Marina Glodici: „Despre statutul jurnalistului maramureşean“ (2)

În urmă cu vreo şase ani, o femeie înstărită şi ajunsă la senectute m-a abordat într-o manieră destul de neplăcută. Se pretindea a face parte din noua aristocraţie, dar din păcate, reprezenta, zic eu,  latura opresivă şi snoabă. S-a apropiat de mine şi m-a întrebat: „Crezi că mi-e teamă de tine că eşti ziaristă?”.  Am rămas stupefiată. De ce oare, oamenilor trebuie să le fie frică de jurnalişti?  Ei bine, nu de jurnalişti trebuie să le fie frică, ci de opinia publică. De poporul acesta care a reuşit să se unească odată pentru totdeauna într-o ţară liberă şi românească şi pe care îl caracterizează omenia şi dreptatea.

E greu să te faci înţeles. Că destinul te-a ales să fi jurnalist şi că în această profesie, (şi nu numai) se cer mereu sacrificii. Şi vorba distinsului jurnalist Cristian Tudor Popescu, avem un „destin romantic” cu muncă multă şi bani puţini.

De ce, eu, îţi spui, să fiu privit ca un ingrat şi un cerşetor de informaţii de persoanele care n-au citit niciodată legislaţia presei ori nici nu ştiu ce înseamnă statul de drept? Dar oare câţi conducători ştiu care este semnificaţia societăţii civile şi cât de puternică poate fi ea? >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s