MAPAMOND – Octavian D. Curpaş – „Arizona: un stat magnific cu mult soare!“

Supranumit “Statul Marelui Canion”, localizat in Sud-Vest-ul Statelor Unite, la Est de California, Arizona este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase state din SUA. Cu un numar considerabil de puncte de atractie turistica, printre care Grand Canyon, Sedona, Payson, Lake Havasu si Lake Pleasant, Arizona atrage anual mii de turisti, afluenta acestora atingand cote alarmante in timpul iernii.
Pe de alta parte, statul Marelui Canion se bucura de un exceptional progres economic, fiind catalogat ca unul dintre cele mai favorabile zone in ceea ce priveste oprtunitatile de afaceri. Majoritatea companiilor americane de constructii au achizionat aici mii de hectare, transformand desertul intr-o zona foarte placuta de locuit. Cine a vizitat acest stat sau a locuit aici, ii cunoaste frumusetea calma si linistea. Motto-ul statului Arizona este “Ditat Deus” (“Dumnezeu imbogateste” sau in engleza “God Enriches”), sensul de “imbogatire” fiind unul mai larg, nu se refera doar la aspectul financiar.

Actualmente statul Marelui Canion are aproape sapte milioane de locuitori, numarul acestora fiind in continua crestere. Capitala statului este Phoenix, care este totodata si cel mai mare oras din Arizona.Datorita faptului ca in zona metropolei Phoenix s-au construit, in ultimii ani, sute de mii de case, din luna ianuarie, 2006, oferta imobilelor depaseste cererea acestora, fapt care conduce la o scadere drastica a preturilor. Prin urmare, la sfarsitul anului 2008, Arizona a ajuns sa aiba cele mai avantajoase preturi la case. Acest fapt stimuleaza mii de persoane, care nu au fost niciodata proprietari, sa isi achizitioneze aici prima lor locuinta.Pe langa factorul economic, un alt considerent pentru care cetatenii americani>>>>

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s