Alex Puşcaşu: „Un crin pentru somnul politicii“

Deocamdată este greu de spus la capătâiul cui se va aşeza noul crin al politicii. Al social-democraţilor sau la acela al liberalilor? Cert este că, prevăzător, Ion Iliescu a încercat o mişcare de polarizare a noului lider al liberalilor. Rămâne de văzut dacă această tactiva va funcţiona.

Declaraţia lui Ion Iliescu, un lider care şi l-ar fi dorit pe Crin Antonescu în partidul său, nu a fost nicidecum gratuită. Căci, dincolo de aparenţa afişată, aceea a disponibilităţii social-democraţilor de a colabora cu PNL-ul de după Tăriceanu, ea indica şi o teamă evidentă. Aceea de a nu vedea primii paşi ai refacerii Alianţei DA. Este motivul pentru care preşedintele de onoare al social-democraţilor a făcut asemenea declaraţii. În fond, terenul este bine pregătit. Şeful statului şi-a văzut visul cu ochii. A scăpat de Călin Popescu Tăriceanu din fruntea PNL-ului, iar de acum înainte vechile scenarii pot fi reluate, reîncălzirea supei portocalii devenind o opţiune cât se poate de viabilă.

În fapt, social-democraţii chiar au de ce să se teamă acum pentru locul lor în cupa puterii. Realegerea lui Tăriceanu le ar fi asigurat continuitatea prin promovarea pe mai departe a antipatiei liberalo-prezidenţiale. Dar lucrurile s-au schimbatr şi, cel puţin teoretic, noul drum al liberalilor depinde de echipa Crin-Orban. Mai mult chiar de felul în care va negocia trubadurul de serviciu. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s