Petre Bucinschi: „Reflexii“

Societatea în care trăim, înţeleasă în termenul unei maxime generalităţi, fără  a intra în subtilităţile pe care proprietatea termenului le presupune este profund marcată de cunoaştere , de raţiune şi tehnologie. Prin acel verdict nietscheauii ,,Dumnezeu este mort,, omul s-a trezit în faţa propriei libertăţi instituită de statul de drept, dar îndepărtându-se de natura sa individuală, ca persoană, într-un acord cu Dumnezeu.

În societatea contemporană  sensul existenţei stă sub semnul întrebării: este sau a dispărut? când spuneau ,,lumea aceasta,, , când vorbim despre sistem nu este o răfuială a individului cu lumea întreagă, dar când vorbim despre publicitate putem să extrapolăm la întreg sistemul social mondial din acest moment.

Publicitatea îşi are partea ei care, reprodusă la scară este valabilă pentru întreg complexul social care ne înconjoară. Caracteristic societăţii de azi este CONSUMISMUL, singurul sens este consumăm, consumăm. Preţul acestei vieţi aparent mai bune să fie dezumanizarea? >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s