Elena Buică: „România anului 2010“

În cele zece săptămâni cât am stat în ţară în vara acestui an, nu pot spune  că am făcut descoperiri în slujba vieţii care să răstoarne drumurile croite în ultimii 20 de ani. Desfăşurarea  evenimentelor majore era previzibilă într-un anume fel şi totuşi,  aşa cum s-au derulat sub ochii mei aspectele politice  au fost o adevărată rană vie.

Prima impresie pe care o ai în contact cu ţara după o absenţă mai mare, este aceea a unei ţări răvăşite, o ţară în fierbere dar care nu dă în clocot, o ţară care încă nu-şi  găseşte drumul spre locul care i se cuvine alături de ţările cu civilizaţie avansată,  o ţară împotmolită, care nu se mai poate mişca.

Deşi dezvoltarea tehnicii şi hărnicia unor oameni de treabă ai ţării împing progresul şi-l fac vizibil în unele aspecte, acestea par neînsemnate fiindcă sunt mult  mai izbitoare neîmplinirile şi rănile sociale. Coborând din avion, te întâmpină un Bucureşti ce pare tot mai vizibil un conglomerat de clădiri diverse, “trântite” la întâmplare, fără niciun stil, fără nicio noimă, făcute după gustul şi interesul te miri cui. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s