Dan Brudaşcu: „Ziaristul Mile Cărpenişan – victimă a armelor radioactive nord americane“

S-a anunţat de curând dispariţia prematură, la doar 34 de ani, a ziaristului şi omului de televiziune Mile Cărpenişean. Ca milioane de telespectatori din această ţară am urmărit şi admirat competenţa, profesionalismul şi curajul de care a dat dovadă acesta în ultimii ani. Îmi reamintesc de reportajele lui din Jugoslavia în timpul războilui declanşat împotriva regimului lui milosevici, dar şi cele din zone de conflict militar din Orientul Mijlociu, respectiv din Irak.

Ambele zone au un numitor comun: respectiv trupele Statelor Unite ale Americii, care, rămânând singura mare putere a lumii contemporane, doreşte să impună, prin forţa armelor, aşa zisa pax americana.

După cum se ştie, în războiul din Jugoslavia, forţele nord americane au folosit bombe cu grafit, pentru a distruge instalaţiile electrice ale ţării respective, în ideea eliminării oricăror posibilităţi tehnice ale forţelor armate jugoslave de a opune o rezistenţă prelungită. Se pare însă că bombele cu grafit lansate de pe avioanele F 16 şi F 18, inclusiv a unor zone civile, nu au distrus doar obiective militare sau industriale, ci au afectat şi sănătatea celor aflaţi în teatrul de operaţiuni sau în zonele apropiate ale acestuia. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s