Dan Brudaşcu: „Preotul şi computerul“

dan-brudascuContinuând bogata şi îndelungata tradiţie a preoţilor cărturari ardeleni, părintele S.C. din Cluj-Napoca se remarcă nu doar prin activitatea plină de har dăruită Sfintei Biserici, dar şi prin implicarea sa permanentă în viaţa culturală a municipiului. Este o încântare pentru enoriaşii Sfinţiei Sale să-i asculte predicile inspirate, care nu sunt bogate doar în pilde şi citate biblice, ci şi în interesante şi adesea surprinzătoare incursiuni în literatura naţională şi universală, în referiri la personalităţi sau evenimente definitorii pentru istoria, cultura şi spiritualitatea poporului român.

Puţini sunt cei care cunosc unele lucruri despre Sfinţia Sa, care ni se par extrem de interesante, aproape singulare în mediile ecleziastice. Între altele, părintele este, de ceva timp, foarte pasionat de calculator. Petrece, zi de zi, ore întregi în faţa acestuia. Adesea, târziu în noapte, dânsul se trezeşte părându-i-se că, potrivit propriilor lui mărturisiri, acesta îl cheamă, îl ispiteşte să îl deschidă din nou, să navigheze pe internet sau doar să scrie vreun text pentru nevoile, culturale sau bisericeşti, de a doua zi etc.

Nu se simte bine atunci când, din varii pricini, trece o zi fără să fi deschis calculatorul. „Mai mult de o zi nu rezist să stau departe de el”, mărturisea părintele unor apropiaţi.

Părintele S.C. este, după ştiinţa noastră, unicul preot din lume care, în pomelnicile făcute la slujbele pe care le oficiază se roagă, zi de zi, inclusiv pentru cei care au inventat şi perfecţionat calculatorul. În opinia sa acesţia au adus extraordinare servicii omenirii, contribuind substanţial la progresul tehnico-ştiinţific extrem de rapid la scară mondială. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s