~Filmele lui Ben Todica: ” Sunetul Ţării mele „

Sunetul Tarii Mele
Vasile Andru s-a nascut la 22 Mai, 1942, in satul Bahrinesti, in nordul Bucovinei. Studii universitare la Iasi, absolvite in 1965. Sapte ani este lector universitar. Paraseste catedra si se consacra scrisului si practicii sapientiale. Din 1990 structureaza si coordoneaza Centrul de Practica Isihasta din Bucuresti.Scriitorul VASILE ANDRU se afla astazi in acel spatiu unde se cere mai mult ca oricand restructurare, imbunatatire si eliberare – spiritul.
Noi fiintam prin limba, prin cuvant, iar cuvantul, limba sunt proba existentei noastre de romani in diaspora.
Vsile Andru in vizita la scoala romaneasca din Melbourne.
Scriitor de tinuta, dotat cu harurile intelegerii si iubirii, si mai cu seama cu puterea de a penetra in miezul adesea contorsionat al sufletului nostru.

DESPRE VASILE ANDRU -1> >>apasa aici

DESPRE VASILE ANDRU -2>>>apasa aici

DESPRE VASILE ANDRU -3>>>apasa aici

=================================

LA REVEDERE, GEORGE  

Biserica e corabia care il poarta pe ultimul drum. Noi il insotim pana in port unde doar el coboara.

George Pascu a fugit din tara la varsta de 17 ani. Bucurestean, sa casatorit in australia cu o irlandeza. Au impreuna 5 baieti si doua fete, azi casatoriti si o duzina de nepoti. Ceremonia de inmormantare are loc in Biserica Ortodoxa Greaca din motivul ca familia a cerut ca slujba sa fie tinuta si in engleza, pentru ca si nepotii s-o inteleaga. Preotul roman a spus ca Biserica Ortodoxa Romana nu permite asa ceva. Acesta e motivul pentru care romanii sunt cu decedatul intr-o biserica straina. George Pascu fiind un bun roman crestin ortodox, membrii bisericii ortodoxe romane din Melbourne iau cerut preotului roman sa fie prezent (si partas) la aceasta ceremonie.

LA REVEDERE , GEORGE -Inmormantare la Melbourne (ep.1)

LA REVEDERE , GEORGE -ep. 4