Cezar Adonis Mihalache: „Minciuni… radioactive“

Dacă ortacii de la Băiţa nu ar fi declanşat o grevă spontană, probabil nu am fi aflat prea curând pe ce mâini au ajuns minele noastre de uraniu. Pentru că, înfuriaţi că nu şi-au mai primit lefurile de câteva luni, minerii au răbufnit şi au suduit cum se pricep ei mai bine patronul.

Surpriza a fost însă uriaşă când minerii şi-au vărsat năduful, nu la adresa companiei naţionale din domeniu, ci la adresa unor… suedezi. Pentru că, în vreme ce opinia publică era „desfătată” cu scandaluri politice la limita trivialităţii ori cu şuşanele pe post de divertisment imitativ al haznalei cu vip-uri felurite, în spatele „cortinei”, sforarii împingeau vârtos ţara pe topoganul amanetării.

Astfel, încâlcând grav Constituţia ţării, guvernanţii au dat exploatarea de uraniu de la Băiţa pe mâna unui investitor privat, după câteva decenii de spoilere sovietică nemiloasă, ruşii luându-ne uraniul pe post de despăgubiri de război, moneda de schimb radioactivă a ajuns şi carte de credit pentru achitarea unor datorii mai vechi către suedezi. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s