Mircea Micu: „Ce ţară tristă şi plină de umor“

mircea-micu.thumbnailO parafraza la celebrul  vers bacovian, o  zicere pe buzele tuturor romanilor de buna credinta  scarbiti si amuzati in egala masura de eternul  circ  national.

Am ajuns celebri in Balcani  si in lume, raiul escrocheriilor blindate de patalamale, vanzatori de  fabrici si uzine declarate fier vechi, risipitori si vanzatori de cernoziom, si fara hotare de pamant arabil,  ghilotinatori de falnici brazi,  batjocoritori de traditii, imitatori de initiative occidentale stupide.

Am ajuns sa primim lectii de moralitate si  acrobatie politica de la celebrul domn Prigoana cel ce-si pedepsea tiitoarea cu ajutorul instrumentului numit atât de onomatopic PLICI!

Asa cum, de  altfel, vreme de zece  ani, am urmarit  sfaturile si indicatiile  stupide ale nomenklaturistului devenit brusc democrat, pe numele lui  inventat Silviu Brucan.

Suntem in plina  destrabalre mediatica si de la dezvaluirile naucitoare despre averile fabuloase ale familiei Basescu, la  spectaculoasa arestare si incatusare a  miliardarului oier si guraliv degeaba  Gigi de Becali…

Actiunea, mai mult decat incredibila, in sensul mediatizarii sale excesive, a avut darul, cica, sa  abata atentia  romanului de rand  de la dezvaluirile  legate si de  escrocheria secolului, perfect legala, justificata pina si de  presedintele patriei, AFACEREA  BANEASA  si  nu  numai.

Insul care a devalizat  un teritoriu egal  cu  al unui cartier bucurestean, cu   acte  in regula, girate de reprezentantii statului, este liber  si nu reprezinta nici un fel de pericol  social pe cand  posesorul  de averi fabuloase si PALAT, cabotinul razboinic al luminii, sta inchis, bine mersi, intr-o celula, inghesuit, si  obligat sa consume …paine cu marmelda si  sa  nu posede nici macar indragita lui  cutie de table   menita   umple  singuratatea  detentiei provizorii. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s