~N.D. Rusu: „Să reînviem Oina, precursoarea base-ball-ului american?“

Oina se mai juca inca in copilaria mea, fiind sport national romanesc; prima competitie a fost organizata in 1899 de ministrul invatamantului Spiru Haret, oina fiind cu mult precursoare baseball-ului american. Reinvierea acestui sport nu este lipsita de interes.

Montaniada cu oina – succes de zile mari
Data: 20.06.2008

Muntomanii participanti la „Montaniada” din acest an, desfasurata pe marginea lacului de acumulare Vidraru, au avut ocazia pentru prima oara sa asiste la un meci de oina, iar unii chiar sa joace. Organizatorii Montaniadei, Asociatia Turistica Ghizii Romaniei, au dat o mana de ajutor „oinasilor” ce militeaza pentru recapatarea demnitatii acestui joc traditional romanesc si au inclus in programul evenimentului un joc demonstrativ de oina.

citeste mai mult …

Aniversare cu oina in Ghimpati
Data: 13.06.2008

Comuna Ghimpati a aniversat 433 de ani de atestare documentara, motiv de sarbatoare si de intoarcere la traditii. Fiu al comunei, Emil Buduru, mare pasionat de sport, ne-a rugat cu cerul si pamantul sa facem o prezentare a jocului de oina cu ocazia festivalului anual, la care participa toata suflarea comunei.

citeste mai mult …

Oina in campanie electorala – Turul Campionatului National
Data: 17.05.2008

Anuntat drept prim semnal al revigorarii oinei sub „noua conducere” a federatiei, turul Campionatului National de seniori, desfasurat in comuna Ramnicelu in 16 si 17 mai, a fost, cum era de asteptat, o dovada ca este irealist sa crezi ca poti reconstrui in cateva luni ceea ce altii au demolat in ani de zile. Am regasit, astfel, majoritatea tarelor de care sufera competitiile de oina de cativa ani incoace, la care s-a adaugat una noua: refuzul de a juca meciurile in care lipseste speranta victoriei!

citeste mai mult …

Absolventii Scolii de agenti de politie din Campina vor cunoaste si jocul de oina
Data: 15.05.2008

Competitia anuala Cupa institutiilor de invatamant din Ministerul de Interne, desfasurata in incinta Scolii de agenti de politie „Vasile Lascar” din Campina, a avut in acest an un element surpriza: prezentarea in fata elevilor scolii a jocului nostru national, oina.

citeste mai mult …

Un magician al oinei ne spune adio
Data: 14.05.2008

Jucator extraordinar de talentat, cu o viteza de reactie surprinzatoare, i se dusese vestea ca nu apucai sa vezi in care mana prinde mingea si ca nu putea fi lovit. Una dintre ispravile sale care a ramas in folclor a fost un meci in care s-a incapatanat sa se apere in culoarul de intoarcere timp de o ora, pana cand jucatorii de la prindere, impreuna cu arbitrii si oficialii, au inceput sa se roage de el sa treaca linia de scapare, pentru ca

citeste mai mult …

Oina in prim plan de Ziua Tineretului
Data: 02.05.2008

Celor care au ales sa ramana in Bucuresti in minivacanta de 1Mai, Autoritatea Nationala pentru Tineret le-a pregatit un amplu eveniment in parcul Herastrau cu ocazia zilei de 2 Mai-Ziua Tineretului. Asociatia OINA a fost partenera in organizarea acestuia, umar la umar cu Federatia Nationala Sportul pentru Toti, Directia Invatamant din Primaria Capitalei, Directia pentru Sport a Municipiului Bucuresti si Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement.

citeste mai mult …

Campionatul National Scolar – 2008
Data: 28.04.2008

Flacara pasiunii pentru jocul de oina a fost mentinuta aprinsa si in acest an de Ministerul Invatamantului, prin organizarea celei mai ample competitii de oina, Campionatul National Scolar pentru clasele 5-8. Vasluiul a avut onoarea de a organiza faza nationala in zilele de 18-20 aprilie, dupa desfasurarea fazei judetene in saptamana anterioara si trebuie mentionat faptul ca, dintre cele 17 echipe participante, multe dintre ele au ajuns la acest nivel doar prin faptul ca sunt singura echipa de oina din judet!

citeste mai mult …

Primul afis de prezentare a regulilor jocului de oina
Data: 27.04.2008

Venind in intampinarea dorintei Ministerului Educatiei de revigorare a sportului nostru national, membrii asociatiei OINA au creat un afis, primul de acest gen, menit sa popularizeze principalele reguli ale jocului de oina printre elevii de toate varstele, cadrele didactice si publicul larg.

citeste mai mult …

Oina… si pe munte!
Data: 26.04.2008

Cei de la Asociatia Turistica Ghizii Romaniei vor aduce in perioada 12-15 iunie la Cabana Cumpana in jur de 500 de tineri iubitori ai muntelui si nu numai pentru cateva zile de ecologizare, ecoturism si relaxare intr-un spectaculos parck adventure, trasee prin canioane, hornuri si scari suspendate pe Valea lui Stan. Toate reunite in ceea ce se doreste a fi Montaniada – olimpiada muntelui. Seara, membrii Asociatiei Oina vor face o reprezentatie a jocului traditional romanesc amintit inca din 1763 in arhivele lui Nicolae Stoica.

citeste mai mult …

Jocurile traditionale romanesti pe marci postale
Data: 25.04.2008

Posta Romana a acordat o atentie deosebita jocurilor traditionale romanesti, emitand de-a lungul timpului cateva serii de timbre tematice expresive. Desi nu au atras atentia la vremea respectiva, ele au un loc aparte in categoria timbrelor cu tematica sportiva. Timbrele nu au fost datate dar au fost utilizate pe scara larga in trimiterile postale.

citeste mai mult …

Realizare de exceptie a Asociatiei OINA: Includerea jocurilor traditionale in patrimoniul cultural imaterial al poporului roman
Data: 15.04.2008

Ca urmare a initiativei si al lobiului sustinut de Asociatia OINA, in aceasta lege si-au gasit un binemeritat loc si jocurile copilariei si jocurile sportive traditionale, acestea fiind considerate expresii culturale traditionale si manifestari constitutive ale patrimoniului nostru cultural. Pare atat de putin si totusi este foarte mult: se recunoaste astfel oficial si se consfinteste legislativ sentimentul de identitate pe care aceste manifestari ni-l genereaza si se ofera Ministerului Culturii posibilitatea legala de actiune pentru identificarea, protejarea si promovarea acestora.

citeste mai mult …

Oina (si) in Japonia?
Data: 18.02.2008

In contextul apropierii olimpiadei de vara, postul de televiziune TOKYO MX a considerat interesanta propunerea venita din partea compatrioatei noastre Mirela Onodera-Brindusoiu de a dedica o emisiune jocului national al romanilor, oina. Astfel, in rubrica „Nipponia Nippon” din data de 14 februarie, pe un fundal cu imagini si secvente din jocuri de oina, Mirela a facut o prezentare live a regulilor de joc, precum si a mingilor si a bastonului de oina.

citeste mai mult …

Oina Reloaded si in Liceul Alexandru Vlahuta
Data: 17.02.2008

Campania de promovare a oinei continua, de data aceasta vizand liceul Al. Vlahuta. De ce aici? Pentru ca am fost invitatii profesorului de sport, Nicolae Ene, care a aflat intamplator de initiativa noastra. Mult asteptatul eveniment a avut loc in ziua de miercuri, 13 februarie (Dap, 13! Si nici de pisici negre nu ne e frica). In mare, prezentarea a ramas aceeasi cu cea de la liceul Gh. Lazar, dar am efectuat o schimbare in echipa: a iesit (indisponibila temporar) Andreea si a intrat un inlocuitor pe masura: Vlad Onetiu.

citeste mai mult …

Ajutor pentru Moldova de peste Prut
Data: 13.02.2008

Membrii si voluntarii Asociatiei Oina au hotarat sa dea o mana de ajutor colegilor de peste Prut in incercarea lor de a mentine acest sport si de a-l dezvolta. Astfel, 8 mingi de oină, 5 DVD-uri, 30 de postere si alte cateva materiele necesare oinei au luat drumul Chisinaului in urma cu cateva zile.

citeste mai mult …

Conducerea Federatiei contestata in instanta
Data: 28.01.2008

Clubul Sportiv Energia Ramnicelu din judetul Buzau a actionat in instanta Federatia Romana de Oina, contestand alegerile care au avut loc in data de 15 decembrie 2007. Clubul buzoian considera convocarea Adunarii Generale drept neconforma cu statutul Federatiei. In adresa inaintata instantei, clubul reclama faptul ca decizia de convocare a Adunarii nu a apartinut, conform statutului, Biroului Federal, iar ordinea de zi nu a fost supusa aprobarii acestuia.

citeste mai mult …

Lansarea programului Oina Reloaded
Data: 18.01.2008

Aniversarea anuala a liceului Gh. Lazar din Bucuresti, sarbatorita in acest an in 18 ianuarie, a fost ocazia cu care grupul de initiativa al programului Oina Reloaded a marcat demararea oficiala a acestuia. Echipa formata din Irina Stoica, Andreea Bratu si Vlad Costin a prezentat profesorilor si colegilor care au umplut Sala de festivitati semnificatia jocului de oina, traditia pe care liceul o are in promovarea acestuia si performantele sportive obtinute de echipa liceului de-a lungul timpului.

citeste mai mult …

Asociatia OINA intre trecut si viitor – Adunare Generala
Data: 16.01.2008

Vineri, 16 ianuarie a avut loc Adunarea Generala a membrilor Asociatiei Oina. Cei 3 membri fondatori, alaturi de cativa simpatizanti si invitati, s-au intalnit la sediul de pe B-dul Elisabeta pentru a dezbate cateva probleme arzatoare ale asociatiei si ale oinei.

citeste mai mult …

Alegeri cu cantec la Federatia Romana de Oina
Data: 15.12.2007

Sambata, 15 decembrie, in Sala Gheorghe Hagi a Agentiei Nationale pentru Sport (ANS), a avut loc Adunarea Generala de Alegeri a Federatiei. Absenta reprezentantului ANS, a carui atributiune era de a certifica legalitatea sedintei, a ridicat primele semne de intrebare cu privire la modul in care sedinta a fost organizata. Dintre structurile sportive, a fost remarcata absenta reprezentantului clubului Juventus Olteni, jud. Teleorman, comuna din care provin cei mai multi oinisti in activitate.

citeste mai mult …

Adunare Generala de Alegeri
Data: 12.12.2007

Sambata, 15 decembrie 2007, ora. 10.00, va avea loc la etajul 8, in Sala Hagi din sediul Agentiei Nationale pentru Sport (str. Vasile Conta), Adunarea Generala de Alegeri a Federatiei Romane de Oina. Reprezentantii Cluburilor si ai Asociatiilor afiliate din intreaga tara se vor reuni pentru a alege Presedintele, Vicepresedintele si membrii Biroului Federal pentru un mandat de 4 ani, dupa care noul Birou Federal va alege un Secretar General.

citeste mai mult …

Hai la oina de 1 Decembrie
Data: 01.12.2007

Romanii si-au adus aminte ca oina este sportul lor national cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Membrii Asociatiei Oina Bucuresti au organizat in Parcul Herastrau o prezentare a traditionalului sport romanesc la care au luat parte peste 1000 de oameni de toate varstele. Sub insemnul „Hai la Oina” cei prezenti au putut admira fotografii de epoca, au putut achizitiona diferite materiale promotionale dar au si avut posibilitatea de a incerca bastonul de oina la un stand special amenajat. Cei mai entuziasti au schimbat chiar si cateva pase cu jucatorii echipei de oina Lupii Bucuresti prezenti la manifestare.

citeste mai mult …

Returul Campionatului National – sa ne pastram traditiile… pe ritmuri de manele
Data: 30.09.2007

Cum returul Campionatului National de seniori nu putea face exceptie de la bulibaseala care caracterizeaza competitiile Federatiei, cu doar o zi inaintea debutului acestuia Biroul Executiv a schimbat locul de desfasurare, de la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti la Comandamentul politiei de frontiera din Constanta.

citeste mai mult …

Cupa Surdila-Greci: O raza de speranta
Data: 22.09.2007

Pe soseaua dintre Buzau si Braila, din goana masinii un necunoscator cu greu ar remarca comuna Surdila-Greci, situata undeva la mijlocul distantei. In mod inedit, localitatea este situata cumva perpendicular pe sosea si cei doua sute de metri dintre indicatoarele de intrare si iesire sunt inselatori in privinta intinderii si importantei sale.

citeste mai mult …

Cupa Satelor la oina – Nostalgie, letargie si …nu gasim alta rima
Data: 08.09.2007

Cupa Satelor se doreste a fi continuatoarea fostei competitii organizate de Uniunea Nationala a CAP-urilor, Cupa UNCAP, care pana in 1989 a fost cea mai disputata competitie nationala. Era adresata in exclusivitate practicantilor din mediul rural, care aveau astfel sansa sa formeze adevarate reprezentative locale, sustinute cu patima si frenezie de intreaga comuna.

citeste mai mult …

Cupa Federatiei – Sabotajul oinei
Data: 18.08.2007

Cupa Federatiei Romane de Oina este a treia competitie in ordinea importantei, dupa Campionatul National si Cupa Romaniei si beneficiaza de finantare guvernamentala prin Agentia Nationala pentru Sport. Adunarea Generala a decis ca in acest an onoarea organizarii acesteia sa fie acordata comunei Almas din judetul Arad ca recunoastere a fecunditatii nucleului oinistic aradean. Acesta este format din cluburile Provolei Arad si UNIVEST al Universitatii Vasile Goldis si, impreuna cu echipa localitatii Almas asigura an de an o prezenta constanta la competitiile de scolari, juniori si seniori.

citeste mai mult …

Competitia aniversara – 50 de ani de la castigarea primului titlu national de catre Recolta Curcani
Data: 22.07.2007

La initiativa si cu finantarea domnului Mihai Matei, presedinte al Clubului revolutionarilor din decembrie 1989, de pamant din comuna Curcani, precum si cu sprijinul Primariei si Scolii din aceeasi localitate, a avut loc o competitie aniversara in amintirea castigarii titlului de campioana nationala de catre echipa din localitate.

citeste mai mult …

Infiintarea primei Asociatii Judetene de Oina
Data: 17.07.2007

Dupa 17 ani de destramare continua a tuturor structurilor Federatiei Romane de Oina, ajungandu-se pana aproape de disparitie, vedem cum, in sfarsit, rasare soarele si pe strada noastra, prin infiintarea primei asociatii judetene din tara.

citeste mai mult …

Pledoarie pentru oina, in ProSport
Data: 13.07.2007

Cristian Topescu ne da o noua dovada de patriotism si publica in ProSport un articol mic, dar miscator, despre oina, pentru urechile care vor sa auda. Celor care il asimileaza pe Cristian Topescu cu standardul de profesionalism sau doar cu o

citeste mai mult …

Campionatul National de Juniori I si II
Data: 09.07.2007

Traditia de decenii a desfasurarii Campionatului National de juniori la Mangalia a fost intrerupta pentru al doilea an consecutiv, in acest an gazda acestui eveniment fiind tabara Delfinul de la Navodari, judetul Constanta. Saracia si slaba organizare au condus la desfasurarea competitiei pe un teren viran din incinta taberei, situat departe de orice activitate umana, unde balariile au fost decupate doar cat sa lase loc la doua terenuri mici de oina si singurele facilitati au fost umbra rara a catorva pomi mici si stingheri.

citeste mai mult …

Articol laconic in ProSport
Data: 29.06.2007

Dupa ani si ani de boicot mediatic a sportului reprezentativ national, acest articol laconic, publicat la mai mult de o saptamana dupa consumarea evenimentului despre care informeaza, ar putea duce pe multi cu gandul la disperarea samaritencei care cerea mila lui IIsus, comparandu-se cu cateii care se bucura de firimiturile care cad de la masa stapanilor.

citeste mai mult …

Memorialul Ioan Dobrescu
Data: 23.06.2007

In dupamiaza zilei de 23 iunie 2007, in localitatea Enisala din judetul Tulcea, s-a desfasurat, in organizarea primariei si a consiliului local Enisala, competitia dotata cu cupa Memorial Ioan Dobrescu. Au participat echipele Straja Bucuresti, Frontiera Tomis Constanta si Cleopatra Mamaia. Trofeul a fost adjudecat de catre Straja Bucuresti. In afara competitiei, a avut loc si un meci amical intre echipa comunei Horea si o reprezentanta a comunei Enisala.

citeste mai mult …

Memorialul Mircea Tomescu
Data: 22.06.2007

Echipele participante la Cupa Romaniei au ramas in Constanta si in ziua de 22 iunie 2007 pentru a lua parte la Memorialul Mircea Tomescu, organizat anual de Directia Judeteana a Politiei de Frontiera Constanta. Competitia a fost castigata de catre Straja Bucuresti, locul secund a fost ocupat de Dinamic Coruia din Maramures, gazdele ocupand locul trei.

citeste mai mult …

Cupa Romaniei
Data: 21.06.2007

In zilele de 20 si 21 iunie (miercuri si joi) s-au desfasurat la Constanta jocurile din cadrul celei de-a 52-a editii a Cupei Romaniei. Dupa multi ani in care la aceasta competitie se prezentau numai 4 sau 5 echipe, de aceasta data au raspuns prezent un numar de 8 echipe. O surpriza a constituit-o absenta, din motive strict financiare, a echipei Cronos din Barlad.

citeste mai mult …

Cupa Consiliului Judetean Constanta
Data: 02.06.2007

Rezultatele meciurilor

citeste mai mult …

Cupa Academicus
Data: 21.05.2007

Rezultat al eforturilor depuse pentru revigorarea oinei de seful sectiei de oina a clubului politiei de frontiera din Constanta, comisarul Nicolae Dobre, si cu sprijinul consistent al Directiei judetene pentru sport, patru echipe de oina nou infiintate in tot atatea grupuri scolare au dovedit ca se pot organiza competitii si la nivel de liceu.

citeste mai mult …

Campionatul National Scolar – faza finala
Data: 20.05.2007

Pastrand traditia inceputa in 1899 de Spiru Haret, Ministerul Educatiei a organizat si in acest an concursul national scolar de oina, la nivel gimnazial. Faza pe tara s-a desfasurat la Baia Mare, dupa ce cu doua saptamani inainte se desfasurasera fazele locale in judetele Ilfov, Buzau, Suceava, Botosani si Arges.

citeste mai mult …

Campionatul National Seniori – Primul Tur si Memorialul invatator Manolache Balan
Data: 13.05.2007

Zona de veche traditie in practicarea oinei, comuna Ramnicelu din judetul Buzau, a gazduit in acest an meciurile din primul tur al campionatului National de seniori. In semn de respect pentru semnificatia sportului nostru national, primaria comunei a organizat o festivitate de primire a echipelor vizitatoare si personalului tehnic in cea mai pura traditie romaneasca: cu paine si sare, oferite de elevi imbracati in costume nationale, sub acordurile fanfarei locale.

citeste mai mult …

Cupa Moldovei
Data: 03.05.2007

Nu mai este demult un secret ca sportul national al romanilor sta agatat intre a fi si a nu mai fi doar de dorinta obsesiva a catorva pasionati, printre care si Aurel Stefan, fost director de scoala si primar al comunei Vorona Mare, judetul Botosani, in tandem cu sotia sa, Marioara, profesoara de limba romana la liceul din localitate, care au fost si in acest an motorul Cupei Moldovei.

citeste mai mult …

Cupa Cronos si Memorialul Vasile Tamasanu
Data: 29.04.2007

Inimosul profesor de educatie fizica de la liceul Mihai Eminescu din Barlad, Sergiu Frangulea, a incercuit si in acest an orasul Barlad pe harta oinistica a tarii, prin organizarea deja traditionalei Cupa Cronos.

citeste mai mult …

Adunare Generala a FRO
Data: 30.03.2007

In data de 30 martie, in sala Nadia Comaneci din sediul Agentiei Nationale pentru Sport, a avut loc Adunarea Generala anuala a FRO, unde au participat reprezentantii a 7 cluburi dintre cele 10 afiliate la FRO, iar ANS a fost reprezentata de dl. consilier Ioan Silviu Badau. Cuvantul de deschidere a apartinut secretarului general al FRO, Aurel Buleu, care a prezentat in mod minimal activitatea Federatiei pe anul 2006…

citeste mai mult …

Oina este introdusa ca disciplina sportiva la Cupa Consiliului Judetean Constanta
Data: 20.03.2007

Sedinta tehnica a competitiei organizate de Consiliul Judetean Constanta a fost animata de prezenta comisarului Nicolae Dobre, seful sectiei de oina a ACS Frontiera Tomis, care a facut o prezentare a jocului de oina si a distribuit tuturor participantilor DVD-ul „Oina-Jocul care ne uneste”.

citeste mai mult …

Primele echipe de oina la liceu: Sase echipe inscrise la Cupa Academicus, in judetul Constanta
Data: 14.03.2007

La sedinta tehnica a profesorilor de educatie fizica din judetul Constanta, tinuta in data de 14 martie, cu ocazia organizarii Cupei Academicus, comisarul Nicolae Dobre, seful sectiei de oina a ACS Frontiera Tomis, a facut o prezentare a jocului de oina si a distribuit tuturor participantilor DVD-ul

citeste mai mult …

Re-infiintarea echipei de oina
Data: 07.03.2007

Dupa revolutie, in comuna Surdila-Greci s-a format o asociatie sportiva, dar care, in mod neexplicabil, nu a inclus oina in Certificatul de Identitate Sportiva (CIS). DJS Braila s-a angajat sa faciliteze demersurile legale pentru introducerea oinei in CIS si pentru conceperea proiectelor legate de formarea si participarea echipei la competitii, precum si pentru organizarea de competitii proprii.

citeste mai mult …

Initiativa particulara de distribuire a DVD-ului pe prezentare a jocului de oina la scolile din Brasov
Data: 06.03.2007

Urmare a interviului realizat si publicat de canalul de stiri Altermedia, astazi am primit prima comanda de 10 DVD-uri din partea unui roman din Brasov, care a dorit sa ramana anonim, si care le-a cumparat din banii sai personali pentru a le oferi cadou unor scoli din orasul sau natal.

citeste mai mult …

Interviu despre aparitia DVD-ului publicat pe canalul de stiri Altermedia
Data: 03.03.2007

ODINIOARA era considerata cel mai popular joc sportiv din Romania si ridicata la rangul de sport national. Astazi, oina nu mai este practicata decat de un numar restrans de amatori, iar competitiile se desfasoara intr-un anonimat total. Inca o traditie pe cale de disparitie, am putea spune, gata sa trecem resemnati si oina in sirul tot mai lung al victimelor globalizarii. Si totusi, cativa entuziasti si-au pus in gand sa nu lase oina sa moara. Mihai Tociu este unul dintre acesti entuziasti.

citeste mai mult …

Lansarea primului DVD de prezentare a jocului de oina si deschiderea Biroului de relatii cu publicul din Bucuresti
Data: 01.03.2007

Astazi, intai martie 2007, intr-un grup restrans de entuziasti, a avut loc inaugurarea sediului Asociatiei Oina, situat in Bucuresti, b-dul Ferdinand nr. 71, etajul 2 (la 50 de metri de piata Kogalniceanu, langa restaurantul Ciresica). Tot in aceasta zi a fost lansat primul DVD de informare despre jocul de oina, realizat de Asociatie si un poster format A2, reprezentand Calendarul competitional al oinei pentru anul 2007.

citeste mai mult …

Adunarea Generala anuala a Asociatiei de Cluiche Corr din Irlanda
Data: 04.02.2007

In data de 4 februarie a avut loc in localitatea Belfast din Irlanda de Nord, Adunarea Generala anuala a Asociatiei de Cluiche Corr.

citeste mai mult …

Intalnire cu reprezentantii romanilor din Irlanda
Data: 01.02.2007

D-l Mihai Tociu, in calitate de reprezentant al FRO si de presedinte al Asociatiei OINA, a participat la o intalnire a reprezentantilor romanilor care traiesc in Irlanda, in scopul prezentarii potentialului jocului de oina. Expunerea sa a starnit interesul auditoriului, care a adresat numeroase intrebari.

citeste mai mult …

Prima intalnire oficiala dintre FRO si Asociatia de Cluiche Corr din Irlanda
Data: 01.02.2007

Urmare a schimburilor de mesaje din anii 2005 si 2006 dintre Federatia Romana de Oina si Asociatia de Cluiche Corr din Irlanda, d-l Mihai Tociu, in calitate de reprezentant al FRO, s-a intalnit in Dublin, Irlanda, cu Presedintele acestei organizatii, Peadar O’Tuatain.

citeste mai mult …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s