~Al. Leitner-Moruzzi: „Conştiinţa civică trece prin stomac“

Economistul citat de cei ce sustin opinia de mai sus este un bou! Constiinta civica este o calitate dobandita prin educatie si nu cumparata! Constiinta civica se poate manifesta numai atunci cand iti pasa de semenii tai si, fapt dovedit, cu cat esti mai hraparet cu atat iti pasa mai putin. Iar daca nu esti hraparet, respectiv daca esti altruist, atunci adio 10 mii USD!

Apoi,chestia cu statisticile pe cap de vita furajata este o gogomanie. Daca Patriciu mananca doi pui la o masa si un pensionar nici unul, statistica ne spune ca ei doi traiesc foarte bine, deoarece consuma zilnic doi pui!!! Restul, pentru mine, constituie o umplutura demna de o dare de seama la o sedinta de partid. Ceva tot mi-a atras atentia: ""Seniorii" critica lipsa de activitate in domenii in care ei nu au activat niciodata si pe care uneori nici nu le inteleg"!!! Este o afirmatie grava si, pentru a nu va considera un intrigant, ar fi trebuit sustinuta cu exemple.

Cam la ce domenii de activitate v-ati gandit? Avioane mai construiti? Dar camioane, tractoare, motoare reactive? Nu? Atunci poate mai construiti calculatoare? Nici? Utilaj petrolier faceti? Nici asa ceva? Ce sa va mai intreb ca sa obtin un raspuns afirmativ? Agricultura faceti? De irigatii ati auzit? Dar daca maine pleaca turcii, paine mai stiti sa faceti? Banuiesc ca va referiti la cateva domenii absolut noi pentru generatia mea, cum ar fi consultanta la LUXTEN si ingineria financiara. Daca la astea v-ati gandit, atunci aveti dreptate. Numai ca domeniile dragi dvs nu au legatura cu constiinta civica! Din contra!

Va referiti si la "calitatea" tineretului de astazi. Ma abtin sa generalizez, dar nu ma pot abtine sa comentez "varfurile", ca doar "pestele de la cap se impute"! Hai sa vedem cum stam cu "puii" de nomenclaturisti de ieri si beizadelele de astazi. Sa comparam doua odrasle de varf, Elena Basescu si Nicu Ceausescu. Dupa parerea mea, la nivel de cultura si pregatire intelectuala, diferenta este ca intre un elev de la scoala ajutatoare si un profesor universitar. Si n-am comparat-o pe Elenuta cu Zoe sau Valentin, unde diferenta ar fi dramatica, pentru simplul motiv ca cei doi Ceausesti n-au avut ambitii politice. Ei si, o sa ziceti! Uite ca Elenuta incaseaza de la LUXTEN 8 mii de euro pe luna, pentru trei ore de baut cafea zilnic. Si daca Zoe s-a multumit cu un salariu de asistent, uite ca Ioana Basescu a dat o asistenta notariala (la acelasi LUXTEN) si a bagat repejor in buzunar 25 de mii de euro. Am impresia ca la LUXTEN sunt angajati numai tineri, fiindca prea sunt prosti si au nevoie de consultanta de la toti repetentii ... Sau o fi altceva?

AL. LEITNER-MORUZZI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s