~Conferinţa anuală UNIFERO 2008

Congresul international UNIFERO, desfasurat la Vatra Dornei in perioada 26-29 iunie a.c. cu tema „Femeia romana in secolul XXI – Traditie , continuitate , viziune „ a dezbatut o serie de probleme cu care se confrunta femeile de astazi din Romania si nu numai, solutiile posibile si experientele pozitive.

Asociatia Unifero este o asociatie umbrela nonguvernamentala care actioneaza pentru sprijinirea femeilor din Romania, precum si a romancelor din alte tari. Desfasurata intr-un cadru pitoresc, incarcat de istorie, traditii si cultura, conferinta nu a facut altceva decat sa arate si sa intareasca faptul ca femeia ( „mama„, „sotie„, „sora „) se implica activ in societatea civila , in sfera politicului , a businessului, a managementului etc.

Congresul a incercat sa formeze o viziune completa a Femeii  secolului XXI  aducand in atentie si incercarile timpurii de emancipare ale femeilor prin dezbateri ca „Simpozionul ~Romanca din Carpati~„, „Femeia –pastratoarea traditiilor folclorice„, diverse vernisaje cu tema „Femeia„ ( cartofilie, filatelie, expozitii foto, arta plastica), spectacole de dansuri populare, precum si dezbateri despre „Femeia de astazi„( probleme cu care se confrunta familia monoparentala, violenta in familie etc.).

In cadrul congresului s-au organizat  concursuri pentru copii de arta plastica, poezie si proza scurta cu tema „Mama„ la care a participat si Asociatia Romana pentru Patrimoniu, sponsorizand premierea concursului de poezie. De asemenea, ARP a sprijinit aceste concursuri pentru copii si prin donarea unui numar de 200 de volume.

Prin Conferinta Uniunii Internationale a Femeilor Romane se incearca gasirea unor solutii plauzibile la problemele femeilor romane, din tara si de peste hotare, sustinerea lor in incercarile de afirmare si valorificare a intregului potential, precum si conservarea valorilor si a culturii romanesti.

ANA MARIA BALAS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s