Cezar Adonis Mihalache: „În pragul crizei“

cezar-adonis-mihalachethumbnailEste de aşteptat ca în următoarea perioadă presiunea iredentistă asupra Ardealului să se diminueze semnificativ. Nu este vorba de abandonarea planurilor secesioniste de către maghiarii revizionişti, ci de adaptarea strategiilor de acţiune la o nouă stare de fapt. Recesiunea.

Pentru noi, criza economică mondială are pentru început şi un efect benefic, fiind factorul care a reuşit să substituie atitudinea nepăsătoare, batjocoritor de nepăsătoare, a guvernanţilor noştri faţă de acţiunile de segregare duse maghiarimea iredentistă. Astfel, implicaţiile imediate, dar şi de perspectivă, ale crizei financiare şi economice mondiale, au redus masiv fluxurile de finanţare ale secesioniştilor. Fondurile „externe” s-au subţiat în clipa în care Ungaria a ajuns în pragul unui faliment de stat, fiind nevoită să apeleze la un ajutor de urgenţă din partea Uniunii Europene, fapt care a împins pe o linie secundară proiectele de mamă grijulie ale Budapestei faţă de maghiarii din Transilvania.

Fondurile de finanţare a fel şi fel de acţiuni ”culturale”, în fapt autonomist-subversive, vor rămâne sub semnul întrebării pentru multe luni de acum înainte. Desigur, infiltrarea liderilor maghari la nivelul tuturor structurilor de conducere din România ar fi trebuit să compeneseze această ”pieredere temporară” prin posibilitatea de a deturna fondurile necesare de la buget. Mai ales că perspectiva este promiţătoare pentru UDMR, care va rămâne pe mai departe în cercul clicii politico-economice aflate la putere. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s