Alexandru Mironov: „ITC şi obiectivele (utopice?) ale mileniului (III)“

… „Se întoarce Marx!”, strigă, vă spuneam, chiar pe copertă, celebra publicaţie „Le Nouvel Obsaervateur”. Marx, socialistul, filozoful Karl Marx, cel care a demonstrat că ordinea capitalistă este perfect funcţională… cu condiţia ca factorii implicaţi în economia capitalistă să fie oneşti!

Or, noi nu trăim pe o planetă de îngeri, asta ne este clar tuturor, mai ales după criza prin care banditismul financiar a demonstrat că fără poliţie financiară economia planetei nu poate funcţiona. Ceea ce, cu mijloacele pe care le pun la dispoziţie ITC (Tehnologiile Informaţionale şi de Comunicare), chiar se poate face.

Atunci când m-am lansat în acest foileton despre utopie + ITC, intenţia mea a fost să deschid, filă cu filă, cartea problemelor sociale. Economie de piaţă versus democraţie a fost doar un capitol, urma, la „cuprins”, statul vs. corporaţii (în „viziunea” ITC, fireşte), poziţia generalului planetar Moş Teacă (văzută prin „lentilele”ITC), explozia ştiinţei şi a tehnologiilor (mai ales datorită umărului solid al ITC >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s