Traian Bădulescu Şuteanu: „Douăzeci de ani de târâre inerţială“

Zicerea “sfanta” a unui taran batran dintr-un sat din nordul Baraganului, (unde comunismul le-a intrat unora pana in sange), ca “in decembrie 1989 noi am iesit din iad cu dracii in schinare”, auie ca un ecou sinistru si astazi,la douazeci de ani de la ruperea lantului.

Niciodata in istoria neamului smecherismul politic n-a fost mai “inventiv” si mai pagubos ca in ceea ce au numit activitorii “perioada de tranzitie”.

De la capul locului “s-a pornit cu stangul”.

Revolutia, – daca ar fi fost, – trebuia sa vina cu “ reinnodarea firului lung al istoriei” , retezat cu barda loviturii de stat, data de colaborationistii  ocupantului  sovietic la 30 decembrie 1947, cand, dupa mii de ani, sistemul statal al regilor Daciei a fost retezat de o republica in forma de hiena, cu coltii ranjiti si ghiarele infipte in creierii neamului – intelectualitatea civila si militara, pe care  “a ras-o din radacina”, prin puscarii si infometare!

Mica schimbare din decembrie ‘89, facuta la varful decizionar,  venita ca “rezultat al ridicarii maselor populare impotriva dictatorului”, dupa cum a sunat goarna  ultraindrasnetului Sergiu Nicolaescu, pe textul >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s