Elena Armenescu: „Ce vrea bucureşteanul?“

Sunt suflet in sufletul neamului meu

Şi-i cânt bucuria şi amarul..

elena-armenescuthumbnail(George Coşbuc – )

De aproape două mii de ani, la locuitorii acestor pământuri au ajuns învăţăturile lui Iisus (dovezi certe în acest sens sunt atât mărturiile privind creştinarea Sciţiei Minor de către Sfântul Apostol Andrei, cât şi osemintele martirilor din Niculiţel).

De atunci, generaţie după generaţie le-au semănat în mintea şi sufletul lor, întocmai cum şi grâul se seamănă an de an şi se culeg roadele la vremea potrivită.

Perioada comunismului aservită de un „aparat” de stat ateu, adică din indivizi devotaţi acelui regim, au beneficiat de toate bucuriile oferite de lumea materială.

Dar a sosit momentul loviturii de stat din 1989…când după cincizeci de ani (de comunism), tinerii de altădată, acum persoane vârstnice, alături de tineri crescuţi şi educaţi în familii cu respect pentru Dumnezeu, au însufleţit ceeace s-a numit „fenomenul Piaţa Universităţii”.

Sigur, erau acolo, printre oamenii de bună credinţă şi indivizi cu bărbi false şi camere de filmat, nu de alta, dar să aibă în arhivă fiecare chip uman care urma să fie ulterior identificat, „că de… mai trebe s-aldată”, în funcţie de împrejurări.

Prezenţa lor nu împiedica desfăşurarea spontană, luările de cuvânt din balconul străjuit de icoana Maicii Domnului cu pruncul şi chipul lui Eminescu.

Cele mai emoţionante momente erau cele de rugăciune colectivă, când toţi îngenuncheam murmurând rugăciunea Tatăl nostru. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s