~Confuzia „uninominalului“: Personaje bizare devin candidaţi!!!

Am luat la cunoştinţă, in şedinţa Biroului Permanent Judeţean Interimar al PNL Mureş, din 16 august 2008, de Hotărarea conducerii acestei formaţiuni politice referitoare la desemnarea ca şi candidat al PNL Mureş, pentru Colegiul 1 din municipiul Tirgu Mureş (pentru Camera deputaţilor) a doamnei Smaranda Enache.

EXTRAS din Hotărârea BPJI PNL Mureş:

„Art.10 BPJI al PNL Mureş a aprobat următoarele candidaturi pentru Camera Deputaţilor:

Brişcaru Cornel – Colegiul uninominal nr.2

Enache Smaranda – Colegiul uniniminal nr.1

Florea Anca Mariela – Colegiul uninominal nr.6

Butuc Ovidiu – Colegiul uninominal nr.4 „

In condiţiile in care totuşi PNL Mureş nu şi-a manifestat in nici un fel intenţia de a renunţa – in aceste 10 zile câte au trecut de la luarea deciziei de desemnare, la propunerea acestei persoane pentru a reprezenta tirgumureşenii in Parlamentul României, ca deputat, inţeleg să nu mai accept să fiu parte a proiectului unei formaţiuni politice, pentru judeţul Mureş, care işi leagă numele in mod direct de persoane precum doamna Smaranda Enache. Şi aceasta deoarece numele doamnei Smaranda Enache este in mod direct asociat, in judeţul Mureş, unor evenimente violente precum Martie 1990, Hădăreni sau incidentele de la Apalina, evenimente care au produs imense prejudicii pentru toţi locuitorii judeţului Mureş.

Astfel că, in aceste condiţii, incepând de azi 28.08.2008, renunţ prin demisie la calitatea de membru al PNL şi, implicit din funcţia de Preşedinte interimar al Organizaţiei municipale a PNL Tîrgu Mureş,  calitate in care am fost ales de către BPJI PNL Mureş, in aceiaşi dată de 16.08.2008. Demisia implică in acelaşi timp şi rămânerea caducă a propunerii de acordare a derogării pentru candidatura in Colegiul 2 Tirgu Mureş, votată şi aceasta  in data de 16.08.2007 de către BPJI.

EXTRAS din Hotărârea BPJI al PNL Mureş:

„ Art.13 Au fost validate 2 adeziuni de la organizaţia municipală TÎRGU MUREŞ: Brişcaru Cornel, Ţârlea Mihaela Simona.

Art.7 BPJI al PNL Mureş a validat cu 9 voturi pentru şi 4 abţineri dizolvarea Biroului Politic Interimar al PNL Tîrgu Mureş, precum şi desemnarea d-lui Brişcaru Cornel în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei municipale a PNL Tîrgu Mureş, urmând ca la prima şedinţă a BPJI să propună spre validare componenţa Biroului Politic Interimar al organizaţiei municipale Tîrgu Mureş.

Art.8 BPJI al PNL Mures a aprobat acordarea de derogare pentru dl.Cornel Brişcaru în vederea participării la alegerile parlamentare din noiembrie 2008 şi supunerea spre aprobare Biroului Politic Central al PNL, preşedintele filialei urmând să transmită solicitarea de derogare potrivit Statutului PNL.”

Rămân in acest fel consecvent principiului de a nu-mi asocia imaginea publică/numele unor structuri organizate, care promovează in prim-planul vieţii publice persoane care, consider eu, in decursul timpului, au adus, prin modul in care au fost implicaţi in unele proiecte, grave deservicii comunităţii in care locuiesc şi, faţă de care in permanenţă, m-am situat pe poziţii total contrarii, exprimate in multiple intervenţii publice, inclusiv pe teme cu referire directă la evenimentele menţionate mai sus, respectiv Martie 90, Hădăreni sau incidentele de la Apalina.

jrs. CORNEL BRIŞCARU

Un răspuns

 1. Date despre Smaranda Enache găsiţi la adresa
  http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=…7&Itemid=78
  E lamurit trecutul de colaborator al Securităţii şi de activista zeloasa a PCR.
  Date asemanatoare se regasesc într-un amplu articol publicat de ziarul Ziua.
  http://www.ziua.ro/display.php?id=212892&data=2006-12-15
  Personal, am fost informat din surse de cea mai mare incredere, ca note delatoare se găsesc şi in dosarul compozitorului Csiky Boldizsar.
  Pentru deplina edificare, dati o cautare pe Google cu cuvintele cheie:
  Smaranda Enache Securitate activista. Veti fi pe cât de amuzaţi, pe atât de scârbiţi. Asta e personajul pe care Emil Constantinescu l-a trimis ambasador in Finlanda si pe care, acum, PNL l-a desemnat vicepreşedinte. Sinucigaş gest.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s