~Corina Ungureanu-Kiss: „Carnaval în Germania“

Renumitele oraşe ale CARNAVALULUI sunt: Köln, Düsseldorf şi Mainz unde se adună peste 1.000.000 de oameni din întreaga lume pentru a vedea parada costumelor.

Carnavalul are loc în fiecare an, în luna febroarie, semnificând sfârşitul iernii. Evenimentul are loc la sfârşit de săptămână (sâmbăta şi duminică), iar luni (Rosemontag=Lunea Trandafirilor) se defiliează pe străzile oraşelor (Köln, Düsseldorf şi Mainz) într-un car alegoric. Cu o vechime de peste 300 de ani, germanii se bucură de fiecare dată nu numai de coloritul costumelor, dar şi de muzica specifică carnavalului.

Caracteristic sărbătoarei este şi alegerea în fiecare an a „Prinţilor Carnavalului”. Prinţii se aleg defapt de Anul Nou, iar pană la sărbătoarea Carnavalului, parcurg un ritual specific, trecând pe la toate asociaţiile, firmele, etc. care vor fi participante la Carnaval.

Atmosfera este de ptrecere şi veselie, oamenii uitând de problemele cotidiene, bucurându-se de voia bună şi de parada costumelor „nebunatice”, ce subliniază umoristic trecerea într-un AN NOU.

CORINA UNGUREANU-KISS

Düsseldorf