Cezar Adonis Mihalache: „Adevăratul preţ al crizei“

cezar-adonis-mihalachethumbnailNegocierile cu Fondul Monetar Internaţional par a fi fost finalizate cu mult înainte ca ele să înceapă… neoficial la Palatul Cotroceni. Şi chiar dacă social-democraţii i-au acuzat pe democrat-liberali că au purtat discuţii departe de urechile clasei politice, măcar a aceleia care face parte din arcul guvernamental, este evident că, în realitate, feliile dreptului de negociere au fost împărţite din vreme.

Acuzaţiile PSD-ului cum că ar fi fost străin de ceea ce se întâmplă la Cotroceni au fost doar etichetele prezumţiei de nevinovăţie în perspectiva electoratelor europene. Pentru că, în calitate de fost negociator al României cu Banca Mondială, era de aşteptat ca Traian Băsescu să-şi asume şi rolul de negociator cu Fondul Monetar Internaţional. Iar dovada că aceste negocieri au început de mult se regăsea în însăşi afirmaţiile preşedintelui, care a început să vorbeasă, nu doar peste micul Boc (asta nici nu se mai pune), ci şi peste guvernatorul BNR. Astfel, deşi oficial nu începuseră „negocierile”, Traian Băsescu avansa deja posibilitatea prelungirii perioadei de graţie acordată României.

Este clar aşadar că discuţiile cu FMI erau în acel moment cât se poate de avansate. Desigur, se pot pune o serie de întrebări, dar una dintre ele se desprinde în mod deosebit. Oare demararea „negocierilor” a avut vreo legătură cu nefirescul câştig obţinut de compania Bechtel? Care a reuşit să îngenuncheze Statul Român obţinând inclusiv dreptul de a-i fi onorate plăţile pentru ce nu a lucrat. Pentru că, în momentul în care Bechtel a câştigat peste 39 milioane de euro, banii reprezentând valoarea lucrărilor necertificate, iar acest lucru s-a petrecut chiar în ajunul începerii negocierilor “neoficiale” cu FMI, nu poţi să nu îţi pui anumite întrebări. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s