■ FOLCLOR INTERNET

________________

ORICE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN VIAŢĂ ESTE SPRE BINELE NOSTRU

Dupa evenimentele de la 11 septembrie, o firma a invitat angajatii supravietuitori ai altor firme care fusesera afectate de atentate, sa imparta spatiul de birouri ramas disponibil. La una din intalnirile de dimineata, seful serviciului de securitate a spus povestile acelor oameni ramasi in viata si secretul „norocului” lor au fost, in marea lor majoritate, doar lucruri „marunte”:
-Asa cum probabil ati mai auzit, directorul firmei a supravietuit in ziua aceea fiindca fiul lui incepuse gradinita.
-Un altul a ramas in viata fiindca iesise sa cumpere gogosi.
-O femeie a intarziat la serviciu fiindca nu sunase ceasul desteptator.
-Un altul a pierdut autobuzul.
-Un altul si-a murdarit hainele cu mancare la micul dejun si a trebuit sa se schimbe.
-Altuia nu i-a pornit masina.
-Unul s-a intors sa raspunda la telefon.
-Copilul altuia nu a fost gata la timp pentru a fi dus la scoala.
-Altul nu a gasit un taxi.
-Exemplul care i-a uimit pe toti a fost al unui om care se incaltase cu o pereche de pantofi noi in dimineata aceea. Pe drum spre serviciu l-au ros pantofii si s-a oprit la farmacie sa cumpere leucoplast. De aceea este in viata astazi…
# Acum, cand ma intepenesc in trafic, pierd un lift, ma intorc din drum sa raspund la telefon… adica toate acele lucruri marunte care ma enerveaza, ma gandesc ca probabil acela este locul in care DUMNEZEU vrea ca eu sa ma aflu in acel moment…
Data viitoare cand dimineata ta pare ca incepe prost, cand copiii se imbraca prea incet, nu gasesti cheile masinii, prinzi toate semafoarele pe rosu, nu te simti suparat sau frustrat.DUMNEZEU este la datorie – datoria de a veghea asupra ta.
Poti sa trimiti e-mailul asta mai departe, daca vrei.
Mesajul nu are atasata vreo promisiune de noroc si nici vreo amenintare de ghinion.
Daca il stergi – de asemenea, totul este in regula.
Iubirea lui DUMNEZEU nu este dependenta de posta electronica…

________________

E CIUDAT, NU-I AŞA?

1. nu e ciudat cum o bancnota de 20 de $ pare o suma mare cand trebuie sa o dai la biserica, dar e o suma atat de mica cand mergi la cumparaturi?

2. nu e ciudat cum 2 ore par atat de lungi atunci cand esti la biserica, dar trec asa de repede cand te uiti la un film bun?

3. nu e ciudat ca atunci cand trebuie sa te rogi, nu iti vine nici un cuvant sau nu ai nimic de spus…, dar nu ai nici o problema atunci cand e vorba sa vorbesti cu un prieten?

4. nu e ciudat, cat de dificil si plictisitor pare sa citesti un capitol din BIBLIE, dar cat de usor e sa citesti 100 de pagini dintr-un roman preferat?

5. nu e ciudat ca fiecare vrea locuri in fata atunci cand merge la un concert sau un meci, dar face tot posibilul sa stea pe ultima banca in Biserica?

6. nu e ciudat ca vrem sa stim despre un anumit eveniment din Biserica, inainte cu 2-3 saptamani, ca sa-l putem pune in agenda noastra, dar… daca e vorba de altceva – alt eveniment, in ultimul minut e suficient….daca stim?

7. nu e ciudat cat de dificil e sa invatam ceva despre Dumnezeu si cum e EL si sa impartasim si altora, dar… cat de usor e sa inveti, sa intelegi, sa extinzi si sa repeti barfa?

8. nu e ciudat cum credem tot ce scriu revistele si ziarele, dar… punem la indoiala Cuvantul lui Dumnezeu?

9. nu e ciudat, cum fiecare vrea un loc in Rai,dar…nu vrea sa creada, sa faca sau sa spuna ceva pentru a ajunge acolo?

10. nu e ciudat ca trimitem bancuri prin e-mail care sunt forward-ate imediat, dar cand e vorba sa trimitem mail-uri despre Dumnezeu, ne gandim de doua ori inainte sa o facem?

E CIUDAT NU-I ASA?

DUMNEZEU SA TE BINECUVANTEZE! AMIN!

Fr. Constantin Alecse

_________________

”MOARE CÂTE PUŢIN….” – DUPĂ UN TEXT DE PABLO NERUDA

MOARE CATE PUTIN

cel ce se transforma in sclavul obisnuintei, cel ce nu calatoreste, cel ce nu citeste, cel ce nu stie sa asculte muzica…

Cel ce nu cauta harul din el insusi…

MOARE CATE PUTIN

cel ce evita pasiunea, cel ce isi distruge dragostea, cel ce nu se lasa ajutat, cel ce evita emotiile ce invata ochii sa straluceasca, oftatul sa surada si sufletul sa vibreze…

MOARE CATE PUTIN

cel ce nu isi schimba existenta, cel ce nu vrea sa construiasca ceva nou, cel ce nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste…

cel ce isi petrece zilele plangandu-si de mila si detestand ploaia ce nu se mai opreste, cel ce abandoneaza un proiect inainte de a-l fi inceput, cel ce nu intreaba de frica sa nu se faca de ras, cel ce nu raspunde chiar daca are un raspuns…

MOARE CATE PUTIN

cel ce nu risca certitudinea pentru incertitudine pentru a-si indeplini un vis…

MOARE CATE PUTIN

cel ce evita moartea cate putin doar amintindu-si intotdeauna ca ,,a fi viu“ cere un efort mai mare decat simplul fapt de a respira…

TOTUL DEPINDE DE TINE!

Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare!

Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul!

Daca va fi sa plangi, plangi de bucurie!

Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale!

Daca va fi sa furi, fura o sarutare!

Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica!

Daca va sa simti foame, simte foamea de iubire!

Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi…

Dupa un text de Pablo Neruda

_________________

NU REPETAŢI GREŞEALA NOASTRĂ

CANADIENII CER iertare lumii pentru toate căsătoriile homosexuale. Iată, nu este vina californienilor, care au votat într-un raport de aproape 2 la 1 împotriva căsătoriilor între persoanele de acelasi sex, ca apoi să vadă că legiuitorii le ignoră votul si caută căi pentru legalizarea căsătoriilor între homosexuali. Asociatiile si toti cei cu vederi pro-familie din Canada, inclusiv fostul lider al Partidului Conservator, Grant Hill, s-au alăturat recent unei campanii de scuze fată de întreaga lume pentru faptul că au permis căsătoriilor între homosexuali să obtină un cap de pod în Canada. Într-o scrisoare adresată “liderilor si cetătenilor lumii”, initiativa este descrisă ca o actiune a asociatiei United Families Canada, desi sunt implicate numeroase alte grupuri si persoane, în cadrul unui plan de a formula o cerere de iertare la Congresul Mondial al Familiilor, editia a 4-a, care se va desfăsura în luna mai la Varsovia.

Liderilor si cetătenilor lumii,

Noi, poporul Canadei, sustinem căsătoria exclusiv ca o uniune între un bărbat si o femeie, si cerem iertare popoarelor lumii pentru răul pricinuit prin legalizarea în Canada a căsătoriilor homosexuale.

Ne pare rău si regretăm impactul negativ înregistrat asupra institutiei fundamentale a căsătoriei în tările si culturile din lumea întreagă. Întelegem că, întrucât Canada nu le cere persoanelor să aibă cetătenie sau rezidentă pentru a se putea căsători în această tară, perechi de homosexuali din întreaga lume vin în Canada pentru a se căsători, cu intentia de a se întoarce în tările lor de origine si a contesta legislatia natională referitoare la căsătorie.

Printre alte grupuri participante la această initiativă se numără Canada Family Action Coalition, REAL Women of Canada, British Columbia Parents and Teachers for Life, Alberta REAL Women, Christian Heritage Party of Canada, Third Watch Ministries si MY Canada Association.

“Pe baza experientei mele din Parlament”, scrie Hill cu referire la această initiativă, “vă pot asigura că această initiativă poate constitui un sprijin esential pentru un politician din orice tară, care luptă pentru apărarea căsătoriei. Initiativa poate fi folosită pentru a atrage atentia asupra adevăratelor implicatii ale acestei dezbateri.” Brian Rushfeldt, director executiv la Canada Family Action Coalition (CFAC), este de aceeasi părere.

“În satul global pe care îl avem astăzi, este vizibil faptul că unii oameni vor încerca să folosească sau să deturneze legislatia dintr-o tară pentru scopurile lor proprii din altă tară. Asa ceva este inacceptabil.”

Presedintele CFAC, Charles McVety, consideră că redefinirea căsătoriei “a denaturat” căsătoriile încheiate în Canada anterior noii legislatii. “S-a creat o platformă pentru activistii din alte tări, în sensul că acestia pot contesta acum legislatiile nationale.”

Alegătorii din statul america Oregon au votat si ei pentru căsătoria între un bărbat si o femeie. Iată însă că reprezentantii alesi de ei au în vedere un plan pentru “uniuni civile”, precum si o propunere

pentru acordarea de drepturi speciale pentru homosexuali, cum ar fi statutul de minoritate protejată. Asociatiile spun că ei ar trebui să caute în nord pentru a găsi un motiv.

Actiunea canadienilor se adresează si cetătenilor din statul Massachusetts, primul stat american care a recunoscut căsătoriile între homosexuali.

“Întelegem că astăzi Canada este privită de oameni din lumea întreagă ca o tară în care politicile sociale sunt atent dezbătute si avizate. Astfel, există impresia că legalizarea căsătoriilor între homosexuali a fost făcută de guvernul si tribunalele noastre după o atentă analiză a tuturor aspectelor si studiilor sociale implicate”, se arată în textul initiativei.

“Este însă important ca popoarele lumii să înteleagă că nu asa au stat lucrurile. Guvernul si tribunalele noastre s-au gândit numai la drepturile adultilor. În acelasi timp, impactul asupra drepturile si educatiei copiilor, asupra drepturilor părintilor, a drepturilor religioase, adoptiilor, economiei si legislatiei familiei, acest impact a fost ignorat cu desăvârsire. Aceste schimbări ne-au fost impuse prin actiuni în instantă si printr-un vot la care nu au avut voie să participe toti membrii parlamentului nostru federal.

Sfatul nostru către voi, popoarele lumii, este să învătati din greselile noastre pentru a nu le repeta în tările voastre. Paza bună trece primejdia rea”, se arată în încheierea textului.

Rushfeldt a declarat că legislatia privind căsătoria “constituie temeiul prin care dascălii sunt fortati să-i îndoctrineze pe copii cu false valori, cu subminarea celor învătate de la părinti despre familie, pentru a le putea permite activistilor accesul în scoli în scopuri de propagandă.”

“În opinia noastră, rezultatele pe termen lung vor submina însăsi esenta relatiilor sexuale sănătoase, unitatea familiilor si binele comun al natiunii”, a afirmat Rushfeldt.

“Căsătoriile” homosexuale au fost legalizate în Canada în anul 2003, în momentul în care o instantă a decis unilateral că definitia dată prin lege căsătoriei ar fi discriminatorie. Guvernul a decis apoi să institutionalizeze “uniunea”, în loc să o combată în instantă.

La acea dată. nici un stat american nu recunoastea “căsătoria” între homosexuali, desi Vermont recunoastea anumite “uniuni civile”. De atunci, Massachusetts a adoptat măsuri pentru recunoasterea acestor “căsătorii” si intentii similare există si în alte câteva state americane.

Totusi, în alte state, alegătorii au votat amendamente la Constitutie prin care căsătoria este posibilă numai între un bărbat si o femeie. La ultima strigare, din 28 de state care au mers la vot pe acest subiect, 27 au votat în favoarea amendamentului.

O declaratie emisă de United Families Canada explică această actiune.

“Noi, canadienii, avem sansa unică de a apăra căsătoria si familia din lumea întreagă în timp ce lucrăm pentru a reface căsătoria aici, acasă la noi. Această cerere de iertare este necesară datorită impactului avut de acceptarea noastră a căsătoriilor homosexuale asupra altor tări. Este esential ca toti cei care suntem pro-familie si pro-căsătorie să continuăm să ne opunem actiunii de legalizare a

căsătoriilor homosexuale în tara noastră”, afirmă United Families Canada. “Stim că această decizie s-a luat într-o manieră absolut iresponsabilă. Guvernul a ignorat si suprimat studiile sociale si

experienta istorică, care arătau fără echivoc că legalizarea căsătoriilor între homosexuali va avea numeroase consecinte negative asupra natiunii si a societătii noastre.”

Legalizarea din Canada a fost urmată de actiuni similare în Belgia si Olanda, dar canadienii afirmă că renumele tării lor în ceea ce priveste “analiza atentă si judicioasă” a politicilor sociale, este cel care a conferit greutate deciziei în cauză. Apoi, lipsa obligativitătii rezidentei “înseamnă că perechile de homosexuali vin în Canada pentru a se căsători si apoi se întorc acasă.”

Asa ceva deja s-a petrecut în Israel si în Irlanda. “Este trist faptul că că legislatia canadiană pro-homosexualitate subminează institutia căsătoriei si în alte tări. Cu sigurantă, pentru asa ceva trebuie să ne cerem iertare tuturor popoarelor lumii!” afirmă United Families Canada.

Gwendolyn Landolt, vice-presedinte al REAL Women of Canada, a afirmat pentru WorldNetDaily că 55% dintre căsătoriile homosexuale contractate în provincia British Columbia au implicat cetăteni străini.

Ea a declarat că modificarea a fost în fapt o manipulare la nivelul Parlamentului, fără nici un vot exprimat democratic si fără analiza impactului social.

Potrivit legislatiei canadiene, căsătoria homosexuală este prezentată acum în scoli ca un echivalent al căsătoriei autentice. Complicatiile pentru asociatiile religioase care oferă servicii sociale sunt enorme, de pildă prin simplul fapt că aceste asociatii sunt fortate acum să accepte si perechi de homosexuali.

Asociatiile religioase din domeniul adoptiilor sunt si ele fortate să încredinteze copii mici unor perechi de homosexuali. Instantele locale au creat un haos din legislatia privind drepturile părintesti, decizând că si partenerele lesbiene, si donatorul de spermă, sunt părinti legali pentru copil.

“De ce nu cinci părinti? De ce nu zece?” se întreabă ea.

“Complicatiile sunt nesfârsite.”

Multumesc,

Marian RADU

_________________

CASA SUFLETULUI (ALEGORIE)

Un batrân tâmplar se afla în pragul pensionarii. Era înca în putere de aceea patronul sau îl mai dorea la lucru în echipa sa. Cu toate acestea batrânul era hotarât sa se retraga, pentru a duce o viata mai linistita alaturi de familie. Renunta la un salariu bunicel dar prefera linistea.

Cu parere de rau pentru pierderea unui mester asa de priceput, patronul îi ceru sa mai construiasca doar o singura casa. Batrânul accepta, însa nu mai punea suflet în ceea ce facea. Chema ajutoare nepricepute si folosea scânduri nepotrivite. Si lui îi era rusine de cum arata ultima lucrare.

Când în cele din urma o ispravi, patronul veni sa o vada. Îi darui tâmplarului cheia de la intrare, zicându-i:

– Aceasta este casa ta, darul meu pentru tine!

Tâmplarul ramase uimit. Ce mare rusine! Daca ar fi stiut ca îsi zideste propria casa, atunci ar fi facut-o cu totul altfel.

Asa e si cu noi. Ne construim vietile, punând în ele adeseori nu tot ceea ce e mai bun. Apoi, cu uimire, realizam ca trebuie sa traim în casa care tocmai ne-am construit-o. Daca am putea-o reface, am face-o mult diferita. Însa nu ne putem întoarce înapoi.

Ia aminte! Tu esti tâmplarul. În fiecare zi bati un cui, asezi o scândura sau ridici un perete. Viata e întocmai cum ti-o cladesti. Alegerea pe care o faci azi zideste casa în care vei locui mâine. Deci nu uita: ce faci, te face!

_________________

CINEVA A SPUS CĂ MAI BINE NU AM CITI BIBLIA ÎN ŞCOLI

Anne Graham a dat un raspuns foarte profund si inspirat:
“Cred ca Dumnezeu este adanc intristat de aceasta, la fel ca si noi, dar noi de ani de zile ii spunem sa iasa din scolile noastre, din guvernul si din vietile noastre. Si, fiind El un adevarat gentleman, cred ca pur si simplu S-a dat calm la o parte. Cum putem noi sa-i cerem binecuvantarea si protectia Sa daca ii cerem sa ne lase in pace? (In lumina recentelor evenimente, atacuri teroriste, atacuri armate in scoli, etc.)
Cred ca totul a inceput cand Madeleine Murray O’Hare (care a fost ucisa, iar corpul ei a fost gasit recent) a afirmat ca nu dorea niciun fel de rugaciuni in scolile noastre, iar noi am spus O.K.
Apoi, cineva a spus ca mai bine nu am citi Biblia in scoli (Biblia care spune sa nu ucizi, sa nu furi si sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti etc), iar noi am spus O. K.
Apoi, dr. Benjamin Spock a spus ca nu ar trebui sa ne plesnim copiii atunci cand se poarta urat, pentru ca aceasta le-ar afecta mica lor personalitate si stima de sine (fiul dr. Spock s-a sinucis). Iar noi am spus ca un expert trebuie sa stie ce vorbeste, asa ca am spus OK.
Apoi, cineva a spus ca profesorii si dirigintii nu ar trebui sa ii disciplineze pe copii atunci cand gresesc. Iar conducatorii de scoli au spus ca nici un membru al personalului sa nu atinga vreun elev atunci cand se poarta urat, pentru ca scolile nu au nevoie de publicitate proasta si in niciun caz de procese. (Totusi, exista o mare diferenta intre a disciplina si a atinge, a bate, a plesni, a lovi, a umili, etc.). Iar noi am spus O.K.
Apoi, cine stie ce membru inteligent al consiliului de condu cere al vreunei scoli a spus ca, baietii fiind baieti, vor face dragoste oricum, deci ar trebui sa le dam fiilor nostri prezervative. Asa, ei vor putea sa se distreze cat vor, iar noi nu va trebui sa le spunem parintilor ca le-au primit de la scoala. Iar noi am spus O.K.
Apoi, unii dintre alesii nostri de varf au spus ca nu conteaza ceea ce fac in viata lor privata atat timp cat isi fac treaba la slujba. De acord, a spus fiecare din noi, mie nu-mi pasa de ceea ce face altcineva, inclusiv presedintele, in viata sa privata, atat timp cat am o slujba si economia merge bine.
Apoi, cineva a spus sa tiparim reviste cu femei goale, in semn de respect si apreciere a frumusetii feminine. Iar noi am spus O.K.
Apoi, altcineva a impins acea apreciere un pas mai departe, publicand fotografii cu copii goi, si inca mai departe, afisandu-le pe Internet. Iar noi am spus O.K., au dreptul la libera exprimare.
Apoi, industria show-business- ului a spus: hai sa facem show-uri TV si filme care sa promoveze indepartarea de Dumnezeu, violenta si sexul ilicit, sa inregistram melodii care sa incurajeze violurile, drogurile, crimele,sinuciderea si temele satanice. Iar noi am spus ca nu este decat entertainment- amuzament, nu are efecte adverse si oricum nu o ia nimeni in serios, asa ca totul a mers inainte. Iar acum ne intrebam de ce copiii nostri nu au constiinta, de ce nu disting binele de rau, de ce nu ii deranjeaza sa ucida pe straini, pe colegii de clasa sau pe ei insisi. Probabil ca, daca ne-am gindi mai mult, ne-am da seama de ce. Cred ca totul se reduce la faptul ca ceea ce vei semana, aceea vei si culege.

Noi Ii spunem lui Dumnezeu: “Draga Doamne, de ce nu ai salvat-o pe acea fetita ucisa in clasa?” Iar Dumnezeu raspunde:

” Dragul meu, Eu am fost alungat din scoli, nu puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi acolo, cind voi mi-ati spus sa plec din scoli?”

_________________

DESPRE BĂTRÂNEŢE

Viziunea lui George Carlin despre BATRANETE

Constientizati ca singura data in viata cand ne place sa “imbatranim” este in copilarie? La mai putin de 10 ani, suntem asa de incantati de asta, incat gandim si in fractiuni de an. “Cati ani ai?” “Am patru ani si jumatate!” Nu vei spune niciodata ca ai 36 ani …si jumatate. Da, dar ai patru ani si jumatate… Asta e diferenta! Ai ajuns adolescent, acum nu te mai pot opri. Sari de bunavoie la numarul urmator sau chiar putin mai departe. “Cati ani ai?” “O sa am 16!” Poate ca ai 13, dar vei avea 16! Si vine si cea mai grozava zi din viata ta…. ai 21. Chiar si cuvintele suna ca o ceremonie: ai devenit major, ai 21 ani! YESSSS!!! Apoi, faci 30. Oooohh, ce se intampla aici? Parca ai fi lapte batut! Ala “se face” si e numai bun de aruncat, nu mai e amuzant, te-ai acrit. Ce nu e in regula? Ce s-a schimbat? Ai DEVENIT major, FACI 30, MERGI PE 40. Whoa! Pune frana, o iei razna. Pana sa bagi de seama, AJUNGI de 50 si toate visele s-au spulberat. Dar, asteapta!!! IMPLINESTI 60. Nici tu nu credeai ca vei face si asta! Deci: DEVII major, FACI 30, MERGI pe 40, AJUNGI de 50 si IMPLINESTI 60. Asa viteza ai luat, incat ATINGI 70. Dupa asta este “de pe o zi pe alta”: astepti “SA O DUCI PANA MIERCURI”. In varsta de 80 ani, fiecare zi e un ciclu complet: O TII pana la pranz, AI PRINS si 4:30; AI AJUNS si seara asta. Si nu se opreste aici ! In anii 90, o iei usurel inapoi: “Abia am avut 92″ Apoi se intampla cel mai straniu lucru: dupa 100, devii iar copil “Am 100 si ….jumatate!” Va urez tuturor sa prindeti 100 si jumatate cu sanatate! CUM SA RAMAI TANAR 1. Ignorati numerele ne-esentiale. Inclusiv varsta, greutatea si inaltimea. Lasati doctorii sa-si faca griji in legatura cu astea. De asta ii platim. 2. Inconjurati-va de prieteni veseli. Aia mohorati va deprima. 3. Invatati. Studiati computerul, mestesugurile, gradinaritul, orice. Nu lasati creierul sa leneveasca. “O minte inceata este atelierul diavolului.” Si numele diavolului este Alzheimer. 4. Savurati lucrurile simple. 5. Radeti des, mult si din toata inima. Radeti pana nu mai puteti si va trebuie aer. 6. Mai apar si lacrimi. Indurati, suferiti si treceti nai departe. Singura persoana care va insoteste toata viata, suntem NOI INSINE. Fiti “VII”, cat sunteti in viata. 7. Inconjurati-va cu dragoste, indiferent ca asta inseamna familia, animalutele dragi, muzica, plante, hobbi-uri, ce-o fi. Casa voastra este refugiul vostru. 8. Pretuiti-va sanatatea. Daca este buna, pastrati-o. Daca mai are “hibe”, reparati-o. Daca nu tine de voi “reparatia”, cautati sprijin. 9. Nu va cautati vina. Faceti vizita la mall, in alt judet, in alta tara , dar NU unde este vina. 10. Spuneti-le oamenilor pe care ii iubiti, ca ii iubiti, cu orice ocazie. SI NU UITATI NICIODATA: Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in momente care iti taie rasuflarea. Si daca nu trimiteti acest mesaj catre 8 persoane, cui o sa-i pese? Dar impartasiti cu cineva ce va place .Cu totii avem nevoie sa ne traim viata din plin! Sa va fie ziua minunata!

_________________

O ANECDOTĂ DESPRE “PROGRAMUL DE LUCRU LA O MULTINAŢIONALĂ”

La o companie multinationala angajatii vin la munca la ora 9 dimineata si pleaca seara tarziu, atunci cand terminau tot ce aveau de facut pe ziua respectiva. Intr-o zi unul din angajati vine la o ra 9 dimineata lucreaza si la ora 17 pune pixul jos se duce la director si ii spune:

– Domnule director eu nu mai pot sa stau, imi pare rau. Am o problema pe care trebuie neaparat s-o rezolv. Seful este de-acord si il lasa sa plece.

A doua zi angajatul vine la ora 9 dimineata lucreaza si la ora 17 pune pixul jos si se duce la director:

– Domnule diector eu nu mai pot sa stau. Am programare la doctor si trebuie sa plec. Seful e de-acord si-l lasa.

A treia zi vine la 9 la 17 pune pixul jos si se duce la director si ii spune ca nu mai poate sa stea si trebuie sa plece imediat. Seful il lasa si ca sa nu faca scandal se duce la ceilalti si ii intreaba de ce ei vin la 9 si stau pana seara tarziu la serviciu si asta pleaca la ora 17 in fiecare zi.

Angajatii ii raspund:

– Domnule director, ar trebui sa-l intelegeti, in fond omul este si el in concediu!

_________________

POVESTE DESPRE UN COPIL SĂRAC

Intr-un oras, intr-o noapte geroasa, tocmai se starnise un viscol. Un baietel vindea ziare la coltul strazii, iar oamenii treceau cand si cand. Baietelului ii era atat de frig incat nici nu mai incerca sa mai vanda ziare. S-a dus la un politist si l-a intrebat: “Domnule, stiti cumva din greseala un loc calduros unde ar putea dormi un baiat sarac in noaptea asta? Vedeti dumneavoastra, eu dorm ghemuit intr-un colt, mai jos, pe alee, si e ingrozitor de frig acolo in noapteaasta. Mi-ar prinde bine un loc caldut unde sa stau.”

Politistul s-a uitat la baiat si i-a raspuns: “Du-te pe strada asta la vale si vei ajunge la o casa alba mare. Cand ajungi acolo, sa bati la usa si cand iti va deschide sa spui doar “Ioan 3 cu 16″ si te vor lasa sa intri.”

Si asa a si facut. A urcat treptele, a batut la usa si dupa cateva clipe i-a deschis o doamna. Baiatul s-a uitat la ea si a zis: “Ioan 3 cu 16″. Femeia i-a zis: “Intra, fiule.” L-a luat inauntru si i-a aratat un leagan in fata unui semineu pe care sa se aseze si a plecat. Baiatul a stat acolo un timp, gandindu-se: “Ioan 3 cu 16? nu inteleg ce inseamna, dar cu siguranta incalzeste un baiat inghetat.”
Putin mai tarziu ea s-a intors si l-a intrebat: “Iti este foame?”. El a raspuns: “Ei bine, doar un pic. Nu am mancat de cateva zile si cred ca as putea da gata un pic de mancare.” Femeia
l-a invitat in bucatarie si l-a invitat sa se aseze la o masa plina cu bucate. A mancat si iar a mancat pana ce nu a mai putut. Apoi s-a gandit: “Ioan 3 cu 16? nu inteleg ce inseamna, dar cu siguranta satura un baiat infometat.”

Apoi l-a chemat sus intr-o baie unde se afla o cada imensa plina cu apa calda si a stat acolo ca sa se inmoaie putin. Dupa ce s-a spalat, s-a gandit: “Ioan 3 cu 16? nu inteleg ce inseamna, dar cu siguranta curata un baiat murdar.” Baiatul nu mai facuse niciodata o baie cu adevarat. Singura baie care a facut-o vreodata a fost cand statea langa un hidrant care era deschis.
Femeia l-a luat apoi si l-a dus intr-un dormitor, l-a infasurat cu un cearsaf, l-a pus pe un pat, l-a invelit cu o patura pana la gat, l-a sarutat de noapte buna si a stins lumina. In timp ce statea in intuneric si privea afara pe fereastra cum ningea in acea noapte geroasa, s-a gandit: “Ioan 3 cu 16? nu inteleg ce inseamna, dar cu siguranta odihneste un baiat frant de oboseala.” Dimineata, femeia a venit sus si l-a luat din nou in bucatarie, la acea masa plina de bucate. Dupa ce a mancat, ea l-a luat din nou si l-a asezat in acel leagan, in fata semineului si a luat o Biblie. S-a asezat in fata lui, uitandu-se la fata lui inocenta: “Intelegi tu ce inseamna “Ioan 3 cu 16″?” l-a intrebat ea gentil. El a raspuns: “Nu, doamna, nu inteleg. Am auzit prima oara cuvintele acestea aseara, cand politistul mi-a zis sa le folosesc.” Ea a deschis Biblia la Ioan 3 cu 16 si a inceput sa-i vorbeasca despre Isus. Chiar acolo, in fata acelui semineu, baiatul si-a predat inima lui Isus. Stand acolo, s-a gandit: “Ioan 3 cu 16? nu inteleg ce inseamna, dar cu siguranta salveaza un baiat pierdut.” Stii tu, trebuie sa marturisesc ca nici eu nu inteleg? cum Dumnezeu a fost atat de binevoitor sa-L trimita pe Isus, Fiul Sau, sa moara pentru mine si Isus sa fie de acord sa faca un asemenea lucru. Nu inteleg agonia Tatalui si a ingerilor din ceruri in timp ce-L priveau cum Isus suferind si murind. Nu inteleg dragostea-I fierbinte pentru MINE ce L-a tinut pe Isus pe cruce pana la sfarsit. Nu inteleg, dar cu siguranta face ca viata sa merite traita.
Ioan 3:16

“Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” Daca nu ti-e rusine sa faci asta, te rog sa urmezi instructiunile. Isus a zis: “Pe orisicine Ma va marturisi inaintea oamenilor, il va marturisi si Fiul omului inaintea ingerilor lui Dumnezeu; dar cine se va lepada de Mine inaintea oamenilor, va fi lepadat si el inaintea ingerilor lui Dumnezeu.” Trimite mesajul acesta mai departe doar daca vrei si simti cu adevarat sa faci asta. Il iubesc pe Dumnezeu. El este sursa existentei. El ma tine in functiune in fiecare zi. Filipeni 4:13 ? “Pot totul in Christos, care ma intareste.” Daca-L iubesti pe Dumnezeu si nu ti-e rusine de toate lucrurile minunate ce le-a facut in viata ta, trimite mesajul mai departe. Fa-ti timp 60 de secunde si incearca sa trimiti mesajul! Sa vedem daca Satan te va opri. Tot ce ai de facut e:

1. Sa zici o scurta rugaciune pentru persoana care ti-a trimis mesajul asta, de exemplu: “Tata, Dumnezeule, binecuvanteaza persoana care mi-a trimis mesajul acesta cu! tot ceea ce vezi ca el/ea are nevoie in ziua aceasta!”

2. Apoi trimite acest mesaj la cel putin 5 persoane.

In urmatoarele ore acele persoane se vor ruga pentru tine si vei face ca o multime de oameni sa se roage lui Dumnezeu pentru altii. Apoi, priveste mana puternica a lui Dumnezeu cum lucreaza in viata ta pentru ca ai facut ceea ce lui Dumnezeu ii place.

Aminteste-ti sa le zambesti des celor pe care ii iubesti.

_________________

RUGĂCIUNEA SFINTEI TEREZA

Dragii mei, Cred ca importanta este clipa de Lumina reprezentata de rugaciunea in sine, iar ce se intimpla dupa ea, e treaba bunului Dumnezeu.Aleg femei pe care le-am cunoscut si care – cred – ar vrea sa se implice in acest lant. Pentru cine nu stie, Sfinta Tereza este cunoscuta drept Sfinta pasilor mici , pentru ca a crezut in necesitatea de a face cum se cuvine, si cu dragoste, lucrurile marunte ale vietii. Ea este sipatroana cultivatorilor de flori si a florarilor, fiind reprezentata de trandafiri. Binecuvintati fie toti cei ce primesc acest mesaj!
Rugaciunea Sfintei Tereza nu poate fi stearsa. AMINTITI-VA sa va puneti o dorinta inainte de a citi rugaciunea. Atit aveti de facut. Nu este nimic anexat. Doar trimiteti acest mesaj. Incercati sa nu intrerupeti lantul. Rugaciunea este unul dintre cele mai minunate daruri pe care le primim.

Rugaciunea Sfintei Tereza :

Fie ca pacea sa-ti umple aceasta zi.
Fie ca tu sa ai incredere ca Dumnezeu te face sa fii exact acolo unde iti este locul.
Fie ca tu sa nu uiti infinitele posibilitati ce se nasc din credinta.
Fie ca tu sa folosesti darurile ce-ti sint trimise si sa dai mai departe dragostea pe care ai primit-o.
Fie ca tu sa te bucuri ca esti copilul lui Dumnezeu.
Lasa aceasta prezenta sa-ti patrunda fiinta si lasa-ti sufletul sa cinte, sa danseze, sa slaveasca si sa iubeasca.

Aceasta prezenta este aici pentru noi toti si pentru fiecare dintre noi.

_________________

SCRISOAREA DE ADIO A LUI MARQUEZ

“Un geniu isi ia ramas bun”

Gabriel García Márquez s-a retras din viata publica din motive de sanatate: cancer limfatic. Acum, se pare ca boala s-a agravat din ce in ce mai mult. A trimis o scrisoare de ramas bun prietenilor, cititorilor si admiratorilor lui, si datorita Internetului acum este difuzata.

Va recomand s-o cititi, intrucat acest scurt text scris de catre unul dintre cei mai stralucitori latinoamericani din ultimii ani este mai mult decat miscator.

“Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din carpa si mi-ar darui o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc, insa in mod categoric as gandi tot ceea ce zic.

As da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreaza, ci pentru ceea ce semnifica.

As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm. As asculta cand ceilalti vorbesc si cat m-as bucura de o inghetata cu ciocolata!

Daca Dumnezeu mi-ar face cadou o bucatica de viata, m-as imbraca foarte modest, m-as intinde la soare, lasand la vederea tuturor nu numai corpul, ci si sufletul meu.

Doamne Dumnezeul meu daca as avea inima, as grava ura mea peste ghiata si as astepta pana soarele rasare. As picta cu un vis al lui Van Gogh despre stele un poem al lui Benedetti, si un cantec al lui Serrat ar fi serenada pe care i-as oferi-o lunii. As uda cu lacrimile mele trandafirii, pentru a simti durerea spinilor si sarutul incarnat al petalelor…

Dumnezeul meu, daca as avea o bucatica de viata… N-as lasa sa treaca nici o zi fara sa le spun oamenilor pe care ii iubesc, ca ii iubesc. As convinge pe fiecare femeie sau barbat spunandu-le ca sunt favoritii mei si as trai indragostit de dragoste.

Oamenilor le-as demonstra cat se insala crezand ca nu se mai indragostesc cand imbatranesc, nestiind ca imbatranesc cand nu se mai indragostesc! Unui copil i-as da aripi, dar l-as lasa sa invete sa zboare singur. Pe batrani i-as invata ca moartea nu vine cu batranetea, ci cu uitarea. Atatea lucruri am invatat de la voi, oamenii… Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful muntelui, insa fara sa bage de seama ca adevarata fericire rezida in felul de a-l escalada. Am invatat ca atunci cand un nou nascut strange cu pumnul lui micut, pentru prima oara, degetul parintelui, l-a acaparat pentru intotdeauna.

Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice. Sunt atatea lucruri pe care am putut sa le invat de la voi, dar nu cred ca mi-ar servi, deoarece atunci cand o sa fiu bagat in interiorul acelei cutii, inseamna ca in mod neferecit mor.

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe. Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit. Daca as stii ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune “te iubesc”si nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii.

Intotdeauna exista ziua de maine si viata ne da de fiecare data alta oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar daca cumva gresesc si ziua de azi este tot ce ne ramane, mi-ar face placere sa-ti spun cat te iubesc, ca niciodata te voi uita.

Ziua de maine nu-i este asigurata nimanui, tanar sau batran. Azi poate sa fie ultima zi cand ii vezi pe cei pe care-i iubesti. De aceea, nu mai astepta, fa-o azi, intrucat daca ziua de maine nu va ajunge niciodata, in mod sigur vei regreta ziua cand nu ti-ai facut timp pentru un suras, o imbratisare, un sarut si ca ai fost prea ocupat ca sa le conferi o ultima dorinta. Sa-i mentii pe cei pe care-i iubesti aproape de tine, spune-le la ureche cat de multa nevoie ai de ei, iubeste-i si trateaza-i bine, ia-ti timp sa le spui “imi pare rau”, “iarta-ma”, “te rog” si toate cuvintele de dragoste pe care le stii.

Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile tale secrete. Cere-i Domnului taria si intelepciunea pentru a le exprima. Demostreaza-le prietenilor tai cat de importanti sunt pentru tine.”

_________________

UN ARTICOL SCRIS DE UN IMIGRANT ÎN SUEDIA, MUNCITOR LA VOLVO

In curand se implinesc 18 ani de cand am inceput sa lucrez la Volvo, o intreprindere suedeza. A lucra cu ei este ceva foarte interesant. Orice proiect aici ia 2 ani pentru a se concretiza, oricat de ingenioasa sau simpla ar fi ideea. Este o regula. Procesele de globalizare cauzeaza in noi (brazilieni, argentinieni, columbieni, peruani, venezuelieni, mexicani, australieni, asiatici, etc…) o anxietate generalizata in cautarea de rezultate imediate. In consecinta, stilul nostru rapid nu se incadreaza deloc cu termenele de scadenta intarziate ale suedezilor. Suedezii dezbat, si iar dezbat, organizeaza “n” sedinte, efectueaza evaluari, etc…, SI LUCREAZA … dupa o schema mult mai incetinita. Ceea ce este uimitor, este ca acest stil tot timpul da rezultate, in timpul lor (al suedezilor), astfel ca punand impreuna maturitatea necesitatii cu tehnologia potrivita, nu prea inregistreaza pierderi. Pe scurt:1) Suedia este de marimea unui singur stat din Mexic;2) Nu are decat 2 milioane de locuitori;3) Cel mai mare oras, Stockolm, abia daca are 500 de mii de locuitori, asa ca o mica localitate din Mexic; 4) Mari intreprinderi cu capital suedez: Volvo, Scania, Ericsson, Electrolux, ABB, Nokia, Nobel Biocare, etc. Nimic rau in asta, nu-i asa? Pentru a avea o idee de importanta lor, ajunge sa mentionez ca Volvo face motoarele propulsoare ale navetelor de la NASA. Poate se inseala suedezii, dar ei sunt cei care-mi dau mie salariul. Trebuie sa mentionez ca nu cunosc un alt popor care sa aibe o cultura colectiva ca a suedezilor. Va voi povesti o scurta istorie doar ca sa va faceti o idee: prima data cand m-am dus in Suedia in 1990, unul dintre colegii mei suedezi ma aducea la serviciu in fiecare dimineata cu masina lui. Era in septembrie, era frig si fulguia. Ajungeam foarte repede la intreprindere si el parca masina tot timpul foarte departe de intrare. In fiecare dimineata vin in jur de 2 mii de angajati cu masina la serviciu. In prima zi nu am facut nici un comentariu, nici in a doua sau in a treia, dar in una din zilele ce au urmat, cu un pic mai multa incredere, l-am intrebat pe colegul meu: – Aveti locuri de parcare fixe aici? Am vazut ca parcarea este complet goala cand ajungem si totusi tu parchezi la coada complet? Iar el mi-a raspuns pur si simplu: – Nu, dar cum noi ajungem foarte devreme, avem tot timpul sa mergem pana la intrare, dar cei care ajung mai tarziu au mai multa nevoie sa gaseasca locuri mai aproape de intrare, nu crezi? Imaginati-va ce fata am facut. Si acest lucru a fost suficient ca sa-mi schimb in profunzime mentalitatea. Mai nou, in Europa exista un curent denumit “Slow Food”. Asociatia internationala a alimentatiei cu rabdare (Slow Food International Association), al carei simbol este melcul, isi are centrul in Italia. Ceea ce predica aceasta miscare “slow food” este ca oamenii trebuie sa manance si sa bea lent, pentru a savura mancarea, pentru a se bucure de procesul de preparare al mancarii, impreuna cu familia, cu prietenii, fara graba si de calitate. Ideea este de a se contrapune spiritului Fast Food si a tot ceea ce reprezinta el ca stil de viata. Surpriza este ca aceasta miscare de Slow Food serveste ca baza pentru o miscare mult mai ampla numita Slow Europe, dupa cum descrie revista Business Week in ultimele sale editii europene. Totul a pornit de la punerea in discutie a grabei si nebuniei generate de globalizare, de dorinta de a avea in cantitate mare (nivelul vietii), opus la a avea calitate, calitate de viata, sau calitate umana. Conform revistei Business Week, muncitorii francezi, chiar daca lucreaza mai putin (35 de ore pe saptamana), sunt mai productivi decat colegii lor americani sau britanici. Si germanii, care in multe intreprinderi au implantat saptamana de 28,8 ore de munca, au vazut productivitatea crescand cu un laudabil 20%. Aceasta atitiudine, numita “slow attitude”, atrage atentia pana si americanilor, discipolii lucrului rapid si imediat. Pe de alta parte, aceasta atitudine fara graba nu inseamna sa se faca mai putin, nici sa se obtina calitate si productivitate mai mici, ci mai multa perfectiune, atentie la detalii si mai putin stres. Acest lucru inseamna o intoarcere la valorile familiei, ale prietenilor, ale timpului liber, ale bunei comoditati, ale vietii in micile comunitati. O intoarcere la AICI, prezent si concret, opus lui MONDIAL, indefinit si anonim, inseamna a relua valorile esentiale ale fiintei umane, a micilor placeri ale cotidianului, ale vietii simple si ale convietuirii, ale religiei si credintei. INSEAMNA UN MEDIU DE LUCRU MAI PUTIN COERCITIV (constrangator), MAI VESEL, MAI RIDICAT SI TOTUSI MAI PRODUCTIV, MEDIU IN CARE TOTI OAMENII FAC CU PLACERE CEEA CE STIU EI MAI BINE SA FACA. E recomandabil sa ne gandim mai in amanunt la toate acestea. E posibil ca vechile proverbe: “Cu rabdarea trece marea” si “Graba strica treaba”, sa merite din nou atentia noastra in aceste timpuri de nebunie. Nu ar fi bine ca intreprinderile din comunitatea, orasul, statul sau tara noastra sa inceapa a dezvolta programe serioase de calitate fara graba, chiar pentru a mari productivitatea si calitatea produselor si serviciilor, fara a pierde calitatea umana? In filmul Parfum de femeie exista o scena de neuitat in care orbul (interpretat de Al Pacino) invita o fata la dans si ea ii raspunde: – Nu pot, logodnicul meu va sosi in curand. La care orbul ii raspunde: – Stii, viata se traieste intr-o clipa, si o ia la un tango. Cel mai bun moment al acestui film este aceasta scena de 2 sau 3 minute. Multi traiesc alergand dupa timp, si il ajung doar cand mor, fie de un infarct, fie de un accident pe autostrada pentru ca goneau prea tare pentru a ajunge la timp. Altii sunt prea nerabdatori sa traiasca in viitor, ca uita sa traiasca in prezent, care este unicul timp care exista cu adevarat. Toti avem pe aceasta planeta acelasi timp, nici mai mult, nici mai putin de 24 de ore pe zi. Diferenta sta in utilizarea acestor ore de catre fiecare dintre noi. Trebuie sa invatam sa profitam de fiecare moment, pentru ca, dupa cum zice John Lennon: “Viata este ceea ce se intampla in timp ce planificam viitorul”. Va felicit pentru ca ati reusit sa cititi acest mesaj pana la sfarsit. Multi l-ar fi citit doar pana la jumatate, ca sa nu piarda timpul. Atat de valoros in aceasta lume globalizata.

_________________