l odihneasca. Ma voi ruga pentru odihna sufletului sau.

Doamne ajuta!

Olga Alexandra Diaconu

_________________

84. Am citit si recitit mesajul primit,

prin care se anunta plecarea in lumea dreptilor

a lui Artur Silvestri si sunt pur si simplu stupefiat!

Prea repede a plecat, pt ca avea atatea proiecte culturale

in derulare, la care trudea in felul sau discret, dar marinimos

fata de cei pe care ii incuraja pe plan cultural si literar!

Fata de o personalitate cu spirit renascentist –

asa cum il consider pe Artur Silvestri in materialul trimis

pentru cartea care – vai! – îl va evoca, acum cuvintele sunt neputincioase

in a acoperi intreaga arie a domeniilor in care si-a facut simtita

prezenta, prin scriitura.

Dumnezeu sa-l odihneaca in pace!

Prof. Dr. Const. MIU

_________________

85. Sincere condoleante! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Mihaela Albu

______________

86. Dumnezeu sa-l odihneasca si pe dumneavoastra sa va mangaie. Nu m-am gandit niciodata ca este asa de greu bolnav. Nădajduiesc ca s-a stins ca o lumina lina si ca nu a suferit.

Va sunt alaturi cu tot sufletul.

Dumnezeu sa va aiba in sfanta Lui paza!

maria neagu

30 Noiembrie 2008

________________

87. Sincere condoleante! Dumnezau sa-l odihneasca! Suntem alaturi de durerea Dvs. Sanatate!
Baki Ymeri

_____________

88. Incredibil! Nu-mi vine sa cred! Cu lacrimi de dor si sufletul sfasiat de mirare primiti, va rog, condoleantele mele!

Vesnic imi va fi dor de El, de prietenul si fratele meu de suflet,Artur Silvestri! Cum de s-a intamplat asta? De ce? Cum?

… SI TOTUSI ESTE TRIST PE LUME…

Dumnezeu sa-l ierte!

Theodor Rapan

_____________

89. Vestea trecerii la cele veşnice a domnului Silvestri , care pentru mine a fost ca un sfânt, m-a cutremurat!

Vă rog să transmiteteţi familiei îndoliate sincerele mele condoleanţe!

DUMNEZEU SA-L IERTE!

N.N. Tomoniu

______________

90. Primiti sincerele mele condoleante pentru imensa pierdere reprezentata de nemilos de grabita plecare la Ceruri a celui ce a fost Artur Silvestri, mult inainte de a-si fi putut incheia impresionantele lui proiecte cultural-spirituale.
Dumnezeu sa-l odihneasca, iar pe cei ramasi sa-i intareasca spre a face fata situatie.
Cu sufletul trist si indoliat,
Prof. dr. Dan BRUDASCU

_______________

91. Dumnezeu sa-l odihneasca, sa-i daruiasca pace, liniste si lumina vesnica. Condoleante, stimata doamna Mariana Braescu, pentru pierderea ireparabila a sotului dvs., care este si o imensa pierdere a intregii culturi romane.

Cu tot regretul, Victoria Milescu

____________

92. Stimata Doamna Mariana Braescu,
Va transmit cele mai sincere condoleante si ma rog lui Dumnezeu sa va intareasca si sa va mangaie in aceste momente de durere prin trecerea la cele vesnice a sotului dumneavoastra drag Artur Silvestri.
„Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat. Fie Numele lui Binecuvantat!”
Prof. Dumitru Buhai

_______________

93. Sunt complect socat, indurerat… am aprins o lumanare.

Sa-i fie tarana usoara!

Ben Todica

______________

94. Este o veste foarte trista.
Sincere condoleante!
Sint convinsa ca posteritatea il va pastra in amintire si in suflet,
Cu parere de rau,
Dumnezeu sa il odihneasca,
Anca Negru

_______________

95. Stimata doamna Mariana ,

Am aflat cu tirsta uimire si cu durere de trecerea in lumea de dincolo a lui Artur.Ma rog Domnul sa va dea Dumnezeu puterea de a indura sfasirerea acestor clipe si a-i cultiva cum se cuvine memoria.Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aseze in rai.

Grigore Ilisei

______________

96. Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l primeasca in cetele dreptilor!

Mihalea Stroe

______________

97. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca în pace. Sa-i fie drumul usor spre cerurile cele mai înalte.

Sincere condoleante familiei îndurerate.

Antonia Iliescu

_______________

98. Transmiteti-i, va rog, doamnei Mariana Braescu, sincerele mele condoleante si regretul ca nu am putut sa-l intilnesc personal pentru a-i multumi atit pentru ajutorul dat in difuzarea articolelor mele de presa, cit si pentru activitatea sa pusa in slujba Romaniei.
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Vasile Zarnescu

_____________

99. Condoleante! Intre legea firii si speranta luminii de dincolo, ramane intotdeauna parerea de rau. Dumnezeu sa-i daruiasca odihna vesniciei!

Cu regret,

Florin Tupu, scriitor

____________

100. Cu durere in suflet Condoleante! si Domnul sa-l ierte si sa-l odihneasca pe distinsul Artur Silvestri.

Gabriela Zavalas Anghel

01.12.2008

____________

101. Verificând mail-ul după trei zile, am aflat cu stupefacţie
de dispariţia mentorului ARP, domnul Artur Silvestri.Din păcate,
nu am avut ocazia de a-l întâlni personal, dar citind despre dânsul
pe internet, mi-am dat seama că este un om valoros.Spun „este”
întrucât valoarea nu piere, ci dăinuie veşnic.Îi mulţumesc pentru
promovarea poeziilor mele în revista „Ecoul”.
Dumnezeu să-l aibă în paza Lui!
Dr. Mihail Mataringa,
Constanţa

______________

102. As dori sa o rog, daca se poate si cand se va putea, prin intermediul dumneavoastra, pe doamna Mariana Braescu sa primeasca si condoleantele mele.

Va multumesc si sper ca nu v-am importunat prea tare.

Artur Silvestri. Ultima vamă.

Un moment de tăcere când, la plinirea sorocului, omul nu mai are cuvânt, când grunji de ţărână se prăvălesc să-şi ia partea, când înspăimântătorului zgomot i se pune înainte discreta fluturare într-un ultim survol.

Un minut de meditare că Dumnezeu l-a chemat, prea devreme pentru noi, la Sine şi foarte devreme pentru el, când ar mai fi putut face atâtea aici.

Dar câte a făcut! Şi cât de bune. Şi cât de frumoase. Cu ce risipă şi cu câtă dărnicie. Pentru noi şi pentru urmaşi. Un moment de înţelegere că Dumnezeu i-a rânduit să se odihnească acum. Şi să-i fie printre aleşi.

Angela Monica Jucan

____________

103. „Creştinii se iubesc înainte de a se cunoaste!”
P. S. Gherasim – Episcop al Râmnicului

Prof. univ. dr Al. Popescu Mihăeşti – Forumul Cultural al Râmnicului

Ion Măldărescu, Costea Marinoiu – Societatea Culturală ANTON PANN

Prof. Nicolae Dinescu – Academia Olimpică Română – Filiala Vâlcea

Doina Migleczi -Teatrul Municipal ARIEL
Îşi exprimă regretul, acum, la trecerea in eternitatea, alături de marile personalitatii ale neamului, a celui care a fost ARTUR SILVESTRI, savant, om de cultură, scriitor, istoric, editor, fondator de organizaţii culturale şi cetăţeneşti, doctor în Litere la “Trinity Bible Research Center”, University of Madras, doctor honoris causa la Institut d’Estudis Historics Medievals de Catalanya, dar mai presus de toate, OM

ODIHNEASCĂ-SE ÎN PACE !
În aceste clipe de cumpănă şi durere, suntem alături de familia şi de soţia sa, distinsa scriitoare Mariana Brăescu
„Să ne rugăm şi noi, astăzi,

să ne dea zile ca să facem

toate ce sunt de făcut în această lume

unde uitarea merită să fie un blestem.”
Râmnicu Vâlcea,

3 decembrie 2008

______________

104. Marturisesc ca voi fi timp indelung tulburata de evenimentul funerar la care am tinut sa particip, venind de la Sibiu chiar bolnava cukj eram si cum sunt inca.A facut bine invelirea sicriului in drapel…. Nimic mai indreptatit. Cat as dori sa va alin durerea, draga doamna Mariana, in aceste zile de sarbatoare sfanta, cand binecuvantatul Artur Silvestri sta in celestele lacasuri intre cei drepti. Ma voi gandi la dumneavoastra cu intreg sufletul meu.Anca Sirghie

_______________

105. Dumnezeu sa ii odihneasa in pace sufletul sau nobil.

Pentru mine a insemnat un spirit superior, un Meccena prin faptele sale.

Cu profund respect,

Mariana Tanase

______________

106. Stimata Doamna, dragi prieteni,
nu-mi sta in putinta sa exprim sentimentele de tristete perplexa cu care am
luat la cunostinta disparitia prematura a apreciatului nostru mentor, Domnul
Artur Silvestri. In starea momentana de soc, total dezorientata, nu sunt
capabila nici macar sa intrezaresc cum vom continua opera pe care Domnia Sa
o incepuse cu atata dedicatie si elan. Pentru noi personal, socul e cu atat
mai cumplit cu cat realizam ca varsta plecarii dragului nostru prieten
dintre noi este aceeasi cu varsta sotului meu. Va rog sa primiti
condoleantele noastre si sa transmiteti celor apropiati sentimentele noastre
de profunda simpatie.
Cu doliu in suflete,
ramanem aceeasi fideli prieteni
din Spania

_________________

107. MITROPOLIA BASARABIEI

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”

MULT STIMATA DOAMNA MARIANA BRAIESCU CU INDURERATA FAMILIE,

Cu profunda tristete am aflat despre trecerea la cele visnice in zorii zilei de 30 noiembrie

2008 a regretatului Dr Artur Silvestri, om de mare cultura romaneasca si adinca credinta

stramoseasca. Va impartasim durerea si Va rugam sa primiti condoleantele noastre. Suntem

profund recunoscatori pentru punerea pe pagina electronica web a revistei „Luminatorul”-

publicatie a Societatii Culturale si Bisericesti „Mitropolitul Varlaam” si a Mitropoliei

Basarabiei (vezi: web http.//luminatorul.wordpress. com).

Ne rugam Bunului Dumnezeu si Sfantului Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei, ca sa-l

primeasca cu blindete in locasurile ceresti si in sinul lui Avraam. Odihneasca-se sufletul lui in

pace impreuna cu dreptii pentru toate cele bune si frumoase pe care le-a facut pe pamint

pentru Biserica lui Hristos, cultura si neam. Vesnica lui pomenire!

Din partea redactiei „Luminatorul” – protoiereu mitrofor Petru Buburuz, magistru in

teologie si parohul bisericii „Sf. Apostoli Petru si Pavel” din Chisinau.

________________

108. Carpathia press – 2008, unde analizeaza pertinent ( o munca apreciabila de informare si cooperare – dialog) ‘’luxul de Dambovita’’ , rectae neo-boleismul autohton actual.
Suflet nobil, a reactionat la injustitia generatoare de suferinta a poporului roman si deprecierea patriei sale.
Fraza de care aminteam defineste caracterul darz, de luptator neinfricat. Ea suna astfel:
‘’ Este de preferat o zi ca leii , decat o viata in lanturi ‘’
Sunt convins de faptul ca acest curaj, de o lupta pentru echitate si adevar, il va transmite colaboratorilor si urmasilor.
Este randul acestora de a continua prodigioasa si fructoasa activitate a lui Artur Silvestri. In ce ma priveste, ii sunt adanc indatorat sufleteste, moraliceste si faptic pentru promovarea si publicarea poeziilor mele in Ecoul, fiind inclus in Asociatia Romana de Patrimoniu.
Sunt constient deplin de rolul sau in afirmarea si promovarea mea in literatura.
Fiind unul dintre cunoscatorii suferintei , sperantei si trecerii in eternitate, va inteleg apelul.
Cu tot sfarsitul lui tragic, mi-am permis indrazneala de a raspunde acestui apel dezesperat.
Consider ca putinele mele cunostiinte in ceea ce priveste opera marelui scriitor, editor si promovator al noii generatii, vor gasi cuvinte potrivite obtinerii unei rezonante, a unui Ecou, in inimile celor ce l-au apreciat si l-au iubit cu adevarat.
Regret nespus moartea lui ARTUR , imi exprim condoleantele mele si ma simt alaturi de familia indurerata si de cei ce l-au apreciat, sustinut si iubit.
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA !
Timisoara,Gheorghe Stefanescu

________________

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s