~Gabriela Zavalaş Anghel: „Am storcătorul meu sunt pionier“

Distinsul Tudor Tepeneag ne vorbeste intr-un editorial de imbecilizarea poporului cu televizorul la statutul de consumist ideal, fraierul globalist care cumpara tot ce-i introduce sub nas reclama televizata, sau alt gen de reclama. Tare mi-e drag despre reclame. dar ce dragan am ca-i sabotez datorita pauperitatii. Pe mine nu reusesc sa ma traga in piept, sunt o cauza pierduta pentru consumerism, m-au pierdut iremediabil de clienta. Nici o reclama absurd de hipnotizatoare nu ma misca, nu ma converteste, ci le privesc cu scepticism si obida ca se leaga de om ca raia de individul sanatos, Sa-i fac cu cojones de Hercule, sa le achizitionez gogosile?Ba! Norocul lor ca eu fiind o cantitate neglijabila li se rupe, li se-ndoaie, , li se face ca de oaie, ii prostesc pe alti vulnerabili creduli. Si totusi am avut nevoie strigenta de un storcator de fructe si legume pentru un bolnav al familiei, Exista o reclama TV cu acest produs ideal, care intoxica cu binefacerile sale care te fac cu talia supla de parlamentar obez…piciorul mare, acutizeaza cifoza si dermatoza, prelungeste viata pana la una suta ani cand arati ca o mumie, te scapa de riduri si chelie, etc. Ce deziluzie! Storcatorul meu nu stoarce! Jumatate din suc ramane in pulpa ce pica in segmentul de evacuare. Ca sa recuperezi tot sucul dupa fiecare fruct tre’ sa treci la igenizarea mecanismului, sau sa te intorci la primitivism , sa storci pulpa prin tifon. Cat tupeu sa minti in fata un amarat de ametit de necesitate strigenta ca storcatorul stoarce fructul ca pe lamaie. Nu , nu stoarce! Te minte-n fata si-si rade si de Biblie care zice ca nu-i frumos sa minti. Oricum risipa e pacat.

A r fi fost mai onest din partea lor daca ar trambita reclame de genul acestora: cumparati acest ideal storcator ca juma din juis se arunca, nu fti meschini, nu recuperati totul, faceti risipa cu orice resursa chiar daca resursele nu sunt inepuizabile, risipa e mama sanatatii si a generozitatii, sa risipiti bine, fiti saraci cu duhul si bucurati-va veselindu-va ca aruncati cat mai mult, nu economisiti ca dauneaza grav sanatatii, daca risipesti nu-i obligatoriu sa te adresezi medicului si farmacistului, fiti indolenti si sa va doara-n cot si posterior ca aruncati juma din portocale , risipiti , risipiti, risipiti a zis Lenin de ce risipa mea sa nu risipesc , daca am cu ce, ba… si de ce….

Sau , risipesc ca asa vrea muschii mei, mancati-as, sa n-am parte, storcatorul e cel mai pretios capital. Chiar daca iarna nu-i ca vara , nici risipa nu-i ca economia , sau priviti in ochii mei , eu nu mint, storcatorul e asa de risipitor ca fa actul caritabil si achizitioneaza-l un rebut in plus, sau in minus in gospodarie e o jertfa pe altarul consumerismului. Ori un pas mic pentru consumism, un salt urias pentru storcatoare si punga industriasilor . Cel mai convingator slogan ar fi: am storcatorul meu sunt pionier…

N-ar suna rau nici nimic nu se pierde, nimic nu se castiga , ci totul se risipeste… nu omul e cel mai pretios capital, ci storcatorul neperformant si risipa.

Sculati voi oropsiti ai storcatoarelor! Consumisti de storcatoare uniti-va!

Furati-va palaria, fiti abulici, si fraeriti-va si inca multe alte lozinci mobilizatoare de mai veche si noua extractie in slujba comertului fara frontiere morale.

GABRIELA ZAVALAS ANGHEL

Sambata 2 august 2008

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s