~Altermedia lansează un „Ghid media pentru organizaţii“

Bucuresti, 9 iunie 2008 – Asociatia Altermedia pune la dispozitie, incepand de astazi, un „Ghid media” creat special pentru organizatiile non-guvernamentale. Ghidul poate fi descarcat gratuit de la adresa www.altermedia.ro/faosingur
Acest ghid este un manual de tipul „fa-o singur”, destinat in special „micii societati civile”, organizatiilor si gruparilor aflate la inceput de drum si care isi propun ca activitatea lor sa devina mai vizibila in mass media, fara sa dispuna neaparat si de fondurile necesare pentru angajarea unor specialisti.
„Ghidul media pentru organizatii” este structurat in urmatoarele capitole: principiile de baza ale informatiilor publice; reguli generale de lucru cu presa; mijloace de informare si caracteristicile acestora; etapele formarii unui birou de presa si comunicare in cadrul unei organizatii civice; crearea unui eveniment media.
Ghidul este realizat de Asociatia Altermedia, organizatie nonprofit avand scop de stimulare a implicarii sociale si facilitare a accesului cetatenilor la informatie, cu pretiosul sprijin acordat de jurnalistul clujean Claudiu Padurean.
Inca de la infiintarea sa, Altermedia a considerat „societatea civila” ca fiind totalitatea initiativelor cetatenesti, iar nu expresia unui grup restrans de interese convergente. Fidela scopului propus, Asociatia Altermedia asigura, in mod gratuit, asistenta pentru infiintarea unor asociatii si fundatii precum si consultanta in vederea cresterii rolului sectorului neguvernamental si non-profit in România. De asemenea, Altermedia incurajeaza transformarea consumatorului pasiv in cetatean implicat, punand la dispozitie o colectie bogata de resurse utile.
Alaturi de „Ghidul media pentru organizatii” pe site-ul www.altermedia.ro mai pot fi gasite si alte resurse destinate societatii civile („Ghidul infiintarii unei organizatii”, „Ghidul sponsorizarii”) sau cetatenilor care doresc sa petitioneze o institutie, sa conteste o decizie a unei autoritati etc.
Pentru detalii, sugestii de imbunatatire a manualului si propuneri de colaborare:
Asociatia Altermedia
contact (at) altermedia.ro
tel. 0722 190 685 – fax 031 815 27 80
OP 1 – CP 410 Bucuresti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s