Cezar Adonis Mihalache: „Nesăbuinţele unui guvern ipocrit“

cezar-adonis-mihalachethumbnail1Avem un guvern care îşi lucrează proiectele „pe genunchi” şi nu are nici un fel de strategie. De fapt, ar fi o strategie de la care nu s-au abătut, aceea a supravieţuirii politice, dar până şi aceasta a fost conturată doar pe termen scurt.

Dovada este evidentă… Aflaţi în faţa unui posibil colaps al bugetelor de pensii şi neavând la momentul respectiv certitudinea că FMI şi Banca Mondială vor intra în jocul dreptului „autohton” de a toca banii luaţi cu împrumut după buna voie, guvernanţii au căzut în propria capcană. S-au pripit… S-au temut că momentul de vârf al crizei financiare se va suprapune cu perioada europarlamentarelor şi au intrat în panică. Şi cum nu au avut la dispoziţie decât un jurist cu pseducunoştiinţe economice şi un finanţist lucrând bugete pe datele şi teoriile învăţate cândva prin facultate (dar, vai!, teorii aparţinând unui sistem total opus actualei structuri economice) panica s-a suprapus cu surata ei mai mică. Neputinţa. Neputinţa de a gestiona ţara în situaţii normale a degenerat în imposibilitatea de a raţiona măsurile necesare ieşirii din impas în eventualitatea unei adevărate crize.

Aşa se face că micul executiv al vorbăreţului Emil Boc s-a pripit. Am spune că a riscat, dar ar însemna să-i dăm o cât de mică valoare efortului, recunoscându-i măcar meritul de a fi încercat. Dar, de fapt, guvernaţii au riscat prosteşte într-un moment de panică. Au accesat şi împrumuturile înrobitoare, dar au apelat şi la măsuri de „rechiziţionare”. Pentru că aşa gândeşte ministrul nostru de finanţe. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s