Dr. Alex Berca: „Globalizarea şi efectele ei – o continuă şi actuală controversă“

alex_bercaGlobalizarea, este una dintre noţiunile cel mai des folosite în special în ultimile câteva decade.  Ideia globalizării o poţi găsi în multiple emisiuni ale radio şi televiziunii de pe întregul Glob, într-o mulţime de web-situri ale diferitelor companii, în discursurile politicienilor, în mitingurile organizaţiilor naţionale şi internaţionale, ca să nu mai vorbim de sutele sau chiar miile de pagini în care se prezintă tot felul de puncte de vedere referitoare la cauzele şi în special efectele acestui fenomen.

Diferite aspecte şi conexiuni ale acestui concept s-au amplificat şi continuă să se dezvolte într-un mod deosebit de rapid.

Ideia globalizării este prezentă în toate domeniile vieţii: în ştiinţă, artă, cultură, morală, în tehnică, în sitemele financiare, în transporturi şi mijloacele de comunicare, în tehnologie, în domeniul militar, în mediul înconjurător, ş.a.

Fiecare îşi face un act de proprie acuzare dacă nu utilizează în limbajul cotidian, această noţiune, s-au unele complimentare cum ar fi economia mondială, piaţa mondială sistemul financiar global, criza globală şi altele, raliendu-se celor ce susţin aceast fenomen sau celor care îl combat.

Ceea ce este deosebit de interesant şi tot odată inexplicabil, este faptul că după atâţia ani dela apariţia şi dezvoltarea acestui concept atât de larg răspândit în toate domeniile vieţii, nu s-a găsit încă o definiţie simplă, clară şi tot odată complexă care să fie unanim recunoscută. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s