Cezar Adonis Mihalache: După ei, „bocusima“

Când Emil Boc a ieşit la rampă să ne anunţe că vom ieşi din recesiune, băşcălia a atins apogeul. În fapt, Emil Boc a luat teoria economică şi a inversat-o. Pentru că, în mintea lui, aşa funcţionează raţionamentele. Ce se poate citi de la stânga la dreapta, se poate silabisi şi invers. Ce raţionamente? Ce judecăţi de valoare? Când lama joagărului nu mai taie, o răsuceşti şi gata! Cam aşa şi în teoria economică „bocciană”.

 E drept,  ceva-ceva ştia el! Că a tras cu urechea la sala de fitness unde vin  buticarii mai înstăriţi să asude, între două teorii economice, „la bandă”. Iar lucrurile aveau la bază u sâmbure de adevăr: faptul că două trimestre consecutive de scădere economică pot defini intrarea în recesiune. Aşa că, exact ca la frizerie, alt loc de unde premierul se lăuda că îşi ia informaţii „reale”, din piaţă, şi unde a văzut felul în care bărbierul întoarce dintr-o mişcare briciul şi taie mai bine, dar nu pe unde i-ar fi fost de trebuinţă ţării, Emil Boc a avut o revelaţie. Păi’, dacă prindem la statistică două trimestre „pe creştere”, înseamnă că am ieşit din recesiune, nu?!

Ce importanţă au faptele în crunta lor realitate? Pe cine interesează că în pragul „ieşirii” din recesiunea „de aprilie”, ţara este şi mai împovorată? Că sărăcia a devenit un numitor comun, iar de acum subzistenţa începe să se insinueze chiar şi în familiile care până mai ieri trăiau ceva mai bine. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s