~„Curentul“ pro Obama reflectă dorinţa de schimbare

Aici exista o mare agitatie privind  viitoarele alegeri prezidentiale.Aceste agitatii privesc mai ales  alegerea candidatulu Partidului Democrat.Optiunea este intre Hillary Clinton si Barak Obama.

Hillary Clinton este simbol al „vechiului”,al politicianismului,cinismului,incorectitudinii morale.In plus asocierea ei cu fostul presedinte Bill Clinton,cel care a acordat minciunii statut de acceptabilitate,este in sine ceva rau.

Despre Barak Obama nimeni nu stie mare lucru si de fapt cred ca nici nu sunt prea multe de stiut.In fapt in asta sta „problema”.

In momentul de fata in viata publica  a Statelor Unite a avea „experienta” este o paguba,o dovada de complicitate.

Nimeni nu a avut mai multa „experienta” publica decat VP Dick Cheney sau fostul ministru al apararii,Donald Rumsfeld, si ce folos a avut tara?

„Curentul” pro Obama  reflecta dorinta de schimbare,poate chiar tendinta istorica a Statelor Unite de a se „reinventa” periodic.

Este posibil ca „establishment”-ul  sa impuna pe John McCain ( caci Hillary este atata de antipatizata incat nimeni nu va vota pentru ea) . Asta ar insemna inca patru ani de politica „Bush”.Parerea mea este ca,in acest caz, economia se prabuseste complet si sistemul poate imploda.Si dupa aceea va urma „un Obama” oricum.

ALEXANDRU NEMOIANU