Liviu Antonesei: „Monopol pe anticomunism“

Avem acum un anticomunism monopolist, mai uscat şi mai curat… anticomunismul de catifea, anticomunismul caviar.
Sâmbătă s-a întâmplat ceea ce ne aşteptam să se întâmple, în ciuda protestelor unora dintre noi – s-a pus monopol pe anticomunism. Dl Oprea a fost demis, iar în locul său a fost teleportată prin decizia dlui Boc puternica echipă anticomunistă a dlor Tismăneanu şi Stanomir.

Cum mulţi membri ai Consiliului Ştiinţific demisionaseră cu o săptămână  înainte, în semn de protest faţă de tratamentul la care fusese supus dl Oprea, laolaltă cu institutul creat de Domnia Sa, e loc acum pentru purificarea totală a taberei anticomuniste. E chiar interesant cum dispar unul câte unul cei care au trăit anticomunismul pe propria lor piele. Să fie primit!

Biserica anticomunistă  a fost reunificată, avem un papă, ereticii au fost izgoniţi din poziţiile instituţionale. Comunismul, firesc, era monopolist. Iată, s-a băgat monopolul şi în anticomunism! Asta e aberant. Boardul noii instituţii îl clonează deja pe cel al ISP.

Care a fost greşeala dlui Oprea? Aceea de a fi luat în serios angajarea anticomunistă  a preşedintelui şi a comilitonilor săi. Nu şi-a spus că, de vreme ce a fost condamnat oficial comunismul, nu mai e nimic de făcut în afara disecţiei sale în cărţi. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s