Marina Glodici: „Cine pe cine controlează“

O plagă cu care am rămas de pe vremea regimului totalitarist este năravul unora din societate de a ţine controlul asupra semenului, colegului ori a vecinului său. Ceea ce este extrem de periculos.

A existat o categorie de persoane care dădeau informaţii la diferite instituţii, precum poliţie ori securitate şi se alegeau probabil şi cu bani pentru aşa ceva. Ei, acum, aceştia se străduiesc să-şi păstreze „mâna de lucru” şi au grijă de câte cineva din societate.

Observ cunoscuţi care nu întreţin relaţii de amiciţie sau prietenie cu tine, dar pun pe altcineva să te spioneze, să afle totul ce faci. Pentru ce oare? Pentru simplul fapt că le stă în fire şi acum trebuie să le spun că obligatoriu va trebui să-şi schimbe practica, şi în primul rând mentalitatea. Dictatura, totalitarismul, dorinţa de subordonare absolută a celuilalt, dorinţa de a intra în lucruri strict legate de intimitatea individului duce la o practică infracţională care este pedepsită de Codul penal, dar şi de Constituţia României.

Unii dintre oamenii de afaceri şi-au pus cameră de supraveghere (şi bine au făcut, dacă este vorba despre domeniul public) pentru protecţie. Însă unii vor să ştie chiar tot despre angajaţi, ori cine ştie despre cine. Aici vreau să spun că e inadmisibil să ştie mai multe decât trebuie, respectiv ”Ce tie nu-ti place altuia nu face!”. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s