~Al. Leitner-Moruzzi: „Manjeste, manjeste, că tot rămâne ceva!“

Asist pentru prima data la o campanie de denigrare fara precedent in istoria post-decembrista. Pana acum se astepta deschiderea campaniei electorale, dupa care se varsau laturile. Acum, frica este atat de mare incat se incearca evitarea oricarei confruntari electorale. Si campania de denigrare are doua surse: PSD si Cotrocenii. PSD prin afirmatiile catindatului "ales in mod democratic" si ale passe-partout-ului Cosmin Guse, Cotrocenii prin "anchetele" ziarului de curte, Cotidianul si acelasi passe-partout.

Dl Cristian Diaconescu are o "nelamurire": cum se poate ca o instanta sa dea o rezolutie si instanta superioara sa dea alta? Adica, un fost ministru al Justitiei se mira de rolul institutiei recursului! Chiar, ce rost mai are recursul? Nu era mai bine in totalitarism, cand la recurs mai luai cativa ani in plus? In cazul de fata, dl Diaconescu se astepta ca la Curtea de Apel, judecatorii, in dispretul Legilor europene, sa mai anuleze cateva mii de semnaturi? Ei bine, uite ca a inceput sa mai functioneze separatia puterilor in stat! Taras, grapis, Romania merge spre democratia reala. PSD-ul vanghelizat a mai coborat o treapta. Daca in primele zile dupa numirea lui Diaconescu exista o unda de simpatie la nivelul electoratului, astazi aceasta a palit prin devoalarea intereselor din culisele PSD: Vanghelie trebuie sa ajunga viceprimar! Si cu Oprescu n-are nici o sansa! "Lucrarea" Cotrocenilor nici macar nu mai este nebuloasa. Este fatisa prin intermediul oficiosului Cotidianul si a "gospodinelor" pensionare fara de partid (sic). Iata ca o bucuresteanca" a cazut pe ganduri : o fi in regula Oprescu? N-are nici un dubiu ca ceilalti sunt OK. Oprescu pute! Si atunci s-a interesat, cu stafful ei de gospodina: a interogat o serie de pacienti ai doctorului Oprescu si a aflat ca acestia au fost santajati! Acum, ori eu sunt prost ori ea este o scarba! Pai, cam cati pacienti pot fi pe lista de asteptare (santajabili) a doctorului Oprescu? O mie, doua? Toate spitalele din Capitala? Nu merge, asa ca e clar ca ea este o scarba! Sper ca sa existe un Dumnezeu care sa-i traga o smetie pentru ca L-a deranjat in Vinerea Mare! Si acum Cotidianul. Cum, necum, oficiosul a intrat in posesia unei file cu semnaturi. Chiar, cum? Eu zic ca SRI-ul ar mai trebui sa dea putin din coate si sa vada cum se scurg documentele din institutii ale Statului. Nu de alta dar mai exista totusi cateva Legi. OK, au aparut pe "surse"! Si ce face Cotidianul? Ia la telefon pe toti semnatarii de pe lista si afla ca habar n-au ca sunt sustinatori! Mai sa fie, doi au fost si inregistrati si fonogramele sunt pe site-ul ziarului. Si ce certitudine am eu ca sunt reale? Puteau sa-l inregistreze pe ursul chelios si sa-l dea drept Gheorghe! Era greu?

Sigur ca au aparut pe forumul lor cativa martafoi care au pus botu', dar daca sunt siguri de manarie de ce nu au facut o plangere penala si s-au multumit cu intoxicarea? Nu era normal ca acesti campioni ai dreptatii si democratiei sa ceara analiza grafologica a semnaturilor? Sa-l dea de pamant legal pe Oprescu? Si pe baba "gospodina" care spune ca semnaturile sunt reale dar au fost obtinute prin santaj? Cine minte? Exista sanse ca toata aceasta campanie sa dea rezultatele dorite de initiatori. Manjeste, manjeste, ca tot ramane ceva! S-ar putea ca emulatia initiala sa se tufleasca sub presiunea laturilor. Scarba sa cuprinda iar populatia cu drept de vot si sa se creeze premizele absenteismului (plus ...) care l-a adus la primarie pe Videanu. Posibil! "Scheletii" din fichet-e trebuie sa mai stea o generatie la intuneric!

Clasa politica a mai pierdut un examen de maturitate! Este inca in faza dispretului fata de cetateni! N-am vazut din partea ei nici o reactie in favoarea democratiei ...

AL. LEITNER-MORUZZI