■ Adrian Botez – arhiva

_________________

DESPRE CIMPAN-ZEI…ŞI BACALAUREATUL „MODERN“!

Cu destui ani în urmă, scriam un pamflet împotriva lui Andrei Marga şi a distrugătorilor de neam, prin manuale alternative şi alte găselniţe anti-naţionale, pamflet intitulat Dispreţul Zeilor (meditaţii asupra învăţământului românesc şi mondial contemporan).

Dar azi, dacă este adevărată vestea (cf. Cronica Română, articolul-pamflet, din 14 mai 2008, al dlui Dragoş Munteanu: Ministerul Educaţiei sfidează literatura română), în care ni se anunţă că “MEC a scos din programa de bacalaureat, proba orală de limba şi literatura română, pe toţi cei enumeraţi (n.n.: Eminescu, Caragiale, George Călinescu, Lucian Blaga, George Bacovia, Marin Sorescu, Nichita Stănescu) – şi pe mulţi alţii încă, pe care i-a înlocuit cu operele lui Scheele (ăsta e mahărul ăla din UE), Tismăneanu, cu ghidul despre cum să te porţi ca un om, nu ca un animal, în ţări străine şi cu o chestie complexă rău de tot, o lucrare a Centrului de Sociologie Urbană şi Regională” – atunci se schimbă treaba, şi trebuie să mai lucrez şi eu la titluri…

Păi, dacă alde Marga se credea “zeu”, în sensul de atotputernic distrugător sistematic al Spiritului Românismului, prin “alternativitatea suicidară a manualelor de liceu” (de fapt, ceea ce credea el a fi forţă de “zeu”, era, de fapt, mandat de lacheu…sau lichea?…, de la Washington şi de la Strasbourg…) – nenorociţii ăştia de-acum (de la…”cârma”???!!! – care “cârmă”?! – …la un dezastru care face praf Patria şi, în perspectivă, noosfera Terrei, nu se poate vorbi de direcţie, direcţionare etc. a acţiunii de distrugere: avem de-a face cu un dans valpurgic – de un Satanism învârtejit stihial şi absolut cretin…. – nu al vrăjitoarelor, cu atât mai puţin al zeilor, ci al unor animale preistorice microcefale/acefale…hai să zicem, de dragul butadei…un dans al CIMPAN-ZEILOR!!!) – nu pot fi trataţi precum cei de-acum 10 ani!

În primul rând, ei nu “dispreţuiesc”, NU POT DISPREŢUI MĂCAR, ceea ce distrug, pentru că SUNT ATÂT DE PROŞTI ŞI LINGĂI, încât nu-i putem bănui de sentimente, plănuire, premeditare etc. etc.

Cum va fi sunat, de fapt, comanda “hop-la” de la UE, pentru aceşti CIMPAN-ZEI de arenă circărească – de au ajuns să azvârle peste bord întreaga literatură română, înlocuind-o cu…administraţia UE şi cu…ideologia “tismeneţkiană”( …grupul “ţk” vă rog să vă aducă aminte de alt “ŢK” – “ţăcănilă” de Troţki!)?! Eu am apucat o bucată din “dejismul”, în care comandau sovieticii ocupanţi: ei bine, nici bolşevicii ăia turbaţi nu avuseseră curajul să azvârle totul peste bord, din cultura şi literature română – …ci găseau fel de fel de pretexte şi…texte, desprinse din context, care să le confirme “priza” ideologică ( la bolşevism…”avant la lettre”…!) – a scriitorilor români majori…Măi oameni buni, acei turbaţi, hoţi şi sceleraţi de bolşevici, aveau totuşi, un rest/reziduu de diplomaţie!!! Dar CIMPAN-ZEII ĂŞTIA – NIMIC!!! Bâta/ciomagul, şi-atât!!!

…Ghidul lui Tismăneanu…”să nu te porţi ca un animal în ţări străine”…dar comportamentul acestor neo-bolşevici (bolşevico-liberali!), faţă de zestrea culturală, cu valenţe identitar-ontologice, a românilor, este mai animalico-bestial decât chiar dansul elefanţilor, într-un muzeu de porţelanuri!!! Şi dl Tismeneţki să facă bine, înainte de toate, să ne răspundă la acea listă de lideri de opinie iudei, care au împânzit presa românească interbelică, pregătind “Victoria comunismului în România”!!! – listă pe care noi am publicat-o pe Internet – afişând revista Contraatac, nr. 19! Până atunci, nu credem a avea dreptul moral, dl Tismeneţki, să dea educaţie nu copiilor noştri, ci nici măcar unei grădiniţe de…păduchi!

…Carasul de Jonathan Scheele, comisarul European…Dar UE, care este contestată, acum, de multe dintre ţările fondatoare, chiar… (printre care şi Franţa, care ar vrea să iasă din UE, şi nu mai este lăsată să iasă, prin sforăriile “Băsescului sarkozian”… – este numele celui mai cumplit şi straşnic corcit virus ucigaş de bun-simţ şi dreaptă măsură!) – nu are cum fi un punct de referinţă nici măcar în finanţe, darămite în…educaţia copiilor noştri…!!! Deci, ce caută carasul de Scheele, un NIMENI DUBIOS! – în tematica unor tineri care vor trebui să fie urmaşii noştri, ai ROMÂNILOR, nu ai celei mai dubioase instituţii europene…?!

…Dar de ce se poartă aşa de sigură pe ea, Uniunea Europeană, prin România, împânzind-o, prin cele mai înalte posturi de comandă/decizie ale ei, cu CIMPAN-ZEI jucăuşi…?! Simplu: PENTRU CĂ LE PERMITEM NOI, PRIN INDIFERENŢA NOASTRĂ SINUCIGAŞĂ, FAŢĂ DE VIITORUL COPIILOR NOŞTRI, FAŢĂ DE ŢARA CARE AR TREBUI SĂ DEVINĂ MOŞIE/MOCŞĂ SACRĂ, MOŞTENITĂ DE COPIII NOŞTRI!!!

Dacă, vorbind cu desţăraţii basarabeni, de la Chişinău sau Bălţi, cu exasperaţii bucovineni/cernăuţeni şi cu obidiţii herţeni, afli că, dacă se mai “ţin de neamuri”, dacă mai strâng, sub limbă, cu înverşunare, Verbul Românesc de Foc Purificator/Exorcizator, iar în inimă – Istoria Românească/”buletin de identitate spirituală” – ei răspund că mai pot face asta pentrui că se ţin de DOUĂ COLOANE, CARE NU SE RĂSTOARNĂ NICICÂND, PENTRU EI… – NU, NICIOATĂ NU SE VOR CLĂTINA: EMINESCU ŞI ŞTEFAN CEL MARE…!!! – ei bine, vă rog să întrebaţi pe străzile României, AZI, de care “coloane” se ţin românii, ca să poată rămâne români, neocupaţi total de americanismul mancurtizant/anesteziant şi de manelele paralizante de creier şi simţire… Veţi obţine răspunsuri jalnice…sau ridicări din umeri penibile… Ori, şi mai rău, râsete tembele, aiurite, strâmb-sfidătoare, hidoase, de drogaţi…sau chiar scuipaţi “flegmoşi” andreigheorghieni…

…”Şto delaiet?– Ce-i de făcut? – se întreba şeful boşevicilor ruşi, cândva…Ar trebui să ajungem măcar la nivelul acestei întrebări, noi, “evoluaţii” Epocii Atomico-Internetistico-LIBERALE…(acei/aceiaşi comunişti-liberali monstruoşi, care-l făceau pe Eminescu, în Scrisoarea III, partea a II-a –…cum să nu-l scoată din Programă şi din manuale, comunisto-liberalii, care-s, pururi, aceiaşi?! – să tune şi să fulgere, invocând FOCUL PURIFICATOR AL SFINŢILOR VOIEVOZI AI NEAMULUI ROMÂNESC!!!) – întrebare care, pusă, ar fi singurul simptom de viaţă şi de Duh, singura dovadă care ar proba că mai putem fi responsabili de ceva, pe lumea asta (şi nu tocmai buni de internat la Mărcuţa, sau în lagăre de sclavie neo-nazistă/UE-istă/NATO-istă… – că n-am murit deja, iar pe străzi se plimbă doar “cadavre vii”…că am şi ajuns nişte terifianţi “ZOMBI”!!!).

Dacă “ei” lansează străvechea lozincă, calchiată, după cea marxist-comunistă – în loc de “Proletari din toate ţările, uniţi-vă!” – “Proşti/prostiţi din toate colţurile pământului, supuneţi-vă!” – ei bine, dacă dintre noi n-au sucombat spiritual toţi cetăţenii (adică, Veghetorii şi Paznicii Cetăţii…), ar trebui să răspundem: “Oameni/veghetori întru Duh, din toate ţările, uniţi-vă/solidarizaţi-vă, EVIDENT ŞI EFICIENT, împotriva Internaţionalei Satanei deznaţionalizante/despiritualizante!” …Internaţionalei bolşevico-liberale, cea care-ţi dă cuţitul, să-ţi tai singur gâtul…Elitelor Negre, extrem de agresive şi de bine organizate, care-şi planifică fiece pas al “apocalipsei” terestre – ar fi timpul să li se opună Elitele Albe, care să înceteze să se concureze steril şi grotesc – şi să înceapă odată, pentru Dumnezeu, să devină responsabile de rolul lor, în acestă lume în care Dansul Satanei a căpătat accente de Triumf Ultim şi Decisiv, prin negarea a tot ce înseamnă forţă de construcţie, prin REPERUL MORAL UNIC/AMINTIREA PARADISULUI-LOGOS DIVIN!!!

…De ce credeţi că, în Programa de bacalaureat “modernizat-actualizată”, nu se pun tânărului/elevului (dacă tot se iese CU TOTUL înafara literaturii române!) întrebări despre Biblie şi despre Dumnezeu Cel Unic şi Adevărat…iar nu despre aceşti slugoi ai Satanei, despre care făcurăm vorbire mai sus?! Răspunsul, acum, vi-l puteţi da şi singuri…

_________________
__________________

14 MAI 2008, Cronica Română

Pamflet

Ministerul Educatiei sfideaza literatura romana
(Dragos Moldovan)

Moto: “Sapa frate, sapa, sapa,
Pana dai de stele-n apa”
Lucian Blaga

Faza 1: Catalin Stanescu, baiat de medici barosani, invata bine, dar altfel smecher de smecher, iese de la proba orala la limba si literatura romana pentru Bacalaureat. Maica-sa: “Ia spune mama, v-a dat greu?” . “Ne-a rupt”. “Auleu, cum asa, ce v-a dat?”. “Cum se pronunta corect Jonathan Scheele”. Pauza in curtea scolii. Mama protagonista isi duce mana la gura.
Faza 2: In aceeasi zi, la aceeasi ora, Georgel Nicolita, zis si “Bebe Italianu’ ” iese in curtea liceului si isi invarte ochii imprejur, cu tigara in gura, pentru a depista BMW-ul lui Fane. Il vede parcat in fata intrarii profesorilor. Se urca. “V-a dat greu?” “As.” “Ce?” “Ghidul cetateanului roman in UE”.
Faza 3: La ora de limba si literatura romana, profesorul Ionescu intra in clasa, imbatranit cu catalogul in brate si cu gandul ca nici anul asta n-o sa poata sa iasa din tara, pana in Bulgaria. “Copii, cand o sa vizitati Amsterdamul pentru o marihuana, sau cand o sa ajungeti in Paris, in Place Pigal, sau eu stiu unde, poate vreodata la bordelurile din Hamburg, copii, sa nu uitati de «Ghidul cetateanului roman in UE», sa va amintiti si sa pomeniti de Lucian Blaga, de Nichita Stanescu, de Marin Sorescu…”. Aici intervine gagica din ultima banca: “mai rar domn’ profesor, ca am ramas in urma, ce naiba!”.
Faza fazelor: Ministerul Invatamantului, creierele alea de acolo, dotate cu ochi si cu urechi au dat intr-o idee comuna, si anume ca daca e sa-i ceri unuia care-si da bacu’ la limba si literatura romana sa vorbeasca despre ceva, atunci e inutil sa-l intrebi despre Nichita Stanescu. Nooo! Mai bine il incui cu Raportul Tismaneanu. Cine este, care e numele complet si daca parintii, recte tatal sau a fost sau nu un comunist invederat, care s-a asezat apasat cu fundul pe comunismul din tara asta. Si ce contine acest “raport”????? In aceeasi ordine de idei, Caragiale, George Calinescu, Lucian Blaga, George Bacovia, Marin Sorescu, nu sunt demni sa ne reprezinte intr-o discutie, in cazul in care dam o raita prin Viena sau Roma. Mult mai util este “Raportul de Sociologie Urbana si Regionala” pe marginea caruia, ai nostri dintr-a douaspea, cu tidula de bac aruncata printre copertile de la Hustler, pot incropi o conversatie ravisanta, ba chiar o dezbatere aprinsa.
P.S. Pentru conformitate, MEC a scos din programa de bacalaureat, proba orala de limba si literatura romana, pe toti cei enumerati si pe multi altii inca, pe care i-a inlocuit cu operele lui Scheele (asta e maharul ala din UE), Tismaneanu, cu ghidul despre cum sa te porti ca un om nu ca un animal in tari straine si cu o chestie complexa rau de tot, o lucrare a Centrului de Sociologie Urbana si Regionala. Cam asta. “Cetate, -azilul ftiziei – / Nameti de la pol te cuprind / Cetate, azi moare poetul / In bratele tale tusind”. George Bacovia

_________________

EU, ANALFABETUL MINISTRU AL „ŞCOALELOR“ ROMÂNEŞTI… ŞI MĂCELAR-ŞEF AL LICEULUI/ ÎNVĂŢĂMÂNTULUI/ ŞANSELOR NEAMULUI ROMÂNESC!

Azi, 21 aprilie 2008, pe Realitatea TV, ora 17,25 – dl Cristian Adomnitei, Ministru al „Scoalelor” din România – îi raspunse unui lider sindical, M.Nistor, cu artag: „Ati vorbit de doua ori mai mult DECÂT EU!!!” (s.mea). Nu este pentru prima oara când dl Ministru al MECT vobeste ca un sef de CAP…Dar de ce nu se duse dl Adomnitei în locul lui Ciolos, la Agricultura – si ramase drept Ministru „al celor ce se scolesc”?! De ce insista, „în draci”, sa ramâna, în România postdecembrista, „model spiritual” negativ – sa calareasca pe Calul Duhului Otânjit – …când locul optim al domniei sale ar fi printre combine si rasaduri… – care nu crâcnesc, în fata „transfigurarii” fortate a cazurilor pronumelor personale?!

Stimate domn-sef al MECT-ului – nu obosesc a va întreba, cu orice prilej îmi dati (ca nu le caut eu, aceste prilejuri, de a va „înghesui”…, ci mi le oferiti dvs., cu maxima darnicie…) : DE CE VRETI SA DISTRUGETI LICEUL, STIMABILE?! – …si ÎNVATAMÂNTUL, SI SANSELE DE EVOLUTIE SPIRITUALA ALE NEAMULUI ROMÂNESC, în general?! Este nevoie, probabil, sa va psihanalizeze cineva, precum pe dl Presedinte Basescu Traian, cel care, la deschideri de an scolar, nu înceteaza sa repete ca, în copilarie, de cum vedea vreun profesor, s-ascundea prin „veceuri”… – sa nu-l lase capcaunul…„corigent”…Probabil ca, dle Adomnitei, în clasa a IX-a, vreun profesor-zbir nu v-a lasat la closet, în timpul orei (producând domnia voastra, în acest caz, precipitatii locale…în aversa…). Poate ca v-ati fost îndragostit de vreo profesoara de liceu „cu ochi mari ca doua basme mistice, adânce, dalbe…” – si ea, „crudela”, nu a raspuns nazuintelor dvs. curate si avântate…vânturate pâna la catedra…

Dar sa fie chiar si motive mai grave (decât cele prezumate, nevinovat si nedumerit, de mine…), „motive” psihice ramase/imprimate pe cortex, din îndepartata dvs. copilarie, si tot nu se explica DE CE VRETI SA RAPITI LICEULUI CLASA A IX-A, în loc sa-i re-aduceti liceului românesc cele opt clase pierdute???!!!

Îmi pare tare rau ca multi dintre colegii mei tac, si tac… – cu o obstinatie demna de o cauza mai buna…(un prieten de-al meu, din mediul rural, a comparat tacerea acestor indivizi comozi cu aceea a …”porcului în papusoi”… – „iertati de cuvântul prost”, cum zice Miguel de Cervantes…) – dar eu sunt prea batrân si mi-am lasat tineretile si sanatatea în liceu, deci nu ma tem de nicio „represiune”, pe care mi-o tot invoca/prorocesc, unii si altii…Deci:

Stimate domnule Ministru ADOMNITEI, as fi dispus sa trec peste toate miriadele de agramatisme ale dvs., daca as vedea ca nu aveti, fata de LICEUL ROMÂNESC, o atitudine de „terorist islamic”, cu bombe la brâu…!!! (…stim noi cum numesc americanii si slugile lor, patriotismul… – dar dvs. numai de patriotism nu puteti fi banuit, nici macar în gluma, nici macar o clipa!). Oare chiar va este atât de greu sa întelegeti ca veti ramâne, pentru „istoria învatamântului”, ca Erostrat… – nu doar pentru profesorii de liceu, ci si pentru profesorii de gimnaziu (care n-au pregatit nicio baza materiala, în vederea absurdului si atât de apropiatului „transfer”…), si pentru profesorii din învatamântul superior, care vor simti, cât de curând, SEISMUL produs prin diminuarea liceului, cu clasa în care elevii au ragazul de adaptare, la noile si superioarele cerinte, ale rangului liceal… – si, în general, pentru întreaga societate româneasca viitoare, care va fi umpluta de …”neispraviti”, în sensul dublu: spiritual si biologic (caci niste elevi care încep sa se „adapteze” începând cu…CLASA A X-A, deci, cu doi ani înainte de bacalaureat, SUNT/VOR FI NISTE AVORTONI!!! – …PENTRU CA NU MAI RAMÂN, ÎN FAPT, DECÂT DOI ANI DE ÎNVATAMÂNT LICEAL REAL, ÎN ROMÂNIA!!!) – …reiau: chiar va este atât de greu sa pricepeti ca veti ramâne, în „memoria colectiva” a „scoalelor românesti”, drept MACELARUL-SEF AL ÎNVATAMÂNTULUI…si, deci, MACELARUL SANSELOR NEAMULUI ROMÂNESC ?! …Si ca nu veti avea cum împarti „înaltul titlu” (de tradator al interesului national!), de care fac eu mai sus vorbire, decât cu dl prof. univ. dr. Andrei Marga, cel care, vorba cronicarului Miron Costin, despre Eustratie logofatul si despre Simeon Dascalul: „a fatat basnele mincinoase” ale manualelor alternative deznationalizante… – ”cesta fiiu, cestalalt nepot”…???!!!

Cu imposibilitatea de a va acorda, deocamdata, cel mai mic semn de stima,

_________________

„ROMÂNII RĂMÂN ORFANI DE PATRIARH, NUMAI CU DUMNEZEU…“

Când am văzut că acela pe care Colegiul Electoral Bisericesc l-a votat cu 95 de voturi, nici să deschidă gura a româneşte nu-i în stare, atunci mi-am dat seama că Dumnezeu ne ţine, încă pentru lungă vreme, sub dreaptă osândă, pentru păcatele noastre cele multe şi negre – şi c-am rămas orfani de Patriarh, numai cu Dumnezeu…pentru încă lungă vreme de pocăinţă şi adâncă şi prea-adevărată smerire…

Vom râvni, îndelung, însetaţi, după Tatăl de Duh, dus la Ceruri, pe 30 iulie 2007, ora 17 (probabil…), cel ridicat şi chemat de Dumnezeu ca să fie făcut Îngerul şi Steaua Luminător-Călăuzitoare şi Ocrotitoare a Neamului Românesc, dar cu aripile încă legate de Dumnezeu… – până ce ne vom căi din străfundul sufletului, pentru răutatea, stricarea şi nemerniciile care ne-au înnegrit fiinţa, ca de o spurcată zgură… Şi, prin faptele noastre fără măsura luminii, ne-am chemat, din Cer şi din iaduri, osândă, să vedem în Scaunul în care stă, de obicei, Păstorul, Părintele, Ocrotitorul unui Neam ORTODOX – pe Diavolul, cel care nici din limbă nu poate da omeneşte!!! Înspre ce ne poate călăuzi unul care nici limba nu şi-o mişcă a suflet/DUH ORTODOX, în gură – dacă nu spre râpi de prăpăstii şi bezne?!

…Străbunii noştri se trăgeau, pe timpul urgiilor, a năvălirilor de tot felul de lifte, în munţii înalţi şi-n codrii merei. Noi ne vom trage în umbra de ocrotire a lui Dumnezeu, şi-n vârful Rugăciunii noastre-Scară către Cer…

…Neam Românesc, prăbuşeşte-te în fără de răgaz Rugăciune, Rugă aprinsă cât să topească recile lespezi ale bisericuţelor şi mânăstirilor, cu sfinţi răbdători şi martiri pe pereţi şi catapetesme!!! – …prăbuşeşte-ţi trupul în adâncă şi neîntoarsă căinţă, spre a ţi se înălţa, spre Dumnezeu iarăşi, Duhul… – ce fostu-ţi-a plecat, şi, până acuma, prea întors spre pământ!!! Numai aşa iertat vei fi de-orfănie şi îţi vei dobândi drept, iară, la Călăuză şi la de Lumină Părinte, aici, pe Pământ! NUMAI AŞA, CERU-NCRUNTAT DE SÂNGE, DIN AMURGIREA ZILEI DE 12 SEPTEMBRIE 2007, SE VA SCHIMBA, IAR, ÎN CER DE RĂSĂRIT DE LUMINĂ!!!

…Şi vom sta, aşa, orfani de Tatăl trimis de Domnul pe Pământ, orfani de Păstorul din Tronul Patriarhal, până ce Preabunul va hotărî că s-a mai albit-luminat spre bunătate şi spre iubire de semeni Duhul nostru, cel care mohorâtu-s-a de moarte, în ultimii timpi… – până ce Hristosul Neamului Românesc şi al Lumii ne va fi iertat şi va fi dezlegat aripile Celui de-al Cincilea Patriarh, cel chemat şi zburat, să ne fie şi stea neclintit luminat, acolo, pe boltă – precum un LUCEAFĂR DE NĂDEJDE ÎN CERURI – şi până ce păcatele veninoase din noi vor fi scăzut, iar Iubirea de Adevăr şi de Drept şi Păsarea de Semeni vor fi crescut într-atât, încât Domnul Dumnezeu să pună, din nou, în mâna noastră, Făclia de Neam Ales, care să Lumineze, iar nu să ofilească Grădina Maicii Domnului!!! – …şi va aşeza pe Bolta Senină a Tronului Patriarhal , iarăşi , pe un slăvit Înger de-al său (Frate-ntru Duh cu cel în Lumină chemat)…un nou Înger cu aripile strânse la piept…şi-apoi desfăcute spre părintească-mbrăţişare-ntru Sfânt Duh Ortodox, iar nu spre pierzare…

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

______________

~”ATENŢIE! CARDURILE SATANICE!”

În vara anului 2004, simultan, în nordul SUA şi sudul Canadei a avut loc o pană de curent, care a durat câteva zile…Această întrerupere a curentului electric a fost, se pare premeditată…Atât americanii-proprietari de carduri, din SUA, cât şi cei din Canada, au simţit, pe pielea lor, că…nu sunt decât proprietarii ILUZIEI – şi că sunt, în întregime, cu tot ce au ei vital şi intim, totodată – la mâna celor care comandă-supraveghează lumea, ca pe un ghetou planetarCONTROLUL ABSOLUT AL OMULUI…de către o mafie umană, ce se auto-intitulează „globalistă”, instauratoarea „anticamerei Paradisului” – NOUA ORDINE MONDIALĂ…!!! Bieţii „cobai” americano-canadieni n-au putut cumpăra nimic, în acele zile de coşmar/infern programat (sau, cine ştie…REVELAT…)…au răbdat de foame şi de sete, au fost sclavii celei mai totale şi „globale” (cu cât era mai neaşteptată…) – umilinţe!!!

Dar avertismentele veniseră, la timp!!! – şi nimeni nu le ascultase!!!…Iată ce spunea olandezul Jan van Helsing, încă din 1998-1999 (iar adevărurile spuse de el, atunci – le putem verifica noi, azi, prin însăşi existenţa noastră cotidiană!):

“O importantă parte a <<noii ordini mondiale>> este <<societatea fără bani peşin>>.

Prin lucrări prealabile pentru introducerea cărţilor de credit şi C.E.C., cartelelor de telefon, asigurare în caz de boală, benzină etc., care sunt citite electronic, Iluminaţii au pregătit decisiv oamenii. Cu argumentul că plăţile fără numerar sunt mai sigure, mai simple şi mai practice, masele pot fi convinse cu succes de avantajele acestui sistem. Acest sistem trebuie doar să fie dus până la capăt. Îndată ce oamenii vor avea o astfel de cartelă electronică, li se va explica faptul că este şi mai simplu şi mai practic să aibă o singură cartelă, în locul celor multe.

Aceasta este cartea de debitor, o aşa-zisă CARTE DE CREDIT PENTRU TOATE, care este deja introdusă în Noua Zeelandă, Australia şi Canada. Acolo există şi alte cărţi de credit, cartea de debitor (DEBIT-CARD)fiind deja în circulaţie.

Soluţia finală este însă tatuarea cu laser. Invizibil pentru ochiul liber, se va tatua un cod cu o rază laser pe mâna dreaptă sau pe frunte. Înseamnă că acest cod de pe mână este folosit pentru identificare, ca şi cartea de debitor ca mijloc de plată. Codul de pe mână va fi citit cu un scanner şi orice informaţie este citită..

În acest fel chibzuiala nu mai este plan de viitor, ci seriozitate amară. Tatuarea cu laser a fost testată timp de 15 ani în Disneyland. Persoanele care rămâneau mai multe zile aveau posibilitatea să aleagă între un abonament sau o tatuare laser pe mâna stângă. Astfel s-a testat cum reacţionează oamenii şi dacă se obişnuiesc în timp cu acest fenomen.

Sunt deja pregătite formulare, la nivel internaţional, cu întrebarea unde vrei să porţi codul : F=forehead(frunte) sau H=hand(mână). Acestea sunt teste pentru a obişnui, încet, poporul, înainte de a deveni obligaţie.În Olanda s-a început deja, cu 7 ani în urmă, ca celor fără locuinţă să li se facă un tatuaj laser pe frunte. Poporului i s-a spus că astfel poate fi stăvilită criminalitatea, mai ales la Amsterdam. Între timp, tatuarea cu laser a fost introdusă, în parte, chiar oficial. Cu argumentul deservirii rapide a oamenilor de afaceri, în aeroporturile americane au fost instalate aparate speciale, pentru citirea acestei marcări tatuate invizibile pe mâna dreaptă. Iar numărul celor care solicită acest “serviciu” creşte constant, pentru că “timpul costă bani”.

Nu veţi fi siliţi neapărat să acceptaţi această tatuare, ci chiar nu veţi avea de ales. Cândva nu vor mai fi primiţi banii numerar. Li se va arăta popoarelor cât de sigure sunt aceste metode. Furtul nu mai este posibil , pentru că acolo unde nu sunt bani, nu se poate şterpeli. Orice răufăcător poate fi găsit prin satelit, iar trecerea ilegală a graniţelor nu va mai fi nici ea posibilă.

În realitate, este controlul absolut al omului(s.n.). Gata cu liberul arbitru, fiecare pas pe care îl faceţi va fi supravegheat, tot ceea ce faceţi, ce posedaţi, ce capital aveţi, unde zăboviţi, ce cumpăraţi şi ce vindeţi – orice informaţie va fi accesibilă pentru <<Big Brother>>. În cartea lui Sir George Orwells, 1984, este foarte frumos descris acest sistem sclavagist plănuit al noii epoci.

În APOCALIPSA lui Ioan 13, 16-18 scrie:

<<….şi cu toţii, mici şi mari, bogaţi şi săraci, liberi şi sclavi, să-şi facă un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte şi nimeni să nu cumpere sau să vândă dacă nu are semnul, adică numele Fiarei sau numărul numelui tău. Aici este vorba de înţelepciune. Cine are minte, să tălmăcească numele Animalului, pentru că este numărul unui om şi numărul său este 666>>.

Cifra 6 în Cabala, ca şi numărul 6 în cartea tarot (Îndrăgostiţii), simbolizează ispita, calea de la spirit la materie, în timp ce cifra 9, cifra înţelepciunii, simbolizează calea din materie înapoi la spirit.

Şi indienii din nordul Arizonei au o profeţie:<<Nimeni nu va putea cumpăra sau vinde, dacă nu are semnul ursului. Când se va vedea acest semn, va veni al treilea mare război.>>

Fiara din acest paragraf este numită, în traducere engleză: <<the beast>>. Faceţi comparaţie între urmele ursului şi <<Bar-Code>>. (Imaginaţi-vă cum i-a apărut indianului o viziune cu mai multe sute de ani în urmă, în care a văzut, deodată, Bar-Code.Pentru că el nu-i ştia numele, descrie că acest semn arată ca urmele ursului când îşi ascute ghearele).

Modelele de pe produsele comerciale cuprind diverse linii, care după grosime şi distanţă, reprezintă un anumit număr, prin care un anumit produs poate fi identificat după sistemul binar al cifrelor.

Priviţi cele 12 fâşii scurte duble, ca urmele ghearelor de urs, 6 la stânga şi 6 la dreapta( la început au fost 5). Mai sunt TREI mai lungi, în extrema stângă, în extrema dreaptă şi la mijloc. Dacă alegeţi cifra 6 pentru dungile scurte( două linii subţiri) şi le comparaţi cu cele lungi, veţi vedea că şi acestea reprezintă tot un 6, doar că nu se află sub ele. Cele 3 dungi lungi sunt şi rămân aceleaşi pe fiecare Bar-Code din lume, numai cele scurte se schimbă. Computerul citeşte astfel întotdeauna 666.

Dacă nu se schimbă ceva radical, în curând nu veţi mai putea cumpăra nimic fără Bar-Code. Cândva îl veţi purta şi pe mână ori pe frunte.

În plus, cel mai mare computer din lume, la care sunt racordate toate celelalte, se află la Bruxelles şi se numeşte “LA BÊTE”(THE BEAST)…

La întrebarea: <<Cum se va proceda ca Bar-Code să fie impus oamenilor?>> – nu e greu de răspuns. În loc să provoace mai multe crize economice mici, bancherii internaţionali vor provoca de această dată o criză economică mondială, care va fi cea mai dură din cele existente vreodată. Această întâmplare va fi folosită în aşa fel, încât să se ridice o valută mondială şi o bancă mondială absolut controlată – şi, în acelaşi timp, să se introducă exclusiv sistemul de plată fără numerar. Şi după ce sistemele bancare ale lumii se vor prăbuşi şi nu va mai exista altă alternativă, oamenii vor trebui să accepte. Nimic nu va mai fi plătit cu bani peşin. Singura cale de a evita cartelele şi, mai târziu, tatuarea – este să te autoaprovizionezi. Să ai ceva aur şi argint şi să produci ceva (agricultură sau meserie) , pentru a putea schimba pe altceva. De aceea, e neapărat necesar să locuieşti la ţară, pentru că existenţa independentă în oraş este ca şi imposibilă”(cf. Jan van Helsing – Organizaţiile secrete şi puterea lor în secolul XX, Alma Tip, 1999).

Iată cum “iluminaţii” lumii au pervertit, cu premeditare criminală, sacralitatea zalmoxiană a numărului 666, care trimitea la biruinţa/învierea celestă, asupra chtonianului!!! – în izvorul nemernicirii, neputinţei umane…

Da, într-adevăr, întoarcerea la “ţară”, la spaţialitatea curată şi ritualistică a satului – mă refer, în primul rând, la Neamul Românilor, care chiar mai au, încă, la ce ORIGINI-IZVOARE SFINTE a se întoarce!!! (cu condiţia să nu se contamineze şi satul, prin mimetism fizic şi spiritual, de “urbanism”… – să dispară, cu desăvârşire, şi în lumea satului, tradiţia, ritualul, portul profund sacral, ba chiar cu însemnele sacerdotalului, pe straie… – să dispară smerita, dar demna, senina credincioşenie!!!… – să nu cumva să tot şi numai vedem, cum deja vedem!!! – ciobani cu celulare şi hora solară jucată în blugi şi cizme tip “cowboy”…) – pare a fi singura soluţie spirituală, de evadare din “ţarcul antispiritual al Satanei”, care a devenit, de o jumătate de veac încoace, planeta fizică Terra…

prof. dr. Adrian Botez

__________________

~”LĂSAŢI ZIARIŞTII S-ALERGE!…”

(sau: despre cine şi despre ce n-are voie să scrie ziaristul de azi…)

Se zice şi se repetă, ca la flaşnetă, că lumea europeană trăieşte într-o democraţie… Cum s-ar zice, poporul are puterea…poporul îşi poate spune cuvântul…Direct? Nu, că nu suntem la Athena anului 500 a.H. Şi atunci, cum?! Prin reprezentanţi, vezi bine! Şi care ne sunt reprezentanţii? Dacă ne-am dus la vot – şi asta au făcut-o vreo, să zicem, 60% – reprezentanţii ne sunt senatorii şi deputaţii. Unii ar zice că şi preşedintele (eu nu fac această greşeală… – care m-ar pune rău cu istoria veche a tracilor şi românilor…). Dar dacă nu ne-am dus la vot – şi asta înseamnă cca. 40%?! Atunci, reprezentanţii ne cam sunt ziariştii, se zice… – căci numai ei mai rămân a fi “dulăii puterii”…adică, se pare, asta ar însemna “cei care latră la paranoicii “de sus”, care o iau/ar lua-o razna”…

Bun. Dacă ziariştii sunt cei care ne apără şi ne reprezintă pe cei care n-am avut încredere în şefii propuşi de particulele/părţile/găştile sociale (partidele, adică…), atunci, ziariştii nu trebuie să mintă, căci nu poţi apăra pe nimeni, prin minciună – afară de propriile tale interese meschine, de azi pe mâine!Niciodată pentru viitorul de peste, să zicem, 1000 de ani… Şi minciună înseamnă doar să minţi, sau înseamnă, în primul rând, să nu spui Adevărul?! Eu zic că minciuna este nespunerea Adevărului(şi Adevărul, fiind divin, este INTEGRAL!!!) – deci, cel mai mult şi mai periculos se minte prin omisiune.

Dar se zice că democraţia ar fi atunci când “fiecare ar avea adevărul lui”. Deci, “câţi oameni, atâtea adevăruri!”…. Atunci, la ce ar mai fi bun Dumnezeu, de la care zice-se că începe şi la care se sfârşeşte, adică se revelează definitiv, Adevărul?! Atunci, ar însemna că nu există Adevărul – ci Egoismul turbat!!! Atunci, am deveni prada relativizatorilor de meserie – cei mai cumpliţi tartori, care ne năucesc şi anesteziază, pentru a pune mâna pe munca şi pe sufletele noatre!!!Atunci, înseamnă că democraţia de azi începe cu cea mai mare şi periculoasă Minciună – cu Suprema Minciună, cea care ne face, pe toţi, fărâmele minciunilor noastre, iluziilor noastre deşarte!!!

Eu cred că ziariştii, adică cei care-i reprezintă tocmai pe cei care au refuzat să intre în jocul Minciunii Propuse de Părţi/Partide – ar trebui să caute accesul la Adevărul Divin. Singurul Adevăr. Dacă ar exista atâtea legi gravitaţionale, câte obiecte există şi gravitează în cosmos – atunci, n-ar mai gravita nimic – ci toate s-ar sfărâma, ciocnindu-se între ele!…

Şi totuşi, oricât ar părea de caraghios, tocmai această multiplu-năucitoare gravitaţie sinucigaşă funcţionează, azi, în lumea-lume… – şi, mai cu seamă, în cea europeană. Ea, trăsnaia asta întemeietoare de Minciună Atotanarhică – se numeşte”correctness political”.

Mai curând decât să compar presa cu dulăii – eu aş prelua comparaţia cuiva cu caii de cursă – cei care poartă, de-o parte şi de alta a ochilor, petice de piele: ei nu trebuie să se lase influenţaţi de nimeni!!! – misiunea lor nu e să se holbeze şi să se întrebe ce şanse au ei la câştig, ci să ducă, prin goana lor spre ţelul Neamului – ţara lor, la prosperitate… – ci misiunea lor e să alerge, cu orice preţ, pentru a face să câştige poporul pe care îl reprezintă. Patria, pe care trebuie s-o slujească – pentru că alta n-au!

…Ei bine, nu!!! Vine “correctness political” (chiar, de unde naiba vine şi tipa asta?…) – şi-şi permite să-mi spună, ba chiar să se răţoiască şi să-mi poruncească, precum la cazarmă, ce trebuie şi ce nu trebuie să spun/scriu! Mie, Ziaristului, adică celui care sunt singura şansă a jumătăţii de oameni care resping Minciuna şi refuză să răspundă propagandei! – mie, celui care reprezint singura jumătate vie a unui popor – jumătatea care gândeşte, înainte de a se azvârli în prăpastie – şi, gândind, se ţine, mereu, pe muchia prăpastiei – dar, niciodată, nu acceptă sinuciderea stupidă, la comandă!!!

Eu, Ziaristul, aflu, de la madam “correctness political”, că n-am voie să vorbesc despre homosexualitate – de rău… Dar, dacă eu nu vorbesc de rău despre homosexuali – nişte bieţi bolnavi! – ci despre fenomenul incriminat de însuşi Dumnezeu, la Sodoma şi Gomora – fenomenul care ar duce la sinuciderea Terrei Spirituale! – fenomenul prin care Cartea Creaţiei, din Vechiul Testament, ar fi anulată!

Eu, Ziaristul, aflu de la madam “correctness political”, că n-am dreptul să-i vorbesc pe evrei de rău (din complezenţă fariseică, numai, se zice despre „minorităţi”… – aş vrea să mi se răspundă de ce minorităţii române din Bucovina de Nord, politica ucraineană îi scoate morţii din morminte, şi le aruncă ciolanele pe apa Ceremuşului… – îi împuşcă fiii, dacă-şi vorbesc limba maternă… – şi nimeni nu „ameliţă” nicăieri, vorba cronicarului…)! Dar eu nu vorbesc de rău niciun neam al Pământului, căci toate Neamurile purced de la Dumnezeu, deci sunt SFINTE!!! Eu vreau să vorbesc despre câteva mii de indivizi, care-i buzunăresc, cu neruşinare, la drumul mare, pe toţi – inclusiv pe bieţii evrei!!! Şi, dacă printre hoţii de buzunare insolenţi, se nimeresc a fi, pe lângă români, ţigani, francezi, englezi etc. – mai mulţi evrei necinstiţi şi cinici (statistic şi proporţional!) – ce vină am eu?! S-ar cuveni ca înşişi evreii să şi-i ciomăgească pe hoţii din neamul lor, cum eu mă pregătesc să-i ciomăgesc şi să-i alung, dintre oamenii onorabili, pe impostorii şi găinarii români! Care-i supărarea?! Dumnezeu n-a făcut indivizi perfecţi, ci perfectibili – tot aşa, nici neamuri perfecte, ci perfectibile. Cine nu acceptă acest Adevăr Perfect Logic ( şi scripturistic! – adică, având rădăcina în cărţile ebraice!!! – ), trebuie să facă, de urgenţă, o vizită (sau mai multe, după caz…), la Spitalul nr. 9 – Bucureşti (sau, la echivalentele lui europene…)…Căci înseamnă că Paranoia a început să roadă, cumplit, din el…

…N-ai voie să vorbeşti, problematizant (…tot „dameza” asta – „correctness political”…), despre Holocaust (holos+haustos=ardere de tot…) – ci doar dogmatic, ca în tezele marxist-leniniste! Dar, oameni buni, dacă am voie să vorbesc despre masacrarea sutelor de milioane de amerindieni şi de negri, despre arderea DE TOT a japonezilor de la Hiroshima şi Nagasaki, despre genocidul/etnocidul asupra armenilor… – ce are Holocaustul mai cu moţ? Sămânţa CAIN (cum zice Eminescu…), Sămânţa Crimei, lucrează în toată umanitatea…în toată istoria ei!!! Cu ce-s mai morţi evreii din lagărele naziste, decât românii din lagărele siberiene?!…De o bucată de vreme, tot dogmatic, trebuie ca eu să mă recunosc “holocaustist”… – dacă mă consider român… – şi, ca mine, trebuie, cică, s-o facă toţi românii…Dar eu n-am ars decât hârtiile versurilor mele nereuşite…Eu am avut o iubită evreică, Sofica lui Marcu Goldman – nu eu am ars-o, ci eu “m-am ars”…Nimeni n-are dreptul moral să incrimineze un popor întreg şi toată istoria lui – căci intră pe teritoriul lui Dumnezeu – …şi naiba-l ia!!!

…Ziaristul de azi n-are voie să vorbească împotriva Uniunii Europene şi a Globalizării…Dar dacă astea sunt nu uniri întru puterea celor mulţi şi cinstiţi, inteligenţi şi muncitori, ci mafii, întru câştigul şmecherilor celor puţini, de ce nu mă lăsaţi să le dau peste mână escrocilor şi demagogilor?! Când auziţi, în filmele documentare, urletele discursurilor interminabile ale lui Hitler, aţi fost dresaţi să vă înfioraţi, ca de ceva unic, ce-a fost odată, şi nu va mai fi… – dar urletele, de fiecare clipă, agresiunile barbare, de fiecare clipă, ale reclamelor, de pe toate canalele TV, ale Hitlerilor-Negustori – NAZISMUL NEGUSTORESC!!! – de ce acceptaţi să fiţi dresaţi că nu le auziţi (de fapt, cred că vă faceţi că nu le auziţi…)?! …Şi de reclame şi de comerţ se leagă şi războaiele lumii americano-negustoreşti de azi…care nu se diferenţiază PRIN NIMIC de nazism şi ideologia nazistă, fie şi numai dacă ne amintim obsesiva sintagmă „pagube colaterale”…şi abia despre acestea, vorba lui Jaroslav Hašek, „n-ai voie să vorbeşti deloc”…

…Oameni buni, lăsaţi Ziariştii să alerge, să alerge cu nările pline de miresme celeste – să alerge pentru noi toţi, pentru a ajunge la potoul Victoriei Spirituale a Terrei, iar nu la condiţia de cârtiţă ori şobolan , care ne va ţine, PE TOŢI LOCUITORII PLANETEI TERRA, prizonieri în întunericul morţii spirituale… – n-aude, n-a vede, n-a greul pământului…

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

________________

~”MEMORIA ROMÂNEASCĂ ŞI ŢARA/ŢINUTUL SECUILOR”

Există o politică nu doar naţională, ci mondială!!! – de producere a „uitării dirijate” a suferinţelor Neamurilor(cu excepţia, fireşte, a „UNICELOR SUFERINŢE”!!! – cele ale „Poporului Ales”, fireşte…): câţi români îşi mai amintesc de „criza politică”(nerecunoscută, de autorităţile „statului român”!…dacă mai există aşa ceva!!!), produsă, sub „domnia” lui Emil Constantinescu ???!!! – atunci când, pentru „nestricarea echilibrului etnic din Harghita-Covasna”, au fost alungate, din „Scaune”(???) călugăriţele greco-catolice dintr-o mânăstire (acuma, şi cu problema greco-catolicismului din Ardeal e o…mare problemă… – dar asta, altădată…). Când Emil Constantinescu l-a trimis pe consilierul său de la Cotroceni, pe Remus Opriş, în „Scaune”(…?) acesta din urmă n-a avut voie (din ordin secuiesc!!!) să se coboare din maşină!!! A dormit, în noaptea aceea, în autoturismul „proprietate personală”…Era, încă de pe atunci, „Szeklerland”…Dar nimeni n-a aprofundat, cu seriozitate, problema!!! „Ei, şi voi! Ce’ eşti copil?! Chiar iei/luaţi toate fleacurile în serios!!!”…Mda, ar cam trebui să începem să le luăm în serios…pentru că alţii au început cam de mult să le ia…Ungaria Mare şi Noul Imperiu Habsburgic nu sunt o poveste de adormit copiii…

…Şi lucrurile au fost uitate… – când îi întrebi, azi, pe români, ce-a fost pe 15 martie, la Târgu-Mureş, nu mai ştiu…şi nu e vorba de copii de 5 anişori, ci de oameni în toată firea, care au văzut/auzit toată mistificarea/manipularea mass mediei internaţionale, cu cazul Mihăilă Cofariu…!!! Soluţia de „neuitare, pentru învăţare” de minte… – ne este luată, prin „manualele alternative” de Istorie…care oferă doar alternativa ştergerii memoriei istorice şi a identităţii naţionale!!! …N-ar fi deloc imposibil, în aceste condiţii de mancurtizare a românilor, să apară un nou şi „modern” Dücsö Csaba, cu un nou şi „modernizat”(sau deloc modernizat, dacă ne gândim la „sinusoidala” ciudată a lui „correctness political”, care face „martiri internaţionalo-<<holocaustici>>” din oameni buni-teferi, şi „pagube colaterale”, din genociduri americane, în Iraq-Afghanistan, sau israeliene, în teritoriile arabe din fâşia Ghaza…) NINCS KEGYELEM! (FĂRĂ ÎNDURARE!… – …să fiţi, voi, nobili maghiari, cea mai splendidă realizare a rasei dominante mongole!!! – faţă de valahi…)…

…Şi atunci, este necesară, se vede treaba (în plin „regim democratic!!!”), o nouă „existenţă prin rezistenţă” spirituală şi prin cărţi „pe sub mână”: cred că trebuie editată o istorie (cât mai!) adevărată, înafară de controlul riguros al MECT… – şi care istorie, întocmită de istorici patrioţi români şi buni profesionişti, să „circule” în regim (din nou, iar şi iar…) „samizdat”…

prof. dr. Adrian Botez

________________

~”NECESITATEA REPERULUI MORAL-SOCIAL STABIL: DIVINITATEA. MODELUL ANTIC ŞI MODELUL CREŞTIN”

Chiar dacă legea progresului continuu s-a dovedit, în mare parte, falsă – căutarea sinceră de soluţii sociale de viaţă, ambiţia viguroasă de a depăşi limitele ignoranţei şi a veni în întâmpinarea Creatorului Divin, Marele Plănuitor al destinului uman cosmic – este o garanţie că, undeva, cândva, omenirea , în chip real, va produce restauraţia valorilor eterne, iar această garanţie, care nu poate fi oferită decât prin forţe şi sacrificii dezinteresate, generoase, sublime, eroice – nu poate fi oferită decât de tineri. De categoria psiho-spirituală a “tinerilor”. De generaţia de tineri responsabilizaţi, conştienţi de răspunderea lor în faţa istoriei terestre, ca oameni întruchipând Profilul Istoric al Omului, Idealul (dorinţă şi voinţă de exprimare şi împlinire, material-spirituală) Omului Terestru.

“Supremul Bine”, cum îl numeau cei din triada înţelepţilor antici: Socrate, Platon, Aristotel.

Tot “tânăr” , din categoria “generoşilor” cu spirit de autosacrificiu pentru cetate, a fost şi Pytagora, atunci când a gândit Legile morale şi politice – pe care, la bătrâneţe(bătrâneţea strict biologică!) , le-a împărtăşit şi aplicat, cu mare succes, crotonienilor. Încheiem acest capitol introductiv-justificativ cu câteva meditaţii pytagoreice asupra legilor şi atitudinii de cetăţean a omului , care trebuie să se dedice “tinereţii”(ca stare spirituală) cetăţii – meditaţii pe care, dacă va deveni conştient de misiunea sa mesianică, orice tânăr responsabil şi le va însuşi, cu siguranţă, ca fiind ale minţii şi sufletului său curat şi luminat de bunăvoinţă – şi va purcede la munca socială, lepădându-se de fobiile şi obsesiile sale vindicative, împotriva “bătrânilor” . Căci orice atitudine vindicativă se întoarce, cu mare suferinţă şi creând premizele sterilităţii vieţii – împotriva celui care crede că se răzbună pe alţii. Cel ce se răzbună, pe sine se loveşte cu nulitatea faptei – căci îşi concentrează forţele pe un sector extrem de limitat şi marginal al existenţei, şi nu mai poate ieşi dintr-însul, devenind prizonierul propriei răzbunări, deci pierzându-şi principala forţă a tinereţii: libertatea spirituală.

a-“Unii fac legi pentru a dobândi glorie. Să-i iertăm. Alţii fac legi pentru a avea avere. Să-i dispreţuim.

Legiuitorul oamenilor a spus adevărul numai de dragul de a-l spune. Să-i cercetăm cuvântul scris.”

b- “Această carte nu e destinată celor ce trec, ci generaţiilor care vor veni. Legiuitorului oamenilor îi trebuie suflete neprihănite, minţi tinere care să se lase marcate de pecetea adevărului şi să-i păstreze urma.”

c-“Această carte e rodul unei vieţi. Nu înseamnă prea mult viaţa unui om, când e vorba de o carte care va sluji drept pildă întregii omeniri.”

d-“SESOSTRATOS primi în Theba toată cinstea ce se dă învingătorilor, pentru că omorâse nişte oameni. PITAGORA avu <<cinstea>> de a fi prigonit, pentru că dorise să reînnoiască speţa umană.” [Da, omul nou, spiritualizat, MIHAELIC, am zice azi, în era creştină – nedepinzând exclusiv de ereditate, omul pe care şi l-a dorit, mereu, Legislatorul sincer şi cinstit, “tânăr”, al oricărei cetăţi umano-terestre…]

e-“Legiuitorule! Nu îţi vinde legile poporului; dacă sunt bune, nici poporul cel mai bogat nu va avea cum să le cumpere.”

f-“Legiuitorule! Pune-ţi toată viaţa şi înţelepciunea la bătaie, nu ca să transformi oamenii într-un popor, ci mai degrabă, poporul în oameni:”

g-“Taie unghiile poporului, dar nu-i spăla capul cu propria-i urină; pedepseşte-l, fără să-l înjoseşti.”

Şi, aparent fără legătură cu preceptele enunţate mai sus, dorim a convinge tineretul şi“bătrânii” Cetăţii moderne, în egală măsură , asupra valabilităţii eterne a judecăţilor şi capacităţilor de idealitate şi pedagogie social-politică sublim-înaltă, ale “vechilor” înţelepţi , buni să dea lecţii oricând, pentru oricine, locuitor în istorie cităm următoarele: “Poporului care se plânge de sărăcie, dă-i pâine, şi nu libertate”… şi:”Rămâi sclav dacă nu preţuieşti mai mult decât stăpânii tăi. Poporule! Numai virtutea are dreptul să se răscoale.”

*

Tineretul trebuie , credem noi, să-şi re-însuşească această mentalitate a autosacrificiului, în slujba Legilor Binefăcătoare Cetăţii, prin care legi, energiile omenirii sunt eliberate spre sinele ei adevărat: Dumnezeu. Căci păcatul care a “îmbătrânit” variatele sisteme de guvernare, diversele variante de sisteme sociale – păcatul comun al tuturor sistemelor sociale, gândite şi puse în practică, în ultimele două secole (care secole se identifică şi cu o lentă, dar neîntreruptă diminuare a gradului de implicare a generaţiei tinere în treburile cetăţii) – este ignorarea unui reper moral-spiritual stabil, în opera de construcţie socială. Iar un reper autentic stabil nu poate fi decât divinitatea.

Arhimede cerea un punct de sprijin în spaţiu, pentru a putea răsturna pământul-universul. Noi (care avem de gând nu să răsturnăm, ci să construim) trebuie să găsim un punct de sprijin înăuntrul nostru, pentru a ne încumeta la reformarea mentalului, în vederea exprimării lui într-o lume ameliorată, atât material, cât , mai ales, moral-spiritual. Căci numai materialismul dialectic marxist(şi, pe urmele lui, liberalismul “consumist”…) stăruieşte în a acorda prioritate material-economicului, în raport cu spiritul.

Atunci când tinerii vor înţelege acest comandament moral(concentrarea către spirit, aducerea acestuia în emergenţa istoriei şi evaluarea-“exploatarea” acestuia în plan ontologic) al tuturor generaţiilor tinere – evident că vor părăsi zona cenuşie a non-implicării sociale şi pe cea neagră a infracţionalităţii (de confruntare violentă şi sterilă, distructivă şi autodistructivă, cu societatea – societate care ar trebui să fie şi a lor, sau: în primul rând, a lor) şi vor face multe pentru a lua în stăpânire, materială, mentală şi morală – societatea. Societatea, pe care, acum, o privesc cu neîncredere şi rezervă prea mare, ca pe un element străin de existenţa lor, ba chiar o resping, deseori. Dar rezerva excesivă nu se transfigurează în dorinţa de a propune soluţii alternative, existenţiale. Ieşirea din rezervă, din naufragierea în provizoratul derizoriu şi simpla supravieţuire – trebuie propovăduită ,demonstrându-i-se necesitatea imperativă, în mod insistent şi foarte concret, printr-o educaţie care să re-aşeze acest tineret între limitele sănătăţii moral-spirituale. Prea mult “spleen” şi “malaise” strică: una-i o “vacanţă” spirituală scurtă şi, poate , necesară (o “aventură”, o “fantezie” inofensivă), şi alta e prelungirea, parcă la nesfârşit, a stării(complăcute) de boală social-spirituală. Dăunează tuturor, această “boală lungă, moarte sigură”.

Şi societatea, ca şi Dumnezeu, are nevoie de “credincioşii” ei. De un cult, prin care cetatea să nu fie lăsată în paragină, abandonată haosului, neantului. Unde se vor refugia, tinerii”bolnavi”, prin complacere, în cazul când vor constata, prea târziu, după ce-au dat de pământ cu Legea şi Cetatea – că boala nu e bună? Nu vor avea unde să “cadă”.

Re-învăţaţi cu Legea, deci cu funcţionarea socială normală – ei vor veni cu soluţii ameliorative, pentru toţi. Căci nimeni nu e atât de nebun încât să afirme că nu vrea să fie mai bine, că s-ar fi epuizat variantele binelui . Tinerii , re-conştientizaţi, re-responsabilizaţi social, prin înţelegerea rostului Legii (ceea ce grecii numeau Logos-Ordine, iar creştinismul numeşte Poruncile lui Dumnezeu, Ordinea Divină) vor re-deveni port-stindardul evoluţiei umanităţii terestre.

E drept că istoria arată că tineretul, mai mereu, este aruncat , cu insistenţă , în potenţialitate, după momentele strălucitoare, de eroism social – în răstimpul perioadelor de stabilizare şi aşezare socială (explozia tânără nu este propice aşezării-stabilizării unor stări sociale, proaspăt dobândite) – dar, mereu, la fel de insistent, superb încăpăţânat, acelaşi tineret, sau imediat următorul – se repede, inexorabil, fără greş, în fruntea forţelor nu de destabilizare, ci de restabilizare socială pe un palier mereu, constant – superior calitativ-spiritual. Către definitiva ŞTIINŢĂ – acel “bine suprem” al anticilor înţelepţi – “bine suprem” pe care Orbul Vizionar, HOMER, l-a numit “CHIPUL ŞI ASEMĂNAREA DIVINULUI”. Iar creştinismul îl numeşte “chipul şi asemănarea cu Dumnezeu – restaurarea stării paradisiace.”

Dorim (cu deplina conştiinţă a limitelor noastre umane foarte modeste) ca studiul de faţă să se instituie fie şi în cea mai măruntă scânteie luminătoare, în demersul spre această re-formare moral-spirituală, iluminare interioară, re-considerare şi re-conştientizare a propriulu său rol – de către tineretul din România, ca şi de pretutindeni.

prof. dr.. Adrian Botez

Pytagoras, Legile morale şi politice, Antet, Buc., 1999.

-Idem, p. 136 şi p. 91.

-Cf. Platon, Republica, în Opere, vol. V, ESE, Buc., 1986, p. 298, 501b:”Imaginea pe care ar obţine-o despre oameni, realizând prin amestec şi îmbinare de ocupaţii ceva care seamănă, într-adevăr, cu un adevărat bărbat şi având drept călăuză acel principiu existent în oameni, pe care Homer l-a numit <<chipul şi asemănarea divinului>>”.

________________

~”NOU ATENTAT CONTRA ICOANELOR ORTODOXE !!!”

Atenţie! Cădere de bolovani antiromâneşti !!!

Din nou, românii sunt sub căderea de bolovani demonici, a celor din spatele lui Moise din Buzău!!! Dăm, în acest articol, expresie unei îngrijorări aproape fără limite, faţă de tot ceea ce se întâmplă cu Neamul şi Umanitatea, în aceşti zori de veac XXI, care zori se pot metamorfoza, teribil de rapid, în amurgul civilizaţiei spirituale, atât naţionale (“La Tronul Judecăţii lui Dumnezeu se vor înfăţişa toate neamurile [s.n.] pământului, cu regii şi împăraţii lor”…cf. Apocalipsa lui Ioan), cât şi europene (cum foarte exact formula istoricul militar Mircea Dogaru, în 25 octombrie 2006, la B1-TV) şi terestre. Nu ne dă nimeni dreptul să-l zeflemisim pe marele profesor Nichifor Crainic, atunci când acesta proroceşte o anumită (singură adevărată, prin Duh Sfânt! – căci îmbină expresia spiritului naţiunilor-neamuri, cu religia creştină – aducând lumii marea şi autentica bogăţie/îmbogăţire de Duh) Uniune Europeană: “Pacea Europei înseamnă: pământ naţional şi cer comun” (cf. art. Rasă şi religiune).

La 1 ianuarie 2007, România a intrat în UE. Au vârât-o nişte politicieni total iresponsabili!!! La fel ca la Circul-Clinton, la Bucureşti (când România fusese lăsată afară din NATO…), sau la Curcubeul lui Bush (pe care Bush îl durea, vorba lui Marin Preda, “în bumbărează”, de România şi binele românilor) – românii, hipnotizaţi de nişte lideri de opinie cretini (ori trădători – s-aleagă domniile lor tabăra unde vor a se-aşeza!) se bucură (de fapt, s-au bucurat, cu inconştienţă, în acel moment de AN NOU… – acum, au coborât într-o mohoreală indiferentă…mahmură…) – de nu mai pot/puteau… Orăşenii, dar şi ţăranii – că, cică, “se dă”, dacă intri în UE…Am ajuns, noi, un popor cu o istorie multimilenară, prin ADEVĂRAŢII NOŞTRI STRĂMOŞI – TRACII – noi, cei mai vechi locuitori ai Europei!!! – am ajuns nişte cerşetori dezgustători, care se bucură – de ce ? – că li se dă voie, oficial, de la Bruxelles-Strasbourg, să existe în casa lor dintotdeauna!!! Şi, bineînţeles, ca răsplată pentru ce era dreptul lor, să se lase (vorba neculciană)“beliţi” de şapte piei, mancurtizaţi – sub mieroase zâmbete şi pretenţii de ajutor “dezinteresat”… Pe 24 octombrie 2006, Anglia, urmată de Irlanda etc. – ne-au demonstrat ce înseamnă cu adevărat, pentru ţările estico-ortodoxe, intrarea în UE: “Treci şi slugăreşte unde te punem noi, aristocraţii Vestului – MARŞ la agricultură şi procesare alimentară, cât te văd!!!” Şi doar raiul UE puteam să-l vedem clar, trăgând cu ochiul la vecinii noştri unguri – mai vestici decât noi, dar care trec zilnic frontiera, după mâncare, la românii încă nu deplin înregimentaţi UE…Venit la Bucureşti, pe 27 septembrie 2006, Preşedintele Comisiei Europene, JOSE MANUEL DURAO BARROSO, rânjindu-i complice domnului Băsescu, din stânga sa, a lămurit, pe şleau, misiunea komisarului european al oricărei ţări (nefondatoare de gaşcă-UE): ”Comisarul european al unei ţări nu va reprezenta niciodată intersele ţării de unde provine – ci va transmite ţării de unde provine COMANDAMENTELE UE!” Ce definiţie mai clară a trădătorului de Patrie/Neam mai vreţi, decât cea a komisarului euromân, dată de dl. Barroso şi acceptată hlizit de dl. Băsescu ?

Cât de idioţi am putut deveni, încât ajungem să (mai) credem că, într-o lume mercantilizată la maxim, cineva străin (devenit, printr-o istorie degenerativă, dacă nu duşman făţiş, cel puţin adversar, economic şi spiritual!) ar “da” ceva – aşa, de frumuseţea ochilor noştri cei albaştri, în mod generos şi dezinteresat!… Drept consecinţă a oricărui program străin de “ajutorare a Estului” – se pretind Estului, din ce în ce mai brutal – din ce în ce mai multe cedări spirituale (esenţial-ontologice!), dar, fireşte, se întăreşte şi statutul României de stârv-colonie, pe care se bat Corbii cei Mari (care se scoală mai de dimineaţă: vin Clinton-Bush – ai lor suntem! – americanofono-mârlani de frunte! – se face Reuniune Francofonă cu Chirac-i la Bucureşti – ai lor suntem! – francofoni la comandă şi la cataramă! – căci poate n-aţi uitat tendinţa, de până în anul de graţie 2006, de a se ELIMINA, pâş-pâş, franceza, din şcolile româneşti… – sub pretext că “ar fi corespuns doar unor vremi revolute, Socialismului Francez-Frate cu URSS”… – şi, de s-or învârtoşa chinezii, japonezii ori mongolii până la noi – vom schimba macazul “ein-zwei” – ca tot românul imparţial – devenind sino-japono-mongolofonificaţi…) – CORBI aflaţi în plină “operă” de recolonizare/neo-colonizare a ţărilor lumii. Priviţi spre învăţământ şi fondurile PHARE: Orice ban primit dinafara ţării, prin aşa-zisele “programe” – face să dispară, cu brutalitate barbară, din manualele şi din sufletele copiilor/tinerilor, câte un argument de existenţă naţională, demnă şi mândră (existenţă de undeva şi pentru ceva…înalt/sfânt!!!) – câte-un sentiment nobil şi omenesc. – şi va face să ţâşnească, pe viitor, câte un butoi de lacrimi şi unul de sânge, de la fiecare român! Manualul de Istorie a României alungă aproape orice ţine de cuvântul “românesc”: toate-toate sunt în pagină – UE-ul, NATO-ul, Holocaust-ul… – mai puţin problemele naşterii, evoluţiei, mândriei, ruşinii, măreţiei şi decadenţei acelui neam amintit doar pe copertă – cel românesc…

Iată, pe toate canalele TV, începând din seara zilei de sâmbătă, 21 octombrie 2006 – şi continuând până azi, marţi, 18 iunie 2007, când, iar, a rânjit, dement şi satanic, pe toate ecranele, acel asa-zis profesor de la Buzău, Moise… – au apărut, cu maximă obrăznicie, reprezentanţi ai unor grupări născute/răsărite ca ciupercile după ploaie, cu finanţare externă (pe unele dintre ele, eu le urmăresc încă din 1990!) – care pretind, sus şi tare, să se scoată religia din şcoli!!! – căci copilul este liber să-şi aleagă EL modul de a gândi, simţi…NESIMŢI…DA??? Păi, nenorociţilor – copilul poate fi declarat “liber” chiar şi să vă spânzure pe voi ori/şi pe noi! Să mitralieze tot ce vede în faţa ochilor, să incendieze oraşele ori să arunce în aer toată planeta! Voi, drăguţilor, doar nu sunteţi nici proşti, nici orbi – ci numai nişte odioşi trădători (nu doar de Neam/Patrie, ci şi, în general, de Omenire): voi vedeţi bine că teoria voastră criminală, despre COPILUL-REGE, a dus la împuşcarea, cu revolverul/mitraliera, de către micuţii “regi” – a familii întregi, clase de elevi (cf. cazul cutremurător, din oraşul Columbine, SUA…) şi cancelarii de profesori, la terorizări ale străzilor şi oraşelor, în SUA, Canada, Franţa etc. Nu-i bai: doar n-a fost de capul lui, ci “regele”a luat exemplul terorismului de stat, care trece drept democraţie-model, în ţările respective…şi la export!

“LIGA PRO EUROPA” (şefă: “celebra” diversionistă Smaranda Enache!) şi “SOLIDARITATEA PENTRU LIBERTATEA DE CONŞTIINŢĂ” (şef: Remus Cernea, un papiţoi care parcă a scăpat din “spirala” lui Gregorian Bivolaru!) se fac a uita că planetele şi stelele şi oamenii nu se mişcă armonios decât prin ASCULTARE FAŢĂ DE LEGI – şi Dumnezeu este Suprema Lege: altfel, haosul e gata! Asta vreţi?! Ei bine, asta NOI NU VREM!!! “Noi” – adică educatorii de copii şi tineri. Noi nu vrem ca animalului din om să-i fie indiferentă Moştenirea Creaţiei Divine – “minunile naturii”… – nu vrem să-i fie indiferent semenul său, să-i fie indiferent dacă acela crapă ori trăieşte – nu vrem ca societatea oamenilor să devină o junglă perfectă, în care să vâneze şmecherii planetei, după bunul lor plac, precum iovanii cu romaniţele lor, precum americanii când produc, pe planeta Terra, “pagube colaterale”…Copilul nu e “Rege” – decât prin EDUCAŢIE, adică printr-un lung şi extrem de dificil proces de dezgropare a valenţelor sale umano-divine, dintre mormanele şi straturile de sălbăticie şi barbarie diacronică (şi căpătată!) – prin conştientizarea Spiritului său de Fiu al lui Dumnezeu – deci, de Creator de Bine – iar nu de Distrugător/Aneantizator…Asta o ştie şi ultimul membru de trib din Africa ori Australia: ce altceva este iniţierea, decât antrenarea (extrem de aspră!), pregătirea forţelor spirituale, pentru a descătuşa Fiinţa, înapoi, în zbor, către Divinitate – iar voi, nenorociţilor, vă faceţi a nu o şti?! Fugiţi de ICOANE – ca dracul de tămâie! Înseamnă, Demone, că tu simţi primejdia, PENTRU TINE, a SFINTELOR ICOANE CREŞTIN-ORTODOXE…Biet diavol, supune-te lui Dumnezeu!!! N-ai altă scăpare! Poţi să provoci câte căderi de bolovani vrei, asupra noastră, A ROMÂNILOR – Sfântul Duh va transfigura bolovanii tăi în tot atâţia Sori Luminători de Suflet – de Cale, Adevăr şi Viaţă – pentru preanecăjitul Neam al Românilor!!!

Că elevul nu e obligat să asculte învăţăturile ortodoxe în clasă? Să nu le asculte pentru că-s ortodoxe (şi nu puteţi voi înghiţi hapul Tradiţiei Divine bine păstrate – şi vă stau Neamul-Patria-Naţiunea în gât…) – sau pentru că-s creştine???!!! Dar ce rău a făcut lumii Hristos??? Catolicul-copil n-are decât (la fel şi protestantul-copil) să se ducă spre ascultare la preotul ori pastorul confesiunii respective – dar nu să nu vină la ora de religie!!! – pentru că, în vremea asta, când nu ascultă cuvântul lui Hristos, animalul/bestia din copilul fără educaţie întru divin va putea face ceea ce au mai făcut oamenii dezdumnezeiţi, altfel decât la modul liberal: da? – ori aţi uitat cum comunismul ateu sfărâma fiinţe, suflete şi biserici, fără nici o urmă de remuşcare?! Da, cunoaştem teorii vechi, pregătite în medii profund masonice, şi răspândite, parşiv, prin geniul negru al “umoristului”(cu misiuni politico-masonice multiple…) american Mark Twain, care dă vina pe creştinism, pentru toate dezastrele lumii (cf. nuvela Străinul misterios)! Dar sunt nişte minciuni şi sofisme, pe care numai oligofrenii le mai înghit: NU HRISTOS ŞI NU CREŞTINISMUL SUNT “DUŞMANII LUMII” – CI TOŢI CEI CARE NU-L ASCULTĂ PE HRISTOS! Inclusiv Biserica-de-Zid (instituţia, iar nu cea de DUH) a lui Hristos a greşit enorm, de-a lungul istoriei ultimilor 1000 de ani!

Că orice religie e bună? Fireşte că “orice”e mai bun decât nimic, decât ateismul pe care voi, blestemaţilor, îl semănaţi cu otrăvită sămânţă, prin “semănătoarea” liberalismului masonic!!! Dar orişicare om, cu oarecare pregătire spirituală, a aflat şi a simţit, până-n fundul sufletului, că toate religiile, până la Hristos, au fost treptele necesare de evoluţie spirituală, până la Triumful Suprem al Lucrării-Evoluţiei Spiritului Umano-Divin, pe Terra! Nu trebuie tratată superficial parabola despre spălarea picioarelor apostolilor, de către Hristos: El mulţumea, astfel, în egală măsură, regnurilor – care asigură sprijinirea înaltă a Fiinţei întru UMANITATEA SACRALĂ – precum şi celorlalte religii, ante-cristice, că au asigurat ridicarea animalului-om până la Spiritul Creştinismului, al Evoluţiei Spiritual-Mihaelice!!! Nu prin Manitu, New Age ori Spiritul Ursului Alb se va reintegra Planeta Pământ în Sacralitatea Luminii, evoluând spre MORALITATEA CA NECESITATE – CI PRIN SPIRITUL HRISTIC!!!

Vreţi să ne luaţi Credinţa? Vreţi, de fapt, să ne luaţi Fiinţa! FIINŢA UMANO-DIVINĂ!!!

Ca urmare, VĂ ACUZ, pe toţi cei care facilitaţi animalizarea Fiinţei Umane: aşa-zise “societăţi civile”(de farisei şi mercenari ai Masoneriei-Marii Finanţe Mondiale – ori, pur şi simplu, de imbecili manipulaţi), care vă erijaţi în apărători ai “libertăţii”false, nihiliste – fundaţii şantajiste, care, odată cu banul, puneţi cuţitul sinuciderii, în mâna popoarelor/naţiuni, politicieni care permiteţi ca astfel de societăţi şi fundaţii să-şi impună, peste ignoranţa bieţilor oameni, satanismul – VĂ ACUZ, MAI ALES, pe aceia dintre clericii ORICĂREI CONFESIUNI CREŞTINE, care vă ocupaţi de mişmaşuri, de toate netrebniciile, în loc să vă ocupaţi de maxima urgenţă a istorei secolului XXI, de misiunea voastră sacră – Re-îndumnezeirea Fiinţei Umane!!! – VĂ ACUZ de CRIMĂ ŞI DE TRĂDARE A SPIRITULUI DUMNEZEIESC-HRISTIC AL PLANETEI PĂMÂNT! Nu-mi bat eu capul – va avea grijă Dumnezeu de voi! Căci cele două “mâini” ale lui Dumnezeu sunt: una – MIZERICORDIA (Mila/Iertarea/Iubirea), dar cealaltă – RIGOAREA (Dreptatea/Ordinea/Re-Armonizarea Cosmică şi Fiinţială).

În calitatea mea de smerit, dar încă neadormit mădular al B.O.R. – fac strigare şi chemare acelor încă netreziţi ierarhi/păstori/duhovnici, profund responsabili de turma lor-poporul românilor – să se trezească şi să spună clar românilor CARE ESTE POZIŢIA B.O.R. – faţă de intrarea României în UE (intrare AŞA – adică, fără a se supune discuţiei publice pierderile spirituale, pe care le presupune această intrare…) – o “uniune” extrem de dubioasă, care a refuzat categoric să scrie, în constituţia ei, că civilizaţia Europei este creată pe baze creştine!!! Bineînţeles, asta dacă acelor sus-zişi ierarhi le mai pasă de Hristos şi de turma încredinţată lor de EL!

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

________________

~”O CRIZĂ SOCIALĂ ŞI MORAL-SPIRITUALĂ PREFIGURATĂ”

Atitudinile antisociale(global antisociale, fără a distinge şi discerne, fără a propune o alternativă socială) , din partea generaţiei tinere(în îngrijorător de mare proporţie) , coroborate cu sporirea ameţitoare a gradului de infracţionalitate juvenilă – ameninţă, tot mai mult, viitorul umanităţii, pun viitorul umanităţii sub semnul neclarităţii angoasante, al unor întrebări tulburătoare. Ba, chiar, îndrăznim a spune (şi nu dorim a fi nici pesimişti, dar nici Casandre) , sunt semne ale unei crize sociale şi morale de dimensiuni şi proporţii planetare – criză care poate duce, oricând, la o catastrofă socială, spirituală, existenţială – a umanităţii. Nu pot rezolva nimic Heidi şi Alvin Toffler, care anunţă, în lucrările lor, atât de la modă, pentru snobi (Puterea în mişcare, Şocul viitorului, Al treilea val etc.) revoluţia “gulerelor albe”. Căci, dacă aceste “gulere albe” nu sunt tinere şi nu formează, prin acest tineret (şi nu printr-un tineret fictiv, proiectiv) : a-atât o elită tânără, b- cât şi o majoritate tânără, conştientă şi responsabilă – soarta umanităţii, pentru viitor, este una dubitativă, cu multe şi mari pericole şi capcane. Atâţia tineri, aproape copii (uneori, de-a dreptul copii) , pe holurile Poliţiei şi Procuraturii – atâta cinism înfiorător şi iresponsabilitate învederată, în declaraţiile lor post-infracţiune – rânjind sinistru ori într-aiurea, atunci când, în urma îndemnului anchetatorului, aceşti tineri-netineri povestesc detaliile, oribile, ale infracţiunilor lor criminale. Atâţia tineri în penitenciare, perfecţionându-se în infracţiune, mărind, ulterior eliberării din penitenciar, gradul de gravitate al infracţiunii – ca-ntr-o spirală nesfârşită, de neoprit, a mortificării interior-spirituale – în loc să renunţe la atitudinea infracţională. Atâţia tineri care sunt pierduţi (uneori, definitiv) pentru construcţia socială. Atâtea fiinţe cu rost pierdut, uitat – atâtea forţe titanice, atât de necesare supravieţuirii şi evoluţiei speciei umane, irosite în vânt, sau deturnate spre nemernicie şi crimă, degenerativ. Deşertăciunea deşertăciunilor…De ce?

*

1- Legea ştafetei şi pericolul sincopei socio-spirituale

Este o binecunoscută lege biologică, istorică , pedagogică şi socială – care spune că tineretul, generaţia care vine din urmă, trebuie să fie cea care preia ştafeta socială, culturală, economică, politică, cu toate responsabilităţile ei şi cu toate proiecţiile pentru viitor, ale generaţiei anterioare, “bătrâne”. Şi aplică doar corecţiuni (absolut necesare) ale traseului socio-spiritual, mai mici sau mai mari . Doar în situaţii de criză (apărând pe fondul unor prelungite , recidivate aberant, mari greşeli anterioare) se produc marile rupturi – situaţiile revoluţionare. În pofida a ceea ce se numeşte “conflictul între generaţii” – trebuie găsită, totdeauna, o soluţie de continuitate, un numitor comun , un loc geometric – unde să se întâlnească aspiraţiile vulcanice( şi nu totdeauna înţelepte şi aplicate la realitatea obiectivă) ale tineretului, cu proiectele sociale, cumpănite înţelept şi pe termen lung, ale generaţiei “bătrâne”. Căci, mereu, cei tineri vor deveni cei bătrâni – iar societatea umană trebuie să meargă înainte. Sau, măcar, să meargă – să nu se prăbuşească , din lipsă de vlagă, de voinţă vitală. Orice ruptură gravă în comunicarea şi “negocierea” dintre generaţii duce la o sincopă evolutivă a societăţii umane . Şi se pierd timpi preţioşi, ai ritmului fiinţial al planetei. O sincopă evolutivă, materială şi spirituală , a umanităţii – poate nu doar să amâne realizarea unor proiecte utile, vitale, ale umanităţii – dar, mult mai grav, poate să deturneze soarta planetei, prin falsificarea şi pervertirea adevăratului drum al umanităţii – să transforme drumul – într-o rătăcire, pe termen lung sau nelimitat.

N-ar fi prima oară în istorie când omenirea ar avea sincope evolutive – dar încă niciodată, în istorie, nu s-a produs o sincopă : a- de dimensiuni planetare( totdeauna au existat “insule”, zone “sănătoase” ale globului uman-terestru, neafectate de criza moral-spirituală a momentului respectiv – dar, acum, avem…globalizarea răului!); b- pe termen nelimitat (cea mai mare, profundă şi, totodată, apropiată în timp de noi , este sincopa recapitulativ-spirituală terestră din secolul al XIII-lea, care a durat mai puţin de un secol).

Globalizarea economică, din contemporaneitatea noastră, tinde să devină o globalitate absolut “globală” – cuprinzând, adică, toate domeniile existenţial-umane – şi, tocmai de aceea şi de aici, pericolul ca, orice criză, orice sincopă, de oriunde – să capete, aproape instantaneu, dimensiuni terestre şi istorice.

Se vorbeşte, tot mai mult, de “anomia românească”, care a cuprins toate sectoarele existenţei româneşti : legea este neglijată, escamotată – deci, făcută inutilă, superfluă. Din păcate, anomia aceasta :

a- nu aparţine doar zonei româneşti (căci, atunci, ar fi şansa ca, prin contaminare cu exteriorul, în cadrul globalizării, să ne “recontaminăm” , rapid, de respectul faţă de legi) – ci este un fenomen mondial ( a se vedea, spre exemplu, cum, în ultimul deceniu, principiile de drept internaţional au căzut, unul câte unul, în desuetudine, nefiind înlocuite cu altele, ci lăsând locul unui arbitrariu foarte periculos, care, la rândul său, reîntemeiază dreptul forţei – adică, al violenţei continue!);

b-are drept zonă de obârşie morală nu tineretul , ci grupul oamenilor maturi, “bătrânii”.

*

2-“Bătrâneţe” socială – vină socială

Iar o altă lege a biologiei, istoriei, pedagogiei (cf. Gabriel Tarde) , politicii şi evoluţionismului social – spune că tineretul nu-şi formează profilul comportamental de la sine, ci prin raportare la modelele deja existente, pe care le modifică(mai mult sau mai puţin), atât în funcţie de propriile aspiraţii, cât şi în funcţie de un pre-format mental al mediului social şi de nevoile obiective ale mediului social – pus în raport de dependenţă faţă de un macro-model de comportament social, care, la rândul lui, este pus în raport de dependenţă faţă de un macro-ideal al umanităţii (pe termen lung – a se vedea “eonii” din filosofia lui Lucian Blaga).

E adevărat , tot legile evoluţiei social-istorice şi ale pedagogiei – spun că tineretul poate să-şi formeze profilul de personalitate şi comportament – prin contrast (cf. Teoria “constructelor”-constructs, a lui Kelly), prin opoziţie faţă de generaţia “bătrânilor” – iar nu prin obedienţă faţă de modelele ei. Dar “revoluţia permanentă” este doar o ficţiune a ideologiei marxisto-leninisto-stalinisto-maoiste, prin care, în realitate, se menţine un climat de insecuritate permanentă a individului (dependent şi şantajat de un stat care nu este paternalist, în sensul de “ocrotitor”, deci în sensul bun al cuvântului – ci tiranic, totalitar şi atotsupraveghetor) – iar nu o realitate obiectivă.Adică : tineretul oboseşte – şi oboseşte cu atât mai repede, cu cât s-a aprins mai intens, de idealuri mai nobile – care idealuri n-au fost susţinute prin nimic, de către mediul social-creatură a “bătrânilor”. Tineretul românesc, ca şi cel mondial – a obosit, descurajat fiind, mereu, de modelele impuse, tiranic, de mediul socio-politic , aparent alternativ (format, cu grijă obstinată, de “bătrâni”): comunist/vs/liberal. Din păcate, ambele sisteme-medii sociale se dovedesc un eşec. Se observă , cu ochiul liber, falimentul moral al acestor sisteme-medii artificiale: nu sistemul politic contează prioritar – ci modul cum se raportează generaţia “bătrânilor” la generaţia tinerilor, în ce priveşte oferta socială – dar, mai ales, modul cum se face această ofertă, ce valori sunt etalate ca fiind reale şi prioritare. Şi aceste moduri sunt, constant, de tip tiranic-manipulator, de dictatură socio-politică şi economică. Iar tinerii au obosit, în lupta “contrastivă” faţă de generaţia “bătrânilor” – şi s-au “pliat”. Mai exact, au abdicat de la rezistenţă şi de la orice luptă, deci, de la orice responsabilitate socială – refugiindu-se în “bantustane”, în zonele , lăsate, în mod deliberat-strategic ”libere” de către “bătrâni”(ca rezervaţii pentru tineri…) – pentru “detensionarea” tineretului. De fapt, pentru epuizarea energiilor tinere, într-un soi de regurgitare morală continuă): zonele culturale (de fapt, zonele de sub-cultură – căci elita “bătrânilor” şi-a păstrat, cu o grijă avară, propria zonă de cultură aşa-zis “elitistă” – care, natural, este supusă morţii, prin incombustie, prin absenţa confirmării ei în proiectele spirituale ale generaţiei tinere). A se vedea generaţia hyppie, generaţia rock etc. – convieţuind paralel, dar numai şi numai paralel ! – cu generaţia operei lirice şi a muzicii de cameră. Generaţiile hyppie, rock etc. nu sunt decât forme rebutate ale revoltei avortate (proiectate ca avort !) ale existenţei tinere globalizate – generaţii respinse şi excluse de la proiectarea şi comanda socială, de către “bătrânii” extrem de egoişti, ipocriţi şi tiranici . “Bătrânii” – nu ca vârstă, ci ca atitudine exclusivistă, de fapt, sinucigaşă, din punct de vedre istoric. “Bătrânii” (moraliceşte) , complet neînţelepţi şi non-generoşi, care perindă , prin faţa lumii, obsesiv şi exclusiv, doar propriile modele proiectate, sociale, politice, istorice – deşi sunt perfect conştienţi că au dat faliment – tocmai prin neprimenirea lor cu conţinuturi umane noi, vii, cu săgeata vieţii şi speranţei spre viitor. Forme-proiecte, goale de conţinut (o nouă teorie critică asupra “formelor fără fond” trebuie concepută, actualizată) – care dau mărturie asupra unui grad avansat de alienare şi blazare a generaţiei tinere. Tinerii se sinucid social – ca semnal de alarmă. Dar cine bagă în seamă înăbuşita tragedie ? Se sporesc, doar, severitatea şi brutalitatea represiunii. Dogma a triumfat, din nou, asupra realităţii. Giordano Bruno arde pe rug, iarăşi, în văzul întregii lumi – de data aceasta, perfect zadarnic.

*

3-Momentele istoriei “tinere” şi îmbătrânirea “tinerilor”

Totdeauna, au existat (obiectiv), sau au fost create(e drept, tocmai pentru a fi retrase frustrant…), în istorie – momente în care generaţia tânără a fost lăsată să-şi exprime opţiunea istorică, chiar dacă era aberantă, sau excesivă, sau inoportună. Aşa, au fost: generaţia republicană, la romani (Brutus , Cassius etc. – care au dat greş, dar, măcar, au avut dreptul să comunice istoriei ceva) – a fost generaţia iconoclaştilor renascentişti, a revoluţionarilor iluminişti, toţi, tineri (în plenaritatea forţelor expresive, având două secole de exprimare – 18 şi 19), ba chiar generaţiile aberante ale incipitului marxist . Sau cele nefericite ale extremismului naţionalist interbelic ( e foarte probabil ca “bătrânii” să fi lăsat, tocmai după dezastrul moral, uman şi politic,al acestor generaţii – un testament secret, să fi jurat că nu-i mai lasă nesupravegheaţi, adică nemanipulaţi, “invers”[adică, spre minimalizare-neutralizare a eficienţei lor social-politice şi economice] pe tineri…). Ei bine, în contemporaneitate , asistăm la osificarea încrâncenată a structurilor sociale, aflate sub supravegherea, comanda sau influenţa directă absolută a “bătrânilor” – care nu mai au deloc generozitatea de a ceda, nici un pic şi nici un moment, nici măcar o secvenţă istorică, în favoarea tineretului.

Orice societate , orice epocă social-istorică – îşi are dreptul ei, sistemul ei justiţiar, sistemul ei de legi. Evident că, din moment ce societatea nu explodează total, ci îşi continuă existenţa (cu câteva, false sau reale, detonări “revoluţionare”, gen 1989) – înseamnă că sistemul de legi (chiar dacă provine de la o generaţie a “bătrânilor” tiranici, discreţionari, extrem autoritari, ipocriţi, pervertiţi etc.) conţine şi legi bune, înţelepte, iar capacitatea ei de normare a vieţii sociale nu este , nicidecum, epuizată. Aceste legi, acest sistem socio- normativ – ar putea oferi cadrul pentru constructivitate – dacă s-ar renunţa la atitudinea de excludere socială a tineretului de la comanda societăţii., atitudine care provoacă, astăzi, reculul generaţiei tinere, prin majoritatea componenţilor ei, faţă de viaţa cetăţii. Tineretul nu numai că se simte lezat în amorul său propriu, dar , în primul rând, se simte ameninţat permanent, de nişte legi la elaborarea cărora el n-a fost consultat, nu s-a testat gradul său de adeziune la sistemul legislativ şi la fiecare lege în parte. Nişte legi ale altora – sunt duşmanele fiinţei lui sociale, căci ele (tot ce este posibil) funcţionează pentru acei alţii care le-au elaborat, evident că în folosul şi pentru uzul lor. Şi dacă sunt pentru folosul altora decât tineretul – atunci sunt pentru ponosul tineretului. Aşa simte tânărul, tineretul, exclus, cu atâta brutalitate (disimulată în demagogie populistă), de la comanda cetăţii. Nici educat în spiritul cetăţii, nici chemat pentru apărarea legislativă a cetăţii – atunci, înseamnă că el, tineretul, este ostracizat, este considerat nociv pentru cetate, este un intrus etc. Şi, de aici, alienarea tineretului, pasivitatea disperată în faţa acţiunilor şi imperativelor sociale – şi, în cele din urmă, fuga spre noi zări, în alte ţări, unde, dacă nu vor fi respectaţi social, măcar există posibilitatea să “dea lovitura” economic, să capete autoritate şi putere (de comandă sau, măcar, autonomie de acţiune) prin impozanţa marii finanţe. Sau să se întoarcă în ţară, “pe cai mari”, “dând clasă” , ridiculizându-i, vindicativ, pe “boşorogii” care l-au nedreptăţit, i-au cauzat atâtea frustrări etc. etc. De fapt, fără ca el să-şi dea seama”, tineretul se asimilează “bătrânilor”, prin refuzul social. Căci “tinereţea” socială este asimilată, totdeauna, flexibilităţii sociale, dar în primul rând, ANGAJĂRII (cât mai totale) în VIAŢA (ŞI APĂRAREA VIEŢII) CETĂŢII.

*

4- Necesitatea preluării funcţiei reglatoare a societăţii, educaţia, de către combinaţia “pedagog-jurist”

Nimeni nu stă să-i explice acestui tineret esenţa legilor, valoarea lor, potenţialul lor de apărare, valabil pentru oricare cetăţean. Şcoala, prin dascăli, are altă programă de parcurs (decât programa vieţii reale), iar administratorii sociali au atâta treabă… Şi, tot mai des, în mass-media, tânărul află despre mari bandiţi, dovediţi ca infractori 100%, care, în mod miraculos şi misterios, scapă de rigorile legii, şi devin “lupi moralişti” pe la posturile tv. Ce să mai creadă tânărul nostru, decât că “avea el dreptate când spunea că aici nu mai e de trăit”, că “legea e făcută doar pentru căţei” etc. etc. Aparent, cel puţin, şi într-un climat de informare juridică “zero”, i se “confirmă” tânărului, debusolat şi neconsiliat nici măcar de angajaţii statului, întru consilierea tânărului (profesorii – dar, de ce nu ? – înşişi juriştii ar trebui să-şi simtă această obligaţie morală a consilierii juridice , faţă de ştafeta de mâine a societăţii-cetăţii) cele mai sumbre prezumţii şi premoniţii ( nu există ghicitori în afara sistemului de informare, fie această informare şi pe “fir” divin : deci, pentru a avea dreptate, tânărul ar trebui să cunoască măcar ceva rudimente despre ce-ar însemna aceea dreptate; nu poţi avea revelaţii decât în cadrul orizontului tău de aşteptare, în legătură cu ceea ce deja te interesa, te pregăteai sau aşteptai să afli, cu puterile tale omeneşti).

Da, faţă de acest sistem legislativ, cu destule şi înalte calităţi – tânărul are o atitudine de neîncredere (dacă nu chiar de respingere). Generaţia tânără refuză, în mare parte, să se adapteze şi să se supună legilor. Refuză să respecte legea, refuză să se recunoască pe ea însăşi, şi să se respecte în lege. Sistemul de legi este impersonal şi suprapersonal (e drept că nu mai emană, aparent, cel puţin, direct de la divinitate – ci emană de la Omul Generic, dar nu de la individ, ci de la spiritul colectiv legislativ – ceea ce conţine o boare, măcar, de suprauman): sistemul de legi al unui popor trebuie (şi aşa şi face, de cele mai multe ori – şi trebuie , pentru o judecată obiectivă, să trecem, deocamdată, cu vederea, accidentele din aplicarea socială cotidiană) să conţină expresia voinţei tuturor membrilor societăţii, într-un anumit moment social. Chiar dacă n-o face (sau o face imperfect) acum , a făcut-o, cu ani în urmă, bine – şi societatea umană păstrează continuitatea relativă de existenţă, nu se poate afirma că “bătrânii” sunt extratereştri: ei au dat legi pentru această epocă (doar că au exclus de la participare, deci de la însuşire şi conştientizare, o categorie fundamentală nu pentru legislaţie, în particular, ci pentru existenţa socială viitoare, în general). Şi nici tinerii de azi nu sunt veniţi din alt sistem solar – ei aparţin aceleiaşi civilizaţii, ca şi “bătrânii”. Când o lege pedepseşte – lovitura pedepsitoare nu este a unui adversar, străin – ci tu însuţi îţi aplici lovitura, pedepsindu-te pentru că ţi-ai încălcat propria promisiune, acordul-contract cu tine însuţi. Şi asta, repetăm, chiar dacă n-ai participat tu, efectiv şi direct, la actul legislativ şi la cel de justiţie.

*

5-Pedagogie+Drept = Educaţie juridică

Pedagogia (ştiinţa şi arta educaţiei) , care, după opinia noastră ( formată după studierea părerilor multor oameni de ştiinţă şi talent pedagogic, mergători în linia lui Jean-Jacques Rousseau), trebuie să însemne aplicarea educaţiei prin convingere, nu prin constrângere – s-ar părea că intră în contradicţie cu Dreptul – care făureşte norme sociale constrictive, sau măcar care necesită, pentru aplicarea lor corectă, o relativă constrângere. Ajuns în acest punct al constatărilor, un tânăr contemporan nouă care deja şi-a creat opinii preconceput ( pe fondul unui început de manie a persecuţiei) ar şi afirma că datoria lui este, tocmai, să renunţe la legi, pentru a se dezvolta ca fiinţă liberă (destul de şubred funcţionează conceptul de libertate, în capul unui tânăr actual, fiind confundat cu acela de libertinism). Şi, dacă ar fi urmat o instrucţie şcolară riguroasă, ar face apel, deîndată, la Pytagora, cel care spune:”Acvilele sunt libere pentru că nu zboară niciodată în stol.” Astfel, tânărul nostru ar fabrica un pretext pentru a-socializarea lui, caracterizată prin atitudini negative: egoist, liber de constrângeri, dar liber şi de orice responsabilitate socială. Un veritabil dezertor, laş şi inconştient. Iar dacă generaţia tânără nu-şi ia răspunderi faţă de societatea comună (neam, popor, patrie), societatea umană, în genere, se autodizolvă, pe nesimţite. Deci, şi Dreptul, Norma, devin inutile, futile. Dar Pytagora se referea la efectul tiraniei, acela de a-i transforma pe oamenii-cetăţeni în turmă de oi. Şi faţă de această situaţie, faţă de supuşii necondiţionaţi ai tiranului – trebuie să se instituie simbolul acvilei : libertatea spirituală şi demnitatea morală. Instituţia acvilei pytagoreice nu justifică, în nici un fel, abdicarea de la responsabilitate (faţă de sine, de cetate, deci şi faţă de legi) a tânărului nostru, grăbit să scape de povara integrării în sistemul de responsabilităţi sociale. Dar problema constrângerii, ridicată de aplicarea legilor, rămâne, ca una reală.

Pentru a evita sinuciderea Dreptului, prin propunerea unor legi care să nu fie ascultate şi folosite de nimeni, cât şi sinuciderea umanităţii, care, refuzând Norma, îşi refuză, în fapt, propria existenţă ( căci existenţa umană, ca şi cea cosmică, a aştrilor etc. – este constituită prin legi, ordine, inter-relativitate ) – tânărul trebuie educat, de cât mai timpuriu (de pe când n-are cum să-şi formeze păreri preconcepute şi complexe de inferioritate, false ori reale) – să înţeleagă şi să respecte Legea, ca pe însăşi condiţia existenţei sale umane. Şi să perceapă solidaritatea socială ca pe singura formă de supravieţuire a civilizaţiei umane terestre.

Dreptul şi Pedagogia trebuie întâlnite, împăcate şi determinate să conlucreze, fertil, pentru construirea unei conştiinţe luminate corect, a tânărului contemporan, viitorul cetăţean de mâine. Să conlucreze cât se poate de strâns şi firesc, până la a deveni o singură instituţie : Instituţia de Formare a Personalităţii (lipsite de prejudecăţi!) a Omului.

O instituţie care să funcţioneze, în mod egal, în şcoală şi în instanţă. Şi, întâi şi în primul rând, în şcoală, pentru a preveni ajungerea în instanţă. Şi, cine ştie, pentru a transforma şcoala în singura instanţă posibilă şi reală : cei care învaţă ce este legea, şi că legea trebuie să fie ei înşişi – într-un viitor greu de apreciat, dar nu întru utopie – vor înţelege toate acestea şi le vor conştientiza atât de profund, ca pe singurul mod de existenţă real şi posibil, încât vor transforma tocmai instanţa judecătorească într-o utopie. Cine ştie… Viitorul este, uneori, atât de imprevizibil – cât de imprevizibilă este şi tinereţea.

La întrebarea : Ce-i de făcut ? – răspunsul credem că se deduce, deja, având în vedere cele spuse mai sus: Multe. Nu este evazivitate în acest răspuns, ci îndemn la meditaţie:

a-în primul rând, trebuie, în mod absolut imperios, o reconciliere între tineret şi aşa-zişii “bătrâni” – de fapt, factorii socio-decizionali actuali;

b-în regim de urgenţă, deci, pentru a putea împlini cerinţa de mai sus, se impune ca tineretul să cunoască şi să-şi recunoască Legile (chiar dacă ele par a fi legile “bătrânilor”, ele sunt, de fapt, legile elaborate şi promulgate de nişte oameni care au fost, şi ei, tineri, şi care aparţin civilizaţiei terestre şi unei relative contemporaneităţi; între generaţiile din ultimele două secole nu există diferenţe atât de mari, de structură fizică şi morală-spirituală, încât să devină imposibilă comunicarea şi înţelegerea);

c-pentru a cunoaşte Legile, tinerii trebuie convinşi asupra conţinutului pozitiv al Legilor, în genere (căci ele reprezintă însăşi garanţia de existenţă specific umană, pe Terra) ; iar pentru a fi convinşi, ei trebuie să fie prelucraţi mental-spiritual, prin educaţie, exact în acea perioadă a vieţii în care nu pot avea (căci n-au de unde avea, prin cine avea ) prejudecăţi: vârsta când omul, în fiinţa sa mentală, sensibilă, morală, spirituală – este maxim receptiv, maxim înţelegător, maxim rezonator: ADOLESCENŢA – care corespunde vârstei şcolare liceale; iar cei care să-i prelucreze educativ trebuie să fie, în egală măsură, dascălii şi juriştii ; cei din urmă să realizeze că misiunea lor socială este, în primul rând, nu una de sancţiune – ci, dacă se urmăreşte eficienţa morală a activităţii juridice, ea trebuie să fie cât mai intens preventivă – iar o prevenţie mai bună decât aceea obţinută prin angajarea în actul educaţional, nu poate exista : juristul vine, mai mult decât dascălul, cu praxis-ul, cu exemple din viaţa reală, cazuri, soluţii de existenţă normală, chiar fericită, împlinită, prin limitarea normativă;

d-deci, trebuie ca şcoala să se implice cu mult mai mult şi sistematic, în promovarea şi fixarea , în conştiinţa tinerilor adolescenţi, a datelor despre fenomenul legislativ, a utilităţii Normelor, în existenţa socio-umană, şi chiar a Legilor; de aceea, în lucrarea de faţă propunem (şi ne argumentăm propunerea) o disciplină autonomă, cu rubrică nouă în cataloage : EDUCAŢIA JURIDICĂ;

e-în felul acesta, dacă demersul şcolii va fi unul de angajare reală, sinceră şi eficientă – se pot trezi, în adolescenţi, reacţii noi (faţă de fostele generaţii tinere, acum “îmbătrânite”) forţe noi, idei noi, strategii şi soluţii noi, la problemele actuale – prin care generaţia tânără să-şi impună, treptat, cu mult mai multă voinţă, conştiinţă şi sistem, prospeţimea de viziune – şi să producă, astfel, deblocarea sistemului social, confiscat de către generaţia “bătrânilor”, pentru jocurile ei senecte şi sterile, de aproape un secol vechime . Dacă nu şi mai vechi, ţinând cont că idealurile istorice şi sociale iluministe (din secolul al XVIII-lea), promovate de tineretul de atunci, au fost confiscate, şi ele, pretimpuriu, supravegheate şi manipulate de generaţia “bătrânilor” de atunci – devenind, din idealuri-energii vii – sistemele mecaniciste, dualiste, extrem de sărace şi neproductive, din punct de vedere spiritual: liberalism-socialism(cu variantele radicalizate : imperialism finanţist-comercial – comunism).

*

6-Restabilirea credibilităţii tinerilor. “Bătrâneţea” şi “Tinereţea” – categorii psiho-sociale

Forţele spirituale tinere :

a-dacă vor fi educate în direcţia generozităţii spirituale, a orizontului spiritual deschis şi liber spre “sus” – iar nu al unui pozitivism meschin şi fosilizat în automatismele de “animal de pradă”, strict orizontalizat(sub zodia “economicului”);

b- dacă vor fi convinse să accepte cunoaşterea şi aprofundarea Legii-Normă( în semnificaţiile ei adânci, vitale) şi a sistemului general de funcţiune socială –

în mod sigur, vor găsi soluţii nu numai noi, ci şi mai fiabile şi viabile, multiple şi cu grad de soluţionare mai înalt. Se vor angaja într-o autentică spirală a reformei sociale şi morale ( nu în simulacre reformiste) – aşa cum s-a întâmplat în toate momentele critice ale istoriei omenirii : tinerii minoriţi au deblocat Biserica Occidentală, scoţând-o din criza de credibilitate , care a produs, pe cale de consecinţă, tirania religioasă a sistemului inchizitorial ; tinerii artişti , savanţi şi exploratori – au deblocat Evul Mediu ( care alunecase în manierism factice) – spre Renaştere; tinerii masoni ai veacului 18 au deblocat sistemul social feudal ( încrâncenat în forme golite de divin, în absolutismul despotic, cu pretenţii de drept divin, arogant şi distructiv de avânturi creative), spre democraţie (care, la începutul ei, părea reală…) – şi tot tinerii au achiesat primii şi la idealurile anului (est şi central-european) 1989, doar că, peste tot în Centrul şi Estul Europei, a existat o capcană, gen “Piaţa Universităţii”-Bucureşti 1990 – revelată mai degrabă sau mai târziu, cu amărăciune. Forţele tinere nu trebuie măcinate, pervertite şi exasperate – ci folosite în mod loial, vizionar, curat – determinate, printr-o educaţie prealabilă, de înaltă şi susţinută ţinută spirituală, să se “înjuge” singure, cu entuziasmul specific vârstei, la operaţia denumită “ameliorare socială”. Numai aşa se pot ele purifica şi lumina, constant, de Idealul Umanităţii – fără a se înţepeni în starea psiho-spirituală, numită “bătrâneţe”, ci păstrând, chiar în vârsta senectuţii, flexibilitatea şi generozitatea extremă, atât de vie, a stării spirituale de “tineret”. Căci, după cum credem a se vedea, nu există un real conflict al generaţiilor, decât atunci când cei vârstnici se încăpăţânează să semnifice “cei bătrâni”-îmbătrâniţi – şi să-şi aroge drepturi pe care nu le au, în virtutea unor “virtuţi”deloc onorabile: îşi apropriază , fără să şi merite, din punct de vedere medical, toate anchilozele psiho-spirituale posibile – lucru care duce, inexorabil, la atitudini egoiste şi tiranice. “Bătrâneţea” şi “Tinereţea” se dovedesc a fi, în cele din urmă, dar, de fapt, în primul rând – categorii psiho-spirituale şi grade de atitudine volitivă ( în cazul celor ce vor să arate şi să fie “bătrâni”, este şi complacerea de a arăta şi a fi astfel – iar despre “tinerii” cu prejudecata că ei trebuie să fie cu totul altceva decât generaţia anterioară, iar dacă nu sunt, se autoblochează moral-spiritual, se poate spune, la fel, că se complac într-o atitudine categorisită, doar, drept “tânără” – hyppies, rockers, rappers, punkers etc. – dar, în realitate, “îmbătrânită”prematur, fără finalitatea , neliniştea creatoare şi forţa de a fi şi însemna“tinereţe” autentică). “Le lipseşte educaţia” – spunem. Dar chiar li se dă educaţie adecvată, într-un mediu social adecvat (???) şi de către factori adecvaţi(fie şi ca atitudine şi nivel spiritual) şi de bună-credinţă? O educaţie care să stimuleze, în ei, generozitatea şi energiile constructive, specifice (în mod normal…) vârstei tinere?…

*

prof. dr. Adrian Botez

– Cf. Alvin şi Heidi Toffler, Şocul viitorului, Al treilea val, Puterea în mişcare, Război şi antirăzboi, Antet, Buc., 1995.

-Nicolae N. Ceauşescu, Pedagogie juridică(note de curs), Buc., 2001, p. 143: “Tinereţea este vârsta de aur şi nu întâmplător se apreciază că tineretul reprezintă schimbul de mâine(s.n.)”.

– Gabriel de Tarde, Les lois de l’imitation, La logique sociale, Gallimard, Paris, 1951.

-Cf. Lucian Blaga, Trilogia cunoaşterii, în Opere, vol. V, Minerva, Buc., 1985, p. 297.

-Cf. D. Bannister, O nouă teorie a personalităţii, cap. Omul ca anticipator, în vol. Orizonturi noi în psihologie, Ed. Enciclopedică Română, Buc., 1973.

-Cf. Philippe Labard şi Bernard Maris, Doamne, ce frumos e războiul economic!”, Antet, Buc., 2000 – care sugerează că sistemele capitaliste actuale au preluat de la sistemele marxisto-leninisto-stalinisto-maoiste, în mod ciudat şi cu mai mult succes decât acestea, tocmai “tehnicile” şantajisto-teroriste, în plan social, promovate de către cele din urmă: tânărul, ameninţat, zilnic, de spectrul concedierii şi şomajului, capătă o mentalitate de fiară şi, concomitent, de marginalizat.

– Cf. Raportul de la Muntele de Fier(organizaţie condusă de Rockefeller), 1996 – în Wilhelm von Angelsdorf, Imperialismul Noii Ordini Mondiale, Samizdat, 2000, p. 12. :”Războiul permite generaţiei bătrâne, deteriorată psihic, să menţină controlul asupra generaţiei tinere, distrugând-o, dacă este necesar”.

_____________

~ARTICOL DE SINTEZĂ A ACTUALITĂŢII: „NIL ADMIRARI!”

Nu, în lumea zilelor noastre nu s-a mai petrecut, în ultimul timp, absolut nimic, care să ne stârnească minunarea, mirarea, sau, măcar, curiozitatea…Putem spune şi noi, precum înţeleptul antic latin Horaţiu, în Epistulae: ”Nil admirari…” – “Să nu te laşi impresionat de nimic”…Nici n-ar mai fi posibil acest miracol – căci toate sunt/au devenit lucruri obişnuite – cu care, mai exact, am ajuns să ne obişnuim: trădarea cea mai greţoasă, hoţia „pe faţă”, sfidătoare – blasfemia cea mai înmărmuritoare, impostura cea mai revoltătoare, golănia cea mai vulgară, crima cea mai oribilă – în fine, PROSTIA – o prostie şi o iresponsabilitate fără limite!!! – încât, uneori, ne stârnesc un oarecare respect: parcă însuşi Dumnezeu ar fi orchestrat-o, am zice – dacă n-am şti că Marele Regizor, Marele Iluzionist – oricând şi oriunde! – nu poate fi decât SATAN…

Ce importanţă şi folos ar mai avea/fi să ne plângem de marşul efectelor Referendum-ului secuiesc, din judeţele României (???) Harghita-Covasna, când guvernul României este maghiaro-liberal? Un GUVERN etnico-partinic – ce n-au nici măcar canibalii din Borneo!!!

Ce importanţă şi folos ar mai fi/avea să ne plângem de caniculă şi de câte alte dezastre naturale, cataclisme care ajung să devină terestro-cosmice – când politicienii, cu mânuţa lor, semnează mii de acte, prin care pădurile şi parcurile şi…”Bordeiele” României sunt, pur şi simplu, aneantizate, de care hoţ vine mai dimineaţă, la Primărie, Guvern, Preşedinţie (că nu mai este, între nivelurile socio-politice, nicio deosebire – “din pricini de… economic”… – etc.etc. etc.???

Ce importanţă şi folos ar mai avea/fi să ne plângem de implicarea absurdă a militarilor români, pe teatrul de lupte din Iraq-Afghanistan, dacă guvernanţii României aservesc, total, ţara asta – tuturor Negustorilor Lumii (cu contracte sau…peste contracte…) – de la “Marii Licurici” şi până la “Marii Rechini” – care îşi fac nevoile cu/peste ea?

Ce importanţă şi folos ar mai avea/fi să visăm la “ocrotitoarea umbră a Coroanei Dumnezeieşti” (“monarhia este privirea spre cer a României”, spunea un fulminant demagog al zilelor noastre…), când Casa Regală de Hohenzolern (decăzută la nivelul de…”DUDĂ”…) se întinde, ca o caracatiţă, în plin regim republican, peste palate, munţi, câmpii, străzi întregi…? Bine, bine – retrocedaţi tot pământul arabil al Ardealului foştilor/actualilor grofi – retrocedaţi proprietăţile (deşi, bine, şi deplin în spiritul MODELULUI COSMICO-METAFIZIC DE SĂRAC – IISUS HRISTOS, zice calvinul cvasi-ateu J.J. Rousseau: “Crima şi nedreptatea au apărut din momentul când un om a împrejmuit o bucată de pământ cu pari şi a zis: <<Asta e a mea!>>”) tuturor hoţilor şi profitorilor, care au jecmănit România, în ultimele trei sute de ani – dar de ce nu retrocedaţi şi Bisericii, Arhiepiscopiei Rădăuţilor, Sucevei şi Bucovinei , cele 90.000 ha de pădure, OBŢINUTE DE LA FOSTUL IMPERIU AUSTRIAC – pentru a fi în stare să întreţină PATRIMONIUL DE STAT – mânăstirile lui Bogdan, Ştefan, Rareş… – care îşi şterg ireversibil sfinţii de pe pereţi, şi ale căror ziduri încep să îngenuncheze, neputincioase, spre pământ? De unde, din ce să facă pomeni/pomeniri sărmanii călugări, care, ca şi părintele Ghermănuţă al lui Hogaş, se hrănesc cu “salată de bureţi”?

Ce importanţă şi folos ar avea/fi să ne mai plângem de educaţia românilor – dacă, în locul unui profesor universitar cu mutră de “şoim al patriei” cu mustăţi albe (dar care avea, totuşi, ceva habar de muncă şi răspundere…) – liberalii puseră un tinerel-inginerel de 30 de ani, cu mutră de huhurez, care-i ţanţoş ca un cocoş pintenat, nevoie mare!!! – dar are habar de învăţământ cum avem noi habar de ce se-ntâmplă în familia unui jupiterian?! – nu ştie nici unde ţine pixul, ca să-şi semneze numirea ca ministru… (Trăiască gaşca lui Fenechiu, care, ca şi haiducul Şapte Cai, şi-a adus ceata de ieşeni cu ţurţuri la nas – să umple Palatul Victoria!!!). Grav, îşi dă, respectivul ministru, “cu părerea”, pe 12 iulie 2007, de-a dreapta şi de-a stânga dlui Traian Băsescu-Cel-Milos-şi-Grozav-de-Preocupat-de-Ţară – despre gradul de informatizare-internetizare al şcolilor preuniversitare – când 80% dintr-însele abia mai pot sta-n picioare, să nu se surpe peste bieţii elevi şi peste nevinovaţii profesori?!…Şi vociferează, ca un piţigoi(secondându-l pe ăla de se juca la serviciu, de faţă cu ţara întreagă, la TVR, pe când era, şi el, ministrul Educaţiei, cu “matrioşele”, de le zicea copiii lui…), despre slabul profesionalism al dascălilor, care-s osteniţi de griji şi sărăcie…de tot mai marea sărăcie, a elevilor sărăcie, în primul rând – sărăcie care-i face ABSOLUT INDIFERENŢI PE ELEVI, FAŢĂ DE EXAMENELE NAŢIONALE!!! (într-o localitate din Făgăraşi, s-a prezentat, la mult-trâmbiţatele examene naţionale…un singur amărât de elev, care a şi picat, la Matematică…) – …se îmborţoşează, “signor” ministrul de baltă, despre nealinierea dascălilor români la “modelele europene” …- el, “romglezul” care, ca şi “şeful” Tăriceanu – abia ştie să fluiere pe româneşte…Dar o fi auzit, oare, domnia sa, că, în legătură cu educaţia tineretului, există o criză DIRIJATĂ, în toată lumea, de la New York la Vladivostok… – via Montreal şi Paris…???!!! De prea multă educaţie, şi-o fi împuşcat nenorocitul acela de copil de şase ani, din Flint-SUA, colega de bancă de cinci ani – sau, la Liceul Columbine-SUA, în 1999 , elevii şi-au masacrat/mitraliat colegi şi profesori, la hurtă (cf. Michael Moore, documentarul Bowling for Columbine – tradus în româneşte “Cântec pentru un masacru”)???!!!

“Şi deasupra tuturora, [PROFESORII şi RUINELE ROMÂNIEI]să şi [le] recunoască/ Îşi înalţă pocitura bulbucaţii ochi de broască” ( iertare, blagorodnicilor, nu l-aţi văzut, cumva, pe prispa casei voastre, pe vicepremierul României, domnul “Nem Sobot-Nem tudo!”, care ÎNCĂ, se pare, răspunde de educaţia şi de cultura şi de… românilor…? NU? Ei, aşteptaţi-l, că nu se poate să nu se înfiinţeze, oriunde s-ar zice că mai există români de dez-românizat…). Ce importanţă şi folos ar mai avea/fi să ne plângem de manualele de Istorie a României, care, în curând, vor vorbi despre Mongolia şi Burkina Phasso – dacă ultimele rămăşiţe ale ruinelor Sarmizegetusei sunt betonate, la temelia hotelurilor, ridicate de toate liftele, în Munţii Orăştiei?…Etc. etc.etc. Şi la ce bun să ne plângem de blasfemiile (televizate, sfidător şi cotidian, în direct!!! – cu insistenţa apei care bate în piatră…mocirla lui Moise…) – când, în materie de spirit, presa ( de orice fel!) funcţionează ca vulturii hoitari, ori corbii – de pe “câmpii de bătaie”??? Şi se şi împăunează-înfăloşează – cu bucata, trăsnind de putreziciune, în plisc! O să croncănească, însă, la un moment dat – căci nu-i lasă ifosul SĂ NU …!!! – şi atunci…fiecare pasăre (până şi cioara…) pe limba ei piere…

Ce importanţă şi folos am avut, să privim greţoşenia de teatru al “suspendării”…cui? A unui individ fără onoare, fără cuvânt etc. – care, în opinia mea, n-ar fi trebuit ales NICIODATĂ, de către un popor sănătos, să-l reprezinte pe acesta din urmă? În ritmul ăsta de inconştienţă a votului, ne putem trezi, repede şi frumos, în viitoare legislaturi, cu Vanghelie “care este” şi cu “nea Gigi” urlăreţul…

Deci, toate câte se petrec (războaie criminale ale negustorilor etern deicizi, violenţa absurdă a lui Andrei Gheorghe, a huliganilor de la meciuri şi a “călăului de la <<Virginia Tech>>”-SUA-16 aprilie 2007” – EGAL!!! -, blasfemierea Dumnezeului Creştin, impostura fariseică şi indiferenţa duse până la nesimţire sfruntată, ale presei şi opiniei publice – EGAL!!! – , faţă de blasfemiere şi deicid… – trădarea celor mai elementare legi şi jurăminte/angajamente, nu faţă de GĂŞTI DE CRIMINALI INTERNAŢIONALI, ci faţă de un/o popor/umanitate care, de-acuma, parcă nu s-ar mai simţi în apele lui/ei, dacă n-ar fi trădat[ă] şi minţit[ă]… – şi, deasupra a toate şi tuturora, Crucea! – care, mereu, fără încetare, îl ridică, spre răstignire tot mai irelevantă, pe Hristos…) – nu mai fac parte din ultima oră/oară ( de senzaţie, deci de ÎNCĂ viaţă…) – ci din bon ton-ul stupid, al unei epoci a imbecilităţii, demenţei, a grosolăniei golăneşti şi a nesimţirii depline!

À propos de blasfemie… – aţi văzut ce dragoste aveau catolicii pentru noi, de ne tot zâmbăreau şi ne tot îndemnau la ecumenism, “frăţietate” şi iar “frăţietate”?! Acum, măcar, Sanctitatea Sa, Papa şi-a smuls masca ipocriziei şi a autoproclamat Biserica Creştină – SRL Catolic“Benedict al XVI-lea”!!! Ortodocşii sunt “particulari”, adică au şi ei, acolo, fiecare, câte un butic amărât, numit, din grandomanie, Biserică…

Ce să te mai miri de nebunii şi de nesănătoasele care croiesc, de zor, ba la Coduri ale lui Da Vinci, ba la …”Evanghelişti”…???!!!

“NIL ADMIRARI”…

prof. dr. Adrian Botez

_______________

~“CREŞTINII” MUSULMANI – ZBURDĂCIUNILE “GAYS”-LOR ŞI ALTE HALIMALE ROMÂNO-EUROPEANO MONDIALE/MONDIALISTE

roman în trei capitole…şi cu Epilog…

I-“CREŞTINII” MUSULMANI, UNUL DAN BROWN, U.E., PREA-FERICIŢII “GAYS” ŞI… B.O.R. (SAU: INTRAREA “CU DOSUL”…)

Marţi, 23 mai 2006 (au anunţat toate agenţiile de presă, ca pe un fapt teribil de amuzant…), turcii musulmani, buddhiştii chinezi şi locuitorii din Arhipelagul Samoa (Pacific) au făcut greva foamei (!!!), pentru interzicerea, în lume, a filmului şi cărţii Codul lui Da Vinci, a lui Dan Brown – ajuns celebru pentru blasfemierea grosolană a lui Iisus-Dumnezeu – după tipicul celor mai mari şi înverşunaţi duşmani ai creştinismului (trebuie, oare, să-i mai numim aici? – trebuie, oare, să amănunţim blasfemia lui Dan Brown, ca să-i facem şi noi domnului Dan Brown, ca şi alţi “intelectuali”, ori cretinoizi, ori mameluci, din România şi din străinătate – publicitate??!!). În Coran, Iisus este onorat (atât!), buddhiştii îl cunosc pe Iisus din auzite (se zice… – onorabilul Sundar Singh, pe la 1906, dezminte, afirmând Revelaţia!), iar despre samoezi am vaga bănuială (şi reminiscenţă istorico-geografico-etnografică) precum că ar fi oleacă de canibali (s-ar părea că ei interpretează Cina cea de Taină cam ad litteram…)..

Dacă au ajuns musulmanii, duşmanii de moarte ai creştinismului, până acum vreun secol – şi canibalii din Samoa de Vest şi de Est, adică de la marginea Pacificului – să se întindă pe jos, ca ofrande în faţa morţii prin înfometare, decât să admită blasfemia asupra unui spirit terestru-solar superior, de ei doar bănuit!!! – iar nu împărtăşit!!! – atunci Bisericile Creştine (şi cea Ortodoxă, în speţă – prin recidiva ei, în cazul piesei de teatru a Evangheliştilor acelei scatologice-coprologice anti-doamne Alina Mungiu-Pippidi – care, prin atitudinea ei ultravulgară şi atotspurcătoare, aminteşte de putoarea, fizică şi morală, a Halelor Parisului, în anii !789-1794 – pe când viermii bipezi ai cloacei franco-masonice jubilau, cu capul domnei de Lamballe în vârful suliţei şi silind creştinii să se închine Zeiţei Raţiunii – în realitate, statuii ce-o reprezenta pe cea mai neruşinată curtezană pariziană, în catedrala Notre-Dame) au o gravă problemă: se pregătesc de intrarea nu în Uniunea Europeană, ci în Amurgul Civilizaţiei – care, chiar dacă Constituţia UE nu admite – totuşi, ea, Civilizaţia Europeană, s-a creat pe bazele creştinismului…Nordicii păgâni numesc acest Amurg al Zeilor – Ragnarökr – dar totul duhneşte atât de cumplit, în această inerţie criminală a Bisericilor Creştine Europene – încât orice denumire sună mult prea eleganto-elegiaco-“interesant”, pentru o atât de imundă iresponsabilitate, prin lipsa totală de reacţie FIREASCĂ…O fi şi asta o strategie “spirituală”?! Poate – dar ea duce la dezastrul Spiritului Terestru Creştin, în lupta lui cu Puterile Extrem-Agresive ale Întunericului. Să te numeşti Biserică Creştină, şi să nu pui în discuţia sacerdoţiului şi a laicatului intrarea unui întreg popor (creştinat de întâiul ales al lui Hristos, Sfântul Andrei!!!) într-o organizaţie suprastatală care-l neagă pe Hristos-Dumnezeu, prin :

a-negarea temeliilor creştine ale civilizaţiei europene;

b- închinarea la Viţelul de Aur (cf. Max Weber, Etica protestantă: “Nu pierdeţi timpul cu rugăciunile, câtigaţi bani!”) şi

c- pierderea cvasi-totală a suveranităţii naţional-statale şi delegarea cvasi-totală a acestei suveranităţi naţional-statale, a ţărilor intrate în Uniune, către o gaşcă cel puţin dubioasă, cu “vizuina” la Bruxelles-Strasbourg-Luxemburg – este, după opinia noastră, o atitudine cel puţin ciudată – şi eu o spun asta, în cea mai eufemistică dintre expresiile pe care le-am găsit, în conştiinţa şi gura mea…

N-am auzit nici un comunicat, cât de scurt şi de formal, care să reflecte poziţia Patriarhiei Române, faţă de atât de importantul şi gravissimul eveniment al intrării României în U.E. – pe când, spre exemplu, în “cazul Tanacu”, de anul trecut, Patriarhia României s-a grăbit teribil să-l caterisească (fără anchetă, fără prealabila cercetare a faptelor!) pe bietul greşitor din prea multă osârdie şi bunăvoinţă uman-creştină, preotul-călugăr Daniel Corogeanu, lăsându-l pradă celor mai infecte insulte ale ziariştilor, precum şi lepădându-se vinovat de el, abandonându-l braţului secular al Legii Umane, înainte de a cerceta EA, Sfânta Biserică, Sfântul Sinod al B.O.R., dacă acesta e vinovat au ba, sau în ce fel va fi fiind acesta vinovat, dacă este…

Nu mă mai miră nicio paradă a acestor infractori monstruoşi, homosexualii, pe sub nasul Papei de la Vatican, ori pe sub nasul Patriarhiei Române de la Bucureşti (ambele, INERTE!) – în pofida a însăşi LEGII Umane (aşa proastă şi slugarnică, faţă de duşmanii interni-atroci şi externi-necruţători ai Creştinismului Ortodox, cum este ea, Legea Umană…), care le interzice homosexualilor propaganda homosexualităţii…Or, a face, în Buricul Bucureştilor, CIRCUL-PARADĂ – şi a cere, sfidător, “FAMILII Homosexuale”(!!!!) – e şi propagandă, dar e şi strigător la Cer, nu doar la/către Legea Terestră. Ce pot a învăţare înfiaţii copii, din familiile “homo”-Deandosulea (cum zic povestaşii arabi ai celor “1001 de nopţi”…) – decât a-şi urmare părinţii, întru toate ale lor spurcăciuni ???!!! Acea cobră, cu numele de Buhuş (şeful sectei homosexualilor din România – Accept!!! – ce “o” accepţi, măi musiu?) – se uită la noi, de pe sticla televizorului, cu o aşa sclipire lacomă a ochilor şi cu buzele-i extrasubţiri fremătând, atât de îmbăloşate de veninul poftelor scârnave de a muşca-spurca tot ce-i în lumea lui Dumnezeu – încât bănuiesc că ne vede, pe toţi cei nevăzuţi lui, traşi în “ţeapa” domniei sale (şi domnul preşedinte Băsescu, băiat “gigel” şi “spălăţel”, de felul lui , “băiat de Potcoavă”! – fără Nicoară… – atunci când vorbea de “la ţepe în Piaţa Universităţii”, încep să cred că se gândea la cu totul altceva decât au crezut naivii… – doar el a promis că va munci într-atâta, încât 30% dintre români se vor transforma, din campionii Virilităţii Ciobăneşti-Mioritice – în molaticii şi catifelaţii “gays”… – teniile şi urâciunile/uscăciunile pământului). Şi un sobor întreg de preoţi, pe toate canalele TV, nu e în stare să liniştească/ostoiască acea privire şi fremătare lucios-atotpofticioasă, a d-lui Buhuş…Sfinţi Părinţi ai B.O.R. – mai lăsaţi soboarele electorale – şi ocupaţi-vă, rogu-vă, de adevăratele şi gravele probleme ale Duhului Românesc! Noi nu îndemnăm, Doamne fereşte, la violenţă – dar la atitudine fermă şi responsabilă, DA!!! Cum intră B.O.R. – în UE? Ori nu intră deloc – ori, Doamne, iartă-mă – intră cu dosul…

Am strâns, “pe surse”(c-aşa-i azi la modă!), suficiente informaţii despre dorinţa arzătoare a Marilor Infractori Mondiali, care conduc lumea contemporană – de a rări populaţia Terrei, cu orice preţ !!! – căci, chipurile, n-ar mai putea-o hrăni…(dar pe domniile lor , “dumnezeii lumii”, se hrănesc mult prea bine!) . Şi nu importă prin ce mijloace ar rări-o – dar parcă tot mai eficiente ar fi homosexualismul stârpitor şi SIDA nimicitoare (tot prin intermediul coloniilor de “gays”, şi SIDA asta… – San Francisco a fost începutul… – biată turmă americană capie…). Cine doreşte să se încredinţeze cu ochişorii lui – să vină la mine, să-i arăt documentele în speţă – îl voi primi, oricând, cu celebra ospitalitate românească!

De ce nu se implică, spre exemplu, B.O.R., cu mai multă tragere de inimă, în problema ASCOR-ului (Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România)? La Serbarea de la Putna, care marca de cinci ori centenarului înveşnicirii Sfântului Ştefan, Voievodul de Flacără al Moldovei – n-au fost prezenţi decât cca. 200 de tineri pelerini. Extrem de sufletişti şi activi , cu duhuri pure, gata de sfântă jertfire, aceşti 200 de tineri – dar, pentru o ţară care se laudă că ar mai avea vreo 20 de milioane de locuitori – nu e cam mic numărul lor? Şi cine răspunde moral, oare, de împuţinarea flăcării celor din ASCOR – care, în 1990, număra câteva mii bune de membri? Nu B.O.R., oare? Bineînţeles, o să replicaţi că Hristos n-a avut nevoie decât de 12 apostoli… – şi 200 ar fi, deja, prea mulţi…Da, dar asta acum 2.000 de ani, când credinţa era cu totul alta (ca putere interioară de duh şi vizionară), decât azi…Iar Hristos credem că ar avea multe de spus, într-o discuţie, “tête-à-tête”, cu mai marii Bisericii de Duh, care prea des a devenit, în ultimii ani, doar Biserică de Zid, din betoane şi BCA-uri – Biserică pe care El a clădit-o/întemeiat-o, atunci şi de-a pururea, pe CREDINŢĂ! Iată descris halul de decădere-delăsare spirituală dinăuntrul B.O.R., de către ieromonahul Agapit Chiliotul, în revista Rost, an II, nr. 20, 2004, p. 44 (art. Ortodoxia, invadată de umanism): “De la o zi la alta, ortodoxia se <<smereşte>> alarmant, convertindu-şi generos rânduielile tradiţionale după duhul înnoitor al vremii. De la tablourile religioase cu pretenţii de icoane, crucifixuri cu leduri, policandre electrificate, microfoane şi difuzoare plasate printre sfinţi cu proporţii de bucătari, până la corala academică combinată cu <<contana>> ori tânguirile romantic-lacrimogene ale OASTEI DOMNULUI. Semne ale priorităţii omenescului, în luptă cu rânduielile Duhului Sfânt aflăm şi în predicile pufoase de la amvon, cât şi în paginile unor publicaţii <<ortodoxe>>.(…) Ce să înţelegem din această paradă de sofisme duhovniceşti? Că ortodoxia contemporană şi-a pierdut într-atât vlaga, încât nici grai nu mai are? Că pentru a fi citit şi admirat, limbajul trebuie să-ţi fie neapărat <<cult>> şi elegant? Că smerenia trebuie să-ţi fie graţioasă, iar căinţa politicoasă?(…) Se propovăduiesc <<noi sfere de viaţă>>, o nouă ortodoxie: ortodoxia fără Hristos, în care adevăratul stăpân va fi OMUL apostat, eretic, omul umanist-ecumenist al viitorului-prezent”.

Trebuie să mărturisesc că, în pelerinajele mele prin Sfântă Bucovina mea de baştină, am întâlnit, în ultimii ani, destui sărmani, dar URIAŞI călugări de rând, care, cu credinţa lor fierbinte (cel puţin cât “bobul de muştar” hristic) şi cu conştiinţa misiunii lor sfinte, ar putea, oricând, “să-i zică muntelui să se arunce în mare, iară el s-ar arunca”…Dar, în relaţiile B.O.R. cu puterea cezarică, ei, sărmanii şi amărâţii călugări sihăstriţi, autojertfitori şi atotjertfitori, nu sunt chemaţi să zică nicio vorbă, ori să-şi exprime vreo părere: sunt (zic asta ierarhii) “prea neînsemnaţi”… – să-şi vadă de “trebile” lor, acolo unde sunt – adică, în munţi…Doar unul Dumnezeu ştie, cu adevărat, cum e cu “însemnarea/însemnătatea”… – şi care şi unde ar trebui să fie “trebile” celor “mari” şi care şi unde ale celor “mici” – şi, în definitiv, care este mare şi care este mic, cu-adevărat, în Împărăţia Domnului Dumnezeului nostru?! Şi, bun-înţeles, numai Dumnezeu ştie cum e, cu-adevărat, cu sfinţenia. Eu numai în Judecata lui Dumnezeu am NĂDEJDEA CEA MARE ŞI NECLINTITĂ – pentru această lume, cât şi pentru cealaltă…Şi voi bântui, totdeauna, cu mai mare bucurie duhovnicească bisericuţele schiturilor, sihăstriilor şi mânăstirilor satelor şi munţilor – decât făloşeniile de biserici şi catedrale “moderne”(???) ale Oraşului…Nu e în intenţia mea, Doamne fereşte, să nasc vrajbă între preoţii de mir (unii dintre ei, de mare duh al sfinţeniei şi cu mare îngrijorare şi durere în suflet, pentru soarta Ortodoxiei, a Ţării şi a Oamenilor Pământului! – dovadă articolele semnate, în revista „Contraatac”, de Sfinţia Sa, preotul prof. ION MUNTEANU!!!) şi monahi – că vrajba e, şi fără mine! – ci doar să atrag atenţia, ca biet laic ce sunt, şi, deci, smerit mădular al Bisericii, asupra unor slăbiciuni ale slujitorilor lui Hristos – slăbiciuni care, mai ales în aceste condiţii istorice tragice, nu-şi au locul şi timpul, sub nici un motiv!!! Sfinţi Părinţi, cad în genunchi în faţa Sfinţiilor Voastre şi vă grăiesc din străfundul sufletului, păcătosul de mine: nu e ceasul Adormirii, ci al Trezirii şi al Veghii celei mai aspre, al Rugăciunii-Scară, ca în Grădina Ghetsemani – “cu sudori de sânge”, precum zice Sfântul Evanghelist Luca!

*

prof. dr. Adrian Botez

– Cartea Sfântă a musulmanilor, echivalenta sacrală islamică a Bibliei creştine.

– Ca să vă daţi seama în ce hal de năuceală atee a ajuns presa românească, dar şi mentalitatea fistichie a românilor, religioşi şi nereligioşi, în general (după ce au făcut sute de kilometri, din toate colţurile ţării, până la Iaşi, să atingă moaştele Sfintei Paraschiva – şi au dormit afară, în frigul groaznic al acelei zile! – sărmanii şi aiuriţii de români acceptă “pilele la moaşte” – lăsându-i, slugarnic, pe politicienii băsescieni, bine dormiţi şi hrăniţi, în faţă… – la “atingere”…), în aceşti ultimi ani, vă atrag atenţia asupra începutului de discurs al unei jurnaliste de la Antena 3, la ştirile de la orele 18, în ziua de 14 septembrie 2006 – Sărbătoarea Sfintei Paraschiva, Ocrotitoarea Moldovei: “La ediţia de anul acesta a Sfintei Paraschiva…” Ce să mai zici?…”No comment”… – cum se zice azi. Sau, mai pe româneşte: Să te cruceşti ca de arătare de diavol!

– A se vedea, iar şi iarăşi, acest atât de grăitor “caz Tanacu”…

_______________

~“CUNOAŞTEREA…”

Aromânii – “fraţi di mumă şi di-un tată”(I)

N-am cunoscut decât foarte vag şi nu m-a preocupat, în mod deosebit, problema aromână, până în anul 1997, când am fost primit în intimitatea unei familii de aromâni, prin intermediul căreia am intrat în posesia unor documente, istorice şi culturale, care mi-au dat, pentru prima oară în viaţă, dimensiunea tragediei fraţilor mei sud-dunăreni 1.Dar am înţeles, din aceste documente, că soarta fraţilor mei aromâni nu este una tragică doar în străinătate – ci ea nu este, nici pe departe, una normală, şi nu este receptată corect(şi, deci, reacţia este una fie falsă, fie disproporţionat de slabă, în raport cu gravitatea situaţiei aromânilor) nici măcar de către românii nord-dunăreni, cei din libera şi suverana Românie: nu, fraţii nord-dunăreni manifestă, faţă de tragedia fraţilor sud-dunăreni, o indiferenţă cel puţin revoltătoare, dacă nu chiar criminală: să afli despre fratele tău că este supus chinurilor desfiinţării prin moarte (căci cea mai cumplită moarte este prigonirea neîncetată, pentru stingerea unei etnii!) şi să nu mişti un deget – este complicitate la crimă, dublată de nedemnă laşitate, de o imoralitate înfiorătoare.

Mi-am pus, însă, întrebarea: chiar află, chiar sunt conştienţi, chiar ştiu fraţii nord-dunăreni, de tragedia fraţilor sud-dunăreni? Eu de ce n-am ştiut aproape nimic despre fraţii mei sud-dunăreni, până în 1997 – şi poate că n-aş fi reacţionat pozitiv nici atunci, dacă n-aş fi avut în faţă oameni vii, ca dovezi vii ale tragediei aromâneşti? Eu ştiam (trunchiat, parţial, şi numai prin întâmplarea că sunt născut bucovinean, cu neamuri prigonite şi osândite în Siberii…) doar de tragedia bucovinenilor mei, rusificaţi, apoi ucrainizaţi cu forţa – dar nici măcar faţă de uitarea lor de către Ţară-România, n-am reacţionat suficient de puternic şi evident, atâta timp cât mi-am zis că e de datoria Guvernului român să soluţioneze problema.

Nu vreau să mă autoexonerez de vina mea personală – dar spun clar: de vină pentru ignorarea tragediei aromânilor şi românilor dinafara frontierelor României sunt, în egală măsură: a- proasta informaţie din ţară – de vină fiind mass-media, dar şi ambasadele româneşti din ţările populate cu fraţi români sud-dunăreni(în special Grecia, Serbia, Croaţia, Bulgaria); b-şcoala românească – şcoală în care, mai ales prin manualele alternative, de Istorie şi Literatură română, actuale, nici nu se mai pomeneşte de românii sud-dunăreni(în schimb, suntem, cu înfrigurare, informaţi despre Uniunea Europeană şi N.A.T.O., despre Holocaust, despre Andreea Esca şi Ion Cristoiu, despre scriitori care n-au publicat încă nimic, dar au “sfinţi la Ierusalim”, adică în M.E.C.T. – şi despre culturile vest-europene – bune şi ele, dar de ce să nu ne ştim , întâi, SÂNGELE NOSTRU, SPIRITUALITATEA NOASTRĂ?) ; c- societatea civilă: nu e suficient să baţi toba despre drepturile teoretice ale omului, câtă vreme tot oameni, şi, mai ales, tot români sunt şi cei care-s sufocaţi şi deznaţionalizaţi, foarte, teribil de concret, în ţările vecine şi “frăţeşti”(?!) din Sudul Dunării: Grecia, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Macedonia, chiar şi Albania – precum şi cei din zonele ex-sovietice (basarabenii şi bucovinenii din Ucraina), dar şi românii din Ungaria, aproape complet lipsiţi de drepturi etnice, culturale, politice; d- noi înşine, cetăţenii simpli, care, dintr-o comoditate criminală, pretextând “grijile de fiecare zi”, refuzăm să facem efortul de a ne învăţa cumsecade istoria, de a afla, din documente, cine suntem noi, românii, şi pe unde suntem şi mai suntem(!!!), şi care ar trebui să fie datoria, rostul şi misiunea noastră, ca neam unit şi solidar(Doamne, aici e buba cea mare, ciuma cea mare a sorţii româneşti – lipsa de solidaritate!)şi ca oameni aparţinători de un anume neam, anume sânge şi, mai ales, anume spiritualitate…Tristă, dureroasă constatare, dar foarte adevărată, se pare.

Şi, din această situaţie de culpă românească-nord-dunăreană, expusă mai sus, derivă şi o altă problemă a aromânilor: o criză de identitate, sau, mai exact, o criză de soluţii ale problemei identităţii aromâne, din pricina situaţiei politice artificiale, create de indiferenţa guvernelor României, de un secol încoace – dar şi de defecţiuni produse chiar prin intermediul unor aşa-zise personalităţi, aparţinând de aromânime3. În capitolul Priorităţi aromâne, din cartea sa Aromânii – ieri şi azi, liderul cultural şi moral-spiritual al aromânilor din România, domnul profesor Hristu Cândroveanu , spune: “(…)un stat aromân, credem noi, nu mai poate fi, în nici un caz, o prioritate a noastră, a aromânilor care gândim cu capul pe umeri: unde, un astfel de stat?4 Peste actualele ţări balcanice? Iată de ce nimeni nu trebuie să se mai teamă de aromâni. Fiind o evidenţă de neclintit actuala alcătuire statală a Peninsulei Balcanice(…). Ideal, noi ne-am dori şcoli, în locurile noastre de baştină, cum le-am şi avut, începând din 1864, până la cel de-al 2-lea război mondial(…). E posibil acest lucru, practic? Răspunsul (…)nu poate fi decât negativ. De ce? Pentru că aceasta ar însemna sute de manuale în aromână – pe care, cine să le alcătuiască, şi în cât timp? Fără să mai vorbim de costul elaborării şi al tipăririi lor, enorm! 5(…). Presupunând însă că toate aceste eforturi ar fi posibile, şi greutăţile depăşite, se ridică totuşi chestiunea: ce vor face absolvenţii de şcoli primare şi licee aromâne – în Grecia, Albania, Iugoslavia, Bulgaria, unde trăiesc şi unde vor lucra?6 În timp ce – la modul ideal – vor gândi în aromână, chiar dacă în şcoală vor studia şi limba oficială a statului ai cărui cetăţeni sunt…Pare limpede, deci, că şcoli în aromână, pentru compatrioţii noştri din Peninsulă, nu pot fi o prioritate. Iar cele în limba română nici atât. Ştiind că, acestea din urmă, încă de la deschiderea lor, în secolul trecut, au fost privite cu neîncredere de oficialităţile din statele balcanice, deşi România n-a avut niciodată şi în nici o măsură, scopuri expansioniste, à propos de această iniţiativă a sa pur frăţească. O prioritate, însă – prioritatea priorităţilor, din tot ce se poate imagina în prezent, în folosul fraţilor noştri de la sud de Dunăre, este să li se ofere posibilitatea de a-şi studia propriul grai în şcoală. (…)Unde există elevi aromâni în număr suficient de mare, aceştia să studieze şi aromâna, ca limbă distinctă, aşa cum studiază şi limba oficială, a statului. (…)Aromânii sunt nevoiţi să cunoască bine şi o limbă de mare cultură, din acest unghi, spre a se putea instrui complex, formà multilateral. Or, pentru ei această funcţie o poate avea, în primul rând, limba română, pe care ei o învaţă cu cea mai mare uşurinţă, având în vedere similitudinea ei cu propriul lor grai. Este şi motivul pentru care, opinăm noi, se impune încă o prioritate pentru aromâni, anume studierea în şcolile lor a limbii române, începând din clasa a II-a primară, după ce copiii se vor fi acomodat cu aromâna, ca şi cu limba oficială a statului lor.”

Deci, iată-i pe aromânii din Peninsula Balcanică între ciocan şi nicovală, în privinţa afirmării identităţii lor, prin cererea de şcoli:

a-dacă cer şcoli în aromâneşte, sunt socotiţi derizorii, de neluat în seamă, în ţări care nu recunosc minorităţile naţionale – tip Grecia7 ;

b-dacă ar cere şcoli în româneşte, ar fi bănuiţi de complot expansionisto-imperialist, cu Republica România!!!8

Şi, umiliţi şi obijduiţi – prin liderul lor cultural, domnul H.Cândroveanu, fac gestul sublim de a renunţa la marile limbi de circulaţie mondială, care se studiază, astăzi, în şcolile din întreaga lume(engleza, franceza etc.) – alegând, ca limbă “de mare cultură” – limba română! Totul, pentru a nu se rupe de trunchiul frăţesc, firesc şi străbun!… N-am observat, însă, ca guvernaţii de la Bucureşti să fi fost cât de cât impresionaţi de sublima jertfă şi reverenţă, faţă de Spiritul Neamului Românesc, ale fraţilor sud-dunăreni!

Şi cine are tribulaţii(justificate, prin situaţia ei martirică, în plan etno-socio-politic!), în legătură cu esenţa identitară? Tocmai acea ramură de neam românesc, care, singura, în toată spiritualitatea valahă, are creată o epopee măreaţă: aromânii lui NIDA BOGA şi ai epopeii sale creştine(fapt rarissim chiar în Europa!) – VOSHOPOLE!!!Cine a creat o astfel de epopee eroico-creştină, nu trebuie să se îndoiască de eternizarea, prin cultură, a fiinţei sale etnice. Dumnezeu va şti să-i aleagă pe cei vrednici ai Săi, la Judeţul din Urmă, unde meritele spirituale nu se vor mai cântări după ureche, după capricii şi vremi becisnice, ori după “sfinţii de la Ierusalim”!

Treaptă spirituală a românilor sud-dunăreni nu e doar comparabilă cu aceea a românilor nord-dunăreni, ci chiar superioară acestora, în unele privinţe (cu excepţia, evident, a lui Eminescu, bucovineanul titanesc, atât în arta, cât şi în patriotismul său – despre a cărui familie, din ce în ce mai multe surse afirmă şi dovedesc că are origine sud-dunăreană – şi a doar 4-5 alţi corifei poetici, de tipul Blaga, şi el de origine aromânească, ori Arghezi, Barbu-Barbilian ori Nichita Hristea Stănescu – ascendent patern clar aromân! – precum şi a 4-5 prozatori majori, a istoricului Iorga, tot cu ascendenţă în aromânime, 1-2 compozitori muzicali aureolaţi şi a Sfântului Brâncuşi). Scriitorii aromâni, deşi admirativi faţă de patriotismul ardent al unor Goga(şi el cu ascendenţi aromâni!)-Coşbuc, au ştiut să transcendă, şi formal, şi semantic, mesajul acestora, dându-i valenţe cosmice.

Căci aşa se întâmplă, când avem de-a face cu două ramuri ale aceluiaşi neam, trăind şi fiecare dezvoltându-se în condiţii istorico-spirituale diferite de cealaltă: a- ramura neprigonită a etniei respective – îşi dezvoltă instincte “domestice”, de comoditate paralizant-spirituală, pe când b- ramura supusă prigonirii-“hăituirii”, fizice şi spirituale9, a etniei respective, se transformă( prin trezire spirituală violentă şi suprasolicitare a instinctelor etnice, prin solidarizare-concentrare etnică şi condensare spirituală) în FLACĂRĂ. Precum îi răspundea Petre Ţuţea, neîncrezătorului şi cârtitorului Marin Preda:” Macedo-românii nu sunt români!Sunt super-români! Români absoluţi – atât de loviţi şi de goniţi, că au instinct naţional de fiare hăituite; iar eu şi cu dumneata, trăind în siguranţă aici – avem forţă domestică, de raţe! (s.n.) Măcăim în bătătură! Eu am stat cu macedo-români în temniţă! Sunt semizei! Dacă pe unul îl bate până nu-i mai rămân ochi în cap – nu declară nimic. Au o bărbăţie atât de perfectă!”(va urma)

ADRIAN BOTEZ

_________________

~“RĂZBIM NOI CUMVA LA LUMINĂ”… – SAU: DESPRE IDENTITATEA OMULUI MODERN

În finalul piesei Iona, de Marin Sorescu – cumplit de singurul Iona scoate cuţitul, se autoverifică, de parc-ar fi un altul”: „Gata, Iona?” – îşi spintecă burta, cu cuţitul, şi afirmă, cu un calm teribil, optimist şi temerar:”Răzbim noi cumva la lumină”. Celebrul personaj al lui Marin Sorescu, Iona, descoperise, cu certitudine, ceva ce noi întârziem , comozi şi filistini, să recunoaştem: Lumina Spirituală, calitativul existenţial-interior – sau, cel puţin, direcţia spre Lumina Spirituală, ritmul sacru al Fiinţei şi fiinţării – spre deosebire de noi, care ne complacem a fi, tot mai mult, robii formalului-cantitativ exterior – ba chiar ne facem un titlu de glorie din a fi „creatorii”, de fapt, supuşii formelor externe, cantitative – şi trâmbiţăm triumful absolut al civilizaţiei formale, falsa civilizare cu năvale, cumplit-agresive, ale vidului semantic, ucigaş de luciditate-lumină-veghe umană.

„Istoria a luat o viteză ameţitoare, pe care nici n-ar fi putut-o visa omenirea, acum trei secole” – obişnuim să spunem noi, mimând modestia – de fapt, foarte puţin discret, cât, mai ales, galinaceu-autolaudativ, referindu-ne la evenimenţial şi la invenţiile tehnice. Putem comunica(aparent…) la orice distanţă (înafară de distanţa reală – cea a sufletului:

-mă gândesc la fereastra de bloc din oraşul meu, împăienjenită de enorme muşte negre, într-o vară: când s-a forţat uşa apartamentului, s-a constatat că vecinul, cardiac, murise de cel puţin o lună – şi-n acest răstimp, al lunilor şi anilor de aşa-zisă „convieţuire”în blockhaus, nimeni nu venise să-ntrebe, cu grijă frăţească, sau pur omenească, la uşă:”Vecine, cum te mai simţi?…”),

-prin telefoanele celulare şi prin rachete şi navete spaţiale, gonim scelerat pe autostrăzi, în automobile care ne izolează perfect de lumea reală, informaţia circulă miraculos, la toată populaţia globului, prin Internet – ne trimitem, de zor, SMS-uri etc. Şi nici nu băgăm de seamă cât de depersonalizat sună aceste SMS-uri, şi nici nu ne trece prin cap să ne-ntrebăm cât de adevărată este informaţia globalizată, de pe siturile Internetului, şi dacă nu cumva, cineva, doreşte să ne anestezieze vigilenţa spirituală, prin această virtualitate onirică, prin informaţie haotică şi prefabricată (pe care aproape nimeni nu se gândeşte s-o confrunte cu Adevărul(prin muncă de „şoarece de bibliotecă”, aplecaţi, neobosit-interogativ, asupra documentului scris…) – ba chiar proclamând, inconştient-sinucigaş spiritual, „Moartea Galaxiei Gutenberg”…

Cât de dezumanizate sunt „mesajele” computerizate (toţi dispreţuiesc, azi, stilul epistolar şi epistola scrisă în tihnă, cu chinuitul condei, cu spiritul dublu direcţionat: spre propriile-ţi profunzimi de simţire şi gând – şi spre chipul, gândul şi sufletul celui de departe, cu care stabileşti, prin răbdătoare operă de alchimist – rex et pontifex – legături peste spaţii false şi timpuri iluzorii) – foarte comode şi rapide – prin care, însă, nimeni nu mai poate zice şi simţi nimic despre personalitatea, sufletul, starea de spirit nici ale emiţătorului, atunci când a formulat mesajul – şi nici nu se poate institui o stare spirituală a receptorului, care percepe S.M.S.-ul ca rezultat al mişcării mecanice, impersonale, a unei maşini…Şi nimeni nu se-ntreabă: „Cu ce e mai bun omul Computerland-ului – al Erei Internetului – de ce apare atât de bolnav, egoist, rece, agresiv, disperat şi apatic, abrutizat, de <<neom>>, acest atât de <<modern>>om ?” (În Era Computerului Atotputernic, când politica lumii se face, deşuchiat-criminal şi smintit-cataclismic, „la moment”, pe „firul roşu” Washington-Londra – putrezesc, în miasme fetide, infernale, vecinii de perete, naufragiaţi în moarte – cadavrele lor singuratice, săptămâni în şir, sunt bâzâite de muşte – şi nimeni nu le ştie de ştire… – vecinii de blockhaus , care sunt la distanţă de câţiva metri – sunt, parcă, în constelaţii diferite, despărţiţi, unii de alţii, de mii de ani lumină…Cândva, vom comunica prin telepatie – cum a mai făcut-o omenirea, în vremi uitate şi mistice – dar pân-atunci…?Ne [sin]ucidem, din plictiseală prea mare!).

Dacă cineva şi-ar pune această ultimă întrebare(pe care am subliniat-o), fundamentală pentru evaluarea Omului Spiritual Terestru – acesta ar descoperi că tocmai fascinaţia formelor şi vitezei maşinilor, l-a azvârlit pe om înafara sa, i-a creat o gravă criză schizofrenică: omul nu mai ştie(sau ştie din ce în ce mai puţin) cine este el însuşi, cu adevărat, şi ce vrea, şi ce ar trebui să vrea, cu adevărat – independent de persuasiunea agresivă a acestui funest univers al RECLAMEI TV, din postere etc. – care-ţi impune cine să fii, prin ceea ce TREBUIE să vrei (să consumi, de fapt – nu să ai!) – spre a-i îmbogăţi pe negustorii de tot felul de ciurucuri, care schimbă mereu (cu viteză năucitoare, e drept! – iată misterul „modei” şi „modernizării-modernităţii”!) – pentru a vinde mereu!!!

Ne batem joc, copios şi delirant, de „omul primitiv”, cel rămas la roată…Complet greşit: omul acela ştia, în esenţă, ce însemna roata! Şi roata lui era perfect integrată atât în fiinţa lui spirituală – cât şi reverberată în cosmicitate: Roata Divină – a luminii şi întunericului, zilei-nopţii, a vârstelor, anotimpurilor şi a sorţii…Îi era greu, rostogolind roata – transpira cumplit, sănătos şi fără deodorante – dar truda lui îl învăţa temeinic cine este şi cine trebuie să devină, conform firii sale. Pe când noi, parfumaţii cu „spiţerii” – noi, comozii masticatori de forme proliferate aberant, habar n-avem de viaţa, simbolistica şi mistica roţii, refuzăm să aprofundăm roata – până la descoperirea, prin roată, a lui Dumnezeu. Ne autointitulăm „stăpânii” absoluţi ai acestei lumi de jucărele îngheţate, pe care le-au născut lenea şi inconşienţa şi suficienţa noastră tembelă. Omul aşa-zis „primitiv” (pe când mai exista aşa ceva…)rezona cosmic, fiecare fibră a sa răspundea în stele. Trupul său era format din anotimpuri şi aştri, conform cărora se mişca şi-şi organiza-cosmiciza viaţa. Omul primitiv a fost cândva – şi ar fi, azi, acela care n-a pierdut legătura cu nevăzutul, deci cu cauza văzutelor – deci, cu esenţialul.

Da, evenimentele devin bulversant de multe, năucitor de multe şi înghesuite, claie peste grămadă ( într-o politică mondialistă, a „vulpilor” şi „leilor”, prescrişi, încă de-acum cinci veacuri, de lucifericul Niccolò Machiavelli). Dar, dacă nu ne situăm, prin rezonare, deasupra lor(adică, DEASUPRA HAOSULUI ŞI NEANTULUI! – căci lumea nu are semnificaţie decât prin conştientizarea regală a spiritului umano-divin), ci suntem înghiţiţi de ele, de cojile materiale ale cantitativului – nu devenim mai deştepţi, ci nişte prăpădiţi de roboţi, prizonieri ai roboţilor creaţi de noi.

Orice idiot e în stare să butoneze un telefon celular – şi sunt atâţia care numai asta fac, cât e ziulica de lungă – dar, evident, habar n-au nici de principiile fizice după care funcţionează celularul, nici de consecinţele, în plan ontologic-spiritual, ale utilizării celularului37 – nici de cauzele care au determinat proliferarea celularului, şi care determină continua schimbare a formelor-tipuri de celulare…Dacă i-ai spune că marele patriot gruzin, Sviat Gamsahurdia, a putut fi localizat şi asasinat tocmai printr-un celular – nu te-ar auzi. Dacă i s-ar spune, acestui imbecil modern, că, la fel precum codul de bare, de pe orice obiect fabricat azi, şi celularul este un mod de supraveghere, localizare, manipulare, deci de desfiinţare a intimităţii spirituale a omului – ar da din umeri, nici nu te-ar auzi, nici nu te-ar înţelege ce-i spui – de parcă ar fi-n transă hipnotică. Şi dacă ai face imensa greşeală să-l mai şi întrebi de ce, oare, cu cât mijloacele de comunicaţie sunt mai abundente, omul trăieşte şi moare din ce în ce mai singur – precis că te-ai alege cu o-njurătură: „(…)Ia mai slăbeşte-mă cu prostiile tale!” Nimeni nu-şi mai pune problema, tocmai în aceste vremuri ale ecologiei, de necesitatea păstrării purităţii spirituale a fiinţei umane, care-i din ce în ce mai sufocată(dar ea nu-i conştientă de asta!) de forme agresive, vide de orice conţinut cald-uman. Şi care uită de esenţa ei cristic-socială, reclamând, energic, solidaritatea (nu doar formula aristotelică zoon politikon lămureşte problema esenţei solidare a umanităţii, ci şi celebra afirmaţie cristică, promiţătoare de resfinţire a Omului Calitativ, prin afirmarea necesităţii solidarităţii spirituale umane:”Unde veţi fi doi, eu voi fi al treilea!”).

Nu, pătrunzând, fără busola spirituală a Sinelui, în jungla formelor inventice – acceptând, fără discernământ şi înţelepciune, „viteza” năucitoare, depersonalizatoare, a istoriei evenimenţiale – şi renunţând deliberat la spaţiile-„stopurile” meditative, la interogaţiile dureroase, dar care, tocmai prin tensiunea spirituală a durerii, ţin umanitatea în stare de veghe, de trezie lucidă, de comuniune cu Centrul Spiritual (al Sinelui şi cu cel Cosmic-Sinea Supremă – ceea ce este, în cele din urmă, totuna) – nu suntem nici mai buni, nici mai deştepţi, nici mai oameni – ci ne robotizăm. Căci cojile-formele vidate spiritual, cărora le îngăduim o existenţă şi proliferare ameţitoare, peste puterea noastră de conştientizare stăpânitoare – ne împrumută din caracterul lor obiectual. De aceea, devenim tot mai egoişti şi mai reci, alienaţi, ba chiar vidaţi de suflet: semănăm cu lucrurile la care ne închinăm, pe care le adorăm, şi cu care, treptat, prin uzul zilnic, sistematic-hipnotic – ne identificăm. Aceasta înseamnă REIFICAREA FIINŢEI UMANE (adică, transformarea Fiinţei Umano-Divine – ÎN LUCRU! – ÎNTR-UN OBIECT OARECARE!) – şi este o caracteristică principală a epocii Antihristului.

Dacă vrem să mai rămână oameni pe Pământ, şi nu doar neoamenii Marelui Complot al Beznei, care profită de comoditatea noastră spirituală, spre a ne manipula, întru folosul lor material egoist, luciferic – trebuie să ne extragem spiritul din diluviul tot mai înspumat, mai aberant-cantitativ al lumii materiale – şi să ne căutăm pe noi înşine-lumina calitativ-spirituală. Să ne oprim din viteza nebunească, prin care nu mai putem distinge contururi şi semnificaţii – şi să redevenim „primitivi”, adică să ne racordăm, din nou, la cauzele-izvoarele existenţiale, la sfinţenia mirabilă a existenţei esenţiale – existenţa cu rost, cu responsabilitate, cu finalitate înalt-spirituală… Să ne regăsim nuditatea luminoasă de chipuri spirituale, făcute pe potriva-asemănarea cu Dumnezeu.

Opriţi-vă, oameni, din goana spre neantul cantităţii – treziţi-vă din somnul inerţial al formelor, şi vegheaţi în luciditatea luminii Sinelui, în Centrul Fiinţei Sacre, din care vă trageţi! Reînvăţarea omeniei calitative şi altruiste, a sfinţeniei frăţiei cu întreaga Creaţie Divină(ca-n Ieslea Sfântă a Bethlehemului, unde Divinul Prunc-Centru Cosmic se află în armonie absolută cu roca-mineral, pe care este clădit staulul, cu fânul-vegetaţie, cu oile-măgarul-boul-animale, şi cu păstorii-magi-arhetipuri ale umanului regal) – este singurul leac contra înstrăinării sinucigaşe, într-o lume în care s-au stins luminile(Lucian Blaga: „Trece printre sori vecini/ porumbelul Sfântului Duh, / cu pliscul stinge cele din urmă lumini”) – şi-au năvălit beznele şi frigul – lume infernalizată, spre care alergăm frenetic, cu dementă bucurie.

Am auzit, zilele trecute(la OTV), pe unul dintre propovăduitorii nebuniei şi beznei terestre, afirmând că unicul scop al umanităţii ar fi înmulţirea fizică, pentru a „însămânţa” toate planetele etc. Chipurile, asta ar spune Dumnezeul biblic, atunci când porunceşte cuplului adamic:”Creşteţi şi vă înmulţiţi!”Cu alte cuvinte, trebuie să devenim nişte buhai cosmici. Nu, eu cred în Dumnezeul creştin, care nu-şi poate jigni astfel capodopera Creaţiei-Omul, înjosind-o până la a o considera animal de montă cosmică: creşterea şi înmulţirea nu trebuie înţelese ( cum sunt, din păcate…), în sens materialist-grosolan – ci în sensul spiritual-sublim:”Omule care ai greşit, alegând-acceptând neascultarea-nearmonizarea faţă de/cu Sinele tău dumnezeiesc – creşte-ţi şi înmulţeşte-ţi, iarăşi, forţele duhului, pentru a merita, iarăşi, să te situezi, întru Mine – în Paradis, adică, în Centrul Tău Real şi, concomitent, în Centrul Creaţiei Calitativ-Spirituale!”

Doar aşa înţelegând, vom „răzbi la lumină” – altfel, capitulăm laş şi ne predăm, legaţi fedeleş, întunericului gravitaţional, al mlaştinii infernale a materiei iluzorii.

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

________________

~„ATENŢIE, MERCENARI ROMÂNI – VI SE MAI PREGĂTESC…ÎNCĂ MULTE ŞI BINECUVÂNTATE BUCURII!!!“

Atragem atenţia tinerilor şi mai puţin tinerilor mercenari români, învăţaţi (deja prea curând…) să se angajeze, pe banii Iudei, în solda SUA, că li se mai pregătesc ceva zone grase de măcelărie, în lumea de azi…

Prima zonă este aceea pe care noi am anunţat-o (pe unde am putut scrie…), imediat după invadarea Iraqului: Iranul…Petroliştii americani nu pot scăpa din buzunare tocmai această zonă…ar fi absurd…

Şi, totuşi, preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad (care n-a beneficiat, se pare, de instructajul CIA al lui Ousama bin Laden…) le-a pregătit petroliştilor SUA o mică surpriză: a participat la Adunarea Generală a ONU şi la conferinţa Universităţii Colombia – unde i-a cam descumpănit pe ascultătorii săi…(dintre care mulţi TINERI… – sunteţi atenţi, domnilor mercenari români?!)Nu doar prin re-punerea , sub semnul întrebării, a Holocaustului, ci, mai cu seamă, încercând (şi, culmea! – şi reuşind, în faţa unui auditoriu extrem de interesat…) o demonstraţie plauzibilă, conform căreia, un lucru mult mai important decât planul de îmbogăţire a uraniului, de către un stat „din lumea a treia”, precum Iranul, ar trebui să fie atitudinile/apucăturile satanico-teroriste, „de trust banditesc mondial”, ale imperialismului petrolist american…Brusc, mulţi dintre audienţi (pregătiţi şi de excepţional de curajosul documentar al lui Michael Moore, despre majora crimă a SUA de a invada un stat suveran ŞI COMPLET NEVINOVAT, ca Iraqul, sub pretextul „democratizării”şi „binefacerii/eliberării cruciate”[!!!], pentru a-l jefui fără ruşine şi a-i măcelări paşnicii cetăţeni – …şi, aici, nu ne referim nici măcar la cei deveniţi patrioţi fireşti…, într-o ţară/stat invadată mişeleşte…ci la femei, copii, bătrâni… – sub greţos de cinica denumire de „pagube colaterale”… – …domnilor hoitari, chiar nu vi se „apleacă”, şi vouă, din când în când…?! – ştiţi, dacă vă contemplaţi mutrele patibulare în oglindă…?!) şi-au dat seama că unghiul de vedere al problemei se schimbă radical: nu mai erau terorişti credibili orice amărâţi de islamici… – ci autenticii terorişti, ca exponenţi ai terorismului mondial şi de stat (fără niciun paradox!!! – SUA vor să devină „S[t]atul Mondial”…) se vedeau a fi chiar SUA…(bineînţeles, dimpreună cu acoliţii lor, mai vechi sau deveniţi peste noapte, din lăcomie şi prostie… – sunteţi atenţi la ce vă spun aici, domnilor mercenari români…?!).

Dacă, cine ştie, prin presiunea opiniei publice (va mai fi existând, oare, aşa ceva, într-un „stat mamut”, precum SUA, pe cale de a fi nazificat în întregime, prin suspendarea mult trâmbiţatelor „drepturi individuale”, „cel mai mare dar al părinţilor Constituţiei” etc. etc. – după 11 septembrie 2001…), se va ajunge la o sincopă politică, sau măcar la o amânare a invaziei Iranului… – nu e de crezut, dar, cine ştie?!… – noi vă sărim în ajutor cu informaţii din Mianmar-Birmania: acolo se clocea, de multă vreme, restabilirea hegemoniei SUA în Asia de Sud-Est, „dereglată” de înfrângerea în faţa ţăranilor vietnamezi…Se zice, în presa aservită intereselor mondialist-americane, că „sute de călugări buddhişti au fost ucişi în luptele de stradă”… – aseară, 30 septembrie 2007, s-a afirmat, cu durere şi revoltă „proletară”, că „la manifestaţie au participat în jur de o sută de călugări buddhişti”…Cum naiba reuşesc „feţi-frumoşii” din zonele de interes SUA-CIA să ucidă mai mulţi oameni decât există „de facto”…???!!!

În primul rând, buddhismul, oricât de represiv ar fi un guvern (şi probabil că este, în Mianmar-Birmania…doar tot CIA l-a instaurat, cum a mai făcut-o în toate statele asiatice marionetă, de la Taiwan la Coreea de Sud…), este religia non-violenţei şi meditaţiei continue…Nici măcar când Tibetul a fost invadat, de către Armata Roşie chineză, călugării buddhişti n-au prea avut reacţii belicoase…Ce fel de călugări buddhişti vor fi fiind aceia care mărşăluiesc, aşa de marţial, prin Mianmar?! Cam seamănă a „balet siaist”…(…numele vine de la „Balşoi Teatr” americănesc, pre numele său CIA…). Regia este aşa de proastă şi monotonă, încât totul seamănă cu tot: Mianmarul extrem-oriental ajunge să aibă acelaşi „miros revoluţionar” cu cel din Ucraina, Georgia, Uzbekistan, România…Ce naiba, domnilor regizori, n-aveţi în repertoriu decât o singură piesă?! Mai angajaţi, vă implorăm, înafară de măcelari-mercenari – şi regizori-scenarişti…altfel riscaţi să fiţi fluieraţi de orice public terestru, de îndată ce „se iese în stradă”, undeva…Înainte vreme, „a ieşi la şosea” însemna plimbare/relaxare…acum înseamnă, 99%, război petrolisto-hegemonic american…

Vă mai informăm, stimaţi mercenari-măcelari români, pregătiţi cu cuţitu-ntre dinţi, să săriţi la gătul primului trecător paşnic, dacă vă comandă „bulibaşa de la Washington” – că până şi Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea este interesat de „plimbările americane”…se pare că acesta este motivul adevărat al „îmbăţoşărilor” Sanctităţii Sale, în problema maroniţilor din Liban… – cf. Reseau Voltaire (ce naiba, orice se scrie/ortografiază începând cu „Orient…”, miroase a gaz…).

Vestea că papa Benedict al XVI-lea a refuzat întâlnirea din 18 septembrie 2007 cu personajul acela atât de malefic, Condoleeza Rice (responsabilă de multe hotărâri criminale, puse in practică, ale Mafiei Petroliere Americane!!!), cel puţin pentru noi, este (sau ar putea fi…) o veste bună…Spre deosebire de răposatul papă Ioan Paul al II-lea, care stătea „pururi la îmbucurată voroavă” cu infractorii internaţionali Regan şi Clinton… (degeaba vom aştepta, pe Pământ, vreo judecată şi condamnare a acestor hingheri nenorociti, care se dau drept Preşedinti ai SUA!!! – numai Dumnezeu din ceruri îi va putea, se pare, condamna la Focul cel Veşnic!!!) – papa Benedict al XVI-lea s-ar zice că adoptă o postură de demnitate şi resurecţie a autorităţii Bisericii Creştine Apusene/Papalităţii asupra cezarilor lumii, faţă de protestantism etc. (să nu uităm, însă, cu cât dispreţ a expediat „Sfântul Părinte”, în vara acestui an de graţie, 2007 – BISERICA ORTODOXĂ…ca fiind „biserică particulară”…)

Poziţia Sanctităţii Sale Benedict al XVI-lea, atât în problema alegerii preşedintelui maronit al Libanului, cât şi a statutului Ierusalimului – este, evident, una de şantaj… – dar SUA a şantajat/şantajează mult prea mult, în toate ale Planetei Terra, ca să nu-şi afle, acum, „naşul”…

Pe noi altceva ne îngrijorează: noi ştim foarte bine, de acum (după 17 ani de vieţuire în această lume a tuturor minciunilor şi a tuturor mascaradelor/histrionismelor politicii mondiale!) că „corb la corb nu-şi scoate ochii” – şi că „toţi corbii se înţeleg, când e vorba de câmpurile de luptă, pline de hoituri”…Deci: pe spinarea cui, oare, face Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea aceste mişcări diplomatice?! (…foarte decise, precise, foarte profitabile, pentru pozitia catolicismului/Vaticanului în lume!!!). Ce nouă „Yalta-Malta” urmează?! – şi cine vor fi victimele?!… – …pentru că nu mai avem dreptul de a fi atât de naivi încât să credem că „ruptura” dintre Sfântul Scaun şi Superputerea Militaro-Economică SUA va fi/ar putea fi una de durată, sau una fără de folos de ambele părţi…cu paguba în cârca nevinovaţilor şi ne-puternicilor lumii…

Deci, întrebarea de bază este, aţi ghicit : CINE VA PLĂTI, CU ADEVĂRAT, ŞI CUM/CU CE… – POZIŢIA DE APARENTĂ DEMNITATE A SFÂNTULUI SCAUN?!

Se prefigureaza, foarte clar, o poziţie de forţă a Sfântului Scaun, chiar în problema esenţiala a PETROLULUI…Papa, credem noi, a înţeles că poziţia Vaticanului, în zona Orientului Apropiat şi Mijlociu, trebuie întărită, şi, probabil, prin interpuşi ai lui „Opus Dei” (deh, nu degeaba îşi ţine Vaticanul armata asta de bancheri şi afacerişti, atât de aproape de suflet…), să pătrundă cu mult mai profund decât a făcut-o până acum, în problema MARII AFACERI CU ENERGIA TERREI…Să stăm cu ochii pe ei: după toate semnele, vin vremuri de confruntari politico-economice extrem de dure…Celebrul Război Economic Mondial, asupra căruia avertizau Philippe Labarde şi Bernard Maris, în lucrarea „Doamne, ce frumos e războiul economic!”

…Sper că v-am relaxat şi v-am adus fericirea în suflet, dragilor mei concetăţeni(???) mercenari: ABSOLUT SIGUR, în următorii câţiva ani, NU VEŢI ŞOMA!!! ABATOARELE UMANO-GLOBALISTO-MONDIALISTE SUNT MODERNIZATE, PREGĂTITE ŞI… ÎNALT-BINECUVÂNTATE… ŞI VOR FUNCŢIONA DIN PLIN!!! (…câtă linişte sufletească îţi oferă faptul că totul, absolut tot ce ţine de hingheritul prin boscheţii mondiali, se va face, de acum încolo, sub cea mai înaltă binecuvântare… – deci, „măcel bun!”, „măcel cu spor!”, „măcel cât mai extins mondialist!”… – sunt urările care vi se potrivesc, dobermanilor corciţi cu hiene…voi, mercenarilor…).

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

________________

~„ÎN CONTRA RINOCERILOR…“

Mă miram degeaba că dl Adomniţei habar n-are de problemele învăţământului. Şi că distruge liceul, prin smulgerea clasei a IX-a, pe care o „lipeşte”, ca nuca în perete, la …gimnaziu…Ce-l interesează pe el că ciclul de maturizare a adolescentului (de-acum UN OM, superior-problematizant!) trebuie să conţină CEL PUŢIN patru ani…?…ce nelinişti să-l străbată pe dl Adomniţei, legate de baza materială, care va fi (sau NU VA FI !) TRANSFERATĂ, DE LA LICEU, LA GIMNAZIU?! Domnul Adomniţesc/Adormiţesc (de câte ori încerc să reţin ceva din discursurile sale exasperant de găunoase, prin care aneantizează Logos-ul – precum cele ale lui Iliescu, din anii ’90… – dă peste mine năpasta căscatului şi…adorm!) lucrează în învăţământ, ca pe tarla: ia un tractor de la un SMA, şi-l transferă la alt SMA…Domnu’, nu ştiu dacă v-a spus mamiţica dvs., dar nici oamenii lui Ceauşescu, puşi în conducerea învăţământului (şi, deh, ei erau, cică, „comunişti proşti”…, nu „liberali” foc de isteţi!), nu manifestau atâta crasă ignoranţă, întru ale pedagogiei şi psihologiei tânărului, precum dumneata! Umfli gimnaziul cu 5 clase…de ajung tinerii mustăcioşi să se simtă ca măgarii între oi, printre „colegii” lor… – iar liceul îl subţiezi, ca pe-o fleandură, ca pe-o treanţă netrebnică…Ai curajul şi bărbăţia, măcar, şi desfiinţează şcoala de tot!!! N-O MAI CHINUI DEGEABA!!!Cel mai mare duşman al politicienilor este un Neam învăţat, DECI NEMANIPULABIL!!! …Înainte vreme (vreau să zic, în epoca interbelică…şi mai înainte, când învăţatul era o treabă extrem de serioasă, de interes CU ADEVĂRAT NAŢIONAL, de proiectare a forţelor umano-divine, într-un viitor previzibil, de statornicie constructivă, iar nu…de eternă tranziţie spre …NIMIC!!!!!!), exista un respect infinit mai mare pentru dezvoltarea personalităţii orgolioase şi creativ/demiurgice a tânărului, creându-se 7-8 clase de liceu…Dar dumneata crezi că lumea începe de la şi se sfârşeşte la…Nemuritorul Adomniţei!

Una, că dl Adomniţei e inginer – şi inginerii au fost formaţi, în şcoli înalte, pentru a construi câte ceva prin ţara care i-a născut…inginerii s-ar cuveni să se ţină de treburi inginereşti – adică de şantiere, fabrici şi uzine…dar unde să mai găseşti, în România, fabrici şi uzine? Aşa că, fiecare şmecher (inclusiv cei din „ceata lui Piţigoi”…piţigoiul de Relu Fenechiu), s-au şupurit/oploşit/au dezertat, fiecare, pe unde era mai cald şi pe unde nu mai există cerinţa de a răspunde de ceva vital…spre o pildă, la MECT! … Vă informez că, în România, învăţământul este socotit, azi, locul de refugiu/dezertare al tuturor rataţilor iresponsabili (…în concepţia liberală… – liberalii crezând că lumea e făcută „după chipul şi asemănarea lor”… – nu şi a noastră, a ăstora bătrâni şi fără alt partid decât…NEAMUL, a ăstora, care am sperat şi, printre crize de inimă şi astm, mai sperăm în viitorul prin tineri…a ăstora, care murim de infarct şi de cancer, din stres, în tranşeele şcolilor…).

…Şi, doi la mână – că un ministru care are drept consilieri pe nişte imbecili precum dl Cristi Preda, care afirmă că „Eminescu trebuie contestat şi demitizat, dar nu pentru rudimentele sale de gândire politică. Din acest punct de vedere, el este realmente nul. Nu ai obiect” – nu poate fi decât un ministru ignorant şi blestemat să băltească în veşnică ignoranţă…Şi, prin urmare, să devină cel mai distructiv agent, în zona spiritualităţii învăţământului …pentru că, îl informăm pe dl ministru, îmvăţământul ar trebui să însemne ucenicie întru ale Spiritului! E drept că, de când a izbucnit chestia aceea din decembrie, învăţământul românesc a avut parte doar de demolatori – cu excepţia lui Andrei Marga, care a fost un asasin get-beget al spiritualităţii româneşti, prin acceptarea (sub comanda „factorilor” deznaţionalizatori ai SUA-UE) a diversiunii manualelor alternative.

În Dilema Veche, din ianuarie 2008, dl Gâgă/Cristi Preda se dă inteligent, precum „inteligenţii” din celebrul număr „dilematic”, din 1999, în care se făcea caz de păroşenia lui Eminescu…Şi cum o face? Simplu: compară România cu Franţa…”Dacă un intelectual francez ar afirma azi că <<există un om deplin al culturii franceze>>, el s-ar descalifica, indiferent dacă obiectul demonstraţiei sale ar fi Descartes, Balzac sau Rimbaud. În schimb, intelectual român se discreditează dacă nu subscrie ideii că există un <<om deplin al culturii române>>, pe numele său Mihai Eminescu”.

Măi, muţunache de Bucureşti – nu un „intelectual” se descalifică, dacă face ceea ce zici dumneata (…care habar n-ai că denumirea/concept de „uomo universale” şi de „spirit enciclopedic” s-au născut şi dezvoltat chiar în Italia-Franţa secolelor XIV-XVIII!), ci „se califică”, întru bezna „dobitoacelor” (vorba bătrânului cronicar moldovean, când vorbeşte despre necunoaşterea istoriei…), un/nişte…”patruped/patrupezi” încălţat/ţi, precum cei ca domnia ta, dacă NU face!!!

…De unde până unde a ajuns Franţa – „patria geniilor” – AZI?! Pe o Franţă care s-a sinucis spiritual, prin Revoluţia regicidă, pe o Franţă a continuei instabilităţi socio-politice şi a eternelor tribulaţii spirituale, pe o Franţă a ateismului…(…”leagăn” al Lojei Marelui Orient – INTEGRAL ATEE!!!) – domnia sa, mamiferul cu corn şi trompă (a se citi, chiar silabisit, Scara la Istoria ieroglifică, a lui Cantemir Dimitrie…), o consideră …”model cultural-spiritual european”!!! Dar nici prin gând (de unde…gând, la un „papagal propagandistic”…?) nu-i dă să treacă Canalul Mânecii, acolo unde Anglia îl divinizează pe „bătrânul/bardul Will”, unde Shakespeare este o instituţie mai importantă chiar decât însuşi… Parlamentul!!! Şi nici să coboare în Italia, unde Dante este cvasi-sanctificat, şi nimeni nu se află, printre „proştii/descalificaţii aceia de italieni”, care să nege, în figura lui Dante Alighieri, pe Părintele Limbii Italiene!!! …Şi nici să-i întrebe pe nemţi „cât se discreditează” ei, când „plantează” busturi ale lui Goethe, ori Schiller, ori Heine… – mai în toate oraşele landurilor?!…Nu întreabă, că s-ar trezi, urgent, cu o halbă (poate chiar plină!) în cap…!!!

…Vii, musiu, cu Descartes-ul dumitale (nu mai vorbesc de Balzac, contestat ca om de onoare cam de toţi francezii contemporani lui…, care-i cunoşteau bine firea mercantilă şi hedonistică… – nici de Rimbaud, care, în contextul simbolismului, este privit nu doar ca invertit…ci şi cam satanist…prin tot experimentalismul său extravagant şi exhibiţionist!…până la experienţa sahariană…) – parcă Epoca Arhanghelului Mikaël/Al Spiritualizării Cosmice mai are nevoie de înţepenitul raţionament cartezianist (când epoca nouă este a marilor, poate chiar a nebuneştilor avânturi, care aproape că dezintegrează istoria… – şi nici nu ştim, măcar, dacă spre Bine sau spre Haosul Desăvârşit/Apocaliptic…)…. – şi pretinzi că „cealaltă specie” (te referi, pasămite, la ateiii francezi) „în care totul este analizat raţional, în care nimic nu scapă contestării, e o cultură vie”!!!Dacă-i aşa de „vie”, cum explici dumitale că Franţa a ajuns să aleagă un Sarkozy băsescian, ca suprem om în stat?! Cum explici că Franţa bâjbâie drumul spiritului, precum cel mai sărman orb?! Cum explici că Franţa nu mai înseamnă „locomotiva Europei” (cel mult, şi-a păstrat unul dintre locurile fruntaşe în…moda vestimentară şi de parfumerie…!)?! Îţi răspund eu: NU SCHIMBAREA HAOTICĂ, DE DRAGUL SCHIMBĂRII, ÎNSEAMNĂ VIAŢĂ, CI STATORNICIREA ÎNTR-O MISIUNE SUPRA-UMANĂ, DE NEAM! FĂRĂ MITURI ÎNTEMEIETOARE ŞI OCROTITOARE, ADEVĂRATE REZERVOARE DE VLAGĂ SPIRITUALĂ – UN NEAM NU POATE SĂ EXISTE!!! Apoi: EMINESCU ESTE ÎNSUŞI POLIS-UL MITIC/ROMÂNIA-LOGOS!!! …Or, francezii (bieţii!) sunt dezrădăcinaţi spiritual – de cel puţin 300 de ani, se află într-o continuă mişcare browniană…şi habar nu au care le-ar fi misiunea supra-umană/de Neam (bănuiesc că nu consideră că neocolonialismul – tentat de şefii lor, orgolioşi, dar nesemnificativi pasageri, în ultimii ani – ar fi misiunea lor terestră…)!!!

A avea şi a păstra, cu religiozitate, reperele moral-spirituale, este apanajul Neamurilor/State care vor însemna forţe de orientare-călăuzire pentru Orbii Betegi ai Lumii. Cum crezi că se mai ţin „de neamuri” atât de prigoniţii basarabeni şi bucovineni, musiu?! Să-ţi zic şi asta: ţinându-se, cu ambele mâini, de CELE DOUĂ COLOANE ALE STATORNICIEI ŞI ROSTULUI ROMÂNESC: EMINESCU şi ŞTEFAN CEL MARE!!!

Când Eminescu a scris, în ziarul Timpul, din 2 noiembrie 1879, articolul Misiunea noastră ca stat, el formulează explicit în ce constă această misiune: “Trebuie să fim un strat de cultură la gurile Dunărei; aceasta este singura misiune a statului român şi oricine ar voi să ne risipească puterile spre alt scop, pune în joc viitorul urmaşilor şi calcă în picioare roadele muncei străbunilor noştri. Aici, între hotarele strâmte ale ţărei româneşti trebuie să se adune capitalul de cultură din care au să se împrumute (s.n.) fraţii noştri de prin ţările de primprejur, dimpreună cu celelalte popoare mai înapoiate decât noi.” (op. cit. p. 213) – a înţeles, în spiritul metaforic, care-i era/ESTE însăşi fiinţa/DUH, că noi, românii, vom deveni (prin “cultura” noastră CREŞTINĂ!!! – şi în niciun caz prin “romanitate”, cum clamează demagogii ignoranţi, care se mai dau şi… “eminescologi”!!!), în vremurile nu foarte târzii ale Terrei, CANDELA DE CREDINŢĂ/SPIRITUALITATE A LUMII, de la care Candelă se vor împărtăşi, “lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat”, Neamurile cele rămase orfane de Spirit/Credinţă, adică de Lumină… – ale Lumii…

Şi acest GENIU PROFETIC înseamnă pentru Cristi Preda – ”rudiment de gândire politică(…) realmente nul”. Bine, măi Gâgă…Dacă numai la atâta te duce mintea, ce ţi-am putea face noi, cei care ştim că “preaslăvirea” (fără interogaţii otrăvite!) a Geniului, înseamnă şansa noastră de a re-pătrunde, odată cu el, în Adevărul Lumii Transcendente, a GENIILOR DIVINE…

…Gâgă de MECT spune: “Deşi cultura română cunoaşte polemica, esenţa ei actuală este idolatrizarea, sanctificarea fondatorului; dimpotrivă, marile culturi sunt cele în care administrarea clasicizării este urmarea unei radicale puneri sub semnul întrebării(…). De fapt, o cultură devine cu adevărat mare atunci când realizează că apologia este efemeră(…)”. Perpessicius, un autentic cărturar, încercănat de luceferi, în articolul Cultul lui Eminescu (din vol. Eminesciana, Junimea, Iaşi, 1983, p. 574) spune: “Cei ce gândesc astfel (având reticenţe asupra cultului lui Eminescu), fac o îndoită eroare. Întâi, că nu iau seama la exemplele altor literature şi mai vechi şi mai aşezate decât a noastră, unde cultul marilor creatori naţionali, ba chiar universali, nu cunoaşte răgaz şi unde se poate vorbi de întregi biblioteci, închinate nu numai marilor genii, dar şi încă celor de al doilea raft. Şi greşesc, după aceea, pentru că nu sunt încă pătrunşi de vastitatea operei eminesciene şi de culmile la care s-a ridicat, în atât de scurta lui viaţă, cel mai desăvârşit dintre creatorii noştri”…India lui Rabindranath Tagore şi a lamaseriilor Tibetului şi a Everestului, prin Amita Bhose, rămâne uimită, în faţa strălucirii orbitoare a vizionarismului lui Eminescu (cf. Eminescu şi India, Junimea, Iaşi, 1978), italianca de unică aristocraţie şi subtilitate spirituală, Rosa del Conte (Eminescu sau despre Absolut, Dacia, Bucureşti, 1990), îl pune pe Eminescu în rând cu Zoroastru, Buddha şi Hristos…etc. etc. – numai Gâgă de la MECT e …”Gică Contra”…Cititori ai acestor rânduri, spumegate de umilinţa şi revolta, provocate de un belferaş de Bucureşti – vă rog să judecaţi şi singuri: alegeţi între Inorog şi Rinocer !!!… – că n-o fi până pe-acolo de greu…

…Dacă cineva ar întreba, totuşi, ce l-o fi găsit, “ce-l mâna pe Cristi-n luptă”… – răspunsul ni-l oferă chiar el (pentru a ne scuti de speculaţii mai subtile, neconcordante cu obiectul analizat…): “e suficient să citeşti paginile dedicate de el (n.n.: Eminescu…) evreilor, pentru a realiza distanţa enormă care îl separă de lumea noastră”. N-are rost să mă ostenesc să-i citez mii de fragmente, din poezie şi din jurnalistică, ori din cugetările fulgurante, care par a fi scrise de cel mai lucid spirit al anului 2008 (dacă ar exista aşa ceva, la 2008…dar, pentru că nu există, ne bucurăm că Adevărul despre vremile noastre a fost prorocit şi exprimat, cu o exactitate uluitoare, de acest Duh Tutelar, care transcende secolii…). A făcut-o, cu erudiţie întreagă şi deplină credinţă, un om drag inimii mele: dl Radu Mihai Crişan (musiu Preda n-are decât să caute, pe Internet, cărţile acestui devot al Marilor Cauze Româneşti – care, tocmai pentru a-şi face cunoscute munca şi ideile, a renunţat, cu o generozitate incredibilă, la copyright…!!!). Doresc doar a scoate în evidenţă prostia fenomenală a detractorului lui Eminescu, precum că de aia ar fi separat Eminescu de realităţile secolului XXI, pentru că s-ar fi “luând” de evrei…În primul rând, Eminescu ştie (mai bine decât oricine din lume!) că nu Neamurile, luate “la hurtă”, sunt vinovate de ceva, ci indivizii luciferizaţi, dar şi cozile de topor – întâmplător sau nu, liberale… – care au favorizat luciferizarea zonei româneşti, prin aceşti alogeni… (de aceea, nici noi nu putem, spre exemplu, să învinuim TOŢI românii, din pricină că, printre ei, se mai produc naşteri nefericite, de patapievici, pleşi ori cristipredeşti şi adomniţeşti…). Dar, în al doilea rând, TOCMAI SIMILITUDINEA DE FUNCŢIE MONDIALĂ A EVREILOR MARII FINANŢE, ÎN SECOLELE XIX, RESPECTIV XXI – face ca îngrijorarea eminesciană să fie de o actualitate exasperantă, iar nu “plictisitoare”…E suficient să deschizi televizorul într-o seară, ca să-ţi dai seama de luciferismul Marii Finanţe Mondiale Evreieşti, care, prin vocile unor posturi TV conduse de israeliţi (CNN, NBC etc.), nu omite să numească morţii CIVILI ai altor popoare, din războaiele pornite de ei, pentru a apăra interesele lor strict financiare – cu un cinism monstruos: “pagube colaterale”…Ne îngrijorăm şi îngrozim şi noi, precum se îngrijora şi îngrozea şi Eminescu, de ceea ce descoperim, sub acest cinism: soarta Neamurilor Terrei, aflate sub incidenţa politicii extrem de agresive, trufaşe şi obraznice, a unor reprezentanţi ai “poporului ales”…Nu, nu ne-am depărtat nici un centimetru de Eminescu, ci el a venit mai aproape de noi şi de necazurile şi coşmarurile noastre diurn-contemporane, mai mult decât oricând…”Numai umbra spinului/La uşa creştinului”…Numai că Eminescu ştia să invoce Spiritele Sfinte, întru ajutorul Neamului Său Eminescian – iar noi…AM UITAT ESENŢA IZBĂVITOARE/PURIFICATOARE PRIN FOCUL DUHULUI SFÂNT, A INVOCAŢIEI!!! “Ştefane, Măria Ta…Unde eşti tu, Ţepeş, Doamne…?!”

…Ştiu, de asemenea, că pe dumneata te-a “fătat” (vorba lui Miron Costin…) Románul Patapievicean, pe care, la rându-i, l-a fătat ipocrizia şi demagogia Vest-Europoidă, care zice că a venit vremea desfiinţării graniţelor, deci şi a desfiinţării naţiunilor (deci, după mintea lor, şi a Neamurilor…:” Ca poet naţional, Eminescu nu mai poate supravieţui, deoarece noi iesim azi din zodia naţionalului.(…) Pentru nevoia de chip nou a tinerilor care în cultura română de azi doresc să-şi facă un nume bine văzut în afară, Eminescu joacă rolul cadavrului din debara. Sec spus, Eminescu nu mai este azi actual, deoarece cultura română, azi ca şi ieri, se dovedeşte a nu fi decât o cultură de sincronizare. Ea încă nu îşi permite să nu fie în pas cu modele)…şi, care va să zică, scriitorii naţionalişti ar fi “în plus”, în această lume…Dar decizia “Fi-va o turmă şi-un păstor!” o va lua Dumnezeu, nu RINOCERII!!! Aşa că…”Lăsaţi măcar strămoşii/[n.n.: geniile…], ca să doarmă-n colb de cronici,/Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici”… – ”, iar pe noi lăsaţi-ne în pace, să citim, prin ei-VIZIONARII/prin scrierile lor, CRONICILE VIITORULUI NEAMULUI ŞI LUMII!!!

…”Atâta vreme cât Eminescu va fi obiect de cult, sensibilitatea culturală românească va fi una provincială, plictisitoare şi vetustă”. Asta “dixit” patrupedul de la Învăţământ, consilierul adomniţesc, Cristi Preda… Bine, atunci îmi voi lua şi eu permisiunea să afirm: “Câtă vreme la MECT vor exista lighioane precum dumneata şi ministrul pe care-l consiliezi, nişte provinciali (ai Duhului…de fapt, în cazul vostru: AI LIPSEI TOTALE DE DUH…!), vetuşti şi zgâiţi din născare, România va rămâne cel mai dezesperant şi plicticos de ineficient (din punct de vedere spiritual) loc de pe Pământ. Scutiţi-ne, cât puteţi mai degrabă, de prezenţa voastră ciumată, în fruntea acestui minister, care nu-i făcut pentru RINOCERI, ELEFANŢI şi DINOZAURI, ci este locul pentru cea mai gingaşă dintre lucrările pământului şi ale Lui Dumnezeu: făurirea Duhului generaţiilor de oameni, care vor pregăti planeta Terra, pentru evoluţia mântuitoare a Duhului Umano-Divin!”

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

_________________

~„DESPRE CVASI-FENOMENUL MIRCEA BADEA…“

SUPRAVIEŢUIREA SPIRITUALĂ A OMULUI „ÎN DIRECT”…

Azi după-amiază (duminică 14 octombrie 2007), în emisiunea Jurnalişti în tranziţie, a dlui Mihai Tatulici, unde au fost aduşi, spre „judecată tovărăşească”, Mircea Badea, Dan Diaconescu, Robert Turcescu şi Cătălin Tolontan (…mereu îmi vine să scriu „Tontolan”…) – toţi cei prezenţi (printre care şi dna Liiceanu şi dna Adriana Săftoiu etc.) se dădeau de ceasul morţii: ce rost va fi având existenţa pe lume a unuia ca Mircea Badea şi a emisiunii sale, În gura presei…?!

Mircea Badea, stresat de ipostaza „gestapovistă”, în care-l puneau propriii săi „colegi”…(care-l iubesc ca sarea-n ochi şi care se întreabă, ca de un miracol „pe dos”, de ce o fi având audienţă Badea, fără dezbateri de luni întregi despre babe sugrumate, avocate sferto-dispărute, cu politicieni avortaţi şi celebri manelişti „lucitori”…), n-a prea fost radical şi clar, în răspuns…Era, cândva, o emisiune pe nu ştiu ce canal, unde puteai să-ţi soliciţi prietenii, prin telefon, dacă o întrebare te-ar fi pus în dificultate…Păcat că Mircea Badea nici măcar nu ştie măcar de existenţa mea pe planetă, d-apoi să-mi mai solicite şi ajutorul…

Eu nu suport televizorul…în special ideea de „divertisment” (super-cretin…), de ştire umflată, şi totuşi selectată după senzaţia neanderthalian-biologică etc. Atâta timp cât a trăit Octavian Paler, m-am uitat, miercurea (PUNCT!), la emisiunea Sinteza zilei, pe Antena 3, în mod regulat…pentru că aveam nevoie de „gura de aer”, a imaginii unui OM VIU/CU ADEVĂRAT VIU!!!RESPIRÂND ÎN RITMUL REGULAT AL SPIRITULUI. După ce a murit Octavian Paler, din când în când, şi din aceeaşi raţiune, mă uit la emisiunea În gura presei, tot de pe Antena 3…(Să nu se înţeleagă că sunt pus să-i fac reclamă lui Voiculescu, un individ pe care nu-l înghit nici cu drajeuri…).

Da, deşi este în pericol de a cădea în propriile-i capcane „spirituale”, care se numesc „orgoliu” (din care pricină se şi scoate din rândul lumii ziariştilor, dar nu nimereşte în lumea lui Octavian Paler, lumea celor siguri de stabilitatea valorilor moral/sacrale…) , respectiv „frica de cuvinte”, care-l fac pe Mircea Badea să cadă, prea des, în vulgaritate à la cartierul Sălăjan, de unde-i de baştină… – Mircea Badea este imaginea supravieţuitorului uman în direct

Toţi cei ce-şi zic „jurnalişti” au ajuns nişte hoitari, nişte hiene, nişte cadavre umane, umplute cu duhuri rele (tip „zombi”…)…Mircea Badea, deşi extrem de mult perfectibil, încearcă să (-şi) arate că mai este posibilă, chiar pe ucigaşa de suflete „sticlă”a televizorului…SUPRAVIEŢUIREA OMULUI RESPIRÂND FIRESC(…nu a „analistului” sinucigaş spiritual, care-şi zornăie, mental, banii din buzunar, luaţi pe analiza „comandată”… – nici a „metafizicianului Neantului”, care dezbate pe ce parte se culcă Băsescu, în cinci-şase ore… – şi nici a hoitarului, care abia mai aşteaptă un cadavru mediatic, să-i ronţăie, în direct, săptămâni şi luni în şir, măruntaiele…).

Mai are încă mult, însă, un Mircea Badea (şi aşa solitar non-voluntar, non-construit pe temelii clar şi adânc definit spirituale… – deci expus demonilor trufiei…), până la înţelepciunile „paleriene”, zguduite, ca plăcile tectonice, în curs de (re)aşezare axiologică…ba chiar şi religioasă, ale celui dotat, prin graţia lui Dumnezeu, cu orientarea instinctivă spre cultura clasică greco-latină, spre Socrate-Platon-Aristotel-Zenon-Heraclit-Homer-Vergilius-Horatius-Ovidius-Juvenal-Martial… – iar nu spre argoul din Sălăjan…Chestie de ereditate-naştere, dar şi de opţiune spirituală…dar şi de luptă cu sine…

Oricum, repet: Mircea Badea a rămas ultimul Om Supravieţuitor, în direct şi la oră penibilă…al televiziunilor din România („sticlei” ucigaş-sinucigaşe!)…Şi care, chiar dacă-şi exagerează (până la trivialitate complexat-revoltată…), uneori, descoperirea propriei vieţi…hei, încă mai „suflă” a OM VIU…nu a „zombi”…! Puteţi să vă salvaţi „în direcţia lui” …

…Cu grijă, însă… – pentru că, până când să ajungeţi la „colacul lui de salvare”, s-ar putea să-i tacă Viaţa, inima cea bătând adevărată, nu cu „stimulator”…Lui Mircea Badea îi lipseşte, încă (şi ce mult!), stabilitatea spirituală a adâncului…Dar, dacă va mai supravieţui mult, poate că-şi va da singur seama de această lipsă, şi şi-o va căuta/găsi spre împlinire…Sau nu…Deja, răsuflarea lui Badea mi se pare întretăiată/îngreunată…

Depinde de câtă forţă interioară şi luciditate autocritică şi râvnire spre durabilitate a pus Dumnezeu în el. Octavian Paler, şi el, ajunsese doar până la nivelul spiritual de descoperire a zeilor…dar îl pipăia, febril şi exasperat, pe Dumnezeu…(„Avem timp pentru toate/Nu e timp doar pentru puţină tandreţe/Când să facem şi asta – murim”…”Ar mai fi ceva, Doamne, ce ai dori ca oamenii să ştie? – Dumnezeu m-a privit zâmbind, şi a spus: DOAR FAPTUL CĂ SUNT AICI, ÎNTOTDEAUNA…”). Paler devenise ULTIMUL MODEL/REPER MORAL-SPIRITUAL, în lumea mass-mediei, dar şi a scriitorilor/gânditorilor…

Oare Mircea Badea a dat măcar de zei?! Dacă da, va supravieţui, încă multă vreme – demonstrându-ne-o… Dacă nu, va dispărea, ca luat de vânt, precum toţi cei pe care, azi, îi neagă/reneagă, pe bună dreptate: va deveni „jurnalist”… Şi iar, mulţi vor rămâne singuri, doar cu Dumnezeu…

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

________________

~„DUMNEZEU NU BLESTEMĂ!“

Am auzit, din multe părţi, pe mulţi oameni, afirmând că Neamul Românesc ar fi unul „blestemat”…Aş dori să amintesc că Dumnezeul creştin nu blestemă! Creatorul îşi iubeşte, „din preaplinul inimii”, Creaţia şi creaturile. De „blestemat”, ne putem „blestema” singuri, neîmplinind poruncile dumnezeieşti. Păstrându-ne în mlaştina NESIMŢIRII!!!

Există, e adevărat, neamuri cărora Dumnezeu le-a dat misiune specială, în economia Mântuirii cosmice – şi, aceste neamuri fie n-au ţinut cont de binecuvântarea dumnezeiască, fie au amânat „sine die” Misiunea – fie au acţionat tocmai împotriva Misiunii dumnezeieşti, în dispreţul total faţă de Revelaţia Celestă.

Dar consecinţele acestor atitudini nu pot fi puse pe seama Lui Dumnezeu. Liberul Arbitru funcţionează, şi în materie de Neamuri – ireproşabil, precum tot ce este de natură dumnezeiască: dacă nu împlineşti Misiunea dumnezeiască, Dumnezeu ţi-o ia şi o dă altui Neam! (…pentru că Misiunea-Constructul Spiritual Divin tot trebuie împlinit, spre Recuperarea Paradisului, pentru Adam…De ce credeţi că şi-a trimis Tatăl, pe Fiul-Adam al Doilea?! Doar pentru complicarea iţelor unui „spectacol”?!). Că, văzând câtă strălucire capătă acel Neam ascultător de Legile/Misiunile dumnezeieşti, devii invidios şi blasfemator – …e treaba ta, iar nu a Lui Dumnezeu…

Neamul Lui Israel a căpătat binecuvântare/Misiune dumnezeiască: să se nască într-însul Dumnezeu-Omul – HRISTOS. A dispreţuit şi dispreţuieşte, a ignorat şi ignoră, şi azi, această binecuvântare/Misiune, cu totul specială, pe care i-a dat-o Dumnezeu – ajungând, după deicid, la persecutarea (fără odihnă, obsesivă!) a tuturor Neamurilor care s-au plecat, cu supunerea/închinarea Magilor de la Ieslea Bethlehemică, în faţa Revelaţiei Cereşti. (Şi se supără grozav, ca văcarul pe sat, că nu se prăpădesc, alte Neamuri, de dragoste faţă de el…). Tot aşa, Neamul Românesc a căpătat, de la Dumnezeu Misiune – nu degeaba esotericii (inclusiv Papa Ioan Paul al II-lea…) numesc România „Grădina Lui Dumnezeu”…Ce face Neamul Românesc, spre a mulţumi pentru/a se armoniza-acorda cu binecuvântarea divină?! Prin reprezentanţii săi evidenţi, părăduieşte şi mutilează „Grădina”…Dacă va continua cu această vandalizare/negare a evidenţei valorii de Paradis, a Pământului Îndumnezeit al României, evident că-şi „va tăia singur craca de sub picioare”… – Dumnezeu, pur şi simplu, îşi va grădinări/evidenţia în altă parte, sau cu alţi grădinari – Grădina…Deocamdată, singurul noroc/singura şansă de ţinere în lumină a Neamului Românesc o constituie RUGĂTORII CEI DE OBŞTE – MONAHII CEI FIERBINŢI, din mânăstirile atât de hulite (de fapt, TEMUTE de diavol!) de către Uniunea Europeană!!!

Lumea secolului XXI, atât de afundată în mâlul păcatului, înlocuieşte CREDINŢA cu superstiţia. „Dumnezeu va face să plouă foc peste lume!” Încă o dată: Dumnezeul creştin nu blestemă, deci nici nu se apucă, precum Zeus al grecilor, sau Iahwe al evreilor, să împartă fulgere şi ghionţi, în stânga şi-n dreapta, şi să-i premieze pe „killer-ii de serviciu”…Dumnezeul creştin nu-i nici bătăuş/mardeiaş, nici pus pe stricatelea…

Nici vorbă: Liber Arbitru a zis, Liber Arbitru lasă! Omul este lăsat să se autopedepsească – ceea ce este cu mult mai profund şi ireversibil, ca pedeapsă, decât o „puniţiune” venită dinafară…În veacul ce va veni, Fiinţa Umano-Divină va suferi un proces de inversare a orientării de percepţie (lucru ce se evidenţiază, nebulos, dar tot mai insistent, chiar începând cu zilele noastre, când „paralizia” intelectual-spirituală a majorităţii oamenilor nu este altceva decât stoparea orientării vechi şi începutul inversării de percepţie!) – se va întoarce „pe dos”, ca o mănuşă – în sensul că simţurile, ce azi (încă!) se orientează exclusiv către lumea exterioară – se vor direcţiona către perceperea interiorului…adică a „focului patimii/păcatului”…Acesta este şi va fi, tot mai intens şi mai autonimicitor, procesul de autopedepsire al Omului…Iar cel rău va deveni tot mai prost, tot mai confuz…AUTOELIMINÂNDU-SE DIN SOCIETATEA-LUME!!! …Acesta este „IADUL” – perceperea propriilor patimi arzătoare, nimicitoare, pentru care nu vor mai exista organe de satisfacere a „poftei”/patimii – iar patima se va transforma în pătimire-suferinţă (din ce în ce mai greu de îndurat, cumplită!!!).

„NU mai avem ce face!” – strigă toţi. „Dumnezeu ne pedepseşte, Dumnezeu a început nimicirea noastră!” Nimic mai fals: Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci îndreptarea lui…Omul, pur şi simplu, se autopedepseşte: în indolenţa/nesimţirea lui care, a atins nişte margini criminale, incredibil de depărtate, în raport cu „construcţia” originară a Omului, de către Dumnezeu – …Omul se autopedepseşte, prin îndepărtarea, tot mai absurd sinucigaşă, de Modelul Originar-Dumnezeiesc! Prin refuzul de reacţie şi de empathie/altruism, prin chircirea în fatalism, crimă oripilant/absurdă şi egoism, Omul se pierde pe sine, nu mai e capabil să se „repereze”/identifice, pentru a acţiona în armonie cu identitatea lui dumnezeiască!

Rolul pedeagogiei umane – rol care trebuie împlinit, în egală măsură, de toţi cei cu „misiune” (şi, în definitiv, responsabilizarea este misiunea tuturor! – dar, mai cu seamă, a celor cu misiune aşa-zis „publică”: preoţii-sacerdoţii, profesorii, medicii, juriştii etc.) devine, în definitiv, decisiv, în ce priveşte ameliorarea păcatului, ameliorarea efectelor devastatoare ale „focului percepţiei interioare”/responsabilizării Sinelui Divino-Uman: aşa-zisa „generaţie nouă” nu e mai bună sau mai rea, decât „educatorii”/priveghetorii ei sociali…Juriştii se plâng de sporirea aberantă a violenţei şi infracţionalităţii, profesorii se plâng de faptul că „nu mai pot stăpâni/convinge” generaţia tânără (dar ei, dascălii, chiar mai ştiu despre ce ANUME trebuie s-o convingă?! – câtă vreme, printre „dascălii” actuali din şcolile româneşti, ca şi la început de secol XX, bate, tot mai sinistru, viscolul materialismului ateu!!!), preoţii se plâng de „scăderea credinţei”, medicii, de „tot mai slabele mijloace prin care pot combate bolile” (de parcă, toate bolile, n-ar avea rădăcini adânci în „defecţiunile” Duhului!!!) etc.

Dar câţi dintre ei ar fi dispuşi să recunoască un adevăr elementar: acela că nimeni, dintre „oficianţii publici”, nu-şi mai împlineşte Misiunea, la modul APOSTOLESC?! Câţi dintre „oficianţii publici” de azi nu rânjesc, cu superioritate… şi batjocoresc conceptul şi realitatea/instituţia divino-umană numită „martiraj”/autojertfire/jertfă spirituală, de sine, altruistă?! Personal, noi am făcut acest test, prin scrierea, acum 9-10 ani, a unui articol – Nevoia de martiri…Rezultatul testului: TOŢI AU CĂZUT! – prin exprimarea unei dezaprobări aproape furioase: „Pe ce vremuri te crezi?! Au trecut vremurile acelea, acum fanatismul este dovadă de barbarie, de prostie, de înapoiere etc. etc.! Ce terminologie demodată! Unde te trezeşti?! – azi este democraţie, nu barbarie!”

Nu, eu cred că TOCMAI AZI EXISTĂ ADEVĂRATA BARBARIE ANTISPIRITUALISTĂ!!!! – … şi că toţi câţi au rostit aceste vorbe se înşală profund – şi, din păcate, nici măcar unul n-a acceptat ideea că noţiunea de „progres moral-spiritual”, în legătură cu epoca noastră, este singurul lucru deplasat! Cum afirma un Mare Orb (argentinianul Jorge Luis Borges), în povestirea Roza lui Paracelsus, noi, oamenii, pierdem din vedere că suntem, mereu, „fără scăpare”, în Paradis… – căci „doar” Paradis a creat Dumnezeu…Din pricina orbirii celei rele a păcatului, noi am pierdut percepţia Paradisului! De aceea, şi aberaţiile, afirmate de înalţi vlădici ai Bisericilor Creştine (catolice, ba chiar şi ortodoxe…), precum că, azi, dacă ar veni pe pământ Sfântul Apostol Pavel, „s-ar pune de acord” cu cuceririle ştiinţei „avansate” (acesta, da, autoblestem: să crezi că dacă ceva este spectaculos, este şi esenţial/vital/neceasar!!!)… – s-ar urca în avion, ar clapeta la calculator, ar mântui prin Internet…!!!!!! …Apologia deşănţată a tehnicismului a dus la o aşa de mare nebunie, încât, unii (majoritatea, se pare…şi…e DEMOCRAŢIE…!!!) şi pe Dumnezeu-Hristos l-ar vedea chiorându-se în ecranul computerului şi mântuind/înviind prin e-mail/SMS…

Întorcându-ne: există, fireşte, nebuni stricători, dar există şi „nebuni întru Domnul!” Nimic, din tot ce s-a creat în lumea aceasta esenţial, nu s-a creat fără de fanatism creator, adică fără de o credinţă TOTALĂ! Dumnezeu a creat „fanatic” – pentru că n-a creat din indiferenţă, ci „din preaplinul DRAGOSTEI LUI”!!!. A se vedea şi „jertfa pentru Creaţie” – a lui Manole…Jertfa IUBIRII…(cât de creştin sună, nu?)…pe care, se zice din gură şi din programele MECT, tinerii ar mai studia-o în şcoală/liceu…Dar, fireşte, cu o superficialitate revoltătoare, de parcă Monastirea Argeşului/Balada Meşterului Manole ar fi o poveste despre marţieni, iar nu despre propria noastră existenţă creatoare/dumnezeiască, în lumea asta!!!

Nu condamnaţi tinerii pentru că „nu ştiu valorile”, „nu ştiu să ardă”… – pentru că „dascăli” lor le sunt, de obicei, tocmai nişte fiinţe reci şi calculate…sau „călduţe”, pe care „Dumnezeu le va scuipa din gura Lui”…(sunt şi excepţii extrem de onorabile, dar…ca peste tot, nu ele, excepţiile, sunt şi MODELE DE URMAT…!!!…dimpotrivă, ei sunt „scrântiţii/smintiţii”… – ca şi cum n-ar fi demonstrat Caragiale, prin Cetăţeanul turmentat, că de clătinat, se clatină lumea noastră, iar nu…Mesagerul Scrisorii Lui Dumnezeu: Catargul Arcei/Corăbiei Lumii nu se clatină, ci marea turburată a lumii este profund clătinată/”smintită”…!!!).

Noi, cei „bătrâni”, suntem vinovaţi de dezmăţul şi iresponsabilitatea tinerilor de azi…Le-am „creat”, artificial (prin tehnică, prin propaganda televizat-internetizată!), o lume în care am pus, ÎN CENTRU, nu Valoarea Dumnezeiască – de CULT!!!… – ci „valorile” subculturii/anticulturii, care s-a rupt de CULTUL DUMNEZEIESC (…”valorile”banului, tehnologiei-ca-protezare-a handicapaţilor lumii, „valorile estetice”, prin care este anihilată VALOAREA SACRALĂ!!! etc. etc.) – nu Adevărul-Hristos, ci „adevărurile” („democratice”-„iluminat iacobine/atee”…iar nu re-legătoare de Originea-Esenţa Dumnezeiască… – şi anume că poţi să faci ce vrei cu trupul tău, de parcă te-ai fi autocreat, …că poţi să crezi ce vrei, de parcă ar fi/exista „ceruri particulare”, să te destructurezi ca fiinţă a Lui Dumnezeu, prin homosexualitate, „familie/căsătorie homosexuală – adică situarea în cel mai năucitor ABSURD!!!, sacerdoţiul feminin…etc.). Câţi dintre noi au avut curajul „fanatic” să procedeze precum Maica Tereza de Calcutta, spre exemplu, cea stătătoare/vindecătoare în mijlocul leproşilor…să stăm, cu nemărginită dragoste/înţelegere, fără să ne pese de „ministeriatele omeneşti”, să stăm la discuţii cu bieţii năuciţi de „isprăvile” noastre „matur”-criminale… – CU TINERII, sacrificându-ne pe noi înşiune, „cei bătrâni”, dăruindu-ne pe noi înşine, urmaşilor noştri de MISIUNE?! Până şi eschimoşii/laponii sunt infinit mai civilizaţi decât noi…(în culegerea de povestiri ruseşti, Agnia, fiica focului, se narează, sobru, ca-n tragedia clasică, despre nişte laponi, izolaţi în ceaţa Oceanului, cu barca în care proviziile se împuţinau, pe zi ce trecea… – …bunicul, apoi tatăl, s-au aruncat în apă, cu conştiinţa Misiunii Prelungitoare de Seminţie, a Jertfei Necesare, pentru ca să-i rămână hrană fiului-copil, să ajungă, înapoi, acasă…). Noi, modernii, nu mai agreăm fanatismul, dar nu mai agreăm nici martirii! (domnitori sau vizionari/nobili prin Duh!) – pentru că nu mai agreăm, ÎN PRIMUL RÂND NOI, „CEI BĂTRÂNI” (adică, îmbătrâniţi la suflet!) – efortul responsabilizării…Dar pretenţii de la urmaşi avem… – avem neruşinarea să avem, după ce că le-am „confecţionat” cea mai mizerabilă lume, de la Hristos încoace…Îi hulim şi-i respingem din memorie pe ultimii martiri adevăraţi – Şcoala Martirilor (interbelici) întru Hristos şi Neam…

Nici noi, nici lumea pe care noi o concepem cu tot mai chircitele/atrofiatele noastre minţi şi suflete – nu poate fi superioară aspiraţiilor şi capacităţii noastre de „fanatism constructiv”, adică de credinţă/responsabilizare/angajare/JERTFĂ DE DUH! Râde dracul de noi, când ne vede cât de miopi şi comozi, în sensul de de-spiritualizaţi, am ajuns…Faust şi-a vândut sufletul diavolului pemntru că, totuşi, fusese încins de „iubire” (chiar dacă iubirea lui era poftă, în primul rând…): noi i l-am da sufletul nostru pe gratis, lui Mefisto… – dacă s-ar obosi Mefisto să mai ceară, nişte suflete care au intrat, deja, în putrefacţie…Are şi dracul limitele lui de suportabilitate, în materie de …”gust”…

Deci: suntem, în mod fatalist, „blestemaţi şi supuşi pieirii”?! Nu, de aceea Berdiaev insistă pe teandria ortodoxă: trebuie să acţionăm, cu toată vigoarea („fanatismul constructiv”/autojerfitor de Duh/martiric), pentru a ne apropia de originaritate, de Esenţialul nostru Sine – adică, prin Sine, vorba lui Noica, de Sinea Cosmico-Divină. Astfel şi numai astfel, când Hristos, venit în trup de glorie, va interveni DIRECT în destinul Terestru al Umanităţii – să ne afle cu ochii limpezi/veghetori întru Duh, iar nu cu ochii arşi de patimile noastre interioare, istovitoare şi pierzătoare întru IAD…Dar, pentru asta, e nevoie de efortul de a ne regăsi Duhul, iar nu de a ni-l pierde, prin aroganţa autosuficienţei, adică prin respingerea Fiinţei Harice – …adică, a Lui Hristos din fiecare dintre noi. Altfel, ne vom condamna singuri -…şi, fireşte, vom da vina pe, mereu, altul/alţii…pe Dumnezeu e cel mai comod, că El, săracul, le duce pe toate…Nu doar Crucea Lui… – ci îi oferim, zi de zi şi ceas de ceas, toate crucile noastre…Cine nu-şi păstrează Crucea, nu-şi păstrează nici PUNTEA SPRE CERUL-MÂNTUIRE!!!

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

________________

~„ECUMENISM NEWAGE-ISTO-MANELIST, LA SIBIU – SAU HRISTOS, BABA ŞI MITRALIERA…“

(impresii proaspete de la Cea de-a Treia Adunare Ecumenică Europeană, de la Sibiu)

Am deschis televizorul, absolut întâmplător, în seara zilei de 8 septembrie 2007, pe TVR-2. Şi ce-mi văzură ochii? O adunare de “făclieri”, ca cei din Ku-Klux Klan – iar sus, pe o scenă mare, se îngrămădiseră, ca oile, nişte purtători/purtătoare (unii/unele ţanţoşi/ţanţoşe, alţii/altele cu ochelari de scafandru, negri/siniştri, cu mutre de handicapaţi/handicapate 100%… – scriu ambele variante, de masculin şi de feminin, ca să nu greşesc cumva, căci nu se prea deosebeau…acolo…) – cum spuneam, purtători/purtătoare de steaguri/stindarde, pe care Crucea era desenată, în fel şi chip… – şi toţi „ţanţoşii” şi „ţanţoşele”, în blugi, şi declamând, cu ifos, numele lui “Cristos”…Dacă ar fi fost doar făcliile, steagurile/stindardele, cu crucile acelea, care de care mai “combinate”, încârligate şi mai pocite, aş fi zis că e vreo adunare neo-nazistă…dar, toţi/toate “nedefiniţii/nedefinitele”, declamau (ţanţoşi/e şi ţapoşi/e, nevoie mare, cu pieptul scos înainte, ca actorii la final de carieră…) numele lui “Cristos”…(Pe ici, pe colo, se iţea câte un moş în blugi, cu tichiuţă ca Nichipercea şi cu rucsacul în spinare – şi el, rucsacul, făcut din blugi…). Ce să fie-ce să fie?!

Peste 2-3 minute, scrolurile au rulat: …”A TREIA ADUNARE ECUMENICĂ EUROPEANĂ, DE LA SIBIU”…A, da, “Sibiu, capitală europeană”…Mda…Mă rog, şi de ce “blugiştii” şi “ochelariştii” cei siniştri şi handicapaţi, declamau, cu aşa ifos, numele lui “Cristos”?! Şi agitau făcliile şi stindardele, belicoşi nevoie mare?!

Doi…doi CE? – că erau cam “androgini”, amândoi… – dar grăsunul se declara în rol de “bărbat-soţ”, iar…celălalt, se declară “cealaltă”, adică “femeie-soţie” iubitoare…(dar, cum se vedea clar că nu-i era familiară limba românească, ci aia ungureasco-secuiască, am dat din umeri, atunci când “ea” [?] a început să repete, ca o placă stricată: “El erÀ…el Éra…ÈL era…”…Cred că tot despre “Cristos” voia să zică ceva, dar nu sunt deloc sigur… – şi pân’ la urmă, n-a prea putut s-o zică…). O fi fost…”soţ şi soţie” – dar tot nu ştiu care să fi fost “soţ”, şi care “soţie”…să fie sănătoşi, la ei, acasă…

“Turma” (efectivă!) de „blugişti” a voit, apoi, să imite citirea evangheliilor…ÎN 12 LIMBI!!!… – cum altfel?! – la modul “şatafetar”: ca la v-aţi ascunselea – unul zicea “uni”, altul “doni, al treilea “trini”, al patrulea “pici”, următorul “arde”, şi se auzea apoi: “moara” – …iar ultimul se repezea speriat:: “Popovici!”…

Din când în când, ieşea din întuneric unul cu mutră de killer sau de Mike Tysson, cu cravată albă, care zbiera că: “Aceasta este adunarea care-i place lui Hristos!” …Mă rog, eu eram convins că Hristos-Dumnezeu are gusturi mai bune, dar dacă aşa zicea gealatul cu cravată, cine mai ştie…- între timp, s-or fi schimbat multe în lume, nu?…Secolul vitezei…până şi (sau: mai ales!) în materie de gusturi…

…Mi-a părut tare rău că tocmai cel pe care-l lăudam, într-un articol, acum câteva săptămâni, precum că-i unicul artist român care mai ştie să facă deosebirea între “popular” şi tradiţional” a căzut în capcana acestui mare circ new-age-isto-manelist…GRIGORE LEŞE, probabil ros şi el, pe dinăuntru, de demonul faimei cu orice preţ, s-a pretat la o penibilă amestecătură de cântec arhaic, cu “balerine” de manele, zghihuindu-se, buricându-se şi dându-se, toate, de ceasul…nopţii, în juru-i…

Iar după ce a ieşit din scenă Leşe, a intrat o doamnă mai în etate (să nu-i zic chiar „babă”…), cu aere de vestală ori de druidesă (numai numele era franţuzesc: Mireille Marie…), şi a început să bâiguie/bombăne, acompanită de tobe indiene, de samishenuri japoneze şi de câte alte zbârnâitori şi bâzâitori şi alte drăcii (care se voiau creatoare de atmosferă a unui templu buddhist…), să sugereze, cică (explica, din beznă, ca Ucigă-l Toaca, disk-jockey-ul…) “sincretismul tuturor religiilor terestre ale momentului”…Prost moment, de un prost gust de-a dreptul năucitor!!!

…La un moment dat, nişte/alţi disck-jockey (de sexe nedeterminate) au aprins, cu flăcări mari şi fumegânde (imediat, m-am gândit, îngrijorat, dacă vorbiseră cu pompierii, înainte de spectacolul de circ…), ceva ca un morman/amestec de pneuri uzate şi difuzoare date la rable, din întuneric auzindu-se indicaţia zbierată cu glas de stentor, precum că “Asta e Crucea Răstignirii lui Cristos!!!”…Mă rog, o fi… – dar daţi, mai întâi, telefon la prima secţie de pompieri…

…Mai lipseau dervişii rotitori, dervişii urlători şi fachirii care-şi înfig ţepuşele prin fălci…Dar, dacă mai ţineau mult tămbălăul şi dăndănaia… – …“bien sûr“, în numele lui “Cristos”, cum altfel… – apăreau şi dintr-ăştia…Nu m-ar mai fi mirat nimic, la aşa circ pestriţ…presărat de urletele gealatului cu cravată, precum că neo-manelele astea “Au transformat scena de la Sibiu în Biserică!!!” şi că toate chestiile alea scălâmbăite “Ne unesc cu Crucea Răstigniriilui Cristos!!!”…Ce legătură vor fi avut stindardele Ku-Klux Klan-ului şi torţele alea naziste, tot circul “balerinelor” de neo-manele şi baba bombănitoare/bâzâitoare – cu “Crucea Răstignirii”, fie şi a lui… “Cristos”…?!

…Şi, la final, în studioul TVR-2, un năuc de preot ortodox local (nici nu m-am ostenit să-i reţin numele), a ţinut să facă apologia circului lui “Cristos” (“Acestea sunt adevăratele valori comune europene!”… – a afirmat, convins ca de Sfânta Treime, sfinţia sa… – dacă astea or fi, cu adevărat, ASTEA… – atunci eu solicit, neîntârziat, cetăţenie papuaşă, că-i mult mai sigură/fermă, populaţia aia cuviincioasă, cu oase prin păr, în materie de identitate cultural/spirituală… – …măcar ăia, când pun la frigare un “frate”, ştiu foarte precis, şi sunt foarte convinşi de ce anume o fac…) – preotul catolic de-alături de năucul nostru (cică ortodox), a zis că “da, tocmai aşa!” – iar dl sociolog al religiilor, Laurenţiu Tănase, îşi freca mâinile de o bucurie sinceră, de tarabă, la gândul “ce de bani au făcut pensiunile din Mărginimea Sibiului” şi …ce taxe ecologice a umflat Guvernul României, de la fraierii de străini – …numindu-i pe turma aceea de ciudaţi: “pelerini”…

…Pe cine, oare, se străduiesc oamenii ăştia “new-age”-işti, cu maniere de manelişti oleacă mai periaţi, să convingă că “raţa împunge”? Până şi copiii de 2-3 ani, din cârca părinţilor, veniţi să vadă “comèdia” (că tot nu era vreun program de distracţie mai de soi, pe televizoare…), începuseră să facă cu ochiul, şi se prinseseră ce legături “indisolubile” erau între pezevenchii, panglicarii, pehlivanii, soitarii, neo-maneliştii ăştia – …şi “Sfânta Cruce a lui <<Cristos>>”…

În numele “unităţii de spiritualitate” a lumii, new age-iştii vor să ne facă să ne uităm identitatea…(Să sporească haosul spiritual din lumea contemporană, şi aşa, major… – PÂNĂ LA MAXIMUM, adică…).Ce anume “uniţi spiritual”, domnii mei, când există atâta năuceală identitară în Europa – iar voi veniţi s-o ridicaţi, năuceala asta, prin circul vostru, la puterea a zecea?! Ştim şi noi ce zic Sfintele Scripturi, că vor veni vremurile când “fi-va o turmă şi-un păstor” – dar asta nu prin siluiri/violentări supreme ale duhului, dintr-astea, de un prost-gust jenant – …ci abia când Dumnezeu va hotărî că omenirea este pregătită spiritual!!!…Or, prin însăşi seara asta, pe care încep s-o blestem, căci mi-a furat un car de vreme, se demonstrează ce teribil de pregătiţi suntem, mai ales din punct de vedere spiritual…şi voi, brejilor, sunteţi PRIMII…la „pregătire”…!!!

Când Imperiul Roman şi-a încurcat propriii zei cu ai altora, s-a prăbuşit şi a dispărut…Dar noi nu formăm încă niciun imperiu (dacă nu cumva în rolul domnului “Imperiu” este distribuit actorul cu numele “pluralităţii sincretice”… – SUA… – „domn sincretico-conglomerat” care seamănă nu cu Babel-ul, ci curat cu un ospiciu de nebuni furioşi!) – …deci, unde ne vom prăbuşi? În neant…Cel puţin voi, apusenilor/apuşilor (de unde ne vin toţi potlogarii ăştia, cu New Age-ul lor…), chiar nu aveţi alt loc de prăbuşire…Căci noi, ăştia, din Răsărit, ne vom prăbuşi în genunchi, rugându-l pe Hristos (sic!) să ne lumineze şi să ne ferească de ispitirile voastre prosteşti, dar aşa de insistente/neruşinate…Şi ne vom „prăbuşi”, noi românii, şi în Mioriţa Cerului Învierii…Da, da… – mai greu va fi tocmai de voi, Oameni ai Amurgului Zeilor…- care ne doriţi nouă căderea definitivă…Vedeţi că, pe aici, prin Răsărit, umblă o vorbă: „cine sapă groapa altuia…”

…Şi cu cine să facem noi, acuma, pe loc, “sinteză spirituală”? Pe scenă, aseară, ne-aţi arătat/indicat clar că trebuie s-o facem cu ungurii…”sinteza”…Păi da, aici aţi nimerit-o cu “Crucea Răstignirii” – că iredentismul maghiar se uită la noi precum canibalul la viitorul lui prânz…Chiar şi poeţii lor, chiar şi ziariştii lor, vorbesc, cu multă căldură, despre viitorul de “răstigniţi”, al valahilor, încăpuţi pe nobilele mâini ale “rasei” huno-ungureşti…Voi chiar credeţi că am uitat de Basarab I (şi, mai apoi, de… “Vlaicu-Vodă”…cu “doamna” Clara…?!) – care, la Posada, pe la 1430, le-a tăiat-o, scurt de tot, “ecumeniştilor” catolici…?! Parcă noi n-am şti că cel mai dornic şi cu grăbire la “globalism” şi “ecumenism” este Vaticanul, de aproape o mie de ani… – “ecumenism” făcut prin asimilare forţată – a se vedea “ecumenismul “etnic”, dinafara României… – pe care U.E. se face că nu-l vede…În traducere liberă: “Vino mai degrabă, murgule din orice grajd, că am un grozav chef (ba chiar pe toate chefurile!) să te călăresc!”

…Şi dumneavoastră, doamna aceea “sincretică” din Franţa, Mireille Marie, chiar ne credeţi…”francezi”, în materie de Istoria Neamurilor?! Chiar n-om şti noi că vechile imperii, al domniei voastre (“napoleonismul” este în floare, la Paris..), sau al…”domniilor lor”… – cel britanic, austriac, spaniol etc. etc. – viseză cu ochii deschişi, la “restaurare” – şi se bat, “elegant”, peste degete, unele pe altele, pentru…pielea ursului din pădure, adică pe statele pe care le-au pierdut sau nici nu le-au avut vreodată în stăpânire…?!

…Haideţi să nu mai răscolim trecuturile, că dor al naibii, şi lăsaţi-ne pe noi în pace, aşa, “sălbatici” şi “ortodocşi” (la voi, ăsta e cel mai de hulă cuvânt!) cum suntem – că, oricum, avem mai mult bun-gust şi bun-simţ, decât toată bulibăşeala aia ţigăneasco-neo-manelisto-kukluxklan-eză, amestecătura aceasta înfiorătoare, FĂRĂ NICIUN DUMNEZEU!!! – pe care voi ne-o daţi spre vânzare, cu eticheta de…”New Age”…Este ca-n bancul acela postbelic, în care unul voia să asambleze, din “puzzle”-ul dintr-un colet, un violoncel, şi-i ieşea, mereu, o mitralieră KalaşnikovNu-i nicio “Vârstă/Epocă Nouă” – ci-s poftele voastre cele vechi, amurgiţilor… Mereu, aceeaşi Mărie, cu altă pălărie… ESTE, MEREU, ACELAŞI COMUNISM ATEU (SAU: ATEISM, PUR ŞI SIMPLU!), SERVIT PE PLATOU „BURGHEZO-LIBERAL”(cu „glazură” de sulf puturos…)…A se slăbi!!!

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

___________________

~„LIMITELE FERICIRII…POLIŢISTE“

Cotidianul, 16 octombrie 2007:… “O data pe lună, în jur de 50 de poliţişti din Bucureşti merg în Strada Iuliu Valaori, din apropiere de Hala Traian, la întâlniri religioase. O sală imensă îi reuneşte pe oamenii în uniforme, de diverse confesiuni – baptişti şi ortodocşi. E locul în care politiştii membri ai Asociaţiei Poliţistilor Creştini îşi mărturisesc <<experienţele cu Dumnezeu>>. Organizatia are in toata tara cam 500 de membri si a scos o carte in doua volume care se cheama „Politisti pentru Hristos” si cuprinde texte scrise de membrii asociatiei. Cartea a avut un tiraj de 20.000 de exemplare si a fost tiparita cu ajutorul unor donatii din strainatate.

Baptistul Vasile Oniga, unul dintre cei mai vechi membri, spune ca <<întâlnirea cu Dumnezeu>> a avut-o după ce fratele său a fost condamnat la închisoare pe nedrept, pentru o crimă pe care nu a comis-o. <<Numai credinţa în Dumnezeu m-a ajutat să trec peste asta>>, spune Oniga. Pensionar din anul 2005, Oniga îşi aminteşte cum le vorbea colegilor şi hoţilor despre Dumnezeu, atunci când era comisar activ, şi cum hoţii au mărturisit furturile după ce i-au ascultat predica. (…) Subcomisarul Costel Ivaşcu, şeful Serviciului Ordine Publică de la Secţia 20, mărturiseşte în carte că, după prima slujbă de la Biserica Evanghelică Română, a avut o reacţie ciudată: <<Bucuria mea era fără margini. În drumul meu spre metrou, am început să sar într-un picior. Simţeam că plutesc, simţeam că sunt liber, fără povara păcatelor pe care o purtasem multă vreme pe umerii mei…>>”.

…Doamne, ce fericire a dat peste Neamul Românesc! S-a procopsit cu Asociaţia Miraculoşilor Poliţişti Creştino-Baptisto-Evanghelişti!

Pur şi simplu, îmi vine şi mie să plâng… – d-apoi bieţilor găinari şi borfaşi, obiecte ale miracolelor Poliţiei Predicatoare Creştino-Baptisto-Evangheliste!

Păi cum, vezi dinaintea ta câtumai huiduma de curcan, cu şapcă şi epoleţi – şi, în loc să-ţi urle din rărunchi: “Băi, acesta, mucles că eşti arestat, tu-ţi…”etc. etc. – începe să-ţi psalmodieze, cu lacrimi cât pumnul, în gât şi-n ochi: “Aleluia! Pocăieşte-te, nepreţuită oiţă rătăcită a Domnului! Aleluia!” …Impresionant! Dă-râmător…

Păi, să nu te-apuce fiorii mistici ai groazei?! Tu ziceai că, gata, copoiul de pază al baştanilor mafioto-guvernamentalo-parlamentaro-prezidenţiali te-a-nhăţat, cu toţi colţii lui deodată – şi el, câtumai melianul de copoi/dulău, plânge şi cântă, în la minor, în faţa ta…”Aleeeluuuiaaa!”…A-a-absolut dă-râmător…

…O singură nedumerire am: dragi Poliţişti Creştino-Baptisto-Evanghelişti – de ce nu vă duceţi, cu harurile voastre predicatoare, să-i exorcizaţi şi prohodiţi, întâi, pe baştanii ăia mari, şi nu întîi pe amărâţii de borfaşi ori găinari?!…

Nu zic, miracol şi taină înfricoşată e să determini pe un găinar „fără spete” (guvernamentale…) să-şi mărturisească păcatele (…dar parcă mai miraculos mi s-ar părea să-l faceţi să nu reitereze păcatul…) – …dar de ce nu v-a fulgerat prin mintea şi sufleţelul vostru atât de simţitor, de mântuitori ai societăţii româneşti, să treceţi, întâi, pe la năpăstuiţii de Remeş şi Mureşan… – poate-i vedeam, în direct, la televiziunea naţională, stând în genunchi şi scâncind, pe sacre melosuri psalmodice: „Aleluia! Am furat! Caltaboşul şi-un cârnat! Aleluia! Am luat mită! Caltaboş, tu, grea ispită! Aleluia! …-Am degustat / Palinca, pe nemâncat! Aaaleeeluuuiaaa…”

Ori, de ce nu, să treceţi pe la procurorii CSM, cei care-au dat verdict de …pagubă ZERO!…dlui Băsescu, după ce tot ei dăduseră, pe postul TVR 1, veste despre „gaura” de cca. 300 de milioane de euro…, din partea celui cu probleme…plutitoare: „Aleluia! Am minţit! Ţara el şi-a păgubit!…Noi numai l-am linguşit! Aleeeluuuiaaa…”

Şi, de ce nu, să fi trecut sfinţiile voastre predicator-miraculoase, cu psalmii voştri, pe la însuşi…”jupânul”…Băsescu… – determinând, în conştiinţa sa, o remuşcare de vârtelniţă şi de gradul 9 (pe scara Richter…), prin care să ajungă a rosti, printre suspine întretăiate, sughiţuri „non-ebrietare” şi lacrimi de ne-crocodil: „Aleluia! Am furat! Domnul fie lăudat! Aleluia! Am smardit! Toată flota am pitit! Vasele eu le-am tăiat/La fier vechi că mi le-am dat/ Euroi am fraudat! Aaaleeeluuuiaaa…”…Şi toate astea, fără „sos de rânjet prezidenţialo-golănesc”…

…Aud că sfinţiile voastre baptisto-evangheliste vreţi să veniţi şi prin şcoli, să-i „pocăiţi” şi pe elevii noştri…(chiar aşa: ce infractori mai mari are Ţara Românească, decât puii de român?! …). Adică noi, ortodocşii, să scoatem (…”toleranţi”, nu?!) icoanele din pereţii claselor, şi să vă punem, în locul lor, pe sfinţiile voastre poliţiste, nu?!…nici nu se putea mai potrivite icoane, pentru un stat precum al nostru, care urmează linia „bush-ită”, a suspendării drepturilor omului, pe linia Washington-Londra-Bucureşti, de după 11 septembrie 2001…

Nu, nu…Vă mulţumim pentru prevăzuta/prorocita dvs. osteneală (noi am anunţat-o de mai bine de-un an, dar nu ne-a prea crezut lumea… – ce să-i faci, ţopârlani de români necredincioşi, care abia aşteaptă „catehizarea” baptisto-evanghelistă…) – dar nu face pentru ca să…

Dacă preoţii şi monahii noştri ortodocşi (…”buhoşi şi bărboşi”, cum le ziceţi sfinţiile voastre… – şi nu numai…), prin rugăciunile lor cu har, greu se-mpotrivesc demonilor din şcoli (droguri, violenţă etc. – pe care le-au importat tocmai de la cei care, acum, vă trimit la noi, să ne mântuiţi…) – mi-e că predicile, eminent retorice, ale domniilor voastre ( …predici care nouă ne miros, de la o poştă, mai mult a CONVERTIRE, decât a POCĂIRE… – deh, New Age-ul să şomeze?! – n-ar fi nici etic, nici… „estetic”…!!!) – vor stârni şi alţi demoni, mai mari şi cu efect al „muncii/lucrării” de mai lungă durată, decât în cazul bieţilor borfaşi pocăiţi…Pentru că elevii şcolilor sunt, nu-i aşa?! – „viitorul oricărei ţări”…

Noi ştim, da, ştim bine: avem limite înspăimântătoare, în concepţiile şi comportamentul nostru…Dar şi domniile/sfinţiile voastre tunător-predicatoare trebuie să/că aveţi limite… – limitaţi-vă, rogu-vă, la borfaşii de prin puşcării…Că, oricum, tot pe-acolo se vor întoarce, la iarnă, de frig şi de lipsă de „haleală” …”la suprafaţă”…Aşa că, niciodată, nu veţi fi lipsiţi de „obiectul muncii”…

…Vă anunţăm, în treacăt, că, pe linie de minister „adomniţesc” (recte: MEC…) s-a pus de-o regulă interioară: înafară de ora de Religie, niciun profesor de altă materie decât Religia n-are voie să afirme concepţia creaţionistă despre lume… – şi, evident, este obligat s-o impună pe cea evoluţionist-darwinistă…despre „mama noastră – GORILA”…

Şi-atunci, mă gândesc şi eu, ca fraierul: Ministerul de Interne este mai „tolerant” cu predicatorii poliţişti – decât MEC-ul, cu profesorii, să zicem, de Română…?! De ce, oare?! Nu cumva scopul real, cel clocit pentru şcoli… – a început „să se-ncălzeacă”/antreneze, întru „ouat”, în/prin puşcării?!(unde s-ar putea să vină, spre găzduire forţato-guvernamentală, cine cu gândul n-aţi gândi…sau aţi gândit-o, deja?! – …profesorii ne-ascultători de „regulamente adomniţeşti”…). N-ar fi o mişcare proastă deloc, domnilor „mântuitori”…: „Prin ocolire, tot mereu, către <<inima>> duşmanului neîmpăcat!!!”

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

________________

~„MOŞ CRĂCIUN ŞI REPETENŢIA PĂRINŢILOR“

În seara de marţi, 18 decembrie 2007, la aceeaşi emisiune a lui LIVIU MIHAIU, de pe TVR-1 (care emisiune ar trebui să se numească nu Între Bine şi Rău, ci: Cum să ajungem mai repede la RĂUL ABSOLUT!), au fost aduşi, alături de folkeriţa Narcisa Suciu (mamă de copil!!!), Tudor Octavian şi un ins, “degeaba în vârstă”, pe care nu l-am identificat …) – doi mici monştri ( aparent, o fetiţă şi un băiat…), numiţi “copii minunaţi/copii-minune”, ai Epocii Calculatorului şi a Zborurilor Intergalactice…nişte ţânci/”domni Goe” nesuferiţi (afişând o aroganţă/nesimţire înmărmuritoare, de politicieni precoce…), de vreo şase-şapte ani…De faţă cu o asistenţă numeroasă din platou (nu ne mai pun la socoteală pe noi, cei din faţa micilor ecrane… – de care monstruleţii nu erau, probabil, conştienţi, ori că „li se fâlfâia” de noi, ca şi de întreaga lume…!!!), au început să se răzgâie înfiorător, să dea din picioare atât de enervant, încât un om din public n-a mai răbdat, şi l-a atenţionat pe Mihaiu…Se vedea clar că nu erau copii sfioşi de ţară, ci nişte plozi de proaspăt-îmbogăţiţi, din buricul Bucureştilor, din “zone rezidenţiale”… – care parveniţi, ei înşişi total lipsiţi de educaţie, învăţaţi, de “experienţa socială” de mahala, desprinsă cu totul de cea moral-religioasă, CĂ BANUL BATE OBRAZUL, se bucură, până la orgasm, cât de deştepte, adică de OBRAZNICE ŞI FĂRĂ NICIO RUŞINE, fără nicio jenă/inhibiţie a bunului-simţ, faţă de oamenii maturi, sfidătoare absolute ale lumii sărmane, sunt odraslele lor… – care odrasle socotesc că banii părinţilor lor sunt suprema justificare pentru orice ieşire tupeistică şi sfidare oribilă, a oamenilor simpli, “netelevizibili”, din mediul social!!! …Deci, ceea ce m-a înfiorat pe mine nu era, în primul rând, cum dădeau din picioare monstruleţii, ci cum dădeau din gură…

Emisiunea era despre viitorul lui Moş Crăciun, în viziunea “noii generaţii”…Vai de bietul Moş Crăciun, ajuns pe mâna şi în gura monştrilor, absolut needucaţi, din aşa-zisele “familii” de baştani ai României…Răzgâindu-se înfiorător, călcând în picioare, cu o violenţă arogantă înfiorătoare, pentru vârsta lor atât de fragedă… orice vorbă, încercată a le fi strecurată de Tudor Octavian (care, oricât de “modernist” şi “libertin” se dădea la începutul emisiunii, a început să se ia de gânduri, pe la sfârşitul ei…dar era singur în faţa “lumii” lui Mihaiu şi Narcisa Suciu…) – au început să pălăvrăgească, precum nişte mici automate de spus/plănuit/creat enormităţi şi diformităţi oripilante…precum că, pe viitor, Moş Crăciun trebuie să fie rocker, că Moş Crăciun este V.I.P., că unui copil-coleg (din tribul nesimţiţilor/sfidătorilor baştani bucureşteni…) Moş Crăciun nu i-a dat în mână daruri-jucării, ci şase milioane (probabil de euro…), că el/”Goişorul” şi-l face pe Moş Crăciun pe calculator şi-i comandă daruri (de la “mall”-ul din colţ…), prin SMS-uri etc. etc. etc.

Nu e pentru prima oară când văd astfel de monstruleţi, născuţi şi crescuţi în mediile bogătaşilor sfidători ai României…Pe scrolurile emisiunii, apăreau, în general, mesaje pline de dezgust, faţă de aceşti aşa-zişi “copii-minune”…care nu sunt altceva decât cele mai groaznice rebuturi ale societăţii româneşti…rebuturi care, însă, pentru că ne aflăm în zodia “sfinţirii nesfântului BAN”, ameninţă să devină conducătorii/cârmuitorii viitori ai României…Mesajele (de la telespectatori) de sub imagini vorbeau despre legătura care trebuie făcută între Crăciun şi darurile magilor… – …dar cine, oare, lua în seamă SPIRITUALITATEA-RELIGIA, în această emisiune, de pe programul NAŢIONAL!!! – …care program, dacă tot este “naţional”… – în mod normal, ar trebui să facă, măcar de faţadă, un pic de educaţie…”tinerei generaţii”… – iar nu s-o încurajeze, întărească şi “alduiască”, întru suprema MONSTRUOZITATE AMORALĂ/ANTISPIRITUALĂ… – DISTRUGĂTOARE DE ORICE FRUMUSEŢE/MISTER A(L) SUFLETULUI???!!! …Dar vorbeşte-i despre CEI TREI MAGI, despre Eternul Mister al Ieslei Bethlehemice, unui başbuzuc lacom de “rating”, precum Mihaiu, care şi-ar pune şi pe biata lui mamă să facă “strip-tease” în direct, numai să aibă “audienţă” şi “vizibilitate” maximă…

Dar gândiţi-vă, gândiţi-vă, măcar o clipă, capsomanilor, că aceşti monstruleţi răzgâiaţi oribil (care trec drept “copiii-minune” ai zilelor noastre, Epoca Calculatoriştilor…cu cacofonia “obligato”! ), prin banii tăticilor şi mămicilor lor, ar putea ajunge, FOARTE PROBABIL (pentru zilele noastre…), senatori, deputaţi, miniştri (precum Orban-cel-Fără-Permis, de la Trasporturi, ori Norica-cu-Nepoţica, de la Justiţie…ba chiar mult, mult mai rău!), ba chiar “comandanţi de ţară”, dar încă şi mai absurzi şi iresponsabili decât actualul “comandant”…dacă va fi posibil aşa ceva…Vor ajunge, vorba lor, monstruleţilor.. – V.I.P.-uri…ca Moş Crăciunul lor, şi se vor bate pe burtă cu Moşul, sărmanul…şi aşa violat moral prin reclamele negustorilor Pământului…Şi vor dansa rock nu doar cu Moşul, ci şi cu “Jesus Crist Superstar”, yé-yééé…Se dovedeşte clar că nimic nu e mai ateu pe pământ, nici măcar “epoca lui Moş Gerilă”, decât liberalismul deşucheat, iconoclast şi monstruos de individualist/egoist/egotist/nesimţitor/tâmpitor…!!!

…Nu vă trec, măcar un pic, fiorii, pe voi, părinţi care rămâneţi în extaz în faţa obrăzniciei, tâmpeniei (botezate “precocitate”!!!) şi sfidării fără de limite, pe care aţi transplantat-o de la voi, în ei, în copiii voştri… – voi, părinţilor repetenţi la morală, la responsabilitate faţă de Ţara/Lumea şi Neamul ăsta…?! Poate că nu…Poate că, alţii mulţi – cred că doar emisiunea lui Mihaiu ar fi de vină, pentru aceste “apariţii” de vampiruţi…Nu, nu: emisiunea rinocerului de Mihaiu n-a făcut decât, în inconştienţa realizatorului ei, să dea cearşaful/cortina la o parte, o clipă, de deasupra crescătoriilor de monştri amorali… – aceşti vampiruţi neruşinaţi se clocesc în mii şi zeci de mii de case de falşi părinţi, închinători Mamonei şi sfidători, până la crimă, faţă de săracii Pământului şi faţă de curaţii şi nădăjduitorii Pământului…faţă de cei care încă nu văd în Moş Crăciun un V.I.P., rocker etc. – ci o “prefaţă”, sacră şi mistică, a Mântuitorului-Dăruitorului-de-Mântuire-HRISTOS…Aceşti vampiruţi vor ataca, cât de curând, ultimele redute de omenie, bun-simţ, frumuseţe, mister şi credinţă – ale lumii! Temeţi-vă de ei ca de una dintre arătările/vestirile lui Antihrist!!! Cutremuraţi-vă şi…faceţi ceva, PENTRU DUMNEZEU!!! Faceţi ca ora de Religie să fie nu facultativă (căci aşa a devenit, „de facto”, mai în toate şcolile ţării!) şi de la ora 7 dimineaţa (adică, practic, scoasă din orar!!!), ci obligatorie, ţinută de preoţi cu har, iar nu de “mercenari ai religiei” (profesori, unii având cu totul alte specialităţi decât Religia…) şi ÎN MIJLOCUL ORARULUI!!! Faceţi ca profesorii să nu mai considere ca “minune” – nesimţirea şi răzgâierea acestor “domni Goe” – ci să le formeze SUFLETELE ŞI BUNUL-SIMŢ!!! (de când cu “democraţia” postdecembristă – în învăţământul românesc a dispărut , din EDUCAŢIE – latura cea mai importantă: CEA FORMATIVĂ!!! -…în profitul, aproape exclusiv, al INFORMĂRIII – …care informare/SOMN AL INIMII, neselectivă şi tendenţioasă-criminală, prin amoralism, iată ce monştri naşte!!!). Numai Dumnezeu, Religia şi profesorii (de la clase!) responsabili (ignorând, cu curaj, Programele „margiano-adomniţeşti”…) ne mai pot scăpa de aceşti monstruleţi şi de viitorul României/Lumii – prin ei!!!

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

_________________

~„O LUME NEBUNĂ, NEBUNĂ… ŞI UCIGAŞĂ DIN FAŢĂ!“

Citim, într-un material de pe Internet, că personajul Hannibal Lecter, medicul psihiatru canibal, din filmul Tăcerea mieilor, a ajuns, în sondaje, „cel mai îndrăgit personaj negativ din istoria filmului”. Deci, tragem noi concluzia, omenirea a ajuns să nu mai agreeze „Feţi-Frumoşii”, justiţiarii cosmici, modelele moral-cristice/religioase – în schimb, se dă în vânt după căpcăuni şi satane ambulante…Nu neagă nimeni jocul plin de talent al actorului Anthony Hopkins – dar, de la jocul unui actor şi până la a-l socoti drept „ideal de viaţă” pe personajul întruchipat de acel actor, într-un film gemând/urlând de maladiile demonic-antispirituale ale vremilor noastre…cale lungă…Cel puţin aşa am fi fost tentaţi să credem. Dar nu-i deloc aşa!!!

Pentru că, în Jurnalul naţional din 30 august 2007, citim că, preluând „gusturile” canibalului „artistic”-virtual, Hannibal Lecter, un tânăr german, de 19 (!!!) ani, Robert Ackerman, a „consumat ” inima şi limba colegului său de adăpost public, Josef S., în vârstă de 49 de ani…

Tot un german, Armin Meiwes, „a dat anunţ pe internet că doreşte să întâlnească o persoană care să se lase <<consumată>> de bună voie, este cu mult mai spectaculos în privinţa detaliilor sordide. La anunţul lui Meiwes, supranumit şi <<canibalul din Rotenburg>> sau <<maestrul măcelar>>, a răspuns cineva care s-a lăsat mâncat, consimţind să fie mutilat şi omorât de criminalul german. Meiwes a fost arestat în 2002 şi condamnat la opt ani de închisoare.”

…Bun mai e şi Internetul ăsta, domle! Mai ales dacă te prinde cheful de a te lăsa „consumat” de alde Armin Meiwes…Dar ăia de la poliţie, sau, să zicem, CNA-ul lor de germani, nu s-au sesizat, niciunul, de acest anunţ aberant…???!!! Cum nu s-a sesizat CNA-ul românesc, acum câteva săptăâni, de apariţia unui „portal” cu filme cu pedofili „în acţiune”…

…Iar lui Meiwes i-au dat judecătorii numai 8 ani…după care poate să-şi continue ospăţul, sănătos…Noi nu suntem, în niciun caz, adeptul pedepsei cu moartea (din foarte multe considerente, primul fiind cel creştin!!!) – dar nici nu agreem ideea ca noi, sau copiii noştri, să ne întâlnim, pe drum de seară, prin oraşele şi satele patriei noastre (sau a altora…), cu câte-un drăgălaş de canibălaş!…Aşezămintele frumos şi sugestiv intitulate „balamucuri” sunt anume create, pentru a oferi confort pe viaţă, unor astfel de brontozauri ai „civilizaţiei” pe dos a umanităţii terestre…Şi, poate, sugerăm noi, sfois, pentru a se cerceta, cu discreţie, dar şi cu încpăţânare, care sunt adevăratele cauze, care generează atât apariţia acestor monştri, cât şi a adulatorilor lor isterici…”fano-canibalilor”…

…Germanii, ca şi ceilalţi tereştri, se mândresc cu canibalii lor, răsfăţându-i cu porecle înduioşate…până la sânge…Ar fi în stare, fiecare adulator de canibali, probabil, să-şi ia câte un canibal în cuşcă, ori să-l ţină pe etajeră, ca să-i facă visele mai plăcute şi mai intense/palpitante…Dumnezeule, dar gândiţi-vă că aceşti monştri chiar şi-au mâncat „tovarăşii”, nu şi i-au doar filmat, la modul senzaţional-trucat…

…Noi credem, cu toată tăria, că, în toată afacerea asta, şi în altele de acelaşi soi , de tipul zâmbăreţilor, care se desfată, în faţa camerelor de luat vederi, stând călare pe proaspetele cadavre pe care le-au „obţinut”, tăind beregata mamei, tatei, surorilor, fraţilor şi bunicii, plus a vreo doi-trei oameni întâlniţi, din întâmplare, pe drum, şi aduşi în „lotul” cadavrelor doar aşa, ca să nu-şi „piardă mâna” meseriaşul… – nu este doar vina unui Bill Gates, lacom şi iresponsabil, care nu a tocmit şi o „poliţie a imaginii” … – ci suntem de vină cu toţii, noi, cei care nu luăm în seamă esenţa poruncii dumnezeieşti: „Să nu ucizi!” Dumnezeu n-a specificat: „Să nu ucizi oameni!” – şi, atunci, e lesne de presupus că a vrut să spună: „Să nu ucizi/distrugi VIAŢA, ÎN TOATĂ SPLENDOAREA ŞI IREPETABILITATEA EI DUMNEZEIEŞTI!” Mai precis, cine ştie să bage cuţitul într-un animal ori nu-i este milă de un copac (…sau păduri, sau „parc Bordei”…), care se prăbuşeşte sub dinţii drujbei, e tare uşor să schimbe direcţia cuţitului ori drujbei, spre gâtul/pieptul semenului-om…Pe Cain îl întâlnim, în faţă, în oricare măcelar, călău, gardian-torţionar (…de Guantanamo, să zicem…), îl întâlnim în oricare copil, pe care-l admirăm cum chinuie animalele, în oricare căruţaş care-şi biciuieşte, până la moarte, gloaba care îşi împleticeşte copitele pe polei…ba chiar într-un prim-ministru român, numit Călin Popescu-Tăriceanu, care trece pe lângă un biet pensionar/petiţionar, pe care bodigarzii sus-zisului personaj politic îl trântiseră la pământ, cu faţa de pavaj…cam ca pe un bou la tăiere… – …şi trece premierul pe lângă scena asta, cu atâta indiferenţă, de parcă, sub ochii lui, se desfăşura culmea firescului, sau imaginea nu era suficient de interesant-incitantă, ca să merite un popas de înţelegere omenească…

…Poate este şi o greşeală a preoţilor creştini, să nu se hotărască a lămuri, clar, noroadele, asupra diferenţei enorme între concepţia (deci, gradul de evoluţie spirituală…) din Vechiul Testament (plin de o apologie maladivă a crimelor ”poporului ales” şi a acelui ciudat Domn al Mâniei şi al Răzbunării, Yahweh… – şi care stă sub semnul sumbrei legislaţii a lui „ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte”…) – şi Noul Testament, care aduce religia Iubirii şi a Iertării de „77 de ori câte şapte”… a Hristosului Autojertfit…Dumnezeu care pregăteşte deschiderea porţilor Noului Ierusalim…opus Vechiului Ierusalim TOCMAI prin Legea Iubirii, opusă Legii Răzbunării, în carte „sângele strigă după sânge”…Cum îşi închipuie cineva că, pe porţile de fulger alb-dumnezeiesc ale Noului Ierusalim, ar putea accede canibalii şi „fanii” lor”…?!

…Oameni buni, daţi-vă seama, pentru numele lui Dumnezeu, de diferenţa dintre realitate şi virtualitate!!! Oameni buni, treziţi-vă! Altfel, noi, care nu răsfăţăm canibalii (…ori prim-miniştrii avizi de „senzaţii tari”…) ca pe pisoi, papagali ori alte lighioane de companie, vom considera că am descins pe o planetă nebună…greşeală de „pilotaj divin”…

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

_________________

~„ŢIGĂNIREA DE BUNĂ-VOIE A „ROMÂNILOR” … ŞI SATUL ROMÂNESC TRADIŢIONAL“

Tot mai multe imagini, de la televiziune, înfăţişează rrromi, în cele mai degradante şi groteşti ipostaze… (…şi nu e niciun trucaj, nu e nicio exagerare, în aceste imagini: le văd şi eu, “live”, pe unde trec, prin ţara mea…): suindu-şi automobilele în căruţe, transformând cartiere de locuit în imense containere “în aer liber”, sau în haznale, defecând în mijlocul străzilor Capitalei României/Capitalelor europene etc. etc. Acesta n-ar fi un motiv, neapărat, care să mă determine să mă apuc să scriu…Dar, după culoare şi fizionomie, n-aş zice că toţi cei din secvenţele filmate ar fi doar ţigani…parcă sunt şi destui români „australopiteci” (fără diplome, cu diplome, nu contează: procesul de imbecilizare şi desacralizare accelerată nu ţine cont de falsele hârtii “la mână”…)… – “ROMÂNI” CARE SE “ŢIGĂNESC” DE BUNĂ-VOIE!!!

Ce blestem o fi apăsând pe neamul ăsta (atât de sfânt în esenţa sa metafizică!), de nici o jumătate de veac încoace, ca, în loc să-i asimileze/”tracizeze”/civilizeze el pe ţigani, acceptă să se “ţiganizeze” el…determinând, la mulţi semidocţi, expresii peiorative şi veninoase, de tipul „tracii lui Peşte Prăjit”…”descinşii din protocronismul comunist/al lui Iosif Constantin Drăgan” etc. etc.?!

Cum naiba să te mai pretinzi ARISTOCRAT, într-o ţară în care absurdul şi tâmpenia şi promiscuitatea şi… – se desfăşoară pe scară largă şi în plină stradă, şi ating cote demne de „Ubu Roi„, al lui Alfred Jarry?!

…Poliţia nu vede-n-aude, când e vorba de ţigani care „produc defecare si micţiune”(!!! – direct de pe „întinsoarea” băncii!!! – nici n-au „greţuri”, să se pună, măcar, pe verticală!!!…) – dar, probabil, plătesc “gros”, „baştanii”, orice ar face ilegal/obscen/odios…(Trecând prin curtea unei şcoli generale, în toiul unei bătăi generalizate, între o laie de rrromi şi altă laie identică, l-am auzit cu urechile mele pe unul dintre cei doi bulibaşi ai lor, răspunzându-i cam aşa, directorului scandalizat al acelei şcoli, care voia să-i scoată, pe bătăuşii lăieţi, din ograda şcolii: “Bre băiatu’, mucles, că te cardesc de nu te mai cunoaşte nici mama lu’ matale!” – iar la ameninţarea directorului cu poliţia şi cu judecătorii, bulibaşa a izbucnit într-un râs sardonic: “Bre, io descarc un TIR de bani, în capu’ la toţi judecătorii lu’ matale, fraiere – hai, nais te chirasaimos te delo del bah”…Şi bâlciul a continuat, peste capul bietului director, până au obosit pirandele şi baştanii…).

…Lasă, că nici alţi „latini” (precum „romanii” din Roma… – “rudele noastre de sânge”… – care se cred infinit mai puţin victimele “ţigănirii” antispirituale, decât “rudele lor sărace”, românii…- …”rude” cu noi pe naiba! – nu le-am mai avea!), nu se deosebesc, fundamental, de rrromi… – ci, parcă, devin mai “rrrome” decât înşişi rrromii… – dar ce greţoasă e demagogia cu „programele” europene”…Ce „programe” pentru protecţia copilului, când, o imagine TV arată cum, într-o maşină, doi cetăţeni “foarte adulţi”, de sexe diferite se „zvârcolesc” de mama focului… din aceeaşi maşină priveşte, parcă peste toată lumea asta, un copil suprasaturat de imaginea sexului „paternalo-maternal” dezlănţuit?!…Şi fotografia asta poate fi luată DE ORIUNDE DIN EUROPA/LUME!!!…Dar pe mine mă doare, fireşte, de Neamul meu…de români…

…Şi, în altă imagine, deasupra unei coşmelii/”bordelii” care se dărâmă/fărâmiţează, tronează „antena digitală”, ultimul răcnet…Nu e ţara contrastelor – ci a ajuns ţara dezastrelor/neantului moral…

…Fenomenul manelelor arabo-ţigăneşti (pentru ca, acum SĂ DEVINĂ EXPRESIA EXCLUSIVĂ A… LIPSEI DE EXPRESIE ŢIGĂNEŞTI, COMBINATĂ CU CRETINISMUL NEAOŞ “ROMÂNESC”-DE-PÂRNAIE-ŞI-LAIE, DE MAHALA COLCĂITOARE ŞI CORCITĂ, FRENETIC, CU DESPIRITUALIZAREA AGRESIV-“ROMANES”, SUBCULTURĂ “ROMÂNEASCĂ”, ADERENTĂ ENTUZIAST/“OVAŢIONAL” LA ŢIGĂNISM/ŢIGĂNIE, ÎN TOATE SENSURILE RELE ALE CUVÂNTULUI…!!!… – de observat că până şi tagmele socio-profesionale ale profesorilor, medicilor, inginerilor, juriştilor etc., adică ale pretinşilor intelectuali români, de cum se-ncinge mai bine o “chindie”, urlă după MANELE, ca beduinul după apă, în Sahara… ), am spus la timpul potrivit, arăta/arată frenezia cu care ne repezim în groapă/mlaştină, în HAZNA… ca într-un paradis mult-visat…”Orientul HAZNALEI”!!! LUMINA VINE DINSPRE…HAZNA!!! …La orele mici ale nopţii, pe şoseaua principală-republicană, urlă (din maşini „tari”, „fugind” în regim de viteză dementă!) boxele, cu MANELELE date la maximum, de către tinerii „zmei”, „schimbul nostru de mâine”…de fapt, fel de fel de „fecioraşi” stupizi şi curcănesco-infatuaţi, de bani gata…, care-şi plimbă şi epatează „paraşutele” adiacente…

…”Frâna oltenească”, „micţiunea artezian-orizontală”, caii care cară autoturisme etc., alţii scriu: „Din dragoste, de Mircea Radu…” pe coviltirul căruţei…- şi „SAUNA”, cu hogeacul ieşind pe la cabina autoturismului etc. – …sunt tot atâtea probleme/hăuri(i)morale, întrebări (fără de răspuns curând…) asupra şansei de a redeveni românii un popor nu european (…că eu, cel puţin, n-am nicio „străbatere” de admiraţie, în special pentru sudul Europei… – dar, în general, n-am nicio încredere în “civilizaţia” vest-europeană desacralizată…), ci acel popor de ţărani de/cu bun-simţ…Nu ştiu câţi dintre domniile voastre aţi trăit, în copilărie, în satul românesc tradiţional… – dar eu l-am mai prins, am fost crescut de bunici, întâi în satul Poiana Mărului (de unde este Labiş…), apoi în satul Valea Seacă (…care-i, acum, Valea „Moldovei”…), apoi la Stupca lui Ciprian Porumbescu… – da, pot pune mâna-n foc că acest neam nu acceptase, încă, prin anii ’60-’70, „ţiganizarea”…!!! Ţăranul care trecea pe drum te saluta, la orice oră din zi…, ţăranul se închina, cu tot sufletul, la icoanele din altarul bisericii satului, dar şi în faţa celei/celor de-acasă, de pe peretele dinspre Răsărit, şi acest ţăran era/stătea, în faţa sfintei ICOANE, prăvălit sub povara propriilor păcate şi orbit de Lumina pe care o întrevedea…(…e drept, s-ar zice că n-avea “privire estetică” – …probabil că pe asta, “estetica”, i-o vor “implementa” unioniştii europeni, într-un soi de comunism de o mie de ori mai…comunist, decât cel dinainte de 1989…) – ţăranul se sfia să se dezbrace sau îmbrace, de faţă cu un alt om…, ţăranului îi era frică/groază să înjure de cele sfinte, şi de era beat criţă… – respectul faţă de părinţi era sfânt, dar nu bazat pe bici…Şi, ceea ce ştiu bine, că mai eram în sat, pe la 10-12 ani… – satul bucovinean avea, înafara lui, un loc numit „schinărie”(de la „spini”!)… – unde poposeau şi şi rămâneau, peste noapte, ţiganii nomazi (veniţi cu meşteşugurile lor, dar în niciun caz aşa de obraznici, violenţi, sfidători… – cum sunt azi…), ţigani care aveau interdicţie („odată cu capul!”…şi bucovinenii mei nu glumeau: puţin le-a păsat lor de militie şi de primarul comunist: ei „lucrau”, până foarte de curând, cu/prin SFATUL BĂTRÂNILOR…unde se luau adevăratele/definitivele decizii…şi unele decizii erau chiar pedepse capitale…(puţine, dar ştiu că au fost!) pentru cei fără de ruşine, fie ei „furi”, „înşelători”, fie mireni, fie preoţi!!!)…Ţăranii din cartierul oraşului meu, Gura Humorului – şi, anume, cei din Mânăstirea Humorului, au fost bătuţi TOŢI, până la unul, de miliţie (…şi neamuri de-ale mele erau printre victime…), pentru că miliţia a descoperit, prin 1983, pe un ţăran, deţinând armă de război, pe post de armă de vânătoare!!! La descinderea prin case şi hambare şi beciuri/pivniţe, miliţia a descoperit lucruri care i-au lăsat pe miliţieni cu gura larg căscată: ţăranii aveau şi mitraliere, şi obuziere…”cu sfinţenie” păstrate, din al doilea război mondial (fie, că şi sate întregi, 100%, au fost, la noi, legionare…de-ale lui Codreanu…). Miliţienii, după ce-au văzut ce-au văzut, i-au „slobozit” pe oameni…că doar nu aveau să-i pună la zid pe toţi şi să-i mitralieze…100%…”Mânăstirenii” aşteptau, înarmaţi, încă şi-n 1983, cu credinţa nestrămutată, războiul cu „bolşevicii”…

…Azi, 2007, prin acele locuri, vezi doar „pensiunea Simona” , „pensiunea Gică” etc…Şi-au vândut, pe nimic, pădurile strămoşeşti, munţii voievodali…”Învăţul are şi dezvăţ, educaţia are şi reversul anomia/haosul moral”…Legionarismul “mânăstirean” de altădată are ca revers libertinismul şi tembelismul lacom, de acum…Bine-bine, dar chiar în proporţie de masă…???!!!…Ce repede şi teribil/oribil prinde răul, chiar la oameni de mare profunzime morală…!

…Nu vă supăraţi pe mine, nu sunt nici rasist (am avut câţiva buni prieteni, printre ţigani, dintre cei aleşi de Dumnezeu…unul dintre ei a fost preot ortodox, cu o conştiinţă a MISIUNII SFINTE mai dezvoltată decât chiar la unii preoţi români, de azi…), nu sunt nici atât de bătrân, încât să nu-mi rămână altceva decât să-mi dezvolt nostalgiile după trecut… dar, vă rog, cu smerenie şi umilinţă, să-mi daţi voie să fac o apreciere, de ordin foarte general: legile nescrise ale Ordinii Morale Individuale (dar şi “ de Obşte”…!!!) şi Frumuseţii României de altădată (inclusiv din anumite “secvenţe” ale aşa-zisului regim communist…) erau mult diferite de “ţigănirea” voluntară din zilele în care trăiesc şi eu, dar trăiţi şi domniile voastre…Ţăranului din satul tradiţional (care sat şi ţăran habar n-aveau, pe-atunci, că vor trebui să ajungă, musai, să facă parte din Uniunea Europeană, şi să asculte… – mirat ţăranul, dar obligat de “autorităţi” să ţină capul plecat a totală supunere, nu ca în faţa Sfântului său VOIEVOD – ci ca în faţa unor stăpâni venetici…ca în faţa Sultanului, ori a Ţarului… – de porunci care se potrivesc cu firea lui multimilenară, ca nuca în perete…) nu văzuse automobile “tari”, dar îl văzuse, cu siguranţă, pe Dumnezeu…Şi-i plăcuse atât de mult Dumnezeu, încât îl privea, de pe prispă, pe CERURI, în fiecare seară, după truda înverşunată şi cinstită, cea de obşte trudă…şi, câteodată, de atâta mirare de frumuseţe, începea să-i cânte lui Dumnezeu, de unul singur, o doină…şi vecinii, tot de pe prispe, din întuneric, îl acultau, în tăcere, ca şi când ar fi fost tot duminică…Şi adormeau, târziu, în fâlfâiri de lumini şi de îngeri…Asta şi nimic alta nu voiam să vă supun urechilor dumneavoastră, cinstiţi apărători, cu guri de foc, ai democraţiei liberale a zilelor noastre…

…Oare chiar era primitiv “ţăranul/satul tradiţional”?! Oare chiar avea el nevoie de legile Europei Occidentale/Amurgite, pentru a se numi “civilizat”?! Daţi, vă rog, voie, unui “veteran” care a văzut multe şi de toate (şi a încercat încă şi mai multe, pe propriu-i suflet…), să se îndoiască…”Sabotarea istoriei”, de care vorbeşte Blaga, referindu-se la ţăranul român, este, de fapt, singura şansă de a evita tribulaţiile inutile ale Demonului Neantului…singura şansă de a scăpa de capcanele demonului agresiv şi obraznic al “modernităţii”/reificării…singura şansă de mântuire a sufletului…Am stat de vorbă şi cu un vlădică catolic, am auzit şi ce-a spus, în seara tragică, ce a urmat morţii Preafericitului Teoctist, noul vlădică, Daniel: că ”dacă ar fi trăit în zilele noastre, şi Sfântul Apostol Pavel ar fi folosit avionul şi Internetul…” Ciudată această identitate de idei, între vlădica cel catolic şi noul vlădică ortodox (?), pe care le-am auzit exprimate: prima, la Adjud, în anul 1998, iar a doua, la Televiziunea Română, în 2007…

Ei bine, n-aveţi decât să mă consideraţi Toma Necredinciosul, ori “prostul satului””: eu sunt absolut convins că Sfântul Apostol Pavel N-AR FI FOLOSIT NICIODATĂ AVIONUL (…în care ar fi riscat să-i întâlnească pe fariseii neamului, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Horia Roman Patapievici, Traian Ungureanu, Cătălin Avramescu…) – ŞI ÎN NICI UN CAZ INTERNETUL, plin de blestemăţii blasfematorii…Ar fi luat-o, stoicul apostol al Lui Hristos, tot pe jos, prin praful şoselelor româneşti…care nici nu se compară cu trainicele şosele ale trufaşilor romani imperiali… – şi ar fi bătut din poartă în poartă şi din suflet în suflet (…de fapt, cred că, nevăzut, aşa şi fac, el şi toţi apostolii, acum şi în veac!)…pentru că doar smerenia şi sărăcia şi truda/trudirea vrednică şi umil-discretă îi plac lui Ravvi-Hristos-Dumnezeu…şi au şansă să înmoaie şi convingă şi lumineze/însenineze cu speranţă, sufletele împietrite de neîncredere/scepticism ale oamenilor simpli/”săraci cu duhul”…Niciodată nu-i voi putea vedea pe apostoli, în ipostaze “vedetiste” şi comode, ci, veşnic, mucenicind pentru/întru mântuirea noastră: cu cât mai înceată (potrivită la Ceasul Lui Dumnezeu!), cu atât mai sigură…

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

_________________

~CTP-UL , PROPAGANDA SI …ZIUA NATIONALA A ROMANIEI . NECESITATEA ” BARBARIEI CELEI BUNE „

CTP-ul, PROPAGANDA ŞI…ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. NECESITATEA “BARBARIEI CELEI BUNE”.

În seara zilei de 1 Decembrie 2007, Ziua Naţională a României (mai precis, se făcuse ora 23…), speram să fiu scutit (măcar la acea oră!) de propagandă de doi lei… Ei bine, nu mi-a fost scris… – dl Cristian Tudor Popescu, marele “boss” al presei româneşti, cel care are o mulţime de daraveri morale nerezolvate (ultima dintre ele ţinând de foarte suspecta sa “inocenţă”, în cazul Bogdan Chireac-multimilionarul în euro-dolari, pe seama Serviciilor Secrete, şi colegul „de umăr” al CTP-ului…) a ţinut, pe postul Tv Pro-Cinema, un “speech”, legat de filmul Profetul, aurul şi ardelenii, al lui Dan Piţa. În ce calitate? Hmmm… se pare că în aceea de cinefil al lui Peşte…cinefil de profesie “al noilor vremuri”, ”director de conştiinţe” ŞI în filmografia românească! – (dom’le, cam multe sarcini şi-au luat unii, după 1989…s-ar putea să se prăbuşească sub ele, ca măgarii supraîncărcaţi…) . Şi nu ştiu cum naiba, pe unde trece „verbul lor inspirat” (de cine?…), se alege praful din Ţară/Neam…din Adevăr…din Bine…

În rezumat, ştiţi ce “scoverze” mânca ipochimenul cu pricina?!(… acelaşi “genialoid” CTP, ingineraşul-tenisman atoateştiutor care, la o invitaţie de curtoazie la Antena 1 – invitaţie cam…foarte deplasată…, având în vedere că, totuşi, slavă Domnului, n-au murit, în România, chiar toţi eminescologii de profesie! – a lui Adrian Păunescu, prin anii 1999-2000, când bârfa ordinară la adresa lui Eminescu era “în floare”, luând proporţii aberante, a rostit atâtea murdării, măgării şi inepţii, la adresa lui Eminescu şi Veronica Micle, pe postul TV respectiv, încât s-a înnegrit ecranul, ca de ciumă bubonică…) – …dar să ne întoarcem la “comentariul”, cu funcţie de “prolog” la filmul Profetul, aurul şi ardelenii…CTP-ul zis-a că filmul cu pricina e un film de propagandă “fină” (bine măcar că-i “fină”, CTP-ule…), ceauşistă, pentru “înţepenirea” în minţile românilor a conceptului de “românaş” descurcăreţ…a unui fals şi catastrofal complex de superioritate al barbarilor de români, care, de altfel, ar trebui să stea în genunchi, până la sfârşitul veacurilor, în faţa „tehnologiei americane”…

Şi se mira omul, părând foarte cinstit (poate că şi era…ceea ce îi accentuează vina ignoranţei şi imbecilităţii!) că românii din film, de cum ajung în SUA, ajung să ştie să tragă mai bine decât…”profesioniştii locului”…şi că “românaşii” proclamă, cu îngâmfare barbară şi total vinovată, superioritatea palincii, în faţa whiskey-ului…Şi că, după 1989, ne-am căpătat dreptul de a râde de (nu LA!) astfel de filme.

Bine ar fi fost ca acest individ cu mers de saurian şi facies de killer să înveţe a râde, în primul rând, de suficienţa sa îngreţoşătoare…şi poate că, atunci, am fi fost scutiţi de aberaţiile propagandistice ieftine, de la ora 23, de Ziua Naţională a României…(dar se vede că scris i-a fost CTP-ului să se ia de mână cu Corn(b)el Nistorescu, cel care a fost premiat de Bush-ul din rezervaţia SUA, în 2001, pentru osanalele aduse “cruciaţilor” de peste Ocean, pe când aceştia bombardau/distrugeau una dintre cele mai vechi civilizaţii ale Terrei…).

Dar, s-o luăm sistematic şi cu calm.

“Românaşul” descurcăreţ din film nu era altul decât Ilarion Ciobanu (căruia i se alăturau excelenţii actori Ovidiu Iuliu Moldovan şi Mircea Diaconu), cel care, în rolul lui Traian Brad din Poplaca Ardealului 1881 (adică, aflat sub austrieci şi unguri, dar şi după ce România-Mamă trecuse prin “Războiul nostru pentru Neatârnare”, 1877-1878 – cum frumos îşi intitulează cartea sa de proză documentaristică George Coşbuc…). Aflat, cu fratele mai mic, Romi, într-un tren din SUA, văzând că bandiţii lui Groghan trag înspre tren, Traian Brad îi zice lui Romi, foarte cumpănit întru bun-simţ românesc, cuvinte pe care “capelura” CTP-ului le-a făcut să alunece pe lângă nestematele sale urechi clăpăuge: ” Stai, Romi, domnii au trebile lor, noi pe ale noastre! Nu ne băgăm! După ce şi le vor termina, plecăm şi noi, în treaba noastră. ” Dar, când vede că “domnii” bandiţi trag şi-nspre el, Traian Brad o ia la fugă, cu tot cu Romi, din tren…

…Suntem în 2007, şi filmul acesta este mai actual decât crede “geniul” CTP-ului: americanii (“domnii”…bandiţi!), departe de a-şi rezolva treburile între ei, “trag” înspre lumea întreagă, OBLIGÂND LUMEA SĂ…SE OCUPE DE TREBURILE LOR!!!…Şi în locul lor, de multe ori…(…cum face SUA, “păcăliciul” lumii şi păcălitul Israelului, cu “axa” Bucureşti-Londra…pe care axă s-au înşirat, ciudat, la concurenţă cu NATO, şi toate statele, vechi şi noi, ale UE…Halal “concurenţă” SUA-Europa! Păi, cum naiba Rockefeller-ii SUA să fie CU TOTUL ALTCEVA decât Rotschild-ii Europei! Ar fi absurd! De-un neam sunt şi de-o simţire…).

…Să stăm în genunchi, noi, barbarii, în faţa geniului şi moralei…americane…Măi, să fie! Dar cu cine o fi făcut istoria CTP-ul, de nu ştie că toată slăvita “tehnologie americană” este, de fapt…germană?! Că americanii FURĂ de sting, ŞI AZI, toată materia cenuşie a Terrei?! …Când a căzut Berlinul, s-au şi făcut nevăzuţi şi toţi oamenii de ştiinţă/cercetătorii/inventatorii, unii “susţinuţi” de sub braţi de Estul stalinist, dar, cei mai mulţi, de Vestul american…(Şi poate n-ar fi lipsit de interes să aflăm şi noi ce au făcut americanii, cu toate documentele sustrase din casa lui Nicolae Teslea, istroromânul CU ADEVRAT GENIAL – cel care dezlegase taina energiei universale eterne…). Iar la NASA lucrează peste 200 de români, başca alte sute de ruşi, cehi, japonezi etc.

Şi CTP-ului amnezic îi scapă faptul că, în majoritate (excludem nobilii protestanţi francezi, alugaţi din patrie de persecuţiile religioase şi retraşi în statele din Sudul SUA…dacă nu erau nobili, n-ar fi păţit-o aşa de rău, în Războiul de Secesiune, sudiştii…) sunt urmaşii vagabonzilor, golanilor şi criminalilor, scăpaţi din spânzurătorile Europei…(asta e valabil, de fapt, pentru TOT CONTINENTUL american… – de la sud la nord şi…”viţăvercea”…).

Morală şi Drept american, da, CTP-ule?! Morala ex-guvernatorului de Texas, George W. Bush, care a câştigat alegerile prin “mâna binecuvântată”(ca aia a lui Maradonna…) a lui frate-su, “boss”-ul de Florida?! …George W.Bush, cel care a respins apelul la clemenţă, înaintat de un dement cu acte în regulă?! – care a fost prăjit pe scaunulelectric!!!…cel care a respins apelul la clemenţă al unui (atenţie!) NEGRU, acuzat că ar fi ucis pe cineva într-o parcare, NOAPTEA, SINGURUL MARTOR AL “CRIMEI” FIIND UN PAZNIC BEAT MORT, CARE ERA LA O DISTANŢĂ DE PESTE 100 DE METRI DE LOCUL FAPTEI?!…Care negru a fost prăjit, aşijderea, pe scaunul electric (…să observăm „creştinismul”, civilizat şi democratic, al pedepselor americane, deci al Dreptului american…). George W.Bush care, precum toţi preşedinţii celei mai “nobile” şi “cruciate” naţiuni de pe Pământ, face parte, pe viaţă, din loja satanică “Skull and bones” – “Craniu şi oase”! Halal, CTP-ule! De cap să-ţi fie!!! Probabil că îţi doreşti din inimă şi faci totul (deocamdată, reuşeşti doar la nivel de … “facies”…), pentru a fi tovarăş de lojă cu “moralii” ăştia, şi cu “supuşii” lor, cei mai teribil manipulaţi oameni de pe Terra (…mai crunt manipulaţi chiar decât românii…ceea ce nu-i puţin lucru…).

Sau poate că CTP-ului îi făceau cu ochiul obiceiurile păgân-fariseice ale mormonilor poligami, din filmul cu pricina?! – obiceiuri care revoltau bunul-simţ cumpănit, al ardelenilor creştini, din familia BRAD?! Eu ştiu? N-aş prea zice…

…Şi, hai să terminăm bâlciul ăsta pe care l-ai stârnit dumneata, CTP-ule, prin spusele domniei tale, care se instituie într-una dintre cele mai abominabile propagande antiromâneşti şi anti-bun-simţ, din câte s-au perindat pe ecranele fosforescente ale televiziunilor, din 1989 încoace: da, şi ce mirări te mai contorsionează, stimate domn?! Că românii din filmul lui Piţa “învaţă, dintr-un foc, să tragă mai bine decât profesioniştii locului”?! Da, e drept, cu “profesioniştii” locului numit SUA nu-i bine să te pui, că n-au niciun fel de scrupule, cum am văzut mai sus, “de la vlădică până la opincă”…Dar Traian Brad făcuse parte din eroicele detaşamente de voluntari ardeleni care, înşelând vigilenţa austro-ungurilor, au trecut hotarul Carpaţilor şi s-au alăturat fraţilor lor, la Plevna, pentru că simţeau că libertatea de dincolo de munţi e şi libertatea lor, precum este libertatea oricărui român, oriunde ar locui el (…ceea ce guvernanţii noştri, din frământatul an al “Cazului Italia” uită total să declare/proclame, să apere etc. etc.!!!). Citeşte domnia ta CTP-ule, cartea – documentată la faţa locului (câmpiile şi satele din jurul Plevnei, dar şi vorbind cu ţăranii din sute de sate româneşti, nu foarte mult după 1878…) – şi te vei cruci cât de ULUITOR (pentru o lume întreagă, dar domnia ta nu vrei să faci parte din “lume”, ci din “Skull and bones”-ul american, îţi produce o plăcere orgasmică să te umileşti în faţa “cruciaţilor” cu două oase, încrucişate peste un craniu…) DE EROIC s-au purtat “barbarii”, “sălbaticii” ăştia de români, când a fost vorba să-şi dobândească Sfânta “Neatârnare”, de care vorbeşte patriotul Coşbuc…Da, “românaşii “ ştiau să tragă mai bine cu “puşcoacele” lor, decât turcii, cu armamentul produs de infernalii negustori englezi (“suporterii” otomanilor păgâni, împotriva creştinilor…) ai firmei Gatling…Şi, în general, ar trebui să se ştie că românii au geniu în toate, chiar şi în război, dacă trebuie să lupte – din moment ce, deşi Ţările române nu mai intraseră într-un război de cca. două secole, Plevna a încremenit Pământul de admiraţie, faţă de avântul şi spiritul de sacrificiu românesc…Hotărât lucru, nu suntem “neam de sclavi”, cum sugera până şi un autentic intelectual, Cioran, ceva mai spălăţel decât ingineraşul atoateştiutor, autoritatea lui Peşte… Pithya olteană – CTP-ul…

…Dar, în finalul acestor glose pe seama afirmaţiilor unui “director de conştiinţe” (?!) din România contemporană, aş dori să adaug ceva. Am văzut, azi, o armată defilând, pe sub Arcul de Triumf bucureştean, o armată care nu mai apără interesele naţionale româneşti, ci slugăreşte (la modul MERCENAR! – precum albanezii Evului Mediu balcanic…) NATO şi, deci, Imperiul cel mai barbar, din câte au existat în istorie – SUA (îmi măsor foarte bine cuvintele: SUA nu se compară nici măcar cu îngâmfatul Imperiu Roman, care, totuşi, nu clintea temple şi zei, din ţările/locurile cucerite…chiar un ziarist american, în noaptea când SUA a început revoltătorul bombardament apocaliptic asupra Bagdadului, a făcut afirmaţia că “aşa o invazie nu s-a mai pomenit de pe timpul lui Ginghis-han şi Timur Lenk”…iar, peste câteva săptămăni, acelaşi ziarist a făcut o afirmaţie stupefiantă, pentru orice om civilizat…ce-o mai fi însemnând, azi, “să fii civilizat”?!: primul obiectiv devastat de armata americană a fost nu unul militar, ci…MUZEUL NAŢIONAL DIN BAGDAD!!!).

Deci: ce viitor aşteaptă, trebuie să dorească românii – pentru România?! E clar, nu unul războinic, pentru că monopolul războaielor este al cu totul altora decât românii! Atunci?! Opinia mea, statornică, este că România ar trebui să se instaleze, cum a şi făcut-o, în mileniul I d.H., în “barbaria cea bună” – în dispreţul total faţă de toate “normele” europene şi mondialiste (nu mondiale!). Faţă de orice „tehnologie americană” (militară, de manipulare etc. etc.). Adică, aşa cum i-au dispreţuit pe romani şi armatele şi “găselniţele” lor (precum, azi, „geniul tehnic american”, de care vorbeşte CTP-ul…) şi s-au retras în comunităţile lor tainice, închise şi ferite de contaminarea cu tot ce însemna “romanitate” – românii trebuie să-i dispreţuiască şi pe ateii şi ginghis-hanii zilelor noastre – să respingă şi să dispreţuiască orice invazie materială, având suportul forţei spirituale… – toate “e-urile” şi substanţele cancerigene, toate “sirenele odiseice” ale ideologiilor contemporane… – orice încercare a mondialismului de a proclama metastaza anti-spirituală în organismul terestru. E mai greu decât în mileniul I d.H. – DAR NU IMPOSIBIL!!! Forţa şi valoarea României nu stă (poate că unii regretă – eu – NU!) în frumuseţea uniformei militare şi în sofisticarea, clipă de clipă mai mare, a echipamentelor militare. NU! Forţa şi valoarea României sunt ascunse, CA ÎNTOTDEAUNA DE-A LUNGUL ISTORIEI NOASTRE MULTIMILENARE!) în templele/mânăstirile/bisericile şi-n credinţa noastră, în mediul natural curat, în munţii plini de dumnezeiască energie!!! Nu dispreţuiţi cele ce spun acum (a mai spus-o asta – sub o formă mai curând meditativă, decât de reţinut reproş… – cineva cu mult mai de soi decât mine – Lucian Blaga, cel cu “teoria sabotării istoriei de către români”… – iar azi o proroceşte un olandez/neamţ, ciudat şi misterios: Jan van Helsing): au venit, din nou, vremuri ale retragerii în MUNŢI şi în SINE – în GOSPODĂRIILE DE LA ŢARĂ şi în SFÂNTA FAMILIE (cea mai de nebiruit cetăţuie, după aceea a Spiritului/Credinţei Strămoşeşti!)!!! Altfel, vom dispărea în beznă, dimpreună cu toţi zombii care încep să mişune pe planeta Terra…şi, vorba lui Eminescu, dacă noi, românii, nu păstrăm candela aprinsă, de unde va mai lua lumea LUMINA?

Tot aşa ca omul genial Eminescu, spune şi Dumnul nostru Iisus Hristos-Mântuitorul, către apostoli: “Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi va pierde tăria, cu ce se va săra ea?”(Evanghelia lui Matei, 5, 13).

prof. dr. Adrian Botez

_________________

~DICTATURA NEO-“PÉTAIN”-ISTĂ”/NEO-NAZISTĂ A BANCHERILOR UE – SAU: CEEA CE GUVERNANŢII NOŞTRI REFUZĂ SĂ NE DEZVĂLUIE…

De multă vreme ştiam (şi chiar am spus-o!), despre dictatura mondială a BANCHERILOR, adică a virtualităţii mincinoase a computerelor fosforescente, asupra realităţii dureroase…Dar zilele acestea am avut chiar dovada, dublată de aflarea unui semen european/francez, de aceeaşi convingere şi de acelaşi potenţial de revoltă, precum al meu…

S-o luăm pe rând. Ieri, 15 ianuarie 2008, televiziunile române, în loc să-şi rezerve loc pentru comemorarea genialului şi vizionarului spirit eminescian, s-au înghesuit, care mai de care, să prezinte ştirea conform căreia (după o săptămână, aproape, de blegire serioasă a leului, faţă cu muşcătura de cobră a „euro”… – abia ieri se înviorase leul, “de doi bani” speranţă”…) dnii Tăriceanu (prim-ministru al României) şi Mugur Isărescu ( guvernator al B.N.R., neclintit în post sub toate stăpânirile, “cu toate partidele, ca românul imparţial”…) se vor duce la Strasbourg-Bruxelles, pentru ca să facă “lobby” pentru România, că, cică, “nu merită” ţara noastră tratamentul acesta (…catastrofic, fie vorba între noi…de ne ofileşte leul, de oricâtă “noutate” ar fi el, în raport cu euro, moneda la care, din 2012, vom fi “înhămaţi”, zor-nevoie…sau: de voie-de nevoie!).

Că nu merităm să fim vizitaţi şi spoliaţi de toţi “tunarii” şi “ţeparii”, care vin, acum mai dihai decât oricând, dinspre UE („ţeparo-tunari”dintre măcelarii cei aduşi de Ion Ţiriac la masacrul porcilor mistreţi româneşti, pe moşia sa de la Balc… – acelaşi Ţiriac care, prin 1997, avea de gând să trântească, vis-à-vis de Mânăstirea Voroneţ, un motel, cu grătarul de mititei căţărat până sub nasul sfinţilor şi voievoilor, de pe zidurile sfintei ctitorii a lui Ştefan…!!!) şi, după ce au dat “lovitura, trec banii peste graniţă, şi ne lasă mai săraci cu câteva miliarde de euro pe an… – asta o ştim şi noi! Nu e nevoie de aerele de binefăcători, arborate de aceşti doi trădători, care tocmai ei au permis, dimpreună cu “cumnaţii” lor politici din celelalte guvernări ale pustiei/pustei româneşti postdecembriste…

Problema este alta: de ce ne-aţi băgat cu forţa (fără consultare referendară!), panglicarilor, într-un viespar cumplit, din care înseşi popoarele care, chipurile, au stat la “baza” ctitoriei UE (şi azi mă voi referi, în primul rând, la Franţa lui Jean Monet…), ar vrea, acum, să iasă, dar…NU MAI POT!!!…DE CE???!!! CU CE DREPT???!!! De ce, briganzilor, aţi minţit poporul român că UE este “Paradisul”, “unica noastră şansă” economică…etc. – câtă vreme UE se dovedeşte a fi, în realitate, cea mai anti-democratică structură născocită, vreodată, de om…o veritabilă capcană a popoarelor/naţiunilor!!! Până şi Hitler a fost ales democratic!!! – …spre deosebire de CIG (Conferinţa Interguvernamentală) – NEALEASĂ!, de Comisia Juridică UE – NEALEASĂ!, de Consiliul de Miniştri al UE – NEALES!!!!(..doar Parlamentul UE este ALES, dar sunt create, în jurul său TOATE BLOCAJELE DE FUNCŢIONARE!!! – spune, pe bună dreptate, în Reţeaua Voltaire, dl prof. Étienne Chouard, politolog din Marsilia, cel care afişează pe blog-ul său analizele Proiectului de Tratat Constituţional European – şi căruia celebra ziaristă elveţiană Silvia Cattori îi ia un amplu interviu (cf. “Etienne Chouard: Tratatele europene servesc intereselor celor care le scriu).

De ce, “binefăcătorilor” dâmboviţeni, aţi tăcut mâlc, asupra unui punct esenţial: cum şi dacă se poate ieşi din structurile UE, dacă constaţi că…nu-i de tine şi de ţara/poporul ta/tău?!

Pentru că, iată ce ne dezvăluie dl Chouard, răspunzând la întrebarea Silviei Cattori: “Cum ar putea ieşi din Uniune, un stat care şi-ar dori asta? Este aplicabilă această măsură?” – Etienne Chouard: “Nu-i deloc simplu să ieşi din UE şi asta ar costa foarte scump (n.n.: despre aceste costuri n-aţi vorbit NIMIC, de parcă ar fi privit nu poporul român, DIRECT!!! – ci niscaiva populaţii din Constelaţia Orion… – “discreţilor”…! – nemernici mincinoşi ce sunteţi!); ar trebui un guvern foarte puternic determinat (n.n.: nici nu mă îndoiesc de “determinarea” unui guvern, care ţine România, acum, de o lună şi mai bine, fără Ministru de Justiţie, cum a ţinut-o mai an, tot cam atâta, fără Ministru de Externe…!). Această situaţie de non-întoarcere mă face să mă gândesc la AGCS (Acordul General asupra Comerţului/Serviciilor), de unde NU SE MAI POATE IEŞI(s.n.): acest acord (negociat şi semnat fără să ni se vorbească, ÎN CEL MAI MARE SECRET “- n.n.: şi suntem într-unul dintre cele mai “democratice” ţări ale lumii – Franţa!)are acelaşi genom antidemocratic, ca şi UE: aceeaşi oameni le-au conceput ambele organisme, ele servind aceleaşi interese: ALE MULTINAŢIONALEI ŞI ALE BĂNCILOR(s.n.). (…) Orice urmă de democraţie va dispărea foarte curând: statelor, în negocierile secrete ale AGCS, sunt în curs să li se interzică de a interzice (antreprizelor), unele altora: eu nu-ţi mai interzic asta, dar tu, tu te abţii de a-mi interzice ailaltă…Cetăţenii, foarte curând, se vor afla goi, fără nicio apărare – şi nimeni nu vorbeşte de asta!!! Toate serviciile publice sunt ameninţate de aceste mecanisme. Şi aceasta este o chestiune ireversibilă: AMENZILE PE CARE STATELE ACCEPTĂ CĂ TREBUIE SĂ LE PLĂTEASCĂ ÎN CAZ DE RETRAGERE NU SUNT PLĂTIBILE, ATÂT SUNT ELE DE PROHIBITIVE!!! (s.n. – n.n.: arde-v-ar focul Tălpii Iadului, mizerabili mincinoşi, care guvernaţi România – …de fapt, o mânaţi la zalhana!!!).”

Câtă democraţie mai rămâne, în această atât de mult slăvită şi trâmbiţată UE?! Răspunde tot dl Chouard: “Nu există con-decizie asupra tuturor subiectelor: există o cantitate de subiecte unde tocmai NEALEŞII (Comisia şi Consiliul) hotărăsc singure asupra legii europene. (…)Acestă sterilizare progresivă a sufragiului universal este un motiv solid de a ataca statul francez pentru violarea Convenţiei europene asupra drepturilor omului: propriii noştri reprezentanţi sunt în curs de A VIDA voturile noastre de orice putere/forţă: DEMOCRAŢIA AGONIZEAZĂ ÎNTR-UN DÉCOR ARTIFICIAL, DE DEMOCRAŢIE SIMULATĂ”(s.n.).

Şi, cu toate că tot el spunea că e aproape imposibil de ieşit din structurile UE, exasperatul de ipocrizia dictatorială a reprezentanţilor-guvernori ai Franţei, dl Chouard, zice, referindu-se la şuşanelele discutate de masonii europeano-americani, la Lisabona, acum câteva săptămâni, când căutau să mai “dreagă busuiocul” (între ei!!!), după respingerea Constituţiei europene, de către patru state:” Lovitura de stat de la Lisabona mă face să mă gândesc foarte serios dacă nu trebuie să ieşim, de urgenţă, din această UE-MB (Uniune Europeană a Multinaţionalelor şi Băncilor). Încep să fiu efectiv exasperat de neputinţa de a schimba UE, al cărui program genetic pare a fi conceput contra popoarelor şi contra democraţiei”(s.n.).

Dar, astfel, UE n-a devenit, pe sub nasul nostru, un organism supranaţional al Dictaturii Bancherilor şi Negustorilor? La prima problemă, cea despre „dictatură” – dl Chouard şovăie, puţin de tot… – dar noi nu şovăim deloc să-l completăm…Iată ce zice el: “Anul 2007 tocmai a confirmat ceea ce anul 2005 revelase: metoda şi conţinutul Tratatului de la Lisabona confirmă că există o bandă de violatori la manete, şi că ceea ce se petrece acum este o lovitură de stat. Este o lovitură de forţă. Definiţia loviturii de stat este: atunci când o putere nealeasă dobândeşte o putere importantă şi rău controlată. BANCA CENTRALĂ EUROPEANĂ, nu dă socoteală, absolut deloc, nimănui. Este absolut extravagant modul cum acesta (Tratatul…) a fost scris: se vede bine, se vede peste tot, că tocmai miniştrii au fost aceia care au scris această măsură, pentru ei înşişi(…) Este o Constituţie, evident, dar o proastă constituţie, scrisă de oamenii care NU trebuia să o scrie. (…) Eu ţin la această idee de bază: nu oamenii puterii trebuie să scrie regulile puterii; nu parlamentarii, nu miniştrii, nu judecătorii – trebuie să scrie constituţia; constituţia trebuie scrisă de ceilalţi, de oamenii dezinteresaţi(…) . Imnul va rămâne; drapelul va rămâne. Referinţa la euro va rămâne. Ei, la Lisabona au zis că vor retrage drapelul. Dar chiar credeţi că-l vor retrage? Ei au retras eticheta <<constituţie>> – dar într-o sticluţă cu otravă, ce este periculos? Eticheta, sau conţinutul?Ei ne iau de imbecili!”

Iar la întrebarea directă a Silviei Cattori: “Aceste întruniri la vârf, Lisabona, G-8 – n-ar fi decât nişte mascarade, unde conducătorii, între un chef şi ambasade, iau decizii fără fără să se raporteze la mandatul lor – este un sistem dictatorial?” – dl Chouard şovăie, oarecum, uluit de gravitatea situaţiei reale/create în mult-trâmbiţata UE :” Nu este, încă, o dictatură – căci, într-o dictatură, nu există libertatea de opinie şi exprimare… “ – dar, dându-şi sema că aceste aşa-zise drepturi , şi aşa formale, sunt pe cale de a fi abolite total, adaugă, oarecum prolix, jenat şi ironic: “E ceva mai moale ca o dictatură, pentru că mai există politeţe…(…) da, este în curs de a deveni o atitudine totalitară.(…) Discursul mincinos, inversând valorile, Orwell îl anunţa în romanul său 1984: <<războiul este pace>>; <<munca este libertate>>” – şi simplul fapt de a repeta acest limbaj retrage armele într-o rezistenţă potenţială. Manipularea prin limbaj funcţionează tare bine. Ea cere, din partea rezistenţilor, o formaţie, o ucenicie asupra acestor tehnici de manipulare”.

De acord, trebuie să învăţăm bine care sunt armele duşmanului – dar asta nu diminuează, prin nimic, nemernicia duşmanului, calitatea lui de duşman, faptul că el a devenit duşmanul nostru, atacând visurile noastre cele mai scumpe…Visul democratic l-a înjosit în…surzenia “democraţiei” – surzenie care, oriunde şi oricând în lume, se numeşte, clar: DICTATURĂ! Iată ce zice dl Chouard, referindu-se la chiar “omul de vis” al construcţiei UE (atingând, astfel, problema majoră a MARII FINANŢE MONDIALE – care, fără a şovăi, noi spunem că, deja, a instituit DICTATURA MONDIALĂ, DE TIP NAZIST, A BANULUI! – credem că aţi privit, acum două zile, cele 15 cadavre de palestinieni, masacraţi, în strămoşeasca lor „fâşie Gaza”, de „dreptul” Marii Finanţe Israelite…Yehud Olmert îl numea pe preşedintele Superputerii Militare SUA – „confidentul meu”… – Mare Finanţă care l-a convocat „la scară” pe George W. Bush, în numele „poporului american”, să se pregătească pentru invadarea, la ordin israelit, a Iranului…că vor cădea, fără rost, pe frontul cel nou al petrolului, şi nişte… mii/zeci de mii de „nigers” americani, ce importanţă mai are, pentru nazismul israelit, aflat în turbată ofensivă mondială?!): Jean Monet – “această icoană, acest simbol al Europei, acest aproape-sfânt, pentru <<eurolatri>> – era un bancher francez, care trăia în SUA şi care era impregnat de valorile americane. De fapt, el a conceput şi construit UE – PENTRU A SLĂBI EUROPA, PENTRU A ÎMPIEDICA SUVERANITATEA POPULARĂ SĂ SE RECONSTRUIASCĂ, DUPĂ RĂZBOI (s.n.). El a scris acest lucru cu mâna lui! Este consternant!”

Deci, din născare, UE este unealta prin care SUA ( a se citi: MAREA FINANŢĂ!) urmărea lipsirea de personalitate spirituală şi de suveranitate naţională, a statelor/popoarelor europene/creştine. În favoarea cui? Nu-i greu de aflat cine nu vrea graniţe naţionale/statale, şi nici creştinism (de sute de ani, de prin 1648 – Revoluţia din Anglia!) şi cine îşi doreşte ca populaţia Terrei (mai ales aceea de rasă albă, mai refractară la principiile „satrapismului”…) să devină o liotă/masă de sclavi ieftini…chiar gratuiţi (înregimentaţi şi marcaţi, ca vitele!): Negustorii, cu “elita” lor anti-creştină, prin definiţie(a se revedea mânia lui Hristos, în Templu, când a pus mâna pe bici, împotriva celor mai vajnici/recalcitranţi sfidători ai atitudinii altruiste: zarafii…): BANCHERII PRIVAŢI (un fel de stat în stat şi, totodată, un suprastat, acel “Guvern Mondial”, de care se face atâta vorbire, şi în numele căruia popoarele sunt terorizate cu tot felul de catastrofe: foametea universală, pârjolirea planetei, distrugerea planetei de meteoriţi fantomatici şi cu atât mai siniştri, cu cât sunt mai fantomatici… – terorismul universal etc. etc. – toate „universale”, dar şi toate extrem de profitabile pentru Guvernul Mondial al Marii Finanţe – care, pe de o parte, restrânge, până la dizolvare totală, drepturile civile – pe de alta, spoliază turbat Terra, în numele unor idealuri…nobile/”cruciate”…!!!).

Iată ce spune dl Chouard, care, după opinia noastră, nu greşeşte deloc, în raţionamentele sale: “UE este un monstru conceput prin şi pentru marile corporaţii. Împotriva consimţământului popoarelor, această nefericită <<căsătorie>>…(…). De secole, statele au abandonat o parte din puterea lor de a crea monedă – băncilor private: băncile au obţinut, de la guverne, cel mai adesea prin corupţie, dreptul fundamental de a crea monedă. Dar cel puţin, până de curând (până în 1974, în Franţa…), statul împărţea încă, cu băncile private, dreptul de a crea monedă: când un stat avea nevoie de bani pentru a crea căi ferate, spitale etc. – statul crea, el însuşi, monedă – şi el nu trebuia să plătească, înrobitor, interese particulare, la rambursarea banilor…(…). Acesta este punctul crucial, cel care vă condamnă la munci forţate, în profitul rentierilor leneşi. Statul împrumuta de la Banca Centrală (care crea acea monedă pentru o ocazie anume) şi, pe măsură ce statul rambursa acel împrumut, Banca Centrală distrugea acei bani, dar fără să plătească unor particulari, în detrimentul intereselor statului!

(…)Din 1974, în Franţa, în epoca şarpelui monetar european, statul – şi, fără îndoială, aceasta este situaţia în toate statele europene! – şi-a interzis lui însuşi să împrumute de la Banca sa Centrală – deci, este el însuşi lipsit de forţa de a crea monedă! Deci, statul (cu alte cuvinte, noi!) se obligă să împrumute de la băncile private – cărora, deci, el trebuie să le plătească interesele – şi asta costă, fireşte, cu mult mai scump

În ce interes? În intersul general? GLUMIŢI, DESIGUR!

Vă rog să remarcaţi că, chiar din 1974, datoria publică nu încetează să se mărească şi, de asemenea, şomajul…(…).Toate se leagă, nu?”

Ce soluţie întrevede dl Chouard, pentru această dictatură a BANCHERILOR, despre care alt politolog, vizionar şi onest, Alain Badiou, spune că “ambianţa NU ESTE PÉTAIN-ISTĂ, DAR, FIREŞTE, ESTE NEO-PÉTAIN-ISTĂ!!! (…”vedeţi cazul înspăimântător al Argentinei, cobaiul neoliberalismului…” – “…Norvegia şi Elveţia, care au refuzat să intre în capcana cea jalnică, pe care ne-au întocmit-o, cu atâta ipocrizie, “aleşii”, sunt “demne de invidie: dezindustrializarea noastră, a celor prinşi şi închişi în capcana UE, a început şi ea continuă cu paşi mari”…)?! Una foarte naivă, după opinia noastră (dar justificabilă prin exasperarea profund altruist-patriotică): darea în judecată a structurilor UE – către CEDO – Curtea Europeană pentru Drepturile Omului…Parcă, şi acolo, nu sunt tot…”de-ai lor” – „lupi în blăni de oaie”…

Până una-alta, francezii, prin dl Chouard, cu largul concurs al ziaristei Silvia Cattori, au aflat în ce constă marea minciună a guvernanţilor francezi, şi despre pregătirea, sistematică şi intensă, a “neo-pétain-ismului”/neo-nazismului, lichidator total de democraţie, în Franţa…Ce ne facem, însă, cu românii, care nu au, deocamdată, un domn Chouard, care să strige şi să-i avertizete – şi, deci, concetăţenii noştri, ignorând cuşca în care au intrat la 1 ianuarie 2007, se distrează, de mama focului, cu gurile căscate şi salivânde, pe seama “Circului de Stat” al “maeştrilor” iluzionismului – Tăriceanu-Băsescu: „Uite Norica-nu e Norica…Uite MAPA-nu e MAPA”… etc…

Popor Român, poate n-ar strica să te chiar trezeşti!!! Până nu-i prea târziu, până când dresorii tăi nu-ţi vor striga: “Hop-la!” – iar tu, învăţat să fii cuminte, vei “face frumos”, în faţa burtoşilor spectatori…debarasat fiind tu, astfel, şi de grija limbii, şi de aceea a suveranităţii, şi de aceea a istoriei…mă rog, fericit deplin,! – …precum ţi-au şi zis/prezis “binefăcătorii” tăi: CA ÎN PARADIS (…numai că Paradisul tău va fi cu “botul” în mlaştina Infernului celui mai adânc şi mai statornic… – pentru nu se ştie câtă vreme, această statornicie a morţii Duhului tău…).

prof. dr. ADRIAN BOTEZ

______________________

-Henri Philippe Petain (1856-1951) – prim-ministru al regimului pro-hitlerist de la Vichy(1940-1942). Condamnat la moarte de un tribunal francez (1945), pedeapsa i se comută în închisoare pe viaţă (ceea ce s-a putut ierta unui prim-ministru trădător, nu i s-a putut ierta foarte talentatului scriitor Brasillach…).

_________________

~FILM ŞI VIZIUNE „MUNGIASCĂ” – DIN SPIŢĂ OTRĂVITĂ…

Nu vreau să mă înscriu în lungul şir al românilor care-şi denigrează conaţionalii – din invidie sau din obişnuinţă… – când unii dintre aceştia (autentica elită, uneori doar…”frişca” Neamului…) încearcă să înlăture „embargoul” străinilor vestici, asupra valorilor spirituale ale Estului european…În mod normal, orice român ar trebui să se arate mândru de rezultatele internaţionale „aurite” ale altui român!…şi să le sprijine, moral sau material, şi să le facă „propagandă”, „lobby” etc. etc. etc.

Dar, repet: asta, ÎN MOD NORMAL…!!! Or, cazul domnului regizor Cristian Mungiu şi al filmului său, 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile„, recompensat, la Cannes, cu Palme d’Or, nu este un caz normal! N-aveam nevoie de opinia Vaticanului (publicată pe terminalul MEDIAFAX, în data 24.08.2007 la ora 16:51 ) ca să ştiu asta. Adică, să ştiu că numai criterii de moralitate spirituală nu au stat la baza premiului „mungiesc”!

Românii (deci, şi eu!) n-ar fi trebuit să aştepte opinia Vaticanului, ca să spună, cu glas tare şi limpede, că „împăratul e în pielea goală!” Românii (şi, aici, nu mai sunt ŞI eu de vină…) n-ar fi trebuit, NICIODATĂ, să promoveze şi să propună, pentru vizionările de la Cannes, filmul unui Cristian Mungiu, cel din aceeaşi spiţă cu alt agent al amoralismului „internaţionalist”(tembel şi înfometat de glorie, cu orice preţ, chiar cu preţul spurcării de sine, de suflet…, al pierderii sufletului, pentru a câştiga „pustiul lumii acesteia”…) – doamna Alina Mungiu Pippidi, cea cu blasfemia „teatrală” greţoasă (dar, tot atât de vinovat pusă „în discuţie/dezbatere publică”, precum filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” … – până şi-a căpătat o scabroasă şi neagră aureolă publicitară…) – „Evangheliştii „…

Păcat că B.O.R. (că de la „statul[nostru] fără statură” – ce pretenţie să mai ai? – el, Statul Român Laic, prin slugărnicia faţă de neantul valoric-antispiritual al Vestului, s-a transformat, aidoma celor linguşiţi de el, în Neant…) nu şi-a re-căpătat, încă, autoritatea morală de a interzice, sau măcar de a atrage, cu vehemenţă, atenţia, asupra faptului că a intra în aşa-zisa „lume bună” a Uniunii Europene, nu este câtuşi de puţin echivalent cu a intra în Paradisul lui Dumnezeu… – ci, mai curând, înseamnă a intra în cel mai cumplit borboros-infern-mlaştină morală!

Dacă B.O.R. ar fi avut această autoritate moral-spirituală, de a-şi spune cuvântul, în legătură cu orice ţine de spiritul/sufletul românilor, scos pe „piaţa”(o, Doamne, ce zile am mai ajuns!) Vest-Europei – în mod sigur, nu era nevoie să se dea prilejul Vaticanului să se înfoaie de indignare, în faţa catastrofei morale, numit „filmul de excepţie” al dlui Mungiu…

Ci ar fi stopat (şi multe proiecte antispirituale mai aşteaptă re-învierea autorităţii moral-spirituale a B.O.R., pentru a fi, cu fermitate şi bun-simţ, stopate!!! – …nu mai departe „circul” murdar şi blasfemic, la adresa Sfintei Istorii a Neamului Românesc, care ţine de ani întregi – cu „Dracula Park„…), încă din faşă, intenţiile Ministerului Culturii şi Cultelor (!!!), de a prezenta, la Cannes-ul imoralităţii manifeste şi al goanei demente după senzaţional/”outré”, chiar şi cu preţul celei mai înjositoare scabrozităţi… – un film pe care, în sinea ei sănătoasă, Ortodoxia l-a repudiat din prima clipă, şi-l repudiază şi dintr-a doua şi dintr-a nouăzeci şi noua clipă, şi până-n ultimul ceas al vieţuirii noastre terestre!!!…Pentru că Ortodoxia chiar condamnă, cu totală sinceritate, avortu l, ca fiind CRIMĂ ASUPRA SFÂNTULUI DUH!!!

Ce s-a vrut a fi acest film de spiţă „mungiască”? S-a vrut a fi propagandă anticeauşistă?! Dar n-aţi mai obosit să tot minţiţi lumea, de la obraz, tocmai voi, adevăraţii exponenţi şi profitori ai unui regim ateu?! U itaţi, oare, complet – că n-am murit cu toţii, cei trăitori înainte de 1989?! – şi putem da mărturie că, chiar dacă nu era voie, de „sus”, să se iasă prea mult, cu „creaţiile” înafară…la Cannes-ul snobilor… – dar nici amoralismul n-a fost vreodată promovat şi propagat, în filmele de pe micul sau marele ecran, înainte de 1989!!! A trebuit să veniţi voi, cameleonilor „liberali”/libertini, ca să ne învăţaţi pe noi artă…

Spiţa otrăvită a „mungiştilor”, dacă nu poate (şi nu mai poate, în zilele noastre de becisnicie spirituală!) să fie, în mod eficient, supusă anathemei – trebuie, cel puţin, IGNORATĂ TOTAL!!! – şi, în niciun caz, să i se facă/regizeze „dezbateri publice”, „mese rotunde”… – în fine, o publicitate, cu efecte cu mult mai…apologetice, decât înseşi laudele/apologiile directe…Psihologia „fructului Oprit”, deh…

…Şi m-aş mai întreba, aşa, ca românul care stă, fluieră-a pagubă şi se scarpină-n cap a nedumerire, după ce a văzut că i s-a dus tot norocul pea pa sâmbetei: de ce naiba n-a fost promovat, mai curând, de-aici, din ţară, acel film al lui Cristian Nemescu (doi de „Cristian”, dar câtă diferenţă de mentalitate/spiritualitate… – probabil, de aceea, unul din ei chiar a trebuit să moară…), în care un şef de gară din Pieleştii Oltului, cu o demnitate (care pare, unei naţii româneşti „refanariotizate”) de-a dreptul dementă, înfruntă pe…pe cine?! Pe Sanctităţile lor soldaţii NATO, ăia ai Unchiului Sam, care calcă sub roţi pe alde Theo Peter sau Virgil Brescan, şi spun, ca ţăranul care a văzut girafa la Grădina Zoologică:”Aşa ceva nu (se) există!” – şi, drept răsplată că au mai misşorat, prin „pagube colaterale”, liota ortodocşilor sălbatici, sunt trecuţi graniţa, cu ploconeli (de-ale iudelor noastre…), spre ţara (iudelor lor…), unde-i aşteaptă proaspete şi lucitoare decoraţii de vitejie…

prof. dr. Adrian Botez

________________

~ROMANII SI „GAZDELE”EUROPENE

Începem, fireşte, cu Italia…

De pe 4 noiembrie 2007, aţi început, brusc, „talianilor”, să ne socotiţi, dintr-odată, nu fraţii voştri de „giantă” latină”, nu colegii voştri de UE, dar nici măcar slugile voastre, nici măcar oameni!!!

Măi belferilor (mi-eraţi simpatici, cu macaroana vostră tradiţională-n gură şi mandolina subsuoară…), ce v-a apucat? „La Rabia”? De cum a dat comandă „don” Veltroni, „catindatul” la Primărie, a şi dat fuguţa „donna” Alessandra Mussolini, senatoarea (?), şi s-au format plutoanele de ciomăgari anti-români – Forza Nuova Italia!!! Dar UE nu vede că nepoata lui Il Duce reînvie fascismul în Italia – FOARTE REAL!!! – …vede, însă, „Holocaustul românesc”…O GOGORIŢĂ!!!

Noi, românii, ziceam că n-avem pereche, în materie de „fraiereală de guguştiuci”, la manipulare… – dar vedem acum, clar, că ne-am subestimat crunt! Italienii sunt, până în prezent, campioni europeni!!!

Premierul Prodi al vostru, cel egal de parşiv cu „primarele” Veltroni, dimpreună cu Parlamentul Italiei, s-au pus pe făcut legi rasiste (…la care, înţeleg, încep să „pună botul” şi politrucii spaniolilor şi englezilor…): UE nu prea comentează legea Parlamentului Italian, cu privire la „expulzarea grupurilor”… – uitând, de la mână până la gură, că, până acuma, vinovaţi trebuia să fie doar indivizii, luaţi la bucată, iar nu „grupurile”, nu „etniile/neamurile”, luate la hurtă…

Dar, cum era şi firesc, atunci când politicienii sunt dublaţi, la manipulare, de jurnalişti, pe stradă lucrurile se dublează şi triplează, în gravitate…: eu nu ştiu, şi nici voi nu ştiţi (DOVEDIT!!!), dacă ţiganul Mailat Romulus Nicolae e vinovat au ba nici măcar de furt, d-apoi de viol şi de crimă!!! – …dar, ca printr-un farmec drăcesc, români şi românce, prin metrou, pe stradă, pe stadioane…mă rog, oriunde este suveran „boborul”, sunt scuipaţi, ciomăgiţi, ba mai găseşti prin boscheţi şi cadavre de români şi românce, „livrate” la timp (cadavrele astea…), pentru ca să-i crească voturile „de sub mâna dreaptă”, dlui Veltroni/Poltroni (cel care face, mereu, semn…”cu stânga”…)…ba mai şi plesneşte câte-o bombă, în faţa sau înăuntrul câte unui magazin de român/româncă…iar parcul vostru de autobuze nu mai este suficient, pentru a fi burduşit cu toţi românii (de etnie valahă ori ţigănească, n-are importanţă şi nici relevanţă…), umflaţi de carabinierii voştri pe muţeşte…Nu li se spune bieţilor oameni ce şi cum şi de ce şi pentru ce…şi dacă sunt animale, ori chiar mai au niscaiva DREPTURI…!!! – numai: „Vale(a)!”

În Genova, ieri, aţi descoperit, la moment, un român-Jack Spintecătorul, care-şi plimba, în trăsurica lui de siestă, cadavrele de femei…Că, ulterior, s-a dovedit că Jack era, de fapt, ucrainean…n-are, iarăşi, nicio importanţă/relevanţă: voi trebuie să vă faceţi planul la români-ţapi ispăşitori!!!

Mai apare, în jurnalul vostru din Genova, parcă… – Il Secolo XIX (adică, se vede că v-a rămas ceasul cu 200 de ani înapoi, dragilor, pe timpul regişorilor nevricoso-capricioso-tirani şi „carbonarilor”…), că, prin Galaţii (…ilustraţi cu imagini din…Timişoara!…de ce tocmai Galaţiul, bre? – … că are apă de Dunăre, ca Mediterana din Genua…?!) româneşti, se formează „tabere de antrenament Al Qaeda”, care, după ce s-au exersat ele bine prin apa Dunării, vin, prin reţelele „romilor”, la Roma (…păi, romului la Roma-i şade bine…nu?), şi ascund, prin mămăligă şi pe fundul ceaunelor şi printre pirostriile pirandelor… – bombe…BOMBE!!!…Că, cică, la Galaţi îi recrutează şi antrenează (…CINE, BRE?!) să devină… „kamikaze”…Atâta să trăiţi voi cât o să vedeţi, prin România, „kamikaze”!!! La un moment dat, văzând cât de molâi şi toleranto-tembeli suntem, faţă de toate liftele care vin în ţară ca să ne jefuiască (inclusiv mafioţii voştri!), pe sub nasul trădătorilor noştri guvernanţi, chiar mi-aş fi dorit ca valahii mei să aibă fire de samurai…dar dacă nu au, eu ce pot să le fac?! Iar ţigan-kamikaze, asta nu puteţi voi să faceţi nici în poveştile voastre cele mai abracadabrante…că vă râd şi copiii de ţâţă…

Eu n-am nimic nici cu Dante Alighieri, nici cu Michelangelo ori Verdi, Leopardi ori Umberto Eco ai voştri…cinste lor!!!…Îi admir, cu toată smerenia, de care poate da dovadă un om de carte/cultură…Am, însă, cu politicienii şi jurnaliştii voştri, dar şi cu naivitatea multora dintre „macaronari”!!! Cum, măi „talianilor”, când vă ştergeam noi la fund babele voastre, „prinţesele”, deh… – eram buni, nu?! …că-mi spuneau bietele valahe, vecine şi prietene, că unele „juliete” de-ale voastre (non-veroneze…) nu permiteau valahelor mele nici să li se uite în ochi…şi nu cumva să uite valahele mele să le spună „stăpână”…(„si, signora”…). Când Veltroni al vostru …nici nu se ştia de el… – prin anii ’90…vă uitaţi la ţiganii români ca la „panoramă”, şi râdeaţi de „pitorescul” corturilor lor…şi al fustelor roşii ale pirandelor…care, zic zău, tare mai seamănă cu meridionalele voastre…fete bune, şi ale noastre, şi ale voastre…Iar când era ceva de şutit, italianul îşi lua pe lângă el doi români („români” de-ăia, de doi bani perechea…cine s-o fi dus, mă rog, la nişte panglicari, ca voi?! – …că geniile noastre, de care nu ducem lipsă – NU!1), pentru… „sigurezza”…

Acum, ce v-a căşunat pe neamul meu?! – …care neam i-a dat LUMII pe un Enescu, cel care face măcar cât Verdi al vostru (numai că-i o leacă mai puţin „vocal”, mai discret…), pe un Brâncuşi (care face, ideatico-expresiv, cât tot plutonul vostru de sculptori florentini infatuaţi, ţâfnoşi, luciferici)…în plus, e Neamul Zborului, Neamul Îngerilor…Vuia, Vlaicu, Coandă…E Neamul Miraculoşilor, de felul lui Teslea…Leopardi al vostru este frate, întru suferinţă, cu Eminescu al nostru…Ce v-a găsit să înnebuniţi, dintr-odată, cazarmagiilor?! Cum a sunat trompeta madam Mussolini şi a dat din drâmbă „don” Veltroni, gata! Aţi şi sărit în spinarea şi în gâtul noastru, ca tigrii! (…şi doar Hitler nu v-a luat pe lângă el de „tigri” ce eraţi, ci ca să-i cântaţi frumos, cât el înghiţea Europa, dumicat cu dumicat…).

…Totul se continuă, însă, în Spania. Da, da – se adaugă, „cătinel”, şi „CAZUL SPANIA”…în care Spanie înşişi ziariştii spanioli recunosc că poliţia nu era la prima abatere, în ce priveşte „tratamentul” acordat românilor „în vizită”, când l-a torturat, în arestul Poliţiei, pe LUCIAN PĂDURARU…”confundându-l” cu un infractor de-al lor…de-al spaniolilor…

…Data trecută, când am scris despre „CAZUL ITALIA”, ziceam că soluţia ar fi expulzarea „unu la unu”: la un valah vinovat-nevinovat de-al nostru – un mafiot c-un vagon de păcate, de-al vostru ( à propos, mai ştie cineva ceva de DREPTATEA româncei din Timişoara, pe care S-A DOVEDIT că un diblar de-al vostru a tranşat-o?!…), din cei veniţi să ne belească ţara…Acum, adaug şi soluţia supremă şi …”globalistă”:

-Domnilor, ne-am lămurit ce înseamnă UE-ul vostru – …deşteptul nostru de la MAE, Cioroianu/Egipteanu’, a greşit „din limbă”, dar a sugerat, fără să vrea, şi un adevăr: el zicea de „lagărul din nisipuri”, dintre Alexandria şi Cairo, unde să fie aduşi „românii ăştia” (mă rog, el nu-i român…şi mă bucur!)… – dar, de fapt, noi am înţeles că voi, UE-iştii, vreţi să transformaţi Europa întreagă (precum, odinioară, Hitler…) într-un lagăr, pentru „rasele inferioare”… – altfel cum să explicăm măgăria voastră, „talianilor”, cu fotbaliştii de etnie valahă, Chivu şi Mutu, care, oricât de fideli s-au dovedit, prin munca lor serioasă şi golurile înscrise, PENTRU ECHIPELE VOASTRE, au fost, DE CĂTRE SUPORTERII VOŞTRI, huiduiţi şi scuipaţi şi insultaţi, de parcă ar fi fost animale/fiare, în Colosseum-ul vostru…?! Nu, drăguţilor, aş putea să vă „povestesc” multe argumente, în legătură cu anumite aspecte, demonstrate ştiinţific, ale inferiorităţii unora din Vest…vă daţi seama: ÎN NICIUN CAZ VALAHI!!! …dar prefer să nu aţâţ focul mai tare…că şi-aşa e pălălaie!…Dar nu, noi nu suntem nici slugile voastre, nici „rasa inferioară”!…nu, noi suntem cei mai vechi europeni, fără de care n-aţi fi existat nici voi, răzgâiaţilor…Că am avut parte de guvernanţi care, prin trădarea lor fără de răgaz, ne-au pus, în ultimii ani, în situaţii de stinghereală şi chiar de înjosire…da, aşa e…dar, lasă, vom găsi noi ac de cojocul lor! Însă, un lucru trebuie să ştiţi: din această ultimă săptămână, am învăţat mai mult decât din orice manual de Istorie Modernă: noi, românii, n-avem nevoie de nicio UE!!! N-avem nevoie să ne comande „căprarii” voştri tembeli, tip Veltroni şi Mussolini!!!…şi nici de cei neo-franchişti, din Spania… Deci: PROPUNEREA MEA ESTE SĂ NE ADUCEM TOŢI COPIII ACASĂ, DIN TOATE ŢĂRILE EUROPEI (…căci, am mai spus, se coc legislaţii nelegiuite, „rasiste” în cadrul rasei albe şi profund jignitoare şi discriminatorii, şi în alte state vestice…) – şi să-i obligăm pe guvernanţii noştri ticăloşi să le creeze locuri de muncă AICI, ÎN VALAHIA!!! Am crezut că sunteţi oameni de omenie şi gazde primitoare, ca pe la noi…ne-am înşelat amarnic…!!!

Nu, nu mai trebuie să vă deranjăm NICIODATĂ, ÎN VIAŢA NOASTRĂ ŞI ÎN VIAŢA URMAŞILOR NOŞTRI!!! Când vezi că gazda se uită ponciş, deşi tot ea te-a invitat (cu cine ştie ce gânduri şi socoteli…), te scuzi vag şi te duci înapoi, acasă la tine, unde ai mâncarea ta pe masă, aşternutul tău pe pat…Şi nu-i mai calci pragul hachiţoasei vecine, decât dacă te va ruga ea, în genunchi, să mai vii!!! …Acasă la tine, da, vei fi cu ea, hachiţoasa… vei fi domn ori doamnă deplină, gazdă desăvârşită!!!…dar ACASĂ LA TINE, UNDE ÎŢI VEI FI ŞTIUT A GOSPODĂRI TOTUL, ÎNCÂT SĂ NU-ŢI LIPSEASCĂ NIMIC ŞI SĂ CRAPE DE INVIDIE „HACHIŢOASA”…!!!

Măi „talianilor” şi „hispanilor”, eu nu vă port pică – dimpotrivă: m-aţi învăţat (şi trag nădejde că nu doar pe mine, că eu cam ştiam toate astea… – şi trag nădejde că cei care-au învăţat, zilele astea, ceva, să nu uite vinovat de degrabă, lecţia predată de Italia/Spania/APUS!!!) ceva esenţial – şi anume, că lumea începe şi se sfârşeşte de la/la mine ACASĂ!!! … – că trebuie să intri numai ca vizitator, în alte case… – şi să fii vizitator doar al acelor case care au pragul de sus ÎNALT, ca să poţi intra CU FRUNTEA SUS!!!…nu în genunchi, nu ca slugile…altfel, îi vei da gânduri şi ispite trufaşe, ei, gazdei…şi nu se face pentru ca să…

Nu mă interesează ce planuri soioase, păduchioase, şi-au făcut şefii bandei care ne conduce…că, distrugând economia, prin fraude înmărmuritoare, vor reuşi, totuşi, prin munca de slavi şi umilinţa continuă a fiilor Ţării Valahilor, duşi prin străini, să aibă, totuşi, vistieria plină…Nu, chiar nu mă interesează! Copiii mei vor face rânduială la ei în ogradă – …iar pe vecini doar îi vor saluta, din cap, dar nu cu mare înclinare de bărbie…!!! Să înveţe şi ei, vecinii, odată pentru totdeauna, ce înseamnă gospodarul mândru, cu suflet de Fiu al lui Zalmoxis-Hristos-Dumnezeu…BASARABUL!!! …Fiul/Stăpânul Soarelui… – vă va da EL vouă lecţii de demnitate (căci voi n-aveţi ce da, decât aroganţă, obrăznicie, NERECUNOŞTINŢĂ, violenţă tembelă!), iar nu, precum voi, nouă… – „lecţii” de nesimţire, grosolănie şi aroganţă prostească şi neanderthaliano-urangutănească…Nu voi ne-aţi făcut 1% din PIB-ul Valahiei, ci noi, pe-al Italiei (…şi nu numai!!!)…NU NOI AVEM, CU-ADEVĂRAT, NEVOIE DE VOI (…doar proasta/frauduloasa/trădătoarea guvernare din ţară ne-a creat această falsă impresie…), CI, MERERU ŞI TOTDEAUNA, VOI AVEŢI NEVOIE SĂ ÎNVĂŢAŢI CE-I SPIRITUL/DUHUL/ESENŢIALUL, DE LA NOI!!!…Eu zic că ceva din firea voastră adâncă, „apuşilor/apusenilor”, e bolnav/defect… – dar, lasă, mai munciţi şi voi, ca să vă descoperiţi adevărul din oglindă… – o oglindă pe care nu vă va mai ţine-o, domestic şi încovoiat, preablândul VALAH – …re-întors, acum, în sfârşit, printre sfinţii şi voievozii poporului lui…

P.S.: În ultimul moment, aflu că până şi pe o actriţă cunoscută, de-a noastră, LAURA VASILIU, care făcea un film coproducţie, la Torino, cu actori italieni, au „umflat-o” carabinierii…ca „traficantă de minori”…Dată fiind situaţia din ce în ce mai gravă, sunt silit să repet ce-a zis, în aceste împrejurări, până şi un poltron, precum s-a dovedit că este, în zilele astea de foc, Traian Băsescu (care nu e în stare să dea o replică CONCRETĂ, acestor ATITUDINI ANTIROMÂNEŞTI TERIBIL DE…CONTONDENTE!!! – cum nu e în stare să replice NICIUN OM POLITIC DIN ROMÂNIA, RESPONSABIL, DECI, CU ROMÂNIA!!!… – nu ştiu, încă, ce a discutat senatorul Corneliu Vadim Tudor, pe la Roma, cu Papa & Co.): „Toate trebuie să aibă o limită!”

…Iar la Milano, italienii de „dreapta” cer Primarului (un nou Veltroni?!) – …„capul” românilor!!!…(…nu „rromilor”… – e, totuşi, o nuanţă revelatorie, pentru „tradiţionala frăţie de gintă latină”…!).
prof. dr. Adrian Botez

_________________

~SUA ASASINEAZA EUROPA -IAR U.E. SE SINUCIDE

SUA ASASINEAZĂ EUROPA – IAR U.E. SE SINUCIDE

„Problema Kosovo” este văzută cu uimitoare miopie politică, de către statele Europei. Episcopul Artemie, de Ras-Prizren şi Kosovo-Metohia („[…]să mobilizăm toţi cetăţenii sinceri şi patrioţi, dar, mai presus de toate, Creştini, din SUA şi din statele europene, să exprime împotrivirea lor, faţă de politica nedreaptă, imorală şi periculoasă a guvernelor lor” – pe cine? „Pe cetăţenii Creştini”…de unde?…”din SUA”…aha… – „şi din statele europene”…mda…sigur, sigur, sfinţite părinte, cum să nu…imediat…noi îi şi vedem cum vin, încolonaţi, pe cetăţenii ăştia extrem de creştini şi de responsabili şi săritori…într-un picior, ca imbecilii kosovari, ca imbecilii români, în decembrie 1989…ca toţi imbecilii pământului, prostiţi de păcălicii de la Washington, după un vast şi minuţios program de „înveselire” universal-terestră…sigur, sigur, TOŢI CETĂŢENII CETĂŢII EUROPENE VOR VENI!!! – …adică, Pustiul, da, Pustiul Satanei… – cf. Cuvânt al Episcopului Artemie, de Ras-Prizren şi Kosovo-Metohia, din 12 februarie 2008) este un idealist blajin şi credul. Nu, JOCURILE AU FOST FĂCUTE, DE ŞI PENTRU CEI CARE TREBUIA!!!

…Dar, din punctul nostru de vedere, „problema Kosovo”, cu potenţial infinit de conflictualitate (ne referim, evident, la absolut catastrofala decizie a U.E. de a susţine Priştina mahomedanului Hashim Thaci – care, în discursul de la orele 16, a spus: „Mulţumesc SUA şi UE”… – de a-şi proclama unilateral, azi, 17 februarie 2008, „independenţa”.. – FĂRĂ REZOLUŢIE ONU!!!… – ÎNTR-UN „STAT” CU CCA. 50% ŞOMERI!!!…fără lumină electrică, fără învăţământ, fără măcar INDEPENDENŢĂ!!! – pentru că, înainte de-a şi-o proclama, au cedat-o forţelor armate ale UE… – …de unde nu se putea să lipsească România… – devenind, DIN START, protectorat!!!) dezvăluie, mai bine decât oricare stare non-conflictuală, de până acum: U.E. nu contează, ca factor de decizie real, în Europa…SUA dictează, ca unor indivizi hipnotizaţi, celor de la „board”-ul U.E. – ce să facă şi cum să facă! Administraţia SUA se dovedeşte mai cinică decât oricând, chiar mai cinică decât în cazul Pearl Harbour (în al doilea război mondial – când şi-a construit, pe cadavrele propriilor militari, pretextul de intrare în „festinul” războiului mondial…pentru că bancherii americani – ŞI NU ALTCINEVA!!! – au câştigat şi „s-au înfruptat” din roadele de sânge şi jale incomensurabilă ale războiului mondial – ca de obicei…), sau decât în cazul 11 septembrie 2001 (când scenariul Pearl Harbour s-a repetat, cu mici modificări/ajustări/”asezonări”… – pentru nu doar „participarea la”…, ci chiar MONOPOLIZAREA „FESTINULUI” PETROLIER/ENERGETIC AL TERREI!!!).

Şi spunem asta, pentru că, aidoma Franţei din secolele XVIII-XIX, şi SUA se folosesc de Islam, pentru a stăpâni spiritele naţionaliste (şi creştine!) europene. Ne miram de ce nu se accepta, anii trecuţi, în Constituţia UE (nici măcar la propunerea/sugestia Papei Ioan Paul al II-lea… – bun prieten al preşedinţilor protestanţi ai SUA…), introducerea punctului conform căruia civilizaţia Europei se întemeiază pe religia creştină…Cum ar fi putut suferi/îndura SUA, fie şi ca idee, solidaritatea/frăţia creştină, care (iar, doar ipotetic…) ar fi dat stabilitate, demnitate şi ROST unei Uniuni a Statelor-Naţiuni?! NU! Câtă vreme, ele, Statele apărute doar prin decizie masonică, nu au reuşit decât să formeze un Babel, cu istoria începând doar la final de secol XVIII – NU!!! Şi SUA (mereu, bancherii şi negustorii de arme…) s-au apucat, foarte serios, să ţeasă migălos, cu infinite arabescuri şi „salturi mortale” ale diplomaţiei, realitatea unor state islamice europene!!! Albania, pe care nu a dat, nimeni, doi bani – NICIODATĂ!!! – a fost curtată şi „obrăznicită”(PROMOVÂNDU-SE TOCMAI TERORISMUL UCK-ului albanez, de către SUA, marele „Cruciat Mondial contra Terorismului”!!! – câtă făţărnicie şi demagogie de stat!…), prin, aparent, aberanta ei susţinere, de către SUA, atât împotriva sârbilor ortodocşi (1999), cât şi împotriva macedonenilor (la fel, ortodocşi…), câţiva ani mai târziu… Asta, după ce, prin „explozia” dirijată a Yogoslaviei, apăruse Bosnia şi Herţegovina…tot islamică…Acum, prin noul şi absurdul „stat”(???!!!) kosovar – iată al treilea bastion islamic (de fapt, islamico-albanez!), în plină Europă…şi, dacă va fi adusă şi Turcia în UE…gata cu creştinismul, cu pretenţiile de „civilizaţie creştină”, ca fundament al spiritualităţii Europei etc. Nu mai punem la socoteală „gingăşia” sentimentelor americane, faţă de algerienii, marocanii etc. – tot Maghrebul! – , oploşiţi …şi răzvrătiţi!… – un potenţial şi major izvor de instabilitate!… prin marile oraşe ale Franţei…(biata Franţă! – câtă presiune demoniacă a suportat şi suportă, de la 1789, încoace…!!!). Ce echilibristică fac SUA, între Islam şi …Tel Aviv… – mai că-ţi vine să crezi că tot conflictul din Orientul Mijlociou ori e teatru, ori este „montat”/improvizat…ori este „de folosinţă temporară şi locală”… – şi să te gândeşti că, în definitiv, şi mozaicul, şi islamicul, se reclamă de la Vechiul Testament…iar pe cel NOU, hristic – scuipă, AMÂNDOI!!!

…Iar UE asistă la acrobaţiile SUA prin Europa, şi, în majoritatea ei, aplaudă…Şi dacă nu aplaudă TOŢI – TOT BINE ESTE PENTRU SUA!!! Pentru că, oriunde este dezbinare, BINE ESTE PENTRU SUA!!!

Bine este dacă este islamizată Europa…Bine este dacă este umilită ortodoxia…dacă este scuipat în obraz creştinismul…dacă este îngenunchiat naţionalismul… – căci popoarele/neamurile tot de la Dumnezeu purced… – deci, numai bune de spucat sunt şi ele! Şi dacă ortodocşii (Grecia, Bulgaria, Cipru, România, Slovacia)+Spania Catolică (deh, ştie că are „bubele” Ţării Bascilor şi Cataluniei…) devin opozanţi faţă de celelalte state catolice (lasă, că Spania trebuie să plătească „defectarea”, din timpul năvalei lui Neo-Timur Lenk, în Iraq…) – nu sunt destulă neînţelegere şi dihonie şi haos…???!!! Ba sunt!!!

Şi dacă Abhazia şi Osetia de Sud îşi vor proclama independenţa faţă de Georgia… – foarte bine! Aviz eventualilor patrioţi gruzini(gen Sviat Gamsahurdia…), dac-or mai exista… (Nu strică să mai arăţi „mâţa neagră” a KGB-ului rusesc, neamurilor… – europene, asiatice… – n-are a face: NUMAI HAOS SĂ FIE!!! Pentru înaintarea petroliştilor americani, către Kamceatka, fără bătăi de cap…). Şi dacă Italia este mioapă şi acţionează sinucigaş…dacă Umberto Bossi şi a sa Ligă a Nordului se trezesc, iar, la „viaţă”(?!) …E BINE!…(că decizia politică şi gândirea logică stau „în hotare osebite” o dovedeşte clar declaraţia unui Fabio Mini, de DUPĂ decizia politică a Italiei:”Decizia de acceptare a independenţei Kosovo-ului va folosi clanurilor, iar nu popoarelor!”…) – şi dacă flamanzii şi vallonii din Belgia (masonizată masiv…) se vor încăiera mai dihai decât până acum…dacă Srbska, Voivodina – dar şi Transilvania Românească, „păzită” de Marko Bela şi Tökes Laszlo, rânjind la unison…(şi asta, cu Transilvania pregătită să fie „detonată”, o declară, rituos, însuşi Ţarul Putin…şi, din 1989, noi credem tot ce anunţă Rusia…) „explodează”…???!!! Este nemaipomenit de bine! Pentru că numai aşa se va putea instaura dictatura bancherească americano-europeană (cu aceeaşi sorginte!), fără de teamă că s-or mai face auzite glasurile pirpirii ale idealiştilor „europoizi”…”creştinoizi” etc. Atâta vreme cât Balcanii vor fi „în flăcări”, prin Europa va putea trece oricine, către Asia, până în Kamceatka, fără frică de „întrebare”… – ca-n filmul lui Cristian Nemescu (opusul moral al lui Cristian Mungiu!), cu şeful de gară din Pieleştii Oltului…Vom vedea cum se vor saluta Putin şi Bush, la Bucureşti, la „summit”…Kamceatka, totuşi, cel puţin teoretic, este în sfera KGB…dacă n-or fi trecut, între timp, şi ăştia, la …”siaism”…Parcă mai poţi să ştii mişcarea (internă) a sectelor mondiale?!

prof. dr. Adrian Botez