Viorel Roman: „Cultura războiului rece“

Adolf Hitler, in ultimele sale zile, spera in buncarul din Berlinul  ca la intilnirea dintre rasa superioara anglo-saxona, democratice, capitalista, apuseana cu cea inferioara, despotica, asiatica, slavo-bolsevica, lupta va continua. Si spre surprinderea mai ales a anglo-americanilor chiar asa sa si intimplat, dar imediat cum vroia Hitler.
Stalinismul, idealurile solidaritatii, fraternitatii, egalitatii erau populare in Europa devastata. Initiativa in lupta culturala dintre est si vest era la inceput de partea marxist-leninistilor. Asa ca Stalin, ajuns primul la Berlin, a inceput imediat Propaganda comunista, munca de lamurire a germanilor, italienilor, francezilor, grecilor etc. si din sfera de ocupatie anglo-americana.


La scurt timp insa presedintele SUA, Truman s-a dezmeticit, incepe refacerea tarile la vest de Cortina de Fier cu Planul Marshall  si riposteaza slavilor marxisti cu aceiasi moneda. Adica demasca sclavia si duplicitatea din Lagarul bolsevic. Banii pentru acest mare proiect cultural secret al CIA au fost luati din Planul Marshall.
Si daca slavii nu aveau nici un scrupul fata de dusmanul de clasa, sub patronajul CIA, Radio Europa Libera, Libertatea, sute de publicatii, simpozioane si congrese pledau pentru economia de piata, libertatea si democratia de tip nordamericana.
>>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s