~Ioan Mugioiu: Despre articolul „Cum creşele pot distruge o naţiune”

Articolul mai sus mentionat si nesemnat (!!!) este o eroare totala informationala, care poate conduce societatea romaneasca pe un drum si mai periculos decit cel actual. In Franta se nasc 3 copii si moare un adult. In Romania invers ! (confrom Entcarta 2000). Deaceea francezii au nevoie de crese si gradinite !Suedia este printre tarile cu cea mai avansata societate omeneasca (impreuna cu celelate tari nordice). Suedianu se afla in faza dezastrului economic ! Ci din contra , este una din tarile cele mai avansate economic. Cu numai ca. 9 Milioane de locuitori ei produc o gama de produse de toate genurile, de o calitate ireprosabila. Peste ca. 2 ani de zile si-au propus si un program spatial propriu. Deci un popor de numai 9 Milioane de suflete. Germanii (82 Milioane) sint inca departe de asemenea teluri. Suedia este prima tara din lume in ceea ce priveste inventiiile.

Sistemele sociale ale tarilor nordice asigura cetatenilor sai un nivel material care-i permite fiecarui cetatean sa fie asigurat social si sa nu-i tremure pantalonii pentru ziua de miine. Aceasta este calitatea vietii cu adevarat ! Nicaieri in Europa vestica nu exista un asemenea sistem social, in afara de tarile scandinave. In Germania, saracia ia proportii zilnice. Se pot intilni germani (nu vagabonzi) dormind sub poduri si cautind in cosurile de gunoi. Sistemul social propagat de fostele regimuri germane (cancelarul Kohl) au dus tara la ruina. Noroc ca colonia economica germana, Romania (multe fabrici cumparate de Germania si multe fabrici distruse de Germania si Franta), a reusit in anul trecut sa aduca balanta germana economica pe un curs bun. Romania prin distrugerea si vinderea fabricilor a creat locuri de munca in Europa de Vest. Ca piata de desfacere (balanta economica a Romaniei pe 2006 indica catastrofa in care se afla Romania), Romania a finantat locuri de munca in Europa de Vest. Suedia nu face asa ceva. Din contra investeste cit mai mult in industrie. Si asta statul ! Statul german subventioneaza si el economia, chiar daca oficial e interzis prin legile Pietii Comune. In anul 2004, statul german a subventionat economia „particulara” cu 40 miliarde de Euro. Firme ca Volkswagen, Mercedes, Siemens s.a. sint subventionate anual cu zeci de miliarde de Euro, de catre stat ! Nu au stiut romanii aceasta ? De ce nu au stiut ?

ARO-Cimpulung a fost inchisa, acum ca. 2 ani, caci avea o datorie de 5 milioane de dolari ! Cu toate ca automobilul era de o calitate foarte buna si deci in orice caz competibil. Dar citiva directori au primit cite un Mercedes. Acum armata romana cumpara microbuse Volkswagen ( nepotrivite scopului militar) in loc de automobile de teren (facute exact pentru domeniu militar). Deci armata romana finanteaza industria de automobile germana. Un suedez nu poate face asa ceva! Nici macar demnitatea lui nu-i da voie sa faca asa ceva !

Ca romanii nu stiu aceasta este problema lor de sute de ani. Instabilitatea psihica a romanului, datorata lipsei de inteligenta nativa, este cauza acestei dezinformari traditionale. Efecte: lacomia (directia materiala) si cosmopolitismul (directia spirituala)

Statul (in majoritatea tarilor vestice) este garantul total al calitatii de viata al cetateanului si nu societatile particulare ! Statul detine controlul societatii. Franta a avut socialism zeci de ani. Franta, la ora actuala, este printre tarile cele mai placute de trait ale Europei. In Franta gradinitele sint sistemul de baza al educatiei. In Franta este de neconceput un sistem de educatie fara gradinite. La fel si scolile: copilul sta la scoala toata ziua. In Germania sistemul de gradinite este sarcina principala actuala a guvernului. Este dorit un sistem de gradinite si crese ca in fosta DDR !

In ccea ce demnitatea priveste, demnitatea suedeza este deosebita, chiar si in cadrul tarilor nordice. Asa ca rela- tarile D-vstra (probabil preluate de la vreun suedez ratacit) nu au nici o baza. Nu se poate face nici macar o comparatie cu demnitaea romaneasca care nu exista cu desavirsire.

Minoritati nationale au si suedezii si asta in mult mai mare procent decit romanii (ca. 13% finlandezi). Dar scoli cu sistem de invatamint cu limba de predare in limba finlandeza sint de negindit. Ci numai 3 clase primare ( ca in Bulgaria, pentru 15 % minoritate turca) ! In Romania s-au pus si denumiri de gari in limba maghiara. Adica stat in stat. Asemenea stat si demnitae e de aruncat la gunoi. Deci suedezi au o natiune ! Poporul roman nu are natiune. Ci numai jefuitori de tara, care au adus Romania in 16 ani in fata desfiintari ca stat. In Elvetia se invata la liceu (din 2005) ca Romania este o tara vinduta total si exitenta ca stat numai pe hirtie. Nu au stiut aceasta romanii ? De ce nu ati stiut ?. Romanul nu se mai poate „destepta din somnul cel de moarte” niciodata.

Acum mai putin de 100 de ani, Suedia era o tara cu un nivel de trai scazut (in comparatie cu alte tari vestice si estice) si asta tocmai datorita economiei slab dezvoltate. Tocmai interventia statului a fost salvatoare si adus societatea suedeza actuala pe un inalt nivel economic mondial. Numai un stat puternic poate crea o natiune infloritoare si deci poate crea o cultura cu identitate nationala. Si nu societati particulare !

Pentru cele scrise imi asum raspunderea ca anticomunist si antisovinist ( prieteni evrei, germani, francezi, polonezi, maghiari si alte etnii). Experienta mea de inginer integrat total in societaea vestica (30 de ani), cu multe realizari de valoare ingineresti ( www.hma-engineering.com), imi permite sa cunosc mersul unei societati omenesti. Despre Cultura Romana, adusa de romani la marginea prapastiei, se poate urmari pagina mea de internet: www.cultura-romana.com.