Alexandru Nemoianu: „«Moştenirea»“ George W. Bush“

dscf2497La 4 Noiembrie,2008 Poporul American,in mod clar,fara echivoc,fara drept de apel, a decis sa puna capat la opt ani de administratie „republicana”.Atunci a fost ales Presedinte Barak Obama,primul om de culoare ales Presedinte al Statelor Unite.Aceasta alegere a barack-obamafost si va ramane istorica.

Poporul American a dovedit ca sistemul intemeiat cu peste doua veacuri in urma de catre inteleptii „parinti fondatori” este viu si vibrant.

Poporul American a dovedit ca spiritul de „frontiera”, al curajului,al increderii ,al decentei umane in forma pura,este si ramane caracteristica lui( a Poporului American) esentiala.

In acelasi timp aceasta alegere face necesar raspunsul la o serioasa intrebare: care este „mostenirea” administratiei George W.Bush?

Ar fi fara rost sa reiteram aici neamplinirile acestei, mai degraba rusinoase, administratii: esecul politicii externe,pierderea prestigiului moral ,catastrofa economica.Dar ceva totusi trebuie spus.

Administratia GWB nu are egal in ce priveste dezastrul economic.Este suficient sa spunem ca in momentul de fata aceasta administratie nu mai masoara deficitul in milioane sau bilioane(miliarde) ci in trilioane.Si in acest context ar fi bine sa ne amintim ca un bilion(miliard) inseamna o mie de milioane si un trilion inseamna o mie de miliarde. >>>>

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s