Dr. Alex Berca: „Japonia – Ţara soarelui răsare“

Alex_Berca„…cea mai mare greşeală a celor care vor să aibă relaţii cu Japonia,  nu o fac cei care nu au cunoştiinţe despre această ţară, ci cei care nu   vor să-şi însuşească nici una din aceste cunoştiinţe”. (gînditor japonez necunoscut–secolul XIX).

Foarte mulţi ziarişti şi cercetători din diverse domenii de activitate au ajuns la aceeaşi concluzie, şi oricât aşi vrea să mă consider ca fiind original nu pot să nu mă raliez opiniei lor:

A fost un timp, şi asta nu mult în urmă când cea mai mare parte a lumii când vorbea despre Asia, se gândea de fapt la Japonia. Când spunea Japonia de fapt se gândea la ultimile tehnologii JAPONIAsau la industria auto care era dominată de firmele Toyota, Mitzubisi şi Mazda.

După ani grei, în care poporul japonez a fost încercat de tot felul de lipsuri de mâncare, imbrăcăminte, şi în special căldură şi tot felul de molime, Japonia a reuşit să-şi revinăşi să-şi asigure un rol cheie în viaţa economică, mondială.

Tot ceea ce se crea si se producea in Japonia era de cea mai bună calitate, bazate pe o înaltă tehnologie şi cu un aspect miniaturizat deosebit de atrăgător.

Japonia a fost şi continuă să fie încă socotită ca un „miracol mondial”.

Astăzi, când specialiştii vorbesc despre Asia – care în evoluţia fenomenului globalizării reţine din ce în ce mai mult atenţia generală, fiecare se gândeşte la alţi doi giganţi (în special ca număr al populaţiei), care au apărut la orizont: China şi India. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s