Marina Glodici: „Despre statutul jurnalistului maramureşan“

Nu ştiu cum e în altă parte, încep şi eu precum Ion Creangă, dar aici la noi, jurnalistul maramureşean are un statut destul de greu înţeles de sistemul public, sau cel puţin de o parte din sistemul public şi de remineşcenţele vechiului regim totalitar chiar şi din cadrul societăţii civile… Spun asta din propria şi umila mea experienţă de aproape opt ani.
În primul rând, depinde şi de cine te angajează pentru a profesa în domeniul mass media. Imediat trebuie să înveţi politica redacţională… Să nu care cumva să o încalci… indiferent ce-ai învăţat în şcoală. Aici e practică, domnule! Trebuie să se vândă ziarul! Despre cutare să nu scrii pentru că face publicitate la ziar şi atunci pierzi banii… atât de valoroşi! Şi e adevărat şi aspectul acesta. Dar atunci unde e democraţia? Şi aici am vrut să ajung.
Unde e democraţia? Cine mai luptă pentru ea? Şi cum astfel să schimbi ceva în societate ca reprezentant al maselor. Tu, care le cunoşti cel mai bine greutăţile şi necazurile oamenilor şi te zbaţi ca adevărul să triumfe şi să fie respectat întocmai interesul public.
Am impus nişte legi privind democraţia, dar dictatura din oameni o scoţi greu. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s