Liviu Florian Jianu: „Ceva“

liviu-jianuMotto: „Cea mai mare faptă bună este rugăciunea” ( părintele Cleopa Ilie)

Una din ultimele zile de campanie electorala.

Intr-o emisiune televizata, un candidat cu o carte de vizita prodigioasa, somitate nationala si internationala in profesie, marturiseste o scena care l-a impresionat in calatoriile  sale electorale: un om, un alegator,  caruia  i-a oferit pliantul cu oferta sa electorala, a luat pliantul in mana, i-a privit lung fotografia, si  a spus: „Omul acesta va face, oare, CEVA pentru noi?” Istorioara povestita de candidat impresiona, pentru ca lumea asteapta. Alegatorii asteapta. Poporul asteapta. Asteapta „CEVA” de la cei alesi.

Cu gandul la aceasta istorioara, cu timpul, mi-a venit in minte o alta: un morar, dintre cei care macina graul la moara, si traieste din uiumul, din cota parte pe care o opreste fiecaruia, din ceea ce i-a macinat, a fost invinuit ca fura cate o mana  de boabe din sacul fiecarui taran. Morarul a raspuns:daca eu iau de la fiecare din cei care vin la mine cate o mana de grau, nimeni nu simte. Dar daca fiecare dintre cei care macina la mine imi ia cate un fir de par din cap, eu voi ramane, fara indoiala, chel.

Cu alte cuvinte, daca fiecare alegator din cei cateva mii,zeci de mii, arondati unui candidat, asteapta cate CEVA de la candidat, teama imi este ca mai degraba omul politic, asemenea morarului din pilda, va ramane chel, inainte de a apuca sa ofere macar un fir de par fiecarui alegator. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s