OPINII INCONFORME – Ioan Mugioiu(Elvetia): „A vorbi de EXPATRIAŢI e o glumă“

Desigur este interesant de a sti cum traiesc cele 3,5 milioane de romani din afara tarii. „Reteaua Sociala a Romanilor Expatriati din Toata Lumea” e un titlu sugestiv de organizatie, titlu care defineste componenta acestei organizatii.

Eu n-am stiut pina acum ca au existat milioane de expatriati. Caci asta ar insemna ca romanul este foarte demn ca om, ceea ce desigur i-ar fi adus respectul in Europa (respect care nu exista. Elvetia nici nu vrea sa accepte pe cetatenii romani, precum pe ceilalti cetateni din celelate tari ale Pietii Comune. Si in celelalte tari vestice sint romanii nedoriti, cu toata pregatirea lor profesionala superioara din timpul comunismului). Ori, dupa cum este binecunoscut , romanul e definit in principal prin lasitate. Dovada sint cei aproape 20 de ani de desfiintare a Statului Roman, practicata de romanul insusi si nu de straini (rusi, germani,englezi, francezi, Piata Comuna, „zona geografica critica” = zona de minima rezistenta, etc).

In ultimul timp tot mai multi romani se declara ca au fost dizidenti, luptatori pentru libertate si drepturile omului. Un biolog din Berna (Elvetia) mi-a scris in Ianuarie 2008 ca el a fost luptator anticomunist. Dar fara nici un fel de baza de argumentatie. Pur si simplu el s-a autodefinit si autoindoctrinat. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s