IN SPATELE USILOR INCHISE – Alexandru Nemoianu: „Criza financiară americană. Ce nu se spune“

Cateva precizari privind tulburarile financiare si observatii „americane”.

Pana la un punct situatia americana este ,inca,atipica pentru Romania. In America,i.e.SUA,exista o stare de consumatorism peste mijloacele reale,toata lumea este in datorie.In aceste conditii permanent trebuie sa existe linii de credit deschise.Daca aceste linii se blocheaza intreaga structura colapseaza.In momentul de fata „liniile” au fost si sunt supraextinse.Si cauza,nimeni nu vrea sa o spuna dar toti o stiu,este razboiul.

Aceste razboaie au costat pana acuma circa un trilion de dolari.Totul,totul s-a facut pe datorie.”Normal”,daca ar fi fost un razboi necesar,ar fi trebuit sa fie pus un impozit suplimentar.Dar fiind un razboi „optional” administratia nu putea face asta.Daca ar fi facut-o razboiul ajungea in casa fiecaruia si se ajungea la proteste colosale.Asa liniile de credit au fost supraextinse,plus incorectitudinea bancilor si lacomia creditorilor si debitorilor si adausul „subprimelor”,si s-a ajuns la „perfect storm”.

Aceasta stare anormala din America exista si in imobiliar.”Casele”(dincolo de calitatea lor care si ea este indicativa) sunt instrumente financiare.Peste 80% din structurile existente sunt pe datorie! Criza creditului a facut ca in momentul de fata,din imobilele ,”casele”,repet existente, una din zece sa fie in „dafault”,incapacitate de plata.Daca aceste case ar fi „executate” s-ar ajunge ca pe strazi sa fie zeci de milioane de „boschetari”.Apocaliptic. >>>>

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s