Alex Puşcaşu: „Ce mai vrea Marko Bela?“

Când a propus desfiinţarea organizaţiilor teritoriale ale UDMR-ului am crezut că i-a venit mintea la cap. De fapt, nu a fost decât o mişcare de imagine pentru a masca următoarea ţintă. Înlocuirea celor trei organizaţii teritoriale, cu reprezentări la nivelul tutor judeţelor sau, mai precis, a regiunilor pe care le tot vântură.

Desigur, este treaba UDMR-ului ce fel de organizaţii desfiinţează. Indicat ar fi să se desfiinţeze cu totul şi să plece pe de-a întregul ca forum civico-“politic” de observare în Ungaria. Dar este treaba noastră când liderul formaţiunii iese iar la atac cu pretenţia folosirii maghiare. Într-o primă fază într-o formă insinuantă care să creze ulterior premisele declarării limbii maghiare ca a doua limbă în HarCov şi apoi în toată ţara. Pentru că, în clipa în care UDMR va avea reprezentare naţională, prin desfiinţarea celor trei organizaţii teritoriale şi afişarea unor filiere la nivelul întregii ţări, vor creşte din nou pretenţiile. ,Şi vor apărea noi revendicări.

În această construcţie, Marko Bela se bazează pe o concesie pe care vrea să o afişeze public. Dar totul este doar o aparenţă. Fără doar şi poate, ne sugerează viclean Marko Bela, maghiarii care au o funcţie de răspundere vor învăţa limba română, dar trebuie să se procedeze şi invers. Adică şi românilor să li să impună maghiara. Astfel, dacă ar reuşi să impună la nivel local o asemenea prevedere, Marko Bela ar transforma acţiunea (politică) de înlocuire a şefilor maghiari de la nivelul descentralizatelor din Har Cov (care sunt înlocuiţi acum nu din motive patriotice ori naţionaliste, ci pentru că guvernul are nevoie de locuri pentru a hrăni imensul stomac al clientelei politice) în favoarea sa. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s